×
بین الملل
شناسه خبر : 210136
تاریخ انتشار :

فارن پالیسی؛

نگرانی سازمان‌های بشردوستانه با بحران «بازگشت ترامپ»

تارنمای فارن پالیسی عنوان کرد: بسیاری از گروه های امدادرسان که با کوهی از بحران ها در جهان- از غزه تا اوکراین و سودان- مواجه هستند، اکنون با چالش جدیدی دست و پنجه نرم می‌کنند: بازگشت دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا.

نورنیوز-گروه بین الملل: نشریه فارن پالیسی نوشت: سازمان های ارائه‌دهنده کمک های بشردوستانه نگران هستند که سیاست های دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا با مانع تراشی در مقابل فعالیت آنها، میلیون ها نفر از مردم نیازمند در مناطق درگیر جهان را تحت تاثیر قرار دهد.

 تارنمای فارن پالیسی عنوان کرد: بسیاری از گروه های امدادرسان که با کوهی از بحران ها در جهان- از غزه تا اوکراین و سودان- مواجه هستند، اکنون با چالش جدیدی دست و پنجه نرم می‌کنند: بازگشت دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا.

این رسانه نوشت: ترامپ که دوشنبه هفته گذشته سوگند خورد و وعده داده سیاست «اول آمریکا» را اجرا کند، بر خلاف کنگره به طور مستقیم در بودجه کمک هارجی آمریکا تعیین کننده نیست. اما سوابق او نشان می دهد که وی این بخش را هدف قرار داده و نگرانی و هشدار را در میان گروه های کمک رسانی برانگیخته است که با چالش تامین هزینه ها برای رفع نیازهای گسترده جهانی مواجه اند.

ترامپ در اولین روز بازگشت خود به کاخ سفید با صدور دستورات اجرایی که همه کمک های خارجی آمریکا را به منظور بررسی بیشتر به مدت ۹۰ روز متوقف می کند، موجی از شوک و نگرانی را در بین سازمان های کمک رسان ایجاد کرده است. وی همچنین با امضای دستوری، آمریکا را از سازمان جهانی بهداشت خارج کرد و تعلیق برنامه آمریکا در اسکان دوباره مهاجران را اعلام کرد. حتی پروازهای هزاران مهاجر را که برنامه های سفر آنها تایید شده بود، لغو کرد.

اقدامات اخیر ترامپ باعث تردید سازمان ها و گروه های کمک رسان شده است که نگران سیاست های رئیس جمهوری آمریکا و تاثیر آن در معلق نگه داشتن فعالیتشان و تاثیر بر روی میلیون ها نفر از افراد در مناطق درگیر هستند؛ کسانی که به برنامه هایی که آمریکا تامین مالی آنها را برعهده دارد، متکی اند.

گروه های کمک رسان می گویند برای سازمان هایی که عمیقا به این منابع مالی متکی هستند، قطع بودجه کمک خارجی آمریکا ویرانگر خواهد بود.

نگرانی+سازمان‌های+بشردوستانه+با+بحران+«بازگشت+ترامپ»
 

فارن پالیسی نوشت: آمریکا بزرگترین اهداکننده کمک خارجی در جهان است که نسبت به تامین حدود ۶۸ میلیارد دلار کمک در سال ۲۰۲۳ متعهد شده است. البته کشورهای دیگری هم هستند که کمک بیشتری را به عنوان سهمی از درآمد ملی خود اختصاص می دهند با این حال، بودجه کمک مالی آمریکا که همچنین شامل کمک های انسان دوستانه، توسعه ای است سهم کوچکی از بودجه کلی آمریکا را تشکیل می دهد و شامل تنها یک درصد از بودجه دولت فدرال است.

ترامپ چهار سال نخست ریاست جمهوری اش را صرف تلاش برای کاهش بودجه کمک های خارجی کرد اما این پیشنهاد در نهایت توسط کنگره ابطال شد. او سیاست های دوران ریگان موسوم به «سیاست شهر مکزیک» یا «گگ جهانی» (global gag) را احیا کرد و سپس آن را گسترش داد و مانع از کمک رسانی آمریکا به سازمان های خارجی شد. (قانون گگ جهانی برای اولین بار توسط رئیس جمهور ریگان در سال ۱۹۸۴ صادر شد مبنی بر این که، اگر سازمان های خارجی که خدمات، ارجاع یا اطلاعات سقط جنین را ارائه دهند یا از تغییراتی در قوانین سقط جنین در کشورشان حمایت کنند، از دریافت وجوه خاصی از ایالات متحده منع می شوند).

ترامپ همچنین صدها میلیون دلار کمک به گواتمالا، هندوراس و السالوادور را مسدود کرد که بعد از این که قراردادهای پناهندگی را با دولت های متبوع این کشورها امضا کرد، این مسدودیت را لغو کرد.

حمایت سیاسی از کمک های خارجی در آمریکا به طور معمول مورد حمایت هر دو حزب اصلی آمریکا است و بر این حقیقت تاکید دارد که کنگره مانع از تحقق پیشنهادهای ترامپ در دور نخست ریاست جمهوری اش برای قطع کمک های خارجی آمریکا شد اما بسیاری نگران آن هستند که این بار اوضاع متفاوت باشد.

جورج اینگرام کارشناس مرکز توسعه پایدار اندیشکده بروکینگز گفت، ترامپ نسبت به گذشته حمایت اعضای بیشتری از حزبش را دارد و او فکر می کند که مقاومت کمتری از سوی جمهوریخواهان وجود داشته باشد.

مخالفان قطع کمک های خارجی آمریکا تاکید دارند که کمک های واشنگتن، منافع بسیاری برای سیاست خارجی این کشور دارد و از جمله به نقش این کمک ها بر پیشبرد منافع امنیت ملی این کشور اشاره می کنند.

فارن پالیسی نوشت: با این حال بازگشت ترامپ در شرایط ناپایداری در حوزه کمک خارجی جهان صورت گرفته و حتی به نیازهای براورد شده هم نزدیک نیست. در سال ۲۰۲۴ سازمان مللل متحد برآورد کرد که به ۴۹ میلیارد دلار کمک برای حمایت از ۱۸۷.۶ میلیون نفر در سراسر جهان نیاز هست. اما تنها حدود یک سوم از این مبلغ تا اکتبر (مهر) گذشته دریافت شده که نتیجه آن کسری ۳۲ میلیارد دلاری بوده است.

گزارش سازمان ملل همچنین نشان می دهد که کل کمک های خارجی درسال ۲۰۲۴ به نسبت سال قبل از آن ۷ درصد کاهش یافته است.

در سال ۲۰۲۴، هشت کشور ثروتمند جهان شامل هلند، فرانسه و آلمان اعلام کردند که میلیاردها دلار در بودجه کمک خارجی خود کاهش داده اند.

فیلیپ بارسو معاون سیاست جهانی در شرکت «مرسی» گفت: این عامل به تصویر نگران کننده از تاثیر کاهش کمک ها بر برنامه های جهانی فقرزدایی و کمک های بشردوستانه که تاکنون هیچ وقت تا این اندازه ضروری بوده اند، می افزاید.

به گزارش ایرنا، فارن پالیسی دستورات اجرایی اخیر ترامپ و اظهارات متحدان نزدیکش را نشانه جاه طلبی دولت او ارزیابی و خاطرنشان کرد: ایلان ماسک که ترامپ از او برای اداره وزارت کارامدی دولت استفاده می کند سازمان های غیر دولتی را که از آمریکا کمک دریافت می کنند، به عنوان «بازوی غیر قانونی دولت» توصیف کرد و علنا از انتقاد از کمک های خارجی حمایت می کند.


نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
واژگونی جرثقیل 40 تنی در دل شب،
قیمت خودرو امروز 13 اردیبهشت 1404 / ثبات قیمت شکست
بانک رفاه کارگران اعلام کرد؛ جزییات ارائه کارت‌های رفاهی تا 300 میلیون تومان به کارگران
اصلاحات بزرگ در نظام آموزش؛ آیین‌نامه جدید رتبه‌بندی در راه است؛
دختر ایرانی خوش درخشید. با کسب 2 مدال جهانی در وزنه برداری
آموزش و پرورش نیرو می‌گیرد؛ ثبت‌نام آزمون استخدامی بزودی!
تصاویر تکان دهنده از شدت انفجار در بندر شهید رجایی+ فیلم
معاینه‌فنی موتورسیکلت‌ در تمامی مراکز شهر تهران امکان‌پذیر شد
ساحلی بازان ایران امروز برای شکار پاراگوئه به میدان می‌روند
افشای بیماری صعب العلاج بیل گیتس از سوی دخترش
جزئیات پر دردسر/مهمترین موارد اختلافی ایران و آمریکا برای رسیدن به توافق چیست؟
صندوق بازنشستگی از ارائه تسهیلات رفاهی جدید به بازنشستگان خبر داد
تغییر ساعت کاری ادارات قطعی شد+ فیلم
عکس عجیب ترامپ در لباس پاپ
آتش در میانه جنگ و جشن
فرصت دوباره ایران‌خودرو برای وکالتی‌ها؛ پیش‌فروش با تحویل پاییز 1404+جزییات و لینک ثبت نام
مذاکرات از «سه» گذشت و بازی شروع شد!
عاملان شهادت محیط‌بان گلستانی در عملیات غافلگیرانه پلیس به دام افتادند
تعویق مذاکرات، بازی را متوقف نکرد؛ سناریوی جدید دیپلماسی در راه است؟
آغاز بازی مار و پله از سوی آمریکا
ورود به مخفیگاه و دستگیری سارقان از دید دوربین پلیس+ فیلم
انفجار بودجه‌های نظامی؛ جهان در آستانه جنگی خاموش؟
برنامه مسابقات امروز 13 اردیبهشت + پخش زنده
وضعیت آب و هوا امروز 12 اردیبهشت +وضعیت استانها
نورنما | حمام شترها در آب های خلیج فارس
تهران بارانی می شود
حملات پی در پی آمریکا به بندر نفتی راس عیسی یمن+فیلم
تراکتور قهرمان لیگ برترفوتبال ایران شد | تبریزی ها جشن خیابانی برپا کردند
صحبت‌های علیرضا بیرانوند بعد از قهرمانی«پسر خوبی برای مادرم و شوهر خوبی برای همسرم نبودم»
ملوان 3-3 ذوب‌آهن | بازگشت دراماتیک ملوان در انزلی + خلاصه بازی
واکنش بیرانوند به فحاشی هوادارن در شب پر گل بازی تراکتور - شمس آذر+فیلم
نتیجه نهایی بازی: سپاهان 1-2 گلگهر | شکست سپاهان در خانه؛ سهمیه آسیایی سپاهان به خطر افتاد
جدول لیگ برتر در هفته بیست و هشتم پس از بازی های امروز جمعه 12 اردیبهشت
جنون مرگ در خیابان ناسیونال؛ قتل‌عام خانوادگی با کلاشینکف در کرمانشاه
پدر در جست‌وجوی نشانه‌ای از فرزندش بعد از انفجار بندر شهید رجایی
چرایی تغییر رنگ اقیانوس‌ها از آبی به بنفش؟
بدون تعارف با خلبان اطفای حریق بندر شهید رجایی+ فیلم
آخرین جزئیات آتش‌سوزی گسترده در اراضی اشغالی/ آتش‌سوزی گسترده در شمال فلسطین اشغالی +فیلم
طوفان و رعدوبرق ایلام را فراگرفت+ فیلم
ستارگان سینما به «یزدان» می آیند
زن جوان در دام زورگیران موتورسوار مقابل مترو شهید محلاتی+فیلم
تی تی ها خیلی زود قهرمانی را جشن گرفتند| تراکتور 4 - 0 شمس آذر
نتیجه نهایی بازی استقلال(5) - آلومینیوم (1) | لبخندغرور آمیز جباری برای تیمش + خلاصه بازی
گزارش تصویری | راهپمایی و اعتراضات کارگران در روز جهانی کارگر در نقاط مختلف جهان
تسریع و تداوم عملیات سردسازی کانتینر بندر شهید رجایی+ فیلم
قیمت طلا امروز جمعه 12 اردیبهشت 1404/ افزایش قیمت+ جدول
ترامپ در مقابل رسانه‌ها!
نمایش پهپادی در دبی به مناسبت یک میلیاردی شدن‌ تلگرام+ فیلم
حواشی کنکور 1404: وقتی تنها پول انگیزه انتخاب رشته تجربی می‌شود!+ فیلم
دفترچه سوالات علوم تجربی نوبت اول کنکور 1404 منتشر شد
X
آگهی تبلیغاتی