×
بین الملل
شناسه خبر : 208973
تاریخ انتشار : جمعه 1403/10/28 ساعت 22:03
از جنگ تا سقوط؛ نتانیاهو زیر فشار دو محاکمه داخلی و خارجی

نور‌نیوز از موقعیت متزلزل نتانیاهو در داخل و خارج از اسرائیل پس از آتش‌بس بس گزارش می‌دهد؛

از جنگ تا سقوط؛ نتانیاهو زیر فشار دو محاکمه داخلی و خارجی

جنگی که نتانیاهو برای تقویت قدرت خود آغاز کرد، حالا او را به آستانه سقوط رسانده است. ناکامی در دستیابی به اهداف جنگی، فساد داخلی و اتهام جنایات جنگی، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی را در معرض محاکمه در داخل و خارج قرار داده و احتمالا دوران سیاسی او را به پایان خواهد رساند.

نور‌نیوز-گروه بین الملل: آتش‌بس میان حماس و رژیم اسرائیل که با میانجی‌گری قطر و آمریکا به دست آمد، نقطه عطفی در بحران جاری فلسطین-رژیم صهیونیستی محسوب می‌شود. با این حال، نتیجه این جنگ نه‌تنها دستاوردی برای تلاویو نداشت، بلکه بنیامین نتانیاهو را در داخل و خارج اسرائیل در موقعیتی به مراتب شکننده‌تر از قبل قرار داد. او که در آغاز جنگ اهدافی چون سرکوب حماس، جداسازی شمال و جنوب غزه و آزادسازی گروگان‌ها بدون توافق را مطرح کرده بود، اکنون باید با شکست این وعده‌ها و پیامدهای آن که آغاز محاکمه ها در داخل و تعقیب کیفری در سطح بین المللی است،روبه‌رو شود.

طولانی کردن جنگ؛ ابزاری برای فرار از محاکمه

نتانیاهو با هدف بازسازی موقعیت متزلزل سیاسی خود و جلوگیری از پیگیری پرونده‌های فسادش به دنبال طولانی کردن جنگ بود. او تلاش کرد با برجسته کردن تهدیدات امنیتی، توجه عمومی را از مسائل داخلی منحرف کند. اما این استراتژی نه‌تنها نتوانست او را از اتهامات فساد رها کند، بلکه خشم عمومی را به دلیل مدیریت ضعیف بحران ۷ اکتبر و طولانی شدن جنگ بی‌حاصل برانگیخت.

طولانی کردن جنگ از سوی نتانیاهو و اقدام به نسل کشی در غزه، ضمن اینکه بدون هیچ دستاوردی، دهها نظامی این رژیم را به کام مرگ فرستاد و موجب وارد شدن خسارت‌های اقتصادی و اجتماعی سنگینی شد، چهره رژیم اسرائیل را در عرصه بین المللی بیش از پیش مخدوش کرد

شکست‌های داخلی و خارجی

جنگی که نتانیاهو به راه انداخت به بهای سنگین جان هزاران فلسطینی و اسرائیلی تمام شد، اما هیچ‌یک از اهداف اعلام‌شده او محقق نشد. نسل‌کشی غزه به هدفی راهبردی برای رژیم اسرائیل تبدیل نشد و حماس همچنان به عنوان یک نیروی قدرتمند مقاومت باقی ماند. نتانیاهو حتی نتوانست حمایت قاطع دونالد ترامپ را در جنگ به دست آورد، فردی که نتانیاهو انتظار داشت پشتیبان بی‌قید و شرط او باشد.

در عرصه بین‌المللی نیز، رژیم اسرائیل به دلیل جنایات جنگی و نقض حقوق بشر با انتقادهای گسترده‌ای مواجه شد. در این میان صدور حکم جلب بین‌المللی علیه نتانیاهو از سوی دیوان کیفری بین‌المللی، چالشی بی‌سابقه برای او و اسرائیل به شمار می‌آید.

پایان دوران نتانیاهو

نتانیاهو اکنون در برابر موجی از انتقادها قرار دارد: از شکست اطلاعاتی ۷ اکتبر گرفته تا طولانی کردن جنگ بدون دستاورد و حتی موافقت با طرح آتش بسی که در ماه می ۲۰۲۴ از سوی بایدن ارائه شده بود و او آن را رد کرد. این تحولات باعث تشدید موقعیت متزلزل او شده است. در داخل اسرائیل، خانواده‌های نظامیان کشته‌شده و گروگان‌ها، او را مسئول مستقیم این فجایع می‌دانند.

در سطح بین‌المللی، آزادی زندانیان فلسطینی، به‌ویژه محکومان به حبس ابد، فشار بیشتری را به نتانیاهو وارد خواهد کرد. این در حالی است که جامعه بین‌المللی نیز خواستار پاسخ‌گویی او به اتهامات جنایت جنگی است.

نتانیاهو که جنگ را به عنوان ابزاری برای تقویت موقعیت خود ادامه داد، اکنون نه‌تنها به اهدافش نرسیده، بلکه با خطر فروپاشی کامل موقعیت سیاسی‌اش مواجه است. شکست‌های داخلی و بین‌المللی او، به‌ویژه ناتوانی در مدیریت جنگ و پرونده‌های فساد، تصویری بی‌ثبات از نخست‌وزیری این رژیم ارائه کرده است. شاید این آتش‌بس، نقطه پایانی بر دوران نتانیاهو باشد؛ دوره‌ای که با جنگ، شکست و بحران‌های عمیق سیاسی، امنیتی، اقتصادی و اجتماعی در رژیم اسراییل همراه بود.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
نقش امگا3 از کنترل قند خون تا سلامت چشم و مفاصل
سلامت قلب از چه سنی به خطر می‌افتد؟
هوش مصنوعی هرچه باهوش‌تر، خودخواه‌تر
کشف شبه‌ذره‌ ضد الکتریسیته
آمریکا: توطئه بزرگ تروریستی مرتبط با داعش در میشیگان خنثی شد
با وجود ناراحتی، روانخواه استعفا نداده است؛ ملاقات سرنوشت‌ساز سرمربی تیم امید با تاج
درخواست انگلیس برای گشایش همه گذرگاه‌های غزه
ساعت مدارس و ادارات 6 شهرستان خوزستان به‌دلیل آلودگی هوا تغییر کرد
بیرانوند بازیکن برتر دیدار تراکتور-الشرطه شد
تعطیلی مدارس برخی شهرهای هرمزگان فردا سه‌شنبه
انجام دو مرحله از متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران
تاکید گوترش در دیدار با نخست وزیر قطر، بر تشکیل کشور فلسطین
زاخارووا: ایتالیا به‌طور کامل فرو می‌پاشد
مسکو و پکن؛ از تقویت همکاری راهبردی تا کاهش سهم دلار در مبادلات دوجانبه
غفوری: برای حضور در استقلال هزاران بار شکرگزارم
جزئیات تمهیدات ترافیکی پلیس همزمان با راهپیمایی 13 آبان+فیلم
«داریوش ارجمند» خادم افتخاری مسجد جمکران شد
حمله پهپادی نیروهای پشتیبانی سریع به شمال دارفور کشته و زخمی برجای گذاشت
السودانی: گروه‌های مسلح فقط با خروج آمریکا خلع سلاح می‌شوند
ترامپ: ارسال موشک‌های تاماهاک به اوکراین فعلا منتفی است
سوئیس: شرایط لازم برای به ‌رسمیت شناختن کشور فلسطین هنوز فراهم نشده است
ائتلاف احزاب لبنان: قانون اعدام اسرای فلسطینی هرگز مقاومت را متوقف نخواهد کرد
رئیس ستاد راهبری اصلاح نظام بنگاه‌داری صندوق‌های بازنشستگی منصوب شد
رونالدو: مسی بهتر از من نیست
فیدان: فلسطینی‌ها باید به دست خودشان اداره شوند
مواد مخدر؛ بهانه آمریکا برای «ماموریت نظامی جدید» در مکزیک
تراکتور 1-0 الشرطه ؛گام بلند تراکتور برای صعود به مرحله حذفی+ جدول لیگ نخبگان
ایران، امپراتوری بی‌رقیب طلای سرخ
پیشروی تانک‌های رژیم صهیونیستی به خاک سوریه
عون: لبنان ناگزیر به انتخاب گفتگو با دشمن است
ارتش پاکستان: به آمریکا برای حمله به افغانستان مجوز نداده ایم
زمان اولین آزمایش‌های هسته‌ای آمریکا مشخص شد
ثبت رکورد جدید در تولید گاز از پارس جنوبی
چرا پرسپولیس از باشگاه شمس آذر شکایت کرد
ترامپ برای آتش‌بس در سودان هم طرح ارائه داد
برای رویارویی با الوحدات؛ استقلال راهی اردن شد
کیفیت هوا در کرج خطرناک شد
تمامی مدارس منطقه سیستان غیر حضوری شد
نورنما | 13آبان روز ملی مبارزه با استکبار جهانی و روز دانش‌آموز گرامی‌باد
عارف: اقدامات ضربتی برای کاهش مصرف را از همین امروز شروع کنیم
فیک‌نیوزها والقای جنگ قریب‌الوقوع برای ایران/ماجرای هشدارامریکا و سخن وزیر دفاع عراق چیست؟
بلومبرگ: انگلیس موشک‌های بیشتری را برای اوکراین ارسال کرد
گسل البرز–مارمول و زلزله مزار شریف به روایت استاد زلزله‌شناسی
بازی جدید واشنگتن - تل‌آویو در بزنگاه انتخابات عراق
ارتش رژیم صهیونیستی محور «فیلادلفیا» را بست
یک مربی به کادر فنی استقلال اضافه شد
شهادت یک نفر در حمله پهپادی جدید اسرائیلی به جنوب لبنان
ساخت «پایتخت 8» قطعی است
بیانیه دادستان دیوان بین‌المللی کیفری درباره جنایات شبه نظامیان سودان
وقتی که دوربین روشن بود اما انسانیت خاموش ماند!
X
آگهی تبلیغاتی