×
اجتماعی
شناسه خبر : 207298
تاریخ انتشار : دوشنبه 1403/10/17 ساعت 11:04

ایمن‌سازی فلج اطفال در کشور آغاز شد

سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت از آغاز عملیات خانه‌به‌خانه ایمن‌سازی فلج اطفال در مناطق پرخطر کشور خبر داد.

نورنیوز-گروه اجتماعی: سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت از اجرای عملیات سالانه ایمن‌سازی فلج اطفال در مناطق پرخطر کشور خبر داد و گفت: این برنامه که در دو مرحله از ۱۵ تا ۱۷ دی و ۲۷ تا ۲۹ دی ۱۴۰۳ اجرا می‌شود، با هدف واکسیناسیون ۸۰۰ هزار کودک زیر ۵ سال در استان‌های جنوب شرق کشور برای حفظ ایران از خطر ورود و چرخش مجدد ویروس فلج اطفال طراحی شده است.

 قباد مرادی، سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت در خصوص ریشه کنی فلج اطفال در جهان، گفت: برنامه جهانی ریشه کنی فلج اطفال با هدف پاک شدن همه کشورهای دنیا از انواع ویروس‌های فلج اطفال به مراحل انتهایی خود نزدیک شده است، هر چند هنوز بیماری در دو کشور افغانستان و پاکستان شیوع دارد و مواردی از بیماری در برخی کشورهای آفریقایی انتشار یافته است. 

وی افزود: با وجود اینکه تلاش‌ها برای تحقق اهداف برنامه در دو کشور بومی فلج اطفال همسایه همچنان ادامه دارد، اما در سال ۲۰۲۴ موارد مثبت وحشی فلج اطفال از بیماران مبتلا به فلج شل حاد افزایش ۶ برابری پیدا کرده و تردد با این کشورها خطر ورود مجدد بیماری به کشور را افزایش داده است. 

سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت در خصوص اقدامات وزارت بهداشت برای حفظ دستاورد بزرگ پاک ماندن کشورمان از بیماری فلج اطفال و به حداقل رساندن خطر ورود و چرخش مجدد این ویروس، اظهار کرد: هرساله عملیات سالانه ایمن‌سازی تکمیلی فلج اطفال در مناطق پرخطر کشور به خصوص استان‌های جنوب شرقی کشور، در دو مرحله به صورت فعال و خانه به خانه انجام می‌پذیرد. 

وی ادامه داد: در سال جاری نوبت اول عملیات واکسیناسیون در مقطع زمانی ۱۵ تا ۱۷ دی ماه و نوبت دوم در ۲۷ تا ۲۹ دی ماه سال ۱۴۰۳ انجام می‌پذیرد. لازم به ذکر است که واکسن خوراکی فلج اطفال مورد استفاده در کشور در طی سالهای گذشته تاکنون، تولید موسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی بوده است. 

 مرادی در خصوص اجرای طرح واکسیناسیون خوراکی فلج اطفال در دانشگاه ها، خاطرنشان کرد: در حال حاضر این عملیات در دانشگاه‌های علوم پزشکی واقع در نیمه جنوبی کشور از جمله دانشگاه‌های مناطق گرمسیر مشمول این برنامه، از جمله دانشگاه‌های علوم پزشکی زاهدان، زابل، جیرفت، بم، کرمان، سیرجان، ایرانشهر، چابهار، هرمزگان، بوشهر، اهواز، بیرجند و یزد در حال اجرا است. پیش بینی می‌شود، در برنامه تحت اجرا، حدود ۸۰۰ هزار کودک زیر ۵ سال اعم از اتباع ایرانی و یا غیر ایرانی، برعلیه بیماری فلج اطفال واکسینه شوند. 

واکسیناسیون تکمیلی سرخک و سرخجه همراه با فلج اطفال در چابهار

سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت همچنین عنوان کرد: علاوه بر این، دانشگاه علوم پزشکی چابهار همزمان با این عملیات، واکسیناسیون تکمیلی با واکسن سرخک و سرخجه را نیز با هدف پیشگیری از چرخش ویروس سرخک و قطع طغیان این بیماری در گروه سنی ۶ ماه تا ۵ سال در دست اقدام دارد.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
ابلاغ آیین‌نامه اختصاص 3 درصد درآمدهای نفت و گاز به مناطق نفت‌خیز
پیراهن استقلال 3 برابر ارزش ستارۀ اسپانیایی درآمدزایی کرد
توسعه همکاری‌های انرژی میان ایران و ارمنستان
لاوروف: حمله به قطر نباید تکرار شود؛ مسکو از این حمله ناراضی است
7800 هکتار از شبکه آبیاری پایاب سد خداآفرین در اردبیل افتتاح شد
مادورو: ارتش ونزوئلا در جبهه های نبرد سراسر کشور مستقر می شوند
تحریم‌های جدید آمریکا علیه جنبش حوثی‌های یمن اعلام شد
وضعیت نگران‌کننده سد لار با 97 درصد مخزن خالی
نخست وزیر پاکستان خواستار اتحاد مسلمانان علیه تجاوز صهیونیستی شد
واکنش بغداد به مصوبه مجلس نمایندگان آمریکا
مدیوم‌شات | سخنان تند سینماگر پیشکسوت علیه موسیقی سنتی
روایت وزیر خارجه تونس از رایزنی با عراقچی
آخرین وضعیت سلامتی حمید هیراد
پزشکیان : سپردن مدیریت به افراد شایسته تنها راه حل مشکلات کشور است
هافبک ازبک پرسپولیس آماده بازی شد
اتحادیه اروپا: شاید جنگ اوکراین چند سال دیگر ادامه یابد
راه‌اندازی 68 دوربین ثبت تخلفات در جاده‌های گیلان
توافق ایران و آژانس مانع اجماع جهانی علیه ایران می‌شود
ناسا درهای خود را به روی چینی‌ها بست
اسرائیل به کجا می‌رود؟!
مرگ کارگر جوان در چاه
سه‌گانه‌ای که جهان نمی‌فهمد
نسل بیمار آینده؛ کودکان در محاصره
طرح توقیف سیستمی گواهینامه از ابتدای شهریور اجرا می‌شود
الحوثی: جنایات اسرائیل علیه مردم فلسطین «جنایت قرن» است
انتشار بخشنامه رئیس قوه قضاییه درباره شرایط عفو معیاری 1404
گشوده شدن پرونده کیفری علیه تیک‌تاک در فرانسه
رئال مادرید امسال هم به مراسم توپ طلا نخواهد رفت
بیانیه نشست وزرای خارجه روسیه و کشورهای خلیج فارس علیه رژیم تل‌آویو
ایران خودرو تعزیرات حکومتی را تهدید کرد
پارلمان اروپا خواستار شناسایی کشور مستقل فلسطین از سوی دولت‌های عضو شد
نشست فوق‌العاده سران کشورهای عربی و اسلامی یکشنبه برگزار می شود
72 نفر دیگر در غزه شهید شدند
آیا خبری از گران شدن بنزین در راه است؟
حمله پهپادی یمن به اسرائیل/ آژیرهای خطر به صدا درآمد
داوران هفته سوم لیگ برتر فوتبال ایران معرفی شدند
واکنش قطر و کشورهای خلیج فارس به حمله اسرائیل به دوحه چگونه خواهد بود؟
ارسال بسته مشکوک برای رئیس رژیم صهیونیستی در انگلیس
پخش دو فیلم خاطره‌انگیز ایرانی و جهانی در روز ملی سینما
ترکیه: دارایی‌های نظامی اسرائیل در سوریه را هدف قرار ندادیم
قطر آمریکا را به بازنگری در اتحاد امنیتی پس از «خیانت» واشنگتن تهدید کرد
حماس: عملیات طولکرم پافشاری جوانان فلسطین بر مقاومت است
تراشه جدید هوش مصنوعی که با نور کار می‌کند
حزب‌الله تکذیب کرد؛ هیچ‌گونه فعالیتی در خاک سوریه نداریم
تهران در پی صدور هشدار هواشناسی آماده باش شد
محدودیت پرواز پهپادها و هواپیماهای سبک در مرز شرقی لهستان اعمال شد
قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 20 شهریور 1404
قیمت دلار امروز پنجشنبه 20 شهریور 1404
فرزانه توسلی رسماً به تیم استقلال ملحق شد
کیفرخواست 4 نفر از عوامل جاسوسی رژیم صهیونیستی و مرتبط با موساد صادر شد
X
آگهی تبلیغاتی