×
بین الملل
شناسه خبر : 210103
تاریخ انتشار : شنبه 1403/11/06 ساعت 11:18
6 اشتباه کشورهای عربی همسو با تل‌آویو و واشنگتن

عبدالباری عطوان؛

6 اشتباه کشورهای عربی همسو با تل‌آویو و واشنگتن

عطوان از موضع رسمی بیشتر کشورهای عربی در قبال جنگ غزه و سکوت آنها در قبال کشتار و نسل کشی رژیم صهیونیستی و همسویی برخی از آنها با تل آویو و واشنگتن انتقاد کرد.

نورنیوز-گروه بین الملل:  «عبدالباری عطوان» تحلیلگر جهان عرب با اشاره به خشم کشورهای عرب سازشکار از سخنگویان جنبش حماس، به ۶ اشتباه این کشورها در همسویی با رژیم صهیونیستی اشاره کرد.

به گزارش رای الیوم، عطوان نوشت: جنبش حماس و برخی از مسئولان آن از جمله «خلیل الحیه» و «ابوعبیده» سخنگوی نظامی این جنبش این روزها در معرض انتقادهای شدید به شکل مستقیم از جانب کشورهای عربی یا غیرمستقیم در شبکه های اجتماعی قرار گرفته اند و جرم آنها هم این است که این دو رهبر مبارز و نستوه، به تمجید از کشورهای عربی درباره مواضع خود نپرداخته اند.

وی افزود: واقعیت این است که الحیه و ابوعبیده به خاطر اینکه در کمال ادب و نزاکت رفتار کرده و نقش این کشورهای عربی در حمایت از اشغالگران ضدمقاومت را برملا نکردند، باید مورد تقدیر قرار گیرند. این کشورها نه تنها حمایتی از مقاومت نکردند بلکه از اسرائیل و حامی آمریکایی آن نیز خواستند که در راستای نابودی مقاومت غزه حرکت کنند و این در کتاب جنگ «باب وودوار» روزنامه نگار آمریکایی ثبت شده است.

عطوان ضمن انتقاد شدید از موضع رسمی بیشتر کشورهای عربی در قبال جنگ غزه و سکوت آنها در قبال کشتار و نسل کشی رژیم صهیونیستی و همسویی برخی از آنها با تل آویو، ادامه داد: حماس و سخنگویان آن حق داشتند که نامی از این کشورها نبرند زیرا جهاد و نفاق با هم سازگاری ندارند. برای اثبات این موضوع یادآوری اشتباهات این کشورهای عربی ضروری است.

اول، این کشورها یک گلوله هم در حمایت از حماس و جهاد اسلامی و دیگر گروه های مقاومت هنگام جنگ غزه شلیک نکردند و در آینده نزدیک یا دور هم شلیک نخواهند کرد.

دوم، هیچ یک از کشورهای عربی سازشکار با اشغالگران اقدامی برای اخراج سفیر اسرائیل و بستن سفارت آن در همبستگی و در اعتراض به نسل کشی اسرائیل در غزه نکردند.

سوم، همه کشورهای سازشکار که پرچم اسرائیل در پایتخت آنها نصب شده است اجازه گشودن دفتر حماس در آن را نداده و این درباره بیشتر کشورهای عربی غیرسازشکار نیز صدق می کند.

چهارم، بیشتر این کشورها حماس را به رسمیت نشناختند و سرویس های امنیتی آنها تلاش کردند تا آمریکا و رژیم اشغالگر را از خود راضی کنند. بسیاری از اعضای حماس در زندان این کشورهای عربی به سر می برند.

پنجم، باوجود روابط قوی میان بیشتر کشورهای عربی با آمریکا یا اسرائیل و همکاری امنیتی و میزبانی از پایگاههای نظامی آمریکا و صهیونیستی، این کشورها یک قوطی شیرخشک یا جعبه دارو و پانسمان برای درمان رزمندگان مقاومت یا حتی کفن شهدا ارسال نکردند.

ششم، برخی از این کشورها پل زمینی برای حمایت از اشغالگران و تامین نیازهای اساسی غذا و تسلیحات برقرار و روابط تجاری و پروازهای خود را حفظ کردند.

به گزارش ایرنا، عطوان اضافه کرد: یکی از دلایل موفقیت مقاومت در کرانه باختری و غزه، استقلال رای آنهاست. آنها به پول و حمایت کشورهای عربی همسو و سازشکار با آمریکا و رژیم اشغالگر تکیه نمی زنند تا مبادا در همان چاله‌ای گرفتار شوند که سازمان آزادی بخش فلسطین به آن گرفتار شد و هنوز هم نتوانسته از آن خارج شود و در آینده نزدیک هم رها نخواهد شد.

سردبیر رای الیوم نوشت: در پایان از الحیه و ابوعبیده که شجاعانه عمل کرده و با کشورهای عربی همسو با اشغالگران تعارف نداشتند، کمال تشکر را داریم. کرامت، عزت نفس و دفاع از مقدسات نزد این کشورهای سازشکار جایی ندارد. جنگ غزه آزمون بزرگی بود که متاسفانه بسیاری از کشورهای عربی در آن مردود شدند و مقاومت با سرعت تا پیروزی بزرگ به پیش می رود.


اخبار مرتبط
پشت پرده بازی دوگانه آمریکا و اسرائیل برای ادامه نسل کشی در غزه است
پنج‌شنبه 1403/06/01 ساعت 12:10
پشت پرده بازی دوگانه آمریکا و اسرائیل برای ادامه نسل کشی در غزه است
بازی دوگانه آمریکا و رژیم اسرائیل در ماجرای توافق آتش‌بس غزه با هدف کاهش فشارهای بین‌المللی و ادامه جنگ صورت می‌گیرد. نمایش دموکرات‌ها برای صلح خواهی، ابزاری برای داشتن دست بالاتر در رقابت‌های انتخاباتی است. شروط ناممکن تل آویو، تاکتیک نخ نما برای ادامه نسل کشی در غزه است.
ادعای کاخ سفید : معتقد نیستیم در غزه نسل کشی رخ می دهد
سه‌شنبه 1403/02/25 ساعت 08:53
ادعای کاخ سفید : معتقد نیستیم در غزه نسل کشی رخ می دهد
جیک سالیوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید باوجود کشتار بیش از 35 هزار فلسطینی در غزه ادعا کرد که دولت جو بایدن کشتار فلسطینیان در غزه را توسط اسرائیل نسل کشی نمی داند.
جرمی کوربین: جنگ در غزه نمونه یک نسل کشی زنده است
دوشنبه 1403/02/24 ساعت 22:17
جرمی کوربین: جنگ در غزه نمونه یک نسل کشی زنده است
رهبر پیشین حزب کارگر انگلیس که از چهره‌های سرشناس حامی فلسطین بشمار می‌رود، جنایات وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم و بی‌دفاع فلسطین را نمونه یک نسل‌کشی زنده توصیف کرد.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
آزادی مشروط دو تبعه فرانسوی
مقاومت جسد یک اسیر صهیونیست را تحویل داد
پایان مرخصی تاج‌زاده و انتقال او به زندان
انتخابات انجمن منتقدان و نویسندگان آثار سینمایی برگزار شد
مدارس و دانشگاه‌های کدام یک از شهرستان خوزستان فردا غیرحضوری شد؟
نورنما | حادثه‌ای که با یک معجزه ختم به‌خیر شد!
بایرن‌مونیخ(2)- پاری‌سن‌ژرمن(0) | نبرد دو قدرت بی چون و چرا در اروپا
بازگشت امباپه به آنفیلد؛ فرصتی برای جبران یا تکرار شکست؟
احیای سپاهان در واپسین ثانیه؛ محرم در آسیا ماند
برگزاری کمیسیون مشترک کنسولی ایران و لهستان
امیرآبادی: در قرعه‌کشی تقلب نشد؛ استقلال متخصص قهرمانی در جام‌حذفی است
اختلاف جدید وزیر جنگ رژیم صهیونیستی و رئیس ستاد کل ارتش
ارتباط هواداران آشوب گر تیم فوتبال اسرائیلی با ارتش رژیم صهیونیستی فاش شد
توقف فعالیت فرودگاه واشنگتن به دلایل امنیتی
آمریکا تحریم‌هایی جدید علیه کره شمالی وضع کرد
نخست‌وزیر آلبانی: روسیه به هیچ کشور اروپایی دیگری حمله نخواهد کرد
اعلام نتایج آزمون دفتریاری دفتر اسناد رسمی 1404
اهانت ترامپ به یهودیان طرفدار «ممدانی» در انتخابات نیویورک
تهدید بمب‌گذاری در حوزه‌های انتخاباتی نیوجرسی آمریکا
ورود جهان به عصر جدیدی از تسلیحات اتمی
عارف: اقتدار غذایی پیش‌نیاز اقتدار ملی است
پزشکیان: مساجد بهترین کانون برای ساماندهی امور اجتماعی هستند
«پوتین» دستور توسعه مراکز لجستیک در مرز با چین و کره شمالی را صادر کرد
تایید گزارش خالی فروشی 22 هزار میلیاردی توسط رییس قوه قضاییه+فیلم
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون انتخاب حسابدار رسمی سال 1404
حکم حبس رئیس جمهور سابق موریتانی تأیید شد
واکنش وزیر امور خارجه به تمجید برنده نوبل صلح از جنایاتکاران صهیونیستی
سپاهان (2)- آخال (2) | تساوی شاگردان نوید کیا مقابل رقیب ترکمنستانی + خلاصه بازی
هشدار رسانه عبری نسبت به اتحاد نظامی قاهره و ریاض
بکهام، شوالیه شد
ابعاد جدید از جنایت در سودان
دستور عارف برای توزیع شیر رایگان در مدارس ابتدایی دولتی
سید عبدالملک الحوثی: آمریکا و اسرائیل سرمنشا شر هستند
رئیس جمهور لبنان: مذاکره گزینه من برای پایان اشغالگری است
دستگیری کلاهبردار 5000 میلیاردی در یزد
اعلام زمان برگزاری دیدارهای مرحله یک شانزدهم نهایی جام حذفی/پرسپولیس-تراکتور 30 آبان
آب سد لتیان به زیر 10درصد رسید
ترامپ در حال تکرار اشتباه بایدن است!
خط قرمزی که به زندگی رسید
لهستان به دنبال احداث دیوار پهپادی مستقل از اروپا
هوای تهران سه درجه گرم می‌شود
عراقچی: ایران آماده کمک‌رسانی فوری به زلزله‌زدگان افغانستان است
کشف جسد یکی دیگر از نظامیان اشغالگر
اعلام اسامی محرومان هفته دهم لیگ برتر فوتبال
هشدار دادستان تهران به ارسال‌کنندگان پیامک جعلی ثبت شکایت
حمله پهپادی رژیم صهیونیستی به خودرویی در نبطیه لبنان
زلزله 4.5 ریشتری تنب بزرگ را لرزاند
واکنش ستادکل نیروهای مسلح به ادعای همکاری نظامی با دیگر کشورها
نقویان: برای بازپخش سریال‌های پژمان جمشیدی مشکلی نداریم
89 استاد دانشگاه تهران در جمع دو درصد دانشمندان برتر جهان
X
آگهی تبلیغاتی