×
سیاسی
شناسه خبر : 210325
تاریخ انتشار :

در جلسه کمیسیون صنایع مجلس؛

قالیباف: مصرف انرژی باید هوشمندسازی شود

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: باید به ای دی سی برسیم و کارت اعتبار دیجیتالی مصرف انرژی را در اختیار هر فرد قرار دهیم. شاید بخش هایی از وزارتخانه ها بگویند ما کاملا هوشمند هستیم، اما باید به سرعت اصلاح نهادی و فرآیندی را انجام دهیم.

نورنیوز-گروه سیاسی: محمدباقر قالیباف ، رئیس مجلس شورای اسلامی ظهر امروز یکشنبه در جلسه کمیسیون صنایع مجلس که با حضور  وزرای صمت و ارتباطات برگزار شد، عنوان کرد: چرا امروز این جلسه را تشکیل دادیم؟ موضوع انرژی هم یک فرصت بزرگ و هم یک تهدید بزرگ است. اگر به درستی عمل کنیم هیچ مسیری نزدیک تر از مصرف بهینه و درست نخواهد بود و  اینگونه بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار میتوان به سرمایه کشور کمک کنیم. بنابراین با یک موضوع مهم و با اولویت طرف هستیم.

وی ادامه داد: کمیسیون انرژی و صنایع نقش بسیار مهمی در این مسیر دارند. در مجلس یازدهم حلقه های گم شده نیازمند برای قانون گذاری برای جهش اقتصادی را در اختیار مجلس دوازدهم قرار دادیم. دولت باید از این قوانین استفاده کند و باید کمک او کنیم. آیا موضوعی بوده است که بابت آن قانون نداشته باشیم؟ اما این که قانون اجرا نمی‌شود، بد است. باید تیمی در کمیسیون صنایع تشکیل شود تا به صورت قرارگاهی به موضوع انرژی بپردازد. وزارت صمت یک مصرف کننده در حوزه انرژی است و با استانداردسازی می‌تواند مصرف انرژی را کاهش دهد. یعنی بهینه کردن در دو طرف بر عهده وزارت صمت است.

رییس مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: چرا نیروگاه می‌سازیم ولی گاز نداریم ؟ چرا ۹۰ درصد از برق را متمرکز بر گاز می‌کنیم؟ استفاده ما از ذغال سنگ برای تولید برق صفر است. ۳۳ درصد از برق دنیا از ذغال سنگ دریافت می‌شود. امروز به حدی تحول در تکنولوژی اتفاق افتاده است که کمتر از یک دهه آینده اگر سیستم ها را به روز نکنیم نه قابل رقابت هستیم و نه قابل صادرات انرژی و دیگر موارد هستیم. به اندازه کافی وقت های خود را تلف کرده ایم و دیگر حق خطا و از دست دادن زمان را نداریم. حتما در مجلس موضوع نظارت، کمک کردن و توضیح خواستن از دولت را خواهیم داشت. کمیسیون صنایع باید کمیته ای به شکل قرارگاهی تشکیل دهد و موضوع انرژی را رصد کند.

قالیباف با اشاره به اینکه با هوشمندسازی بخش مهمی از ناتزازی انرژی را در کوتاه مدت و میان مدت توسط کارخانه جات و صنایع حل خواهد شد، گفت: باید به ای دی سی برسیم و کارت اعتبار دیجیتالی مصرف انرژی را در اختیار هر فرد قرار دهیم. شاید بخش هایی از وزارتخانه ها بگویند ما کاملا هوشمند هستیم. اما باید به سرعت اصلاح نهادی و فرآیندی را در دستور کار قرار دهیم. قانون دوام بسیار جدی است و وزارت فناوری باید آن را پیگیری کند و جرم انگاری نیز شده است. هزینه های بی خود زیادی کردیم و بهره برداری کمی داریم.با تجربه اجرایی خود می‌گویم که در کشورمان هر طرحی برای هر موضوعی که نیازمندیم باید نقش مردم را به معنای واقعی خود در آن طرح و تصمیم خود ببینیم و اگر ندیدیم، آن را بررسی نکنیم.

وی ادامه داد: نیازمند این هستیم تا برای بهینه سازی در حوزه انرژی، سرمایه گذاران را بیاوریم تا با کشورهای خارجی متصل شوند. به شرط اینکه در دولت و مجلس برای آنان تسهیل گری کنیم. قانون نظام تامین مالی در شرکت های خصوصی این فرصت را برای مردم فراهم کرده است. وقتی در پلیس بودم و ۱۱۰ ایجاد شد، مردم از ما تشکر می‌کردند که امنیت ما را برطرف کردید. درصورتی که مردم به پلیس خدمت کردند و نقاط ناامن را به پلیس نشان می‌دادند.

قالیباف گفت: در همه بخش ها باید اینگونه عمل کنیم. حتما افزایش قیمت انرژی نه راه حل اول و نه تنها راه حل است. در کاهش شدت انرژی مردم باید به گونه ای دخیل باشند تا منفعت آنان را ببینیم. در این صورت شاهد کاهش شدت انرژی خواهیم بود. اگر در مجلس در کنار دولت باشیم و دولت بخش خصوصی و مردم را به میدان بیاورد، مشکلات حل خواهد شد.در جلسه سران مقرر شد آقای پزشکیان، رییس سازمان بهینه‌سازی را در قرارگاه مرکزی در روزهای آتی مشخص کند و کمیسیون صنایع به صورت قرارگاهی نظارت کند. این کار باید به شکل کوتاه مدت و میان مدت شکل بگیرد. باید به کارت انرژی دیجیتالی برای هر فرد برسیم تا میزان مصرف انرژی هر فرد مشخص شود.

وی در پایان گفت: با کمک کمیسیون های انرژی، صنایع و دولت باید ناتزازی انرژی را حل کنیم.  حتما حمایت‌های هر بخش باید به انتهای زنجیره برسد و دقیقا به هدف اصابت کند و این امکان پذیر نیست مگر  با استفاده از هوشمندسازی ، مردمی سازی و شفاف سازی.

وزیر صمت: برای حل مشکلات انرژی صنایع باید راه حل کوتاه مدت ارائه دهیم

وزیر صنعت، معدن و تجارت در جلسه بررسی ناترازی حوزه انرژی بخش صنایع کشور گفت:فشاری که به صنایع وارد می‌شود بیش از تاب‌آوری آنهاست، باید راه کوتاه مدت برای حل مشکل صنایع ارائه دهیم.

محمد اتابک، وزیر صمت امروز دوشنبه ۷ بهمن ماه در جلسه بررسی ناترازی انرژی در بخش صنعت که با حضور رئیس مجلس و وزیر ارتباطات برگزار شدگفت: در حال حاضر بیش از آن چیزی که به صنایع تکلیف شده بود یعنی بیش از ۱۰ هزار مگاوات، نیروگاه در دست احداث است که کار بخشی از این نیروگاه‌ها به اتمام رسیده است. اما متأسفانه صنایع نتوانستند از این نیروگاه‌ها استفاده‌ای ببرند، زیرا وقتی گاز به نیروگاه تزریق شد به شبکه اصلی داده شده و در نهایت به خود تولیدکننده نرسید و از طرفی دیگر گاز آن بخشی از نیروگاه که روی شبکه اصلی نبود هم تأمین نشد، بنابراین تولیدکننده دچار یک بدبینی نسبت به خودتامینی شده است.

وی بیان کرد: ما می‌دانیم که هر ساله در سطح کل کشور افزایش مصرف انرژی داریم، این افزایش مصرف هم تا حدی است که نیروگاه‌های تازه تأسیس هم نمی‌توانند آن را پاسخ دهند. بنابراین هر سال کسری گاز بیشتر شده و به خاطر این کسری صنعت وسط آمده و برای خود نیروگاه تأسیس کرده است اما باز هم نمی‌تواند از آن بهره‌ای ببرد.

وزیر صمت با بیان اینکه نباید فراموش کنیم که کارخانه‌ها یک قابلیت اقتصادی، تولیدی و یک حد تاب‌آوری دارند، افزود: گاهی اوقات مواردی که به بنگاه‌ها تکلیف می‌شود از عهده اقتصادی بنگاه خارج بوده و توازن واحد را بهم می‌زند.

اتابک افزود: حتی در جاهایی که صنایع صرفه‌جویی کرده‌اند شاهد هستیم که باز هم کسری رخ داده است؛ به عنوان نمونه در استان خراسان یک واحد فولاد اقدام به صرفه‌جویی کرد و گاز واحد وصل شد اما بلافاصله برق واحد را قطع کردند.

وی اضافه کرد: در حال حاضر صنعت فولاد ۴.۲ دهم سنت برای هر کیلووات ساعت برق پول می‌دهد بنابراین مصرف انرژی در فولادسازی رایگان نیست. در کشورهای خارجی هم میانگین قیمتی برای خرید هر کیلووات ساعت برق بین ۴ تا ۸ سنت است که این رقم در کشورهای حوزه خلیج فارس بین ۴ تا ۶ سنت است.

سود صنایع نصف شد

وزیر صمت یادآور شد: بررسی وضعیت شرکت‌های بورسی نشان می‌دهد که درصد سود تمام تولیدکنندگان نسبت به سال گذشته نصف شده است. این شرایط یعنی اینکه باید مراقب بنگاه‌ها باشیم چراکه شرکت‌ها دیگر تاب‌آوری ندارند.

اتابک تصریح کرد: دوستان در این جلسه یک راهکار بلندمدت برای حل ناترازی انرژی صنعت ارائه کردند که من با آن موافقم اما واقعیت این است که باید ببینیم با این رفتاری که با صنایع می‌شود اصلاً عُمر واحدها به اجرای این برنامه‌ها قد می‌دهد یا خیر.

وی تاکید کرد: این موضوع را در دولت مطرح کردم و در این جلسه به آقای قالیباف هم می‌گویم، فشاری که به صنایع وارد می‌شود بیش از تاب‌آوری آنهاست. باید راه کوتاه مدت برای حل مشکل صنایع در نظر بگیریم.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به بسته حمایت از صنایع، گفت: ما نمی‌گوییم که برای جبران هزینه‌های تحمیل شده به صنعت مشوق داده شود بلکه می‌گوئیم هزینه‌هایی که صنایع باید بپردازند به تعویق بیفتد تا در این فاصله واحدها توان تقویت خود را داشته باشند.

اتابک تصریح کرد: بسیاری از کسانی که برای دریافت ارز مربوط به مواد اولیه به بانک مرکزی معرفی شدند، به دلیل نداشتن نقدینگی نتوانستند ارز را بگیرند. این همه فشاری که به صنایع تحمیل شده در نهایت منجر به از بین رفتن ثروت‌های ملی خواهد شد.


نورنیوز
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
سقوط تیم هوادار پس از 4 فصل + خلاصه بازی
مسکن ارزان‌تر با مشارکت مردمی؛ وقتی مردم بهتر از دولت می‌سازند
جاده چالوس 10 روز بسته می‌شود؛ ایمنی، اولویت راه‌سازی
طوفان خاک در راه است، اما خوزستان غافلگیر نمی‌شود
جدول گروهB جام جهانی فوتبال ساحلی پس بازی های روز اول | 11 اردیبهشت
دستورات جدید ترامپ برای تحریم نفت ایران
جدول لیگ برتر در هفته بیست و هشتم پس از بازی های امروز 5 شنبه 11 اردیبهشت
خوابیدن کنار موبایل به مغز آسیب می‌رساند؟/ تأثیر گوشی‌های هوشمند بر کیفیت خواب
نورنما | سفر مجازی به پایتخت موسیقی جهان!/سنندج
آخرین جزییات انفجار در بندر شهید رجایی/ شناسایی 29نفر از جان‌باختگان حادثه بندر شهید رجایی
این‌گونه از هوش مصنوعی بپرسید / 7 اصل طلایی برای گرفتن پاسخ بهتر
صدها تروریست در سیستان و بلوچستان منهدم یا دستگیر شدند
مشکل مطهری با روحانیت چه بود؟
به دنیای نوجوانان نزدیک شویم؛ کلیدهای گفت‌وگو
نتیجه بازی فولاد (1) - چادرملو اردکان (1) | بازی در بارش سخت باران + خلاصه بازی
جنایت فجیع خانوادگی
نورنما | 12 اردیبهشت سالروز شهادت آیت الله مرتضی مطهری و روز معلم گرامی باد
پیام مدیرعامل فولاد مبارکه به مناسبت روز کارگر؛ تقدیر از دستان خستگی‌ناپذیر
نتیجه نهایی بازی پرسپولیس (3) مس رفسنجان (0) + خلاصه بازی | انتقام قرمز ها در باشگاه مس
هشدار هواشناسی: احتمال باران، باد شدید و صاعقه در تهران
تعویق مذاکرات رم؛ آیا پای اعتراض به دیپلماسی تهدید و تحریم در میان است؟
برد نفس گیر ایران در اولین دیدار؛ ایران(5) - موریتانی(4) + فیلم
برنامه بازی های بعدی تیم ملی ایران در جام جهانی فوتبال ساحلی 2025
ورود پزشکان به سامانه نسخه‌نویسی، دو مرحله‌ای شد
«گرگ پارسی» تاریخ‌ساز شد؛ پرافتخارترین بدنساز ایران در جهان!
بمب بزرگ استقلال؛ ماتزاری آمد؟ / باشگاه واکنش نشان داد
جنایت اسید پاشی در مدرسه
نخستین واکنش از شرکت سینا: "هیچ تقصیری نداریم"+ویدیو
آغاز فروش 2 محصول جدید سایپا دیزل + لینک ثبت نام
هشدار رسمی ایران در واکنش به رفتار های ضد و نقیض آمریکا
دفترچه سوالات کنکور 1404 رشته ریاضی و علوم انسانی منتشر شد
قیمت طلا و سکه امروز 11 اردیبهشت 1404
کارگران؛ طلایه‌داران تولید و افتخارآفرینی در صنعت کشور هستند
نورنما | روزت مبارک ای معلم، ای فراتر از کلام،تو را سپاس
آخرین جزئیات آتش‌سوزی گسترده در اراضی اشغالی/گسترش آتش ادامه دارد+فیلم
جهنم در سرزمین های اشغالی: وقتی اسرائیل از مهار آتش ناتوان ماند!
رونمایی از تعداد و سهمیه رشته‌ها در بیستمین بازی‌های آسیایی 2026
روایت گروسی از احتمال درگیری نظامی ایران و آمریکا
ابطال کارت سوخت خودرو های فاقد بیمه شخص ثالث
حرکت زیبای مهدی طارمی برای هموطنان عزادارش + فیلم
فرجام سارقان مسلحی که شبح مرگ بودند
برنامه مسابقات فوتبال و ورزش امروز 11 اردیبهشت + پخش زنده
فیلم کریستیانو رونالدو و عجیب‌ترین 3 دقیقه دوران فوتبالش
فروش سم به جای چلوکباب!
مدیوم شات | خداحافظی با شکوه هنرمند دوران ساز از صحنه و دوربین
نورنما | ضربه دیدنی کنده به رئال از دیدگاه دوربین بارسلونایی ها
مشاهده دو قلاده پلنگ در پارک ملی بمو استان فارس + فیلم
چرایی افزایش تهدیدات آمریکا در آستانه دور چهارم مذاکره با ایران
حمایت شما یک دنیا ارزش دارد؛ واکنش رونالدو بعد از حذف النصر
فاز دوم آزادراه تهران-شمال چه زمانی افتتاح می شود؟
X
آگهی تبلیغاتی