×
اقتصادی
شناسه خبر : 208690
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/10/26 ساعت 22:03

رونمایی از خودرو پرنده جدید چین

در آینده، افراد می‌توانند با خودروی عادی خود مسافرت کنند و در صورت لزوم برای گشت و گذار هوایی از خودروی پرنده‌ای که در پشت خودروی عادی قرار دارد هم استفاده کنند.

نورنیوز-گروه اقتصادی: شرکت ایکس‌پنگ ایروHT رسماً از خودروی پرنده ماژولار خود رونمایی کرد. این خودرو از یک حامل زمینی و یک هواپیما تشکیل شده است. اولین پرواز عمومی آن برای ماه نوامبر امسال برنامه‌ریزی شده است. در مورد عرضه به بازار، پیش‌فروش خودروی پرنده ماژولار ایکس‌پنگ اواخر امسال با قیمتی کمتر از 2 میلیون یوان (280,000 دلار آمریکا) آغاز خواهد شد. تحویل خودروها برای سال 2026 برنامه‌ریزی شده است.

شرکت ایکس‌پنگ ایروHT در سال 2013 با حمایت مالی هه شیائوپنگ، مدیرعامل ایکس‌پنگ، تأسیس شد. هدف این استارتاپ توسعه یک خودروی پرنده واقعی است. با این حال، وسایل نقلیه پرنده آن‌ها به هر چیزی شباهت داشتند جز خودرو. در سال 2021، ایکس‌پنگ ایروHT از وسیله نقلیه پرنده نسل ششم خود رونمایی کرد. آن‌ها قصد داشتند آن را به یک خودروی مجاز برای جاده با روتورهای قابل باز شدن روی سقف تبدیل کنند.

با این حال، مشخص شد که قفل کردن مناسب روتورها برای جلوگیری از آسیب ناشی از ارتعاشات هنگام حرکت خودرو در جاده بسیار دشوار است. بنابراین، ایکس‌پنگ ایروHT پروژه خودروی پرنده خود را با عنوان "حامل هواپیمای زمینی" از نو آغاز کرد. این پروژه اولین بار در اکتبر 2023 اعلام شد. اکنون، این خودروی ماژولار در چین به صورت زنده رونمایی شده است.

همانطور که گفته شد، حامل هواپیمای زمینی ایکس‌پنگ از دو بخش اصلی تشکیل شده است. بخش اول، حامل هواپیماست. این یک وسیله نقلیه بزرگ سه محوره با طول 5.5 متر، عرض 2 متر و ارتفاع 2 متر است. طراحی آن ساده با بدنه‌ای مکعبی شکل و ستون‌های A صاف است که با خط سقف ادغام می‌شوند. حامل دارای دستگیره‌های درب همسطح و تزئینات پلاستیکی در قسمت پایین بدنه است. با این حال، آینه‌های جانبی ندارد. بنابراین، این نسخه هنوز از خودروی آماده تولید فاصله دارد.

طبق گفته ایکس‌پنگ ایروHT، حامل هواپیما بر اساس پلتفرم ولتاژ بالای 800 ولت، یک EREV (خودروی برقی با برد گسترده) است. زیر کاپوت آن یک موتور احتراق داخلی قرار دارد که هیچ گشتاوری به چرخ‌ها منتقل نمی‌کند. در عوض، برق موردنیاز موتورهای الکتریکی و بسته باتری را تأمین می‌کند. برد ترکیبی این حامل به 1000 کیلومتر (بر اساس استاندارد CLTC) می‌رسد. به لطف سیستم 800 ولت، می‌تواند هواپیما را از 30 تا 80 درصد در 18 دقیقه شارژ کند.

در مورد هواپیما، شبیه یک پهپاد بزرگ به نظر می‌رسد. می‌تواند به طور خودکار فرود آمده و با حامل جفت شود. برای جا شدن در صندوق عقب حامل، روتورهای خود را جمع می‌کند. با یک بار شارژ کامل، هواپیما می‌تواند 5 تا 6 پرواز انجام دهد. از دو حالت رانندگی پشتیبانی می‌کند: دستی و خودکار.

حامل هواپیمای زمینی اولین پرواز عمومی خود را در نمایشگاه هوایی ژوهای در ماه نوامبر امسال انجام خواهد داد. پیش‌فروش آن اواخر امسال با قیمتی زیر 2 میلیون یوان (280,000 دلار آمریکا) آغاز خواهد شد. با این حال، تولید انبوه و تحویل این خودروی ماژولار در سال 2026 آغاز خواهد شد، زیرا ایکس‌پنگ ایروHT حتی کارخانه مونتاژ هم ندارد. ساخت کارخانه برای سپتامبر 2024 برنامه‌ریزی شده است. تولید آزمایشی در جولای 2025 آغاز خواهد شد. ظرفیت سالانه برنامه‌ریزی شده بیش از 10,000 دستگاه است.

لازم به ذکر است که خودروهای پرنده در هیچ کشوری مجموعه قوانین مناسبی ندارند. مالکان آینده حامل هواپیمای زمینی احتمالاً برای کار با هواپیما نیاز به اخذ گواهینامه پرواز خواهند داشت. گفته می‌شود که پروازهای ارتفاع پایین به تدریج در چین آزاد می‌شوند. با این حال، هنوز تصور اینکه ایکس‌پنگ ایروHT بتواند 10,000 مشتری پیدا کند که آماده خرید این وسیله نقلیه باشند و حجم تولید کارخانه آینده شرکت را تأمین کنند، دشوار است. این یک محصول گران‌قیمت و خاص است. بنابراین، آینده حامل هواپیمای زمینی مبهم است، اما امیدواریم با تبدیل شدن به یک پروژه موفق، ما را شگفت‌زده کند.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
تلاش آمریکا برای ازسرگیری میانجی‌گری قطر در مورد غزه
انفجار نزدیک سفارت رژیم اسرائیل در پایتخت نروژ
لاریجانی : ایران با تعصب از امنیت ملی دفاع می‌کند
تیراندازی به اردوگاه ارتش صهیونیستی در کرانه باختری
آغاز ثبت‌نام فروش فوق‌العاده سایپا و پارس‌خودرو از فردا
پسران هندبال ایران جهانی شدند
دیدار مجدد عراقچی و گروسی در نیویورک
نماینده فلسطین در سازمان ملل: به رسمیت شناختن کشور ما یک حق است
سردار نائینی: «وعده صادق 1 و 2» انسجام رسانه‌ای جنگ جدید را شکل داد
کشف تازۀ باستان‌شناسان در 2 کیلومتری تخت جمشید
برلین مدعی شد ارائه مهلت چندروزه به ایران از سوی تروئیکای اروپایی
پیشکسوت استقلال در بیمارستان بستری شد
نخست وزیر لبنان اظهارات نماینده آمریکا را محکوم کرد
دبیر: کسب 15 مدال در 20 وزن بی‌سابقه بود
ترامپ در دیدار با زلنسکی: روسیه از قدرت نظامی قابل‌توجهی برخوردار است
نورنما | کارون زیبا،اهواز
سه برابر شدن یارانه خانواده‌های غیرکارمند دارای 3 فرزند
گروسی: بازرسان آژانس در راه ایران هستند
حماس ادعاهای ترامپ را کاملا بی‌اساس توصیف کرد
ماکرون: آماده تحریم‌های اسرائیل هستیم
دیدار عراقچی با وزرای خارجه اسپانیا و قطر در نیویورک/توافق همکاری آموزشی ایران و مجارستان
مدافع ایرلندی در آستانه پرسپولیسی شدن
آلمان: درهای مذاکره با ایران باز است
تغییر ساعات کاری ساتنا و چکاوک از اول مهرماه+جزئیات
روز برگزاری دومین دیدار تدارکاتی تیم ملی فوتبال ایران تعیین شد
گزارش تصویری | « هفته دفاع مقدس»
دادستانی تهران علیه بلاگر وکیل‌نما اعلام جرم کرد
ترامپ ادعاهای خود علیه ایران را تکرار کرد/کنایه اردوغان به ترامپ در سازمان ملل
اطلاعیه سپاه ایلام در مورد انفجار کنترل شده طی امشب
اعلام جزییات نشست عراقچی با وزرای خارجه سه کشور اروپایی
رهبر معظم انقلاب اسلامی: اتحاد ملت ایران در جنگ دوازده‌ روزه دشمن را ناامید کرد
واریز مرحله پنجم وام 50 میلیونی بازنشستگان کشوری
نورنما | هفته دفاع مقدس گرامی‌باد
ناوگان الصمود به نزدیکی یونان رسید
دروغی به نام فرار ایران از میز مذاکره
استقبال حماس از بیانیه کنفرانس راهکار دودولتی در نیویورک
ایران 3-2 صربستان | با نمایش غیرت ملی پوشان، ایران به 8 تیم برتر جهان صعود کرد + بازی بعدی
گروسی رسما نامزد دبیرکلی سازمان ملل شد
قائم‌مقام معاون راهبردی رئیس‌جمهور منصوب شد
رایزنی عراقچی و دیپلمات‌های ارشد اروپایی در نیویورک
درخواست عربستان از همه کشورها برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین
افزایش سه‌ درجه‌ای دما در تهران تا شنبه
دادگاه لاهه تحریم می‌شود
پیام جنگی جدید نتانیاهو؛ استراتژی عملیاتی یا فرافکنی؟
گزینه هاشمیان در خط حمله پرسپولیس چه بازیکنانی هستند؟
هشدار عراقچی نسبت به تبعات هرگونه استفاده ابزاری 3 کشور اروپایی از شورای امنیت+فیلم
معاون بهداشت: امسال شیر در مدارس ابتدایی توزیع می شود
سفیر ایران در ریاض: ایران و عربستان، آینده منطقه را می سازند
لاریجانی: دروغ است که ایران مذاکره نمی‌کند
پلیس مسئول صدور مجوز سلاح‌های شکاری و ورزشی شد
X
آگهی تبلیغاتی