یکشنبه 26 مرداد 1404 | ساعت 1:10
یکشنبه 26 مرداد 1404 | ساعت 1:10
×
از نگاه دیگران
شناسه خبر : 212374
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/11/23 ساعت 10:46

گاردین؛

اعلام جنگ ترامپ علیه عدالت بین‌المللی

گاردین نوشت: تحریم ترامپ علیه دیوان بین المللی کیفری، با هدف ارعاب و توقف اقدامات برای مقابله با جنایت های جنگی صورت گرفته است.

نورنیوز-گروه بین الملل: گاردین نوشت: دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا با فرمان‌های اجرایی مستبدانه و تحریم دیوان بین‌المللی کیفری علیه «عدالت بین‌المللی» اعلام جنگ کرده‌است.

این روزنامه در نوشتاری به قلم جفری رابرتسون (Geoffrey Robertson) نویسنده انگلیسی آثاری همچون «جنایت علیه بشریت» و «تقلا برای رسیدن به عدالت جهانی» نوشت: تحریم ترامپ علیه دیوان بین المللی کیفری، با هدف ارعاب و توقف اقدامات برای مقابله با جنایت های جنگی صورت گرفته است.

این دستور به ترامپ امکان می دهد تا همه منابع مالی دیوان، قضات و کارکنان آن را توقیف کند و مانع ورود آنها به آمریکا شود. ترامپ در دوره قبلی ریاست جمهوری اش نیز دستور تحریم مشابهی را صادر کرد اما این دستور قبل از این که در دادگاه به چالش کشیده شود، توسط جو بایدن لغو شد.

این بار دستور ترامپ مانع ورود سران دیوان بین المللی کیفری به نیویورک برای گزارش دهی به سازمان ملل خواهد شد.

نویسنده نوشت: دیوان بین المللی کیفری ۱۲۵ عضو دارد که ۷۹ عضو آن بالافاصله به دستور ترامپ واکنش نشان دادند. انگلیس، فرانسه و آلمان حمایت خود را از استقلال، بی طرفی و تمامیت دادگاه ابراز و هشدار دادند که تصمیم ترامپ می تواند محرمانگی و امنیت قربانیان جنایات جنگی تحت تحقیق را به خطر بیندازد.

خصومت ترامپ با دیوان بین المللی کیفری که هنوز کارهای زیادی برای انجام دادن در میانمار، سودان، کنگو و سایر مناطق جهان دارد، توجیهی ندارد زیرا جنگ ها و درگیری های مرگبار در جهان همچنان ادامه دارد.

برخی در رسانه های آمریکا خواستار انتقام از دیوان کیفری بین المللی به دلیل حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم اسرائیل هستند و ترامپ به همین بهانه دستور تحریم این دیوان را صادر کرد.

استفاده رژیم اسرائیل از ابزار گرسنگی به عنوان تاکتیک جنگی، در صورت وجود شاهد کافی، نیاز به پاسخگویی دارد. همچنین این که آیا بمب هایی که رژیم اسرائیل بر سر غیرنظامیان فلسطینی انداخته پاسخ مناسبی به حمله حماس بوده یا خیر. این بمب ها باعث کشته شدن ۴۵ هزار نفر از نظامیان شد که تقریبا نیمی از آنها کودک هستند.

جمهوریخواهانی که باور ندارند رژیم اسرائیل مرتکب خطا شده است یا عدالت باید علیه آمریکایی ها و اسرائیلی ها در دیوان بین المللی اجرا شود، در این تفکر ترامپ شریک هستند. این رویکرد «استثناگرایانه» توسط سناتور آمریکایی جس هلمز آغاز شد که قانون حفاظت از اعضای سرویس‌های آمریکایی (ASPA) را که اغلب به عنوان «قانون تهاجم لاهه»نامیده می شود، ارائه داد.

این قانون که هنوز هم اجرا می شود به رئیس جمهوری آمریکا اجازه می دهد علیه دیوان بین المللی کیفری، در صورت بازداشت مقام یا نیروهای نظامی آمریکا اقدام کند.

به گزارش ایرنا، نویسنده خاطرنشان کرد: دیوان بین المللی کیفری تنها نیست. ترامپ از سازمان بهداشت جهانی و توافقنامه آب و هوای پاریس خارج شد و انحلال «یو اس اید» توسط او به عنوان یک فاجعه برای کمک های بشردوستانه محسوب می شود. اقدامات او در داخل آمریکا نیز تسری یافته است و با فرمان اجرایی غیرقانونی خود حق شهروندی را برای بسیاری از کودکان مهاجر متولد در آمریکا، نقض کرده است. او همجنین جنایتکارانی را که در شورش ۶ ژانویه به کنگره شرکت داشتند عفو کرد.

حمله ترامپ به دیوان بین المللی کیفری با هدف ارعاب و جلوگیری از اقدامات آن علیه جنایتکاران جنگی صورت می گیرد اما بیشترین آسیب به جایگاه آمریکا وارد خواهد شد.

دیپلمات های آمریکای قابل اعتماد نیستند و ترامپ در نهایت برای همه آمریکایی ها یک مشکل خواهد بود. همه اعضای دیوان بین المللی کیفری باید حمایت تزلزل ناپذیر خود از این دیوان را ابراز کنند.

به گزارش نورنیوز؛ کاخ سفید شامگاه پنج‌شنبه به وقت محلی در بیانیه ای به نقل از دونالد ترامپ اعلام کرد: من، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری ایالات متحده آمریکا، اعلام می‌کنم که دیوان کیفری بین‌المللی (ICC) که بر اساس اساسنامه رم تأسیس شده است، اقداماتی غیرقانونی و بی‌اساس علیه آمریکا و متحد نزدیک ما، اسرائیل، انجام داده است.

در این بیانیه آمده است: دیوان کیفری بین‌المللی بدون مبنای قانونی، صلاحیت قضایی خود را در مورد کارکنال ایالات متحده و برخی از متحدانش از جمله اسرائیل و تحقیقات مقدماتی را آغاز کرده است و با صدور احکام بازداشت بی‌اساس علیه بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر (رژیم) اسرائیل و یوآو گالانت، وزیر دفاع سابق، از قدرت خود بیشتر سوء استفاده کرده است.

دیوان کیفری بین‌المللی در ماه نوامبر ۲۰۲۴ حکم بازداشت «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر و «یوآو گالانت»، وزیر جنگ سابق رژیم صهیونیستی را به اتهام جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت در نوار غزه صادر کرده بود.

دیوان کیفری بین‌المللی هم با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که این دیوان اقدام آمریکا در صدور فرمانی با هدف اعمال تحریم علیه کارکنان خود و آسیب رساندن به عملکرد قضایی مستقل و بی‌طرفانه‌اش را محکوم می‌کند.

دیوانه کیفری بین المللی همچنین متعهد شد که به «اجرای عدالت» در جهان ادامه دهد.

در ادامه این بیانیه آمده است: این فرمان می‌تواند فعالیت قضایی دیوان کیفری بین المللی را تضعیف کند و از ۱۲۵ کشور عضو می‌خواهیم تا برای حمایت از عدالت و حقوق بشر متحد شوند.

دیوان کیفری بین‌المللی همچنین تأکید کرد که قاطعانه در کنار کارکنان خود می‌ایستد و متعهد به ادامه اجرای عدالت و ایجاد امید برای میلیون‌ها قربانی بی‌گناه فجایعی است که در سراسر جهان رخ می‌دهند.

این بیانیه پس از آن صادر شد که دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا شامگاه پنج‌شنبه به وقت محلی برابر با ۶ فوریه ۲۰۲۵ فرمان اجرایی اعمال تحریم ها علیه دیوان کیفری بین‌المللی در لاهه هلند را در حمایت از رژیم صهیونیستی و همزمان با حضور بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر این رژیم در واشنگتن دی سی صادر کرد.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
منچسترسیتی با گل‌های فراوان ولورهمپتون را در هم کوبید
از سرگیری پروازهای «قطر ایرویز» به ایران پس از دو ماه وقفه
افشای گاف امنیتی؛ اسناد مذاکرات ترامپ با پوتین در هتل جاماند!
«شال سیاه» به اسکار نزدیک‌تر شد
حمایت تلویحی ترامپ از تجزیه خاک اوکراین
آغاز کوچ اجباری در غزه؛ ارتش اسرائیل دستور تخلیه شهر را صادر کرد
سه فوتبالیست ایرانی در فهرست بهترین‌های آسیا/نام چه کسانی در این لیست قرار دارد؟
چین راهی فینال بسکتبال کاپ آسیا شد/ تلاش شاگردان مانولوپولوس برای مقام سومی
وقوع انفجار شدید در مرکز دمشق
قیمت بنزین سوپر وارداتی از مرز 50 هزار تومان عبور می‌کند؟
زلنسکی با واگذاری دونباس به روسیه مخالفت کرد
قطع سهمیه آرد 138 نانوایی در تهران؛ رئیس اتحادیه برکنار شد
تضمین حضور معلم در تمام کلاس‌ها؛ هیچ کلاسی بدون معلم نخواهد بود
تصمیم‌های نسنجیده ترامپ و ریسک پیامدهای آن
آمریکا صدور ویزای سفر برای ساکنان غزه را تعلیق کرد
مقام صهیونیستی: به ازای هر کشته اسرائیلی در 7 اکتبر باید 50 فلسطینی کشته شود!
یارانه مردادماه به حساب سرپرستان خانوار دهک‌های یک تا 3 واریز شد
تاس: همکاری اقتصادی با روسیه به سود آمریکاست
تهدید تعرفه 50 درصدی آمریکا بر 70 درصد کالاهای صادراتی هند
حماس: حمایت آمریکا از نتانیاهو، راه را برای ادامه جنایات اشغالگران هموار کرد
نشست پوتین ـ ترامپ در آلاسکا از نگاه تحلیلگر روسی
شگفتی باستان‌شناسان؛ مقبره یک شوالیه زیر بستنی‌فروشی کشف شد
تعلیق افزایش قیمت بلیت کنسرت؛ انتظار برای ابلاغ نرخ‌های جدید
ابراز رضایت پوتین از سفر به آلاسکا
تاکید مصر، آلمان و فرانسه بر حل‌ مسالمت‌آمیز پرونده هسته‌ای ایران
کارنامه ملاک انتخاب رشته کنکور 1404 چه زمانی منتشر می شود؟
هشدار دوباره ستاد کل نیروهای مسلح به دشمنان
پوتین در ازای کنترل دونتسک، پیشروی در اوکراین را متوقف می‌کند
روزهای گرم تهران در آخرین روزهای مرداد ادامه دارد
نامه تمجیدآمیز رئیس‌جمهور روسیه به رهبر کره شمالی
عارف: امنیت اجتماعی و اقتصادی دو مسیر اصلی سازمان تأمین اجتماعی است
عراقچی: پیوند دوستی ایران و ارمنستان ریشه‌دار و پایدار است
زلنسکی: صلحی می‌خواهیم که پایدار باشد
کاهش 16 درصدی جانباختگان در طرح ترافیکی اربعین 1404
باکیچ بالاخره پرسپولیسی شد
وزارت اطلاعات پایگاه یکپارچه شناسایی اتباع خارجی ایجاد می‌کند
سنگ‌اندازی‌های بدون استدلال در مسیر عادی‌سازی پرونده ایران در FATF
امکان شرکت در امتحانات پیام‌نور بدون محدودیت جغرافیایی فراهم شد
واکنش رهبران اروپایی به ملاقات ترامپ و پوتین در الاسکا
اضافه شدن 250 مگاوات ظرفیت جدید به شبکه برق کشور
بررسی تحولات غزه و پرونده هسته‌ای ایران در مکالمه وزرای خارجه مصر و آلمان
بازگشایی جاده چالوس بصورت دو طرفه
وضعیت بحرانی سوء تغذیه در غزه؛ 40 هزار کودک در معرض خطر جدی هستند
موفقیت تیم ملی المپیاد علوم زمین ایران با کسب 4 نشان برنز در چین
نتایج نهایی انتخاب رشته متقاضیان دانشگاه‌های فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی اعلام می شود
پزشکیان: دولت همه توان خود را برای توقف سوزاندن گازهای مشعل به کار گرفته است
پیکر استاد فرشچیان روز دوشنبه به اصفهان منتقل می شود +اعلام جزئیات مراسم
اخبار مرتبط قیمت طلا و سکه امروز شنبه 25 مرداد 1404 +جدول
آغاز لیگ برتر با کسر امتیاز سه تیم و محرومیت بازیکنان کلیدی
محمد حسین طاهری آکردی سرپرست جدید ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور شد
X
آگهی تبلیغاتی