×
بین الملل
شناسه خبر : 210198
تاریخ انتشار :

نخست‌وزیر اسلواکی: اعتراضات اخیر علیه دولت را اوکراین رهبری می‌کند

رابرت فیکو در واکنش به اظهارات زلنسکی درباره اعتراضات گسترده‌ای که علیه دولت او در براتیسلاوا و چند شهر دیگر برگزار شد، اعلام کرد که یک سوم از جمعیت معترضان در این تظاهرات علیه سیاست‌های دولت اوکراینی هستند.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: رابرت فیکو نخست‌وزیر اسلواکی مدعی شد که یک‌سوم تظاهرات‌کنندگان علیه دولت این کشور اوکراینی هستند.

خبرگزاری روسی نووستی با انتشار این مطلب نوشت: جمعه گذشته، تظاهرات گسترده‌ای در بیش از ۲۰ شهر اسلواکی و با شعار «اسلواکی اروپا است» برپا شد.

این تظاهرات از سوی یک سازمان مدنی حامی اوکراین برگزار شد.

«ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین نیز تصویری از معترضان در براتیسلاوا را در صفحه خود در شبکه اجتماعی ایکس بازنشر داد که از سوی «یورای ریزمان» شریک عاطفی «زوزانا چاپوتووا» رئیس‌جمهور پیشین اسلواکی منتشر شده بود.

زلنسکی با بازنشر این عکس گفته بود، «براتیسلاوا مسکو نیست. اسلواکی اروپا است.»

فیکو در واکنش به اظهارات زلنسکی در این باره، در برنامه تلویزیونی «گفت‌‎وگوهای شنبه» در این باره گفت: شنیدن این که رئیس‌جمهور اوکراین پست‌هایی از آقای ریزمان را به اشتراک می‌گذارد که شریک عاطفی خانم چاپوتووا بوده در حالی که خبرنگاران اوکراینی در اعتراضاتی را پوشش می‌دهند که یک سوم(مشارکت‌کنندگان‌ آن) اوکراینی‌هایی هستند که علیه دولت صحبت می‌کنند، مضحک است.

فیکو افزود که تلویزیون اوکراین نیز از سوی دیگر، گزارش‌هایی را درباره نارضایتی اوکراینی‌هایی منتشر می‌کند که در اسلواکی زندگی می‌کنند.

نخست‌وزیر+اسلواکی:+اعتراضات+اخیر+علیه+دولت+را+اوکراین+رهبری+می‌کند
 

نخست‌وزیر اسلواکی چهارشنبه گذشته گفته بود که کارشناسان خارجی فعال در اسلواکی در اعتراضات گرجستان و اعتراضات «یورومیدان» اوکراین نقش داشته‌اند.

او همچنین هشداد داد که این اعتراضات ممکن است به اشغال اماکن دولتی و سرنگونی دولت منحر شود. این فعالان هرگونه مقاصدی از این دست را رد کرده‌ و گفته‌اند هدفشان ابراز مخالفت مسالمت‌آمیز با سیاست‌های فیکو است.

اظهارات فیکو در پی این مطرح می‌شود که ده‌ها هزار نفر از مردم اسلواکی در میادین و خیابان‌های سراسر این کشور تجمع و مخالفت خود را با «سیاست‌های حمایت از روسیه» فیتسو اعلام کردند.

این تجمعات موج جدیدی از اعتراضات ضد دولتی در اسلواکی است که در پی سفر اخیر نخست وزیر این کشور به مسکو برای دیدار با «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه به راه افتاده است.

خبرگزاری آسوشیتدپرس در این باره نوشته، اظهارات اخیر نخست وزیر اسلواکی و سفر او به روسیه که از معدود سفرها از سوی یک مقام ارشد از اتحادیه اروپا به کرملین از زمان حمله روسیه به اوکراین در ۲۰۲۲ است، باعث شده تا موجی از اعتراضات گسترده در اسلواکی علیه دولت و سیاستگذاری‌های براتیسلاوا به وقوع بپیوندد.

فیکو در گفته‌های خود درباره احتمال تغییر رویکرد در سیاست‌های خارجی اسلواکی، ترک اتحادیه اروپا و ناتو صحبت کرده است.

نخست‌وزیر+اسلواکی:+اعتراضات+اخیر+علیه+دولت+را+اوکراین+رهبری+می‌کند
 

معترضان در جریان راهپیمایی خود در پایتخت اسلواکی شعار «اسلواکی، روسیه نیست، اسلواکی، اروپاست»، «ما به قدرت کافی فیتسو داریم» و «استعفا» سردادند.

راهپیمایی جمعه گذشته، در ۲۸ منطقه برگزار شد و تعداد شرکت کنندگان در آن، دو برابر راهپیمایی دو هفته قبل و در میان تنش‌های بیشمار بود پس از آنکه فیتسو برگزار کنندگان و اپوزیسیون را به داشتن ارتباط با یک گروه از خارجی‌هایی متهم کرد که به گفته او، برای مهندسی یک کودتا در اسلواکی کار می‌کنند.

فیکو از قول سرویس جاسوسی اسلواکی این اتهام زنی‌ها را در جلسه روز سه شنبه در پارلمان مطرح کرده بود.

جزئیات این اطلاعات مشخص نیست اما فیکو علنا گفت که اپوزیسیون به دنبال اشغال ساختمان‌های دولتی، مسدود کردن راه‌ها، برنامه ریزی برای یک اعتصاب سراسری و تحریک درگیری با نیروهای پلیس به عنوان بخشی از طرح براندازی دولت است.

مقام‌های ارشد دولت اسلواکی نیز گفته‌اند که اوضاع کشور خطیر است اما اپوزیسیون این گزارش را رد کرده و سرویس جاسوسی را به سوءاستفاده برای اهداف سیاسی متهم کرد.


نورنیوز
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
موج دهم حملات پرقدرت به سرزمین‌های اشغالی از دقایقی قبل آغاز شد +فیلم
بیانیه سپاه پاسداران در خصوص موج دهم حملات موشکی ایران
اطلاعیه شماره 2 فرماندهی امنیت سایبری
هشدار کمبود سوخت در اسرائیل
نحوه فعالیت شعب بانک ها در شهر تهران اعلام شد
تصمیم شورای عالی بورس در خصوص فعالیت بورس‌ها طی سه روز کاری آینده
حمله موشکی ایران به «بت‌یام»: خسارات سنگین و احتمال فروپاشی 22 ساختمان
نوراینفو| هشدار شورای عالی امنیت ملی
انهدام 28 فروند هدف متخاصم/ شکار پهپاد هرمس با شلیک دقیق پدافند هوایی
شکار پهپادهای متخاصم اسرائیل در آسمان اصفهان
نشست شورای امنیت ملی آمریکا به ریاست ترامپ درباره جنگ اسرائیل و ایران
اسرائیلی‌ها ممنوع‌الخروج شدند
واکنش بقائی به مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: لطفاً توجیه‌گر تجاوز نشوید!
صدا و سیما: واتساپ را حذف کنید
اطلاعیه رژیم صهیونیستی درباره کاهش زمان هشدار پیش از حملات موشکی ایران
دومین اطلاعیه شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران در زمینه سوخت‌
تاریخ اعزام مشمولان اعزامی پایه خدمتی تیر ماه تغییر کرد
انهدام پهپاد انتحاری هاروپ در ملایر
بازگشایی دوطرفه محور هراز
کریس مورفی: ترامپ بدون مجوز کنگره نمی‌تواند به جنگ با ایران وارد شود
ب‍یانیه جبهه اصلاحات ایران در محکومیت جنگ تحمیلی رژیم صهیونیستی علیه ایران
مراحل پایانی ترمیم خطوط لوله آسیب‌دیده در «میدان قدس» تهران
تشییع پر شکوه پیکر شهدای حمله رژیم صهیونیستی در قم
سلاح بی‌صدای صهیونیست‌ها در میدان نبرد
خطوط 110، 113 و 114 تبدیل به کانال رسمی «بله» شد
مردم استفاده از تجهیزات هوشمند متصل به اینترنت را به حداقل برسانند
فرصت مجدد برای بازپرداخت اقساط وام بانک‌ها بدون جریمه
اندرزگوی تهران هدف حمله رژیم صهیونیستی؛ خسارت‌ها جبران می‌شود
پدر تکواندوکار نوجوان به فرزند شهیدش پیوست
استقرار 17 جایگاه سیار سوخت‌رسانی در تهران
نوراینفو | تا امروز کجاها رو زدیم؟!
بهای گزاف جنگ احمقانه ترامپ با ایران
سفیر ایران در ژنو: حملات به زنان و کودکان نقض آشکار حقوق بشری است
امتحانات باقی‌مانده دانش‌آموزان فعلا برگزار نمی‌شود
نوراینفو | چگونه اخبار جعلی را شناسایی کنیم؟
حمله به صدا و سیما، چرا؟
غرب و نقض حقوق بین‌الملل
خلیج فارس در آستانه انفجار؟؛ پیامدهای ورود ترامپ به درگیری مستقیم
لیست جدید شهدای حملات ظالمانه رژیم صهیونیستی +اسامی شهیدان
چند نکته در مورد جنگ تجاوزکارانه اسرائیل
جاده چالوس دوطرفه شد
بانک مرکزی: بانک‌ها در حال ارائه خدمات به مردم هستند
اعترافات عامل موساد دستگیر شده در البرز: 10 سال است آموزش می‌بینم +فیلم
اطلاعیه سپاه: «آمان» و «موساد» را هدف گرفتیم
استوری کریم انصاری‌فرد در تقدیر از سحر امامی +عکس
ناجوانمردی محض در فاکس‌نیوز و سی‌‌ان‌ان + فیلم
اوج گیری بحران در خلیج فارس؛ کلید پایان جنگ یا آغاز بحران جهانی؟
دوفوریتی | ایران از هر بمب و موشکی قوی‌تر است
تلفات جدید صهیونیست‌ها در غزه؛ 1 کشته و 4 زخمی
مجلس طرح تشدید مجازات افرادی که با دشمن همکاری می‌کنند را تصویب کرد
X
آگهی تبلیغاتی