×
فرهنگی
شناسه خبر : 212526
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/11/24 ساعت 11:19

کاخ سفید خبرنگار آسوشیتدپرس را راه نداد

خبرگزاری آسوشیتدپرس اعلام کرد که کاخ سفید مانع از حضور خبرنگار این رسانه در رویدادی با حضور رئیس‌جمهور آمریکا شده است.

خبرگزاری آسوشیتدپرس روز سه‌شنبه اعلام کرد که کاخ سفید، خبرنگار این رسانه را از شرکت در یک رویداد با حضور رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، منع کرده است. این اقدام پس از آن انجام شد که آسوشیتدپرس از پیروی از دستور اجرایی ترامپ مبنی بر تغییر نام “خلیج مکزیک” به “خلیج آمریکا” خودداری کرد.

آسوشیتدپرس این اقدام را نقض آزادی مطبوعات دانست و انجمن خبرنگاران کاخ سفید نیز آن را “غیرقابل قبول” خواند.

جولی پیس، سردبیر اجرایی آسوشیتدپرس، در بیانیه‌ای اعلام کرد: “به ما اطلاع داده شد که اگر آسوشیتدپرس استانداردهای تحریری خود را با دستور اجرایی رئیس‌جمهور ترامپ در تغییر نام خلیج مکزیک هماهنگ نکند، از حضور در یک رویداد در دفتر بیضی (دفتر کار رئیس‌جمهور) محروم خواهد شد.”

به گزارش نورنیوز، وی افزود: “بعدازظهر امروز، خبرنگار آسوشیتدپرس از حضور در مراسم امضای یک دستور اجرایی منع شد.”

ماه گذشته، ترامپ در یکی از دستورات اجرایی خود اعلام کرد که از این پس، خلیج مکزیک با نام “خلیج آمریکا” شناخته خواهد شد.

این پهنه آبی که در مجاورت مکزیک نیز قرار دارد، همواره توسط هر دو دولت با نام خلیج مکزیک شناخته شده است.

ترامپ این خلیج را “بخشی جدایی‌ناپذیر از آمریکا” دانسته که در تولید نفت و صنعت ماهیگیری ایالات متحده نقش حیاتی دارد و همچنین “یکی از مقاصد محبوب گردشگری و تفریحی آمریکایی‌ها” محسوب می‌شود.

جولی پیس در بیانیه خود گفت: “نگران‌کننده است که دولت ترامپ به خاطر استقلال تحریریه، آسوشیتدپرس را مجازات می‌کند.”

وی تأکید کرد: “محدود کردن دسترسی ما به دفتر بیضی بر اساس محتوای گزارش‌های خبری، نه تنها به شدت دسترسی عمومی به اخبار مستقل را مختل می‌کند، بلکه آشکارا متمم اول قانون اساسی (آزادی بیان) را نقض می‌کند.”

ماه گذشته، آسوشیتدپرس در یک یادداشت سبکی اعلام کرد که دستور اجرایی ترامپ “فقط در محدوده ایالات متحده اعتبار دارد” و تأکید کرد که “مکزیک، سایر کشورها و نهادهای بین‌المللی ملزم به پذیرش این تغییر نام نیستند.”

این خبرگزاری افزود: “خلیج مکزیک بیش از ۴۰۰ سال است که با این نام شناخته می‌شود.”

آسوشیتدپرس اعلام کرد که همچنان از نام اصلی این خلیج استفاده خواهد کرد، در حالی که به تغییر نام اعمال‌شده از سوی ترامپ نیز اشاره می‌کند.

این رسانه تأکید کرد: “به عنوان یک خبرگزاری جهانی که اخبار را در سراسر جهان منتشر می‌کند، آسوشیتدپرس باید اطمینان حاصل کند که نام‌های جغرافیایی برای تمامی مخاطبان قابل شناسایی باشد.”

ترامپ+مکزیک

انجمن خبرنگاران کاخ سفید، که از رسانه‌های فعال در پوشش اخبار ریاست‌جمهوری آمریکا حمایت می‌کند، اقدام کاخ سفید را “غیرقابل قبول” دانسته و از دولت ترامپ خواست که “فوراً مسیر خود را تغییر دهد.”

یوجین دنیلز، رئیس این انجمن، در بیانیه‌ای اظهار داشت: “کاخ سفید نمی‌تواند تعیین کند که رسانه‌ها چگونه اخبار را گزارش دهند و نباید به دلیل نارضایتی از تصمیمات تحریریه، خبرنگاران را مجازات کند.”

علاوه بر تغییر نام خلیج مکزیک، ترامپ همچنین با یک دستور اجرایی دیگر، نام بلندترین کوه آمریکای شمالی، دنالی در آلاسکا، را به “کوه مک‌کینلی” تغییر داد.

در این مورد، آسوشیتدپرس اعلام کرد که از نام “کوه مک‌کینلی” استفاده خواهد کرد، زیرا این کوه “کاملاً در داخل ایالات متحده قرار دارد و رئیس‌جمهور اختیار تغییر نام‌های جغرافیایی فدرال در داخل کشور را دارد.”

آسوشیتدپرس بزرگ‌ترین خبرگزاری ایالات متحده محسوب می‌شود و راهنمای سبک (Stylebook) این رسانه، که شامل قوانین مربوط به گرامر و زبان است، سال‌ها به عنوان مرجع معتبر برای اتاق‌های خبر و شرکت‌های رسانه‌ای استفاده شده است.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
قالیباف: حماس در عملیات 7 اکتبر مستقل عمل کرد
خرید خدمت سربازی شایعه‌ای بی‌اساس است
ترجمه فوری به واتس‌اپ اضافه شد
پایان سال آبی با کاهش 40 درصدی بارندگی
رقابت های امروز مرحله یک چهارم نهایی والیبال قهرمانی جهان + نمودار
ما نیاز داریم که اقدامات عملی ایران را ببینیم
آغاز ساخت گسترده مسکن کارگری در هفت استان کشور
ترامپ و مکرون درباره پیامدهای به‌ رسمیت‌ شناختن کشور فلسطین گفت‌ وگو کردند
حماس ادعاهای ترامپ برای آتش‌بس را کاملا بی‌اساس توصیف کرد
رئیس‌جمهور شیلی خواستار محاکمه نتانیاهو شد
رویای سال نو نتانیاهو: نابودی محور ایران!
تیراندازی مرگبار پلیس کبک به نوجوان 15 ساله
جامعه بی‌لنگر
ترامپ در برابر جهان امریکا را بی‌اعتبار کرد
زلنسکی: ایران هرگز طرف ما نخواهد بود
حمله پهپادی به ناوگان جهانی الصمود
اقتصاد و روایت‌های سیاسی
ماکرون: ایران به تعهدات هسته‌ای خود عمل نکرده است
گروه 7: ایران همکاری با آژانس را از سر بگیرد
ترک جلسه هیأت آمریکا بعد از حمایت کلمبیا از فلسطین
گروسی: ایران توانایی بازسازی برنامه هسته‌ای خود را دارد
بازتاب بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در رسانه‌های عرب زبان
وضعیت آب و هوا امروز چهارشنبه 2 مهر+ وضعیت استان ها
هدف واقعی ‎آمریکا اخلال در فعالیت دیپلماتیک ایران در سازمان ملل است
صنعت قیر؛قربانی بانک مرکزی ومکانیسم حراج باز بورس کالا
تلاش آمریکا برای ازسرگیری میانجی‌گری قطر در مورد غزه
انفجار نزدیک سفارت رژیم اسرائیل در پایتخت نروژ
لاریجانی : ایران با تعصب از امنیت ملی دفاع می‌کند
تیراندازی به اردوگاه ارتش صهیونیستی در کرانه باختری
آغاز ثبت‌نام فروش فوق‌العاده سایپا و پارس‌خودرو از فردا
پسران هندبال ایران جهانی شدند
دیدار مجدد عراقچی و گروسی در نیویورک
نماینده فلسطین در سازمان ملل: به رسمیت شناختن کشور ما یک حق است
سردار نائینی: «وعده صادق 1 و 2» انسجام رسانه‌ای جنگ جدید را شکل داد
کشف تازۀ باستان‌شناسان در 2 کیلومتری تخت جمشید
برلین مدعی شد ارائه مهلت چندروزه به ایران از سوی تروئیکای اروپایی
پیشکسوت استقلال در بیمارستان بستری شد
نخست وزیر لبنان اظهارات نماینده آمریکا را محکوم کرد
دبیر: کسب 15 مدال در 20 وزن بی‌سابقه بود
ترامپ در دیدار با زلنسکی: روسیه از قدرت نظامی قابل‌توجهی برخوردار است
نورنما | کارون زیبا،اهواز
سه برابر شدن یارانه خانواده‌های غیرکارمند دارای 3 فرزند
گروسی: بازرسان آژانس در راه ایران هستند
حماس ادعاهای ترامپ را کاملا بی‌اساس توصیف کرد
ماکرون: آماده تحریم‌های اسرائیل هستیم
دیدار عراقچی با وزرای خارجه اسپانیا و قطر در نیویورک/توافق همکاری آموزشی ایران و مجارستان
مدافع ایرلندی در آستانه پرسپولیسی شدن
آلمان: درهای مذاکره با ایران باز است
تغییر ساعات کاری ساتنا و چکاوک از اول مهرماه+جزئیات
روز برگزاری دومین دیدار تدارکاتی تیم ملی فوتبال ایران تعیین شد
X
آگهی تبلیغاتی