×
سیاسی
شناسه خبر : 210759
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/11/10 ساعت 16:43

در همایش هوش مصنوعی و تمدن آینده؛

سرلشکر سلامی: دستیابی به هوش مصنوعی برای اقتدار بیشتر لازم است

فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: تاکید داریم حتما به دانش و فناوری هوش مصنوعی که امروز به عنوان مولفه قدرت در جهان مطرح می شود، دست پیدا کنیم.

نورنیوز-گروه سیاسی: سرلشکر سلامی طی سخنانی در همایش بین‌المللی «هوش مصنوعی و تمدن آینده» اظهار کرد: در هر مقطعی از تاریخ به خصوص در تاریخ معاصر و دهه های اخیر یک موضوع صحنه اصلی رقابت قدرت ها در جهان است. از سال ۱۹۴۰ تا ۱۹۵۰ یک فناوری جدید که نشات گرفته از فرمول نسبیت انیشتین بود؛ فناوری هسته‌ای یک رقابت بسیار ویرانگر و مخرب در موضوع سلاح های هسته ای و نتیجه دردناکی از این پدیده نوظهور بوجود آورد.

وی ادامه داد: سپس رقابت در فضا و فناوری های فضایی موضوع موازنه قدرت در جهان بود که به سمت جنگ ستارگان پیش می‌رفت تا سکوهایی برای نابودی بخشی از جهان ایجاد شود؛ البته هنوز این موضوعات دنبال می‌شود. این فناوری ها می تواند برای نجات انسان از فقر موثر باشد و هم می‌تواند برای انهدام و محو آرزوهای بزرگ انسان بکار گرفته شوند.

سرلشکر سلامی گفت: فناوری ها هم می‌تواند به سلامت انسان کمک کند و هم می‌تواند ویروس های گسترده در جهان منتشر کند. مانند ویروس کرونا که مشخص نیست این ویروس ساخته دست بشر بوده یا خیر. فناوری‌های مربوط به اطلاعات و ارتباطات می‌تواند برای انتقال آگاهی از نقطه ای به نقطه دیگر و افزایش سطح اطلاعات و یکسان سازی آن کمک کند. این فناوری می تواند از سوی دیگر خلاقیت بشر را محو کند. تلاش می کنیم از جنبه های مثبت این پیشرفت ها کمک بگیریم.

فرمانده سپاه با بیان اینکه جهان تا به موازنه قدرت نرسد به عدالت نمی‌رسد، خاطرنشان کرد: امروز متاسفانه قانونی که در جهان و در کشورهایی مانند آمریکا حاکم است، قانون جنگل است.

وی بیان کرد: گاهی بیش از حد در مورد پیامدهای منفی یک فناوری با ما صحبت می شود. هوش مصنوعی یکی از این دانش های نوپدید بشری است که تلاش می کند در انحصار قدرت های خاصی قرار بگیرد. این انحصار نابرابری قدرت را در جهان ایجاد می‌کند. در جهان امروز ضعفا در جغرافیای سیاسی جهان جایی ندارند. درجه آزادی ملت ها نیز بر اساس قدرت آنان شکل می‌گیرد. اگر ضعیف بمانیم محو می شویم. باید برای ماندن قدرتمند بود. استقلال و آزادی دو مفهوم ارزشمند و آرمانی برای تمام جوامع بشری هستند. همه به این مفاهیم احترام می گذارند. اعتبار و منزلت ملت ها به سطح قدرتی است که از خود نشان می‌دهند.

سرلشکر سلامی اضافه کرد: تعالی معنوی و رشد مادی و جسمانی یک جامعه‌ با هم جواب می دهد. همانطور که انسان با ترکیب روح و جسم معنا پیدا می‌کند. اگر می‌خواهیم در معنویت و اخلاق به نقاط مرتفعی برسیم باید در پیشرفت های علمی و فنی به درجات بالایی برسیم.

وی در ادامه گفت: تاکید داریم حتما به دانش و فناوری هوش مصنوعی که امروز به عنوان مولفه قدرت در جهان مطرح می شود، دست پیدا کنیم. اینکه هوش مصنوعی در نهایت مهار پذیر است یا از مدار اراده انسان گذر می کند از موضوعات مهمی است. جهان واقعی چیزی جز پژواک آنچه در اذهان می‌گذرد، نیست. آنچه که در ذهن پرورش می دهیم در عالم واقعیت می سازیم. این ابهام که جهان در آینده تحت تاثیر هوش انسانی قرار خواهد داشت و یا اینکه هوش مصنوعی غلبه می کند، موضوع مهمی است.

سرلشکر سلامی تاکید کرد: اینکه هوش مصنوعی تا چه اندازه قادر است اصول اخلاقی را رعایت کند، موضوع مبهمی است. جهان در آینده تحت تاثیر این فناوری، وضعیت مبهمی دارد. اینکه آیا هوش مصنوعی اخلال اخلاقی تولید می کند و بیکاری را افزایش می دهد، سوالاتی است که وجود دارد، اما نباید از توسعه این فناوری به دور باشیم.

وی خاطرنشان کرد: در عرصه نظامی بهره های بزرگی از هوش مصنوعی خواهیم برد و اخلاقیات را نیز حفظ خواهیم کرد. گاهی مجبور می‌شویم در نبرد بین کشتی ها در دریاها وارد شویم. این که کشتی ها چندین مایل آن طرف تر، سیستم های موقعیت خود را خاموش می‌کنند و یا تغییر موقعیت می‌دهند، موضوع مهمی است. اینکه چه نقطه ای از یک کشتی را مورد هدف قرار دهیم نیز مهم است. فناوری هوش مصنوعی به ما این کمک را می کند تا کشتی مورد نظر خود را پیدا کنیم. اما ما می‌خواهیم خدمه ها آسیب نبیند. گاهی خطوط مواسلات لجستیک دشمنان ما را شناورهایی تامین می کنند که خدمه های آنان هیچ گناهی ندارند. برای ما که مسلمان هستیم و هرگز هدف وسیله را توجیه نمی‌کند، روش های ما به اندازه ارزش ها مهم است. برای رسیدن به یک هدف مقدس نباید از روش های غیر مقدس استفاده کنیم.

فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اظهار کرد: شناور بزرگ با حمله یک پهپاد آسیبی نمی‌بیند، مگر اینکه که به نقطه ثقل آن شلیک شود. هوش مصنوعی به ما امکان انجام این کار را می‌دهد. زمان در اغلب موارد حیاتی است. در مراقبت ها و کمک های بهداشتی و در ایمنی هوانوردی و ... زمان  موضوعی حیاتی است. هوش مصنوعی این زمان را کم می‌کند. کشور ما باید در تمام زمینه ها از جمله حمل و نقل، ترافیک دریایی و زمینی و هوایی و بهداشت و درمان و ... از هوش مصنوعی استفاده کند. باید یک ساختار متمرکز علمی این ادراک را در مسئولان بوجود آورد. تا زمانی که این ادراک ایجاد نشود این حرکت اوج نمی‌گیرد.

وی در پایان یادآور شد:‌ این همایش می تواند ابتکار اولیه برای ایجاد گفتمان حول هوش مصنوعی در کشور باشد. مصمم هستیم در زمینه هوش مصنوعی حرکت کنیم و به یاری امام زمان گام های اولیه را پرقدرت برخواهیم برداشت.

بر اساس این گزارش، سند جامع هوش مصنوعی کشور با حضور فرمانده کل سپاه رونمایی شد.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
عراقچی پیام تبریک خود را به مناسبت آغاز سال نو یهودیان منتشر کرد
افتخار بزرگ آرسنال؛ بهترین باشگاه فوتبال زنان سال 2025
وزیر آموزش‌وپرورش: هر سال 60 هزار معلم بازنشسته می‌شوند + فیلم
فرانسه به‌طور رسمی کشور فلسطین را به‌رسمیت شناخت
اجرای قانون پایانه های فروشگاهی منجر به شفافیت در نظام اقتصادی می شود
عشایر آذربایجان گرفتار در برف و کولاک + فیلم
آغازکنفرانس «راه‌حل دو دولتی» در نیویورک
لحظه دیدار عراقچی و گروسی در نیویورک + فیلم
درخواست مقام روس از تروئیکای اروپایی برای بازگشت به مسیر مذاکره با ایران
پرداخت پاداش به قهرمانان کشتی با حضور رئیس جمهور
اطلاعیه سازمان تامین اجتماعی در خصوص پرداخت کمک‌هزینه اولاد بازماندگان
نورنما | یک اورانگوتان در حال راندن یک ماشین گلف
10 بازیکن برتر سال از نگاه لیست فرانس فوتبال
گزارش تصویری | تسلیح و آموزش نظامی مردم ونزوئلا در پی تهدیدات آمریکا
حماس به ترامپ: برای توافقی محدود آماده‌ایم
زمان تشییع پیکر احمد پژمان، آهنگساز نام‌آشنا مشخص شد
تیم ملی کشتی فرنگی وارد ایران شد + فیلم
گزینه وحید هاشمیان به تهران می آید
عکس های منتخب ایران، دوشنبه 31 شهریور 1404
عراقچی: در مورد اسنپ‌بک صَلاح نظام عدم اشاعه این است که یک راه‌حل دیپلماتیک پیدا شود+ فیلم
اطلاعیه روابط‌عمومی فرودگاه مشهددرخصوص صدای ناهنجار در اطراف فرودگاه
حمایت 140 کشور از دولت فلسطین در سازمان ملل
نگرانی صهیونیست‌ها از موج حمایت بین‌المللی برای به رسمیت شناختن فلسطین
ثبت بیش از 4 میلیون تقاضا از 216 کشوربرای جام جهانی
اعلام نرخ‌های جدید تردد در محدوده کنترل آلودگی هوا برای مهر ماه+قیمت اعلامی
نمایندگان مجلس از رئیس‌جمهور خواستار انتقال مطالبات به سازمان ملل شدند
تبریک وزیر امور خارجه ایران به همتای ارمنی به مناسبت روز ملی ارمنستان
از سفر پزشکیان به سازمان ملل چه انتظاراتی باید و نباید داشت؟
واریز یارانه شهریور به حساب خانوارها+دهک های مشمول
دیدار رئیس جمهور با رهبرمعظم انقلاب اسلامی پیش از حضور در نشست سازمان ملل
آغاز فعالیت اشکان دژاگه به عنوان کمک‌مربی تیم لوسیل قطر
کشف 471 فقره اموال مسروقه در مرحله دوم طرح مبارزه با سرقت منزل
اظهارنظر جدید گروسی درباره موضوع هسته‌ای ایران
آمادگی کامل برق تهران برای آغاز سال تحصیلی جدید
مهلت ثبت‌نام دوره‌های کاردانی ناپیوسته علمی کاربردی تمدید شد
ارتش رژیم صهیونیستی از حمله راکتی مقاومت فلسطین از شهر غزه به سرزمین‌های اشغالی خبر داد
ارتقای جایگاه بسکتبال ایران در رده‌بندی جهانی فیبا
فعال‌سازی اسنپ‌بک تأثیر قابل‌توجهی بر فشارهای کنونی ندارد + فیلم
آغاز مرحله دوم اخراج اتباع غیرمجاز در استان تهران
جزییات انفجار در آنتالیا ترکیه +تعداد کشته و زخمی ها
تکذیبیه انتشار اخبار نادرست در خصوص مصوبه «سند ملی سبک پوشش اسلامی - ایرانی»
بقائی: نسل‌کشی درغزه، سخت‌ترین آزمون برای سلامت نهادی واعتبار هنجاری سازمان ملل است
سعید اسماعیلی چطورمدال طلای اصلی را گرفت؟+ فیلم
پوتین: توانایی مقابله با هر تهدیدی را داریم
افشاگری معاون دفتر دولت شهید رییسی ؛ چرا شهریور 1401 توافق نشد؟
میانگین سن فوت‌شدگان در سال گذشته چقدر بود؟
زلزله 4.3 ریشتری کالیفرنیا را لرزاند
مدیر مالی سابق نفت شایعه فرار از کشور را رد کرد
تأمین 30 هزار مگاوات انرژی تجدیدپذیر در دستور کار دولت است
ارتفاع برف در ورزقان به بیش از 10 سانتی‌متر رسید+فیلم
X
آگهی تبلیغاتی