×
اجتماعی
شناسه خبر : 207659
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/10/19 ساعت 13:38

نورنیوز در گفت وگوی اختصاصی با مسوولین سازمان محیط زیست بررسی کرد؛

چرا پرونده محیط‌بان کرمانی هنوز در دیوان عالی کشور باز است؟

پرونده محیط‌بان کرمانی که در یک حادثه منجر به مرگ یک شکارچی در سال 1401 شد، همچنان در دیوان عالی کشور در حال بررسی است. این پرونده در حالی در حال پیگیری است که چالش‌های جدی محیط‌بانان از جمله کمبود نیروی انسانی و نیاز به آموزش‌های بیشتر در این زمینه نیز مطرح شده است.

نورنیوز-گروه اجتماعی: سیدامیرحسین شمس، مدیر دفتر حقوقی و امور مجلس سازمان حفاظت محیط زیست، در گفت‌وگو با نورنیوز از ادامه بررسی پرونده محیط‌بان کرمانی خبر داد که در حادثه‌ای در سال ۱۴۰۱ منجر به مرگ یک شکارچی شده بود. این محیط‌بان که در دادگاه‌های بدوی و تجدیدنظر به قصاص محکوم شده بود، اکنون پرونده‌اش در شعبه ۳۹ دیوان عالی کشور در حال بررسی است و شمس اعلام کرد که هنوز حکم قطعی صادر و ابلاغ نشده است.

به گفته وی، در سال ۱۴۰۱ در شهرستان رابر کرمان، یکی از شکارچیان در جریان یک حادثه مورد اصابت گلوله قرار گرفت و جان باخت. محیط‌بان مسئول شلیک گلوله که باعث مرگ شکارچی شد، تحت پیگرد قانونی قرار گرفت و پرونده وی برای رسیدگی به مراجع قضایی ارسال شد.

تکذیب خبر افغانستانی بودن مقتول

چند روز پیش، برخی رسانه‌ها خبری منتشر کردند مبنی بر اینکه شکارچی جان باخته از اتباع افغانستانی بوده است. سازمان حفاظت محیط زیست به سرعت به این خبر واکنش نشان داد و آن را تکذیب کرد.

این سازمان در پیامی که در شبکه اجتماعی ایکس منتشر شد، اعلام کرد که مقتول اهل شهرستان رابر در استان کرمان بوده است و این شایعه صحت ندارد. این اقدام سازمان حفاظت محیط زیست به منظور اصلاح اطلاعات نادرست و حفظ شفافیت در پرونده‌های مشابه صورت گرفت.

چالش‌های پیش روی محیط‌بانان در کشور

سرهنگ جمشید محبت‌خانی، فرمانده یگان حفاظت سازمان حفاظت محیط زیست کشور نیز در گفتگو با نور نیوز به چالش‌هایی که پیش روی محیط‌بانان برای اجرای مأموریت‌های خود وجود دارد، اشاره کرد.

او با تأکید بر اهمیت آموزش محیط‌بانان و خصوصاً در زمینه قوانین به کارگیری سلاح، گفت که سازمان محیط زیست دوره‌های آموزشی برای محیط‌بانان کشور برگزار کرده است. این دوره‌ها با همکاری اساتید مجرب، از جمله فراجا، در زمینه‌های مختلف، از جمله استفاده درست از سلاح، اجرا می‌شود.

محبت‌خانی اشاره کرد که با وجود این آموزش‌ها، در سال‌های اخیر تنها یک مورد تیراندازی منجر به حبس در کرمان ثبت شده است. همچنین وی گفت که با توجه به آموزش‌های دقیق و مستمر، مشکلات حقوقی مرتبط با سلاح و مأموریت‌های محیط‌بانان به حداقل رسیده است.

کمبود نیروی محیط‌بان و نیاز به افزایش ظرفیت

فرمانده یگان حفاظت سازمان محیط زیست در ادامه به کمبود نیروی انسانی در این سازمان اشاره کرد و گفت: «در حال حاضر حدود ۴ هزار محیط‌بان در کشور داریم، در حالی که طبق استانداردهای جهانی باید برای هر هزار هکتار یک محیط‌بان وجود داشته باشد».

وی افزود که با توجه به این استانداردها و وسعت زیاد اراضی تحت حفاظت، سازمان محیط زیست با کمبود شدید نیروی محیط‌بان مواجه است.

به گفته محبت‌خانی، در حال حاضر تنها ۲۳ درصد از استاندارد جهانی پوشش داده می‌شود.

او همچنین اشاره کرد که باید تعداد محیط‌بانان به ۸ هزار نفر افزایش یابد، اما در حال حاضر تنها ۴۸ درصد از این هدف محقق شده است.

فرمانده یگان حفاظت بیان داشت که این کمبود نیروی انسانی سبب می‌شود که محیط‌بانان مجبور باشند دو برابر ظرفیت خود کار کنند. برای جبران این کمبود، علاوه بر استخدام نیروی جدید، از نیروهای همیار مانند بسیج، جنگلبانی و دیگر ارگان‌ها برای اطفای حریق و سایر مأموریت‌ها استفاده می‌شود که تعداد این نیروها به حدود ۱۸ هزار نفر می‌رسد.

محبت‌خانی همچنین خاطرنشان کرد که در صورت بروز مشکلات حقوقی برای محیط‌بانان، این مسائل از طریق وکیل و حوزه حقوقی سازمان پیگیری خواهد شد تا حقوق محیط‌بانان در این زمینه حفظ شود.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
آخرین وضعیت سلامتی حمید هیراد
پزشکیان : سپردن مدیریت به افراد شایسته تنها راه حل مشکلات کشور است
هافبک ازبک پرسپولیس آماده بازی شد
اتحادیه اروپا: شاید جنگ اوکراین چند سال دیگر ادامه یابد
راه‌اندازی 68 دوربین ثبت تخلفات در جاده‌های گیلان
توافق ایران و آژانس مانع اجماع جهانی علیه ایران می‌شود
ناسا درهای خود را به روی چینی‌ها بست
اسرائیل به کجا می‌رود؟!
مرگ کارگر جوان در چاه
سه‌گانه‌ای که جهان نمی‌فهمد
نسل بیمار آینده؛ کودکان در محاصره
طرح توقیف سیستمی گواهینامه از ابتدای شهریور اجرا می‌شود
الحوثی: جنایات اسرائیل علیه مردم فلسطین «جنایت قرن» است
انتشار بخشنامه رئیس قوه قضاییه درباره شرایط عفو معیاری 1404
گشوده شدن پرونده کیفری علیه تیک‌تاک در فرانسه
رئال مادرید امسال هم به مراسم توپ طلا نخواهد رفت
بیانیه نشست وزرای خارجه روسیه و کشورهای خلیج فارس علیه رژیم تل‌آویو
ایران خودرو تعزیرات حکومتی را تهدید کرد
پارلمان اروپا خواستار شناسایی کشور مستقل فلسطین از سوی دولت‌های عضو شد
نشست فوق‌العاده سران کشورهای عربی و اسلامی یکشنبه برگزار می شود
72 نفر دیگر در غزه شهید شدند
آیا خبری از گران شدن بنزین در راه است؟
حمله پهپادی یمن به اسرائیل/ آژیرهای خطر به صدا درآمد
داوران هفته سوم لیگ برتر فوتبال ایران معرفی شدند
واکنش قطر و کشورهای خلیج فارس به حمله اسرائیل به دوحه چگونه خواهد بود؟
ارسال بسته مشکوک برای رئیس رژیم صهیونیستی در انگلیس
پخش دو فیلم خاطره‌انگیز ایرانی و جهانی در روز ملی سینما
ترکیه: دارایی‌های نظامی اسرائیل در سوریه را هدف قرار ندادیم
قطر آمریکا را به بازنگری در اتحاد امنیتی پس از «خیانت» واشنگتن تهدید کرد
حماس: عملیات طولکرم پافشاری جوانان فلسطین بر مقاومت است
تراشه جدید هوش مصنوعی که با نور کار می‌کند
حزب‌الله تکذیب کرد؛ هیچ‌گونه فعالیتی در خاک سوریه نداریم
تهران در پی صدور هشدار هواشناسی آماده باش شد
محدودیت پرواز پهپادها و هواپیماهای سبک در مرز شرقی لهستان اعمال شد
قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 20 شهریور 1404
قیمت دلار امروز پنجشنبه 20 شهریور 1404
فرزانه توسلی رسماً به تیم استقلال ملحق شد
کیفرخواست 4 نفر از عوامل جاسوسی رژیم صهیونیستی و مرتبط با موساد صادر شد
بحران انسانی در غزه؛ آنروا از قطع کمک‌ها به صدها هزار آواره خبر داد
حمایت نیرو‌های مسلح ایران از قطر
حضور امشب وزیر خارجه در تلویزیون
کمیته انضباطی پرسپولیس و سپاهان را جریمه کرد
پیام قاطع مصر به آمریکا پس از حمله به قطر: تجاوز به کشورمان را تحمل نخواهیم کرد
ممنوعیت تردد از کرج و آزاد راه تهران - شمال به سمت مازندران
آغاز رزمایش مشترک اعضای بریکس با عنوان «اراده برای صلح 2025»
سفیر انگلیس در آمریکا برکنار شد
رشد همکاری‌های استراتژیک ایران و چین در اوج روابط دوطرفه
یک شهرک مسکونی اصفهان به دلیل فرونشست تخلیه شد
ترافیک سنگین در آزادراه تهران - شمال
درخشش فیلم کوتاه «رَمی» در جشنواره جهانی فیلم کوتاه آمریکا
X
آگهی تبلیغاتی