×
از نگاه دیگران
شناسه خبر : 212374
تاریخ انتشار :

گاردین؛

اعلام جنگ ترامپ علیه عدالت بین‌المللی

گاردین نوشت: تحریم ترامپ علیه دیوان بین المللی کیفری، با هدف ارعاب و توقف اقدامات برای مقابله با جنایت های جنگی صورت گرفته است.

نورنیوز-گروه بین الملل: گاردین نوشت: دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا با فرمان‌های اجرایی مستبدانه و تحریم دیوان بین‌المللی کیفری علیه «عدالت بین‌المللی» اعلام جنگ کرده‌است.

این روزنامه در نوشتاری به قلم جفری رابرتسون (Geoffrey Robertson) نویسنده انگلیسی آثاری همچون «جنایت علیه بشریت» و «تقلا برای رسیدن به عدالت جهانی» نوشت: تحریم ترامپ علیه دیوان بین المللی کیفری، با هدف ارعاب و توقف اقدامات برای مقابله با جنایت های جنگی صورت گرفته است.

این دستور به ترامپ امکان می دهد تا همه منابع مالی دیوان، قضات و کارکنان آن را توقیف کند و مانع ورود آنها به آمریکا شود. ترامپ در دوره قبلی ریاست جمهوری اش نیز دستور تحریم مشابهی را صادر کرد اما این دستور قبل از این که در دادگاه به چالش کشیده شود، توسط جو بایدن لغو شد.

این بار دستور ترامپ مانع ورود سران دیوان بین المللی کیفری به نیویورک برای گزارش دهی به سازمان ملل خواهد شد.

نویسنده نوشت: دیوان بین المللی کیفری ۱۲۵ عضو دارد که ۷۹ عضو آن بالافاصله به دستور ترامپ واکنش نشان دادند. انگلیس، فرانسه و آلمان حمایت خود را از استقلال، بی طرفی و تمامیت دادگاه ابراز و هشدار دادند که تصمیم ترامپ می تواند محرمانگی و امنیت قربانیان جنایات جنگی تحت تحقیق را به خطر بیندازد.

خصومت ترامپ با دیوان بین المللی کیفری که هنوز کارهای زیادی برای انجام دادن در میانمار، سودان، کنگو و سایر مناطق جهان دارد، توجیهی ندارد زیرا جنگ ها و درگیری های مرگبار در جهان همچنان ادامه دارد.

برخی در رسانه های آمریکا خواستار انتقام از دیوان کیفری بین المللی به دلیل حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم اسرائیل هستند و ترامپ به همین بهانه دستور تحریم این دیوان را صادر کرد.

استفاده رژیم اسرائیل از ابزار گرسنگی به عنوان تاکتیک جنگی، در صورت وجود شاهد کافی، نیاز به پاسخگویی دارد. همچنین این که آیا بمب هایی که رژیم اسرائیل بر سر غیرنظامیان فلسطینی انداخته پاسخ مناسبی به حمله حماس بوده یا خیر. این بمب ها باعث کشته شدن ۴۵ هزار نفر از نظامیان شد که تقریبا نیمی از آنها کودک هستند.

جمهوریخواهانی که باور ندارند رژیم اسرائیل مرتکب خطا شده است یا عدالت باید علیه آمریکایی ها و اسرائیلی ها در دیوان بین المللی اجرا شود، در این تفکر ترامپ شریک هستند. این رویکرد «استثناگرایانه» توسط سناتور آمریکایی جس هلمز آغاز شد که قانون حفاظت از اعضای سرویس‌های آمریکایی (ASPA) را که اغلب به عنوان «قانون تهاجم لاهه»نامیده می شود، ارائه داد.

این قانون که هنوز هم اجرا می شود به رئیس جمهوری آمریکا اجازه می دهد علیه دیوان بین المللی کیفری، در صورت بازداشت مقام یا نیروهای نظامی آمریکا اقدام کند.

به گزارش ایرنا، نویسنده خاطرنشان کرد: دیوان بین المللی کیفری تنها نیست. ترامپ از سازمان بهداشت جهانی و توافقنامه آب و هوای پاریس خارج شد و انحلال «یو اس اید» توسط او به عنوان یک فاجعه برای کمک های بشردوستانه محسوب می شود. اقدامات او در داخل آمریکا نیز تسری یافته است و با فرمان اجرایی غیرقانونی خود حق شهروندی را برای بسیاری از کودکان مهاجر متولد در آمریکا، نقض کرده است. او همجنین جنایتکارانی را که در شورش ۶ ژانویه به کنگره شرکت داشتند عفو کرد.

حمله ترامپ به دیوان بین المللی کیفری با هدف ارعاب و جلوگیری از اقدامات آن علیه جنایتکاران جنگی صورت می گیرد اما بیشترین آسیب به جایگاه آمریکا وارد خواهد شد.

دیپلمات های آمریکای قابل اعتماد نیستند و ترامپ در نهایت برای همه آمریکایی ها یک مشکل خواهد بود. همه اعضای دیوان بین المللی کیفری باید حمایت تزلزل ناپذیر خود از این دیوان را ابراز کنند.

به گزارش نورنیوز؛ کاخ سفید شامگاه پنج‌شنبه به وقت محلی در بیانیه ای به نقل از دونالد ترامپ اعلام کرد: من، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری ایالات متحده آمریکا، اعلام می‌کنم که دیوان کیفری بین‌المللی (ICC) که بر اساس اساسنامه رم تأسیس شده است، اقداماتی غیرقانونی و بی‌اساس علیه آمریکا و متحد نزدیک ما، اسرائیل، انجام داده است.

در این بیانیه آمده است: دیوان کیفری بین‌المللی بدون مبنای قانونی، صلاحیت قضایی خود را در مورد کارکنال ایالات متحده و برخی از متحدانش از جمله اسرائیل و تحقیقات مقدماتی را آغاز کرده است و با صدور احکام بازداشت بی‌اساس علیه بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر (رژیم) اسرائیل و یوآو گالانت، وزیر دفاع سابق، از قدرت خود بیشتر سوء استفاده کرده است.

دیوان کیفری بین‌المللی در ماه نوامبر ۲۰۲۴ حکم بازداشت «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر و «یوآو گالانت»، وزیر جنگ سابق رژیم صهیونیستی را به اتهام جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت در نوار غزه صادر کرده بود.

دیوان کیفری بین‌المللی هم با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که این دیوان اقدام آمریکا در صدور فرمانی با هدف اعمال تحریم علیه کارکنان خود و آسیب رساندن به عملکرد قضایی مستقل و بی‌طرفانه‌اش را محکوم می‌کند.

دیوانه کیفری بین المللی همچنین متعهد شد که به «اجرای عدالت» در جهان ادامه دهد.

در ادامه این بیانیه آمده است: این فرمان می‌تواند فعالیت قضایی دیوان کیفری بین المللی را تضعیف کند و از ۱۲۵ کشور عضو می‌خواهیم تا برای حمایت از عدالت و حقوق بشر متحد شوند.

دیوان کیفری بین‌المللی همچنین تأکید کرد که قاطعانه در کنار کارکنان خود می‌ایستد و متعهد به ادامه اجرای عدالت و ایجاد امید برای میلیون‌ها قربانی بی‌گناه فجایعی است که در سراسر جهان رخ می‌دهند.

این بیانیه پس از آن صادر شد که دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا شامگاه پنج‌شنبه به وقت محلی برابر با ۶ فوریه ۲۰۲۵ فرمان اجرایی اعمال تحریم ها علیه دیوان کیفری بین‌المللی در لاهه هلند را در حمایت از رژیم صهیونیستی و همزمان با حضور بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر این رژیم در واشنگتن دی سی صادر کرد.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
دولت و آزمون مهم صداقت و شجاعت
عضو سابق منافقین پس از سال‌ها جنایت به سزای اعمالش رسید که بود؟
دستور اژه‌ای برای شناسایی عاملان حمله تروریستی به دادگستری زاهدان +عکس و فیلم حادثه
فریده شجاعی: شخصاً حسینی را دوست دارم و می‌خواستم بماند
قیمت خودرو امروز دوشنبه 6 مرداد 1404 +جدول
انتقاد شدید حجازی از مدیریت استقلال و از دست دادن حسینی
زلزله 4.9 ریشتری عسلویه بوشهر را لرزاند
مستند سازی جنایات و ثبت مستندات مربوط به تخلفات و جنایات بین المللی آغاز شده است+فیلم
پیش‌بینی دمای بالای 50 درجه در برخی مناطق کشور
تنها یک مانع برای پیوستن سرژ اوریه به پرسپولیس باقی مانده!+ عکس
بهمن فرزانه در دادگاه رسیدگی به پرونده قتل الهه حسین‌نژاد: «مرا جادو کرده بودند!» +عکس
اربعین را با بسته‌های اینترنتی ویژه و ارزان‌تر همراه اول تجربه کنید!
مداردیپلماسی | مذاکرات استانبول رونمایی از شمشیر بدون دسته اروپا
یکی از سرنشینان کشتی حنظله: هیچ تعهدی به تل‌آویو ندادیم
وزیر کشور: حدود یک میلیون افغانستانی به کشورشان بازگشتند +فیلم
یمن: مرحله چهارم محاصره دریایی رژیم صهیونیستی آغاز شد
کمک‌های ادعایی به غزه ممکن است باعث سقوط دولت نتانیاهو شود
️ آغاز مرحله جدید طرح کالابرگ الکترونیک +جزئیات
وضعیت آب و هوا امروز دوشنبه 6 مرداد 1404+ وضعیت استان‌ها
گاردین: ترامپ حتی ریاست‌جمهوری را معامله می‌بیند!
رضا غندی پور رسما به شباب الاهلی امارات ملحق شد
توافق بزرگ ایران و چین برای برقی‌سازی 1000 کیلومتر ریل
وزیر خارجه آمریکا: «ویتکاف» برای مذاکرات آتش‌بس در غزه تلاش می‌کند!
دیپلمات فرانسه به وزارت خارجه صهیونیست‌ها احضار شد
بقائی: ایران تحت فشار از حقوق هسته‌ای خود نخواهد گذشت
ترامپ: ایران حق غنی‌سازی اورانیوم ندارد
وزیر نفت: امکان قاطی شدن آب و بنزین در جایگاه‌ها وجود ندارد
سخنگوی دولت: تعطیلی یک‌هفته‌ای تابستانه در دست بررسی است
پیاتزا 25 والیبالیست را به اردوی تیم ملی دعوت کرد
انتقاد بازیگر «بازی تاج‌وتخت» از سکوت هالیوود در برابر کشتار در غزه
167 کیلوگرم شمش طلا در مرکز مبادله معامله شد
استاندار تهران: تعویض کاهنده‌ها با هزینه بسیار محدود در اختیار شهروندان قرار می گیرد
کمک‌های هوایی به غزه یا مهندسی گرسنگی؟
آلودگی در مرز قرمز؛ هوای تهران برای همه ناسالم شد
بقایی حمله رژیم صهیونیستی به کشتی «حنظله» را محکوم کرد
پزشکیان:اگر مسئولی اشتباهی کرد کمک کنیم آن را رفع کند و پرونده‌سازی نکنیم
وزیر جهاد کشاورزی: قیمت برنج داخلی به‌زودی متعادل می‌شود
رئیس سازمان اطلاعات سپاه: امنیت کشور در شرایط خوبی قرار دارد
فاجعه در بزرگراه پاکستان؛ واژگونی مرگبار اتوبوس در پنجاب
فداکاری در دل شب؛ ناجی‌ای که برای نجات 6 نفر جان باخت
کمبود نیروی کار ماهر؛ مهم‌ترین چالش صنعت کشور از نگاه کارفرمایان
نتانیاهو: اجازه ورود کامل کمک به غزه را نمی‌دهیم
انتقال پایتخت به سواحل جنوبی مخاطرات امنیتی ندارد
خروج ایران از NPT در واکنش به فعال‌سازی مکانیسم ماشه
برنامه کامل هفته‌های اول تا پانزدهم نیم‌فصل اول اعلام شد
خلافِ واقع!
استقلال و پرسپولیس مهرماه به ورزشگاه آزادی بازمی‌گردند
جهش فناوری در ایران؛ ساخت بازوی رباتیک فایبرکربنی برای صنعت خودرو
سودجویان در کمین‌اند؛ ارز و سیم‌کارت را فقط از مراکز مجاز تهیه کنید
رسانه ژاپنی: «زاهدی» کلید تقویت خط حمله «توکیو وردی» است
X
آگهی تبلیغاتی