×
اجتماعی
شناسه خبر : 207223
تاریخ انتشار :

بررسی وضعیت آب و هوای کشور؛

هشدار هواشناسی نسبت به وقوع کولاک در لرستان/ آلودگی هوا مدارس ابتدایی پایتخت را تعطیل کرد

سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری تهران اعلام کرد: باتوجه با افزایش حجم گازهای آلاینده در آسمان پایتخت فردا تمامی مدارس ابتدایی در تهران تعطیل است و آموزش به صورت غیرحضوری انجام می‌شود.

نورنیوز- گروه اجتماعی: سید کمال الدین میرجعفریان، سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری تهران شامگاه یکشنبه(۱۶ دی ماه) از برگزاری دهمین جلسه کمیته اضطرار آلودگی هوا، خبر داد.

غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی پایتخت

وی با اشاره به مصوبات این کارگروه گفت: با توجه به پایداری جو و شاخص آلودگی هوا، برای فردا دوشنبه ۱۷ دی ماه، آموزش مدارس مقطع ابتدایی استان تهران جز شهرستان‌های دماوند و فیروزکوه به صورت غیر حضوری و مهد کودک‌ها، پیش دبستانی‌ها و مدارس استثنایی تعطیل خواهند بود.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار تهران عنوان کرد: با همکاری شهرداری تهران و پلیس راهور طرح زوج و فرد فردا در شهر تهران از درب منزل اجرا و مجوز طرح ترافیک صادر نمی‌شود.

هشدار وقوع کولاک و بارش برف در لرستان

بهروز مرادپور، مدیرکل هواشناسی لرستان گفت: یک سامانه بارشی بعدازظهر دوشنبه ۱۷ دی‌ماه، وارد لرستان می‌شود که تا صبح چهارشنبه ۱۹ دی‌ماه ادامه خواهد داشت.

او اضافه کرد: سامانه بارشی جدید موجب بارش پراکنده باران، رعدوبرق و رگبار برف در مناطق سردسیر رگبار می‌شود و وزش باد نسبتاً شدید تا شدید در اکثر نقاط لرستان پیش‌بینی می‌شود.

مدیرکل هواشناسی لرستان ادامه داد: سامانه بارشی جدید می‌تواند اختلالاتی در تردد جاده‌ای، کولاک برف در گردنه‌ها و لغزندگی جاده‌ها ایجاد کند.

مرادپور توصیه کرد: مردم از ترددهای غیرضروری به‌ویژه در مناطق کوهستانی، خودداری و از قرارگرفتن در نزدیکی رودخانه‌ها و مسیل‌ها پرهیز کنند.

او با بیان اینکه موج سرما در روزهای پایانی هفته، وارد لرستان می‌شود، اعلام کرد: کاهش دماهای شبانه در این استان انتظار می‌رود و مدیریت مصرف انرژی توصیه می‌شود.

مدارس ابتدایی اصفهان و تعدادی از شهرستانهای این استان  دوشنبه(۱۷ دی ماه) غیرحضوری شد

منصور شیشه‌فروش، مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان شامگاه یکشنبه(۱۶ دی ماه) با اشاره به تداوم پایداری جو و پیش بینی انباشت آلاینده‌ها اظهار داشت: بر اساس مصوبه کارگروه هماهنگی شرایط اضطرار آلودگی هوا،دوره های اول و دوم ابتدایی آموزش و پرورش در نواحی شش گانه آموزش و پرورش شهر اصفهان و مناطق آموزش و پرورش فلاورجان، پیربکران، نجف آباد، خمینی شهر، شاهین شهر، بُرخوار، مبارکه، باغ بهادران، زرین شهر و فولاد شهر غیر حضوری خواهد بود.

وی افزود: همچنین مهدهای کودک، کلاس‌های پیش دبستانی و مدارس استثنایی در مناطق اعلام شده نیز تعطیل است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان افزود: کارکنانی که بیماری زمینه‌ای دارند و یا مبتلا به بیماری قلبی و عروقی هستند، زنان باردار و مادران شاغلی که فرزند ابتدایی و زیر ۶ سال دارند می‌توانند با موافقت مدیر مربوطه از مرخصی بهره‌مند شوند.

شیشه فروش گفت: پلیس راهور ضمن جلوگیری از تردد خودروهای دودزا و فاقد معاینه فنی، نسبت به اعمال قانون و تشدید نظارت بر تردد خودروهای با پلاک زوج و فرد در رینگ اول ترافیکی شهر اصفهان طبق ساعات اعلام شده قبلی اقدام خواهد نمود.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: رعایت اصول ایمنی و بهداشتی برای گروه های آسیب پذیر بخصوص بیماران قلبی و ریوی و عدم انجام فعالیت‌های ورزشی در فضای باز و پرهیز از سفرهای غیر ضرور شهری ضروریست.

وی افزود: تیم‌های گشت و نظارت اداره کل محیط ‌زیست استان با انجام پایش های مستمر از واحدهای صنعتی کارگاهی و تولیدی و نیز پایانه های حمل و نقل، بر انتشار آلاینده‌ها و برخورد با موارد تخلف نظارت می کنند.

شیشه فروش گفت: از ابتدای آبان ماه جاری تاکنون ۴ هزار و ۴۰۵ مورد پایش زیست محیطی از لحاظ آلودگی هوا از واحدهای تولیدی و کارگاهی توسط اداره محیط زیست انجام گرفته که ۱۴۷ واحد مورد پیگیری قضایی قرار گرفت و ۱۶ واحد آلاینده نیز پلمب شد.

بر اساس پیش بینی اداره هواشناسی از عصر روز دوشنبه سامانه ناپایدار جوی در غرب استان استقرار خواهد یافت. اصفهان در روزهای گذشته هوای سرد زمستانی توام با برف و باران را در بیشتر نقاط استان تجربه کرد.

با عبور سامانه بارشی از استان اصفهان، پایداری و سکون نسبی جو، افزایش غلظت آلاینده‌ها و کاهش کیفیت هوا از اوایل هفته جاری تا سه‌شنبه هفته آینده پیش‌بینی شده است.

کلانشهر اصفهان در هفته های اخیر نیز روزهای آلوده‌ای را پشت سر گذاشت و این شرایط موجب شد، مدارس اصفهان و برخی شهرستان‌ها تعطیل و کلاس ها بصورت مجازی برگزار شود.

اصفهانی‌ها آخرین بار در بهار و اردیبهشت امسال هوای پاک را تنفس کردند و پس از آن بدلیل خیزش گرد و غبار از نواحی شرق و شمال استان در روزهای منتهی به بهار و همچنین تابستان هوای آلوده داشتند؛ همچنین این کلانشهر در پاییز امسال بدلایلی مانند پایداری جوی، شرایط آلودگی هوای متناوب را سپری کرد که مازوت سوزی نیز این شرایط را بدتر کرده است.

سامانه بارشی فردا در پایتخت فعال می‌شود

حامد یزدی مهر، شامگاه یکشنبه(۱۶ دی ماه) در جمع خبرنگاران از صدور هشدار زرد هواشناسی مبنی بر فعالیت ناپیوسته سامانه بارشی از فردا دوشنبه ۱۷ دی ماه تا پایان روز چهارشنبه ۱۹ دی ماه خبر داد.

وی اظهار کرد: طبق این هشدار در نیمه شمالی استان به ویژه در ارتفاعات و دامنه‌ها، مه در بعضی ساعت‌ها بارش برف گاهی بارش باران و وزش باد در ارتفاعات بالادست و قله‌ها بارش برف همراه با مه غلیظ، در بعضی ساعت‌ها وزش باد شدید و کولاک پیش بینی شده است.

یزدی مهر با بیان اینکه منطقه اثر این مخاطره نیمه شمالی به ویژه دامنه و ارتفاعات استان تهران پیش بینی شده است، گفت: در مسیرهای کوهستانی و گردنه‌ها شاهد لغزندگی جاده‌ها، گاهی مه و محدودیت دید خواهیم بود، لذا توصیه می‌شود، رانندگانی که قصد تردد در این مسیرها را دارند حتماً مجهز به زنجیر چرخ باشند.

مدیرکل مدیریت بحران استان تهران با تاکید بر اجتناب از تردد یا اتراق در حاشیه رودخانه‌ها و مسیل‌ها در خصوص احتمال بالا آمدن سطح آب بعضی رودخانه‌ها نیز هشدار داد گفت: عدم جابجایی عشایر یا چرای دام در مناطق شمالی نیز مورد توصیه است.

وی در خصوص احتمال خسارت به محصولات و صنایع کشاورزی و سازه‌های موقت و داربست‌ها و تابلوهای تبلیغاتی و شکستن درختان کهن سال نیز هشدار داد و عنوان کرد: اجتناب از پرواز گلایدر و هواپیماهای آموزشی و بالگرد نیز مورد توصیه است.

یزدی مهر با توجه به هشدار صادره از سوی هواشناسی، احتمال بارش تگرگ، گاهی کولاک برف و خطر سقوط سنگ و رانش زمین در نواحی کوهستانی بارش پراکنده و گاهی رگبار باران با احتمال رعد و برق در سطح استان را نیز دور از انتظار ندانست و بیان کرد: به از کوهنوردان توصیه می‌شود از صعود به ارتفاعات به طور جدی خودداری کنند.

مدیرکل مدیریت بحران استان تهران در خصوص انباشت آلاینده‌ها و مه دود نیز در نواحی پرتردد هشدار داد و به بهره برداران منابع طبیعی توصیه کرد: محافظت از محصولات و امکانات، کشاورزی را در دستور کار داشته باشند.

وی همچنین بر ضرورت فراهم آوری و مهیا بودن امکانات و تجهیزات برف روبی در نواحی شمالی استان. ضرورت آمادگی دستگاه‌های اجرایی و امدادی تاکید کرد.

تعطیلی مهدکودک‌ها و مدارس شهر اراک در روز دوشنبه

با توجه به شاخص آلایندگی هوای شهر اراک و پیش‌بینی اداره کل هواشناسی در خصوص پایداری هوا و پتانسیل انباشت آلاینده‌ها، تصمیمات کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی اتخاذ شد.

در این اطلاعیه آمده است: فردا دوشنبه، مهدکودک‌ها و مدارس تمامی مقاطع تحصیلی شهر اراک و روستاهای گاوخانه، ضامنجان، رباط و حاجی آباد در نوبت صبح و عصر تعطیل و امتحانات نهایی مقطع متوسطه دایر است ضمناً فعالیت آموزشگاه‌های آزاد و کلاس‌های زبان برقرار خواهد بود.

این اطلاعیه می‌افزاید: برخورد پلیس راهور با خودروهای دودزا و فاقد معاینه فنی، تشدید شده و اعمال قانون لازم در این خصوص صورت خواهد گرفت.

در ادامه این اطلاعیه آمده است: انتظار است عموم شهروندان جهت کاهش تردد غیرضروری در فضای باز، استفاده از ماسک و مصرف مایعات، میوه و سبزیجات به‌منظور کاهش اثرات سو آلودگی هوا توصیه می‌شود.

در پایان اطلاعیه آمده است: متخصصان دانشگاه علوم پزشکی با استفاده از تجهیزات و آمبولانس در میادین پُرتردد مستقر و نسبت به خدمات‌رسانی به شهروندان اقدام کنند و توصیه می‌شود حتی‌الامکان از فعالیت ورزشی در فضاهای باز خودداری شود.


نورنیوز
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
سقوط تیم هوادار پس از 4 فصل + خلاصه بازی
مسکن ارزان‌تر با مشارکت مردمی؛ وقتی مردم بهتر از دولت می‌سازند
جاده چالوس 10 روز بسته می‌شود؛ ایمنی، اولویت راه‌سازی
طوفان خاک در راه است، اما خوزستان غافلگیر نمی‌شود
جدول گروهB جام جهانی فوتبال ساحلی پس از بازی های روز اول | 11 اردیبهشت
دستورات جدید ترامپ برای تحریم نفت ایران
جدول لیگ برتر در هفته بیست و هشتم پس از بازی های امروز 5 شنبه 11 اردیبهشت
خوابیدن کنار موبایل به مغز آسیب می‌رساند؟/ تأثیر گوشی‌های هوشمند بر کیفیت خواب
نورنما | سفر مجازی به پایتخت موسیقی جهان!/سنندج
آخرین جزییات انفجار در بندر شهید رجایی/ شناسایی 29نفر از جان‌باختگان حادثه بندر شهید رجایی
این‌گونه از هوش مصنوعی بپرسید / 7 اصل طلایی برای گرفتن پاسخ بهتر
صدها تروریست در سیستان و بلوچستان منهدم یا دستگیر شدند
مشکل مطهری با روحانیت چه بود؟
به دنیای نوجوانان نزدیک شویم؛ کلیدهای گفت‌وگو
نتیجه بازی فولاد (1) - چادرملو اردکان (1) | بازی در بارش سخت باران + خلاصه بازی
جنایت فجیع خانوادگی
نورنما | 12 اردیبهشت سالروز شهادت آیت الله مرتضی مطهری و روز معلم گرامی باد
پیام مدیرعامل فولاد مبارکه به مناسبت روز کارگر؛ تقدیر از دستان خستگی‌ناپذیر
نتیجه نهایی بازی پرسپولیس (3) مس رفسنجان (0) + خلاصه بازی | انتقام قرمز ها در باشگاه مس
هشدار هواشناسی: احتمال باران، باد شدید و صاعقه در تهران
تعویق مذاکرات رم؛ آیا پای اعتراض به دیپلماسی تهدید و تحریم در میان است؟
برد نفس گیر ایران در اولین دیدار؛ ایران(5) - موریتانی(4) + فیلم
برنامه بازی های بعدی تیم ملی ایران در جام جهانی فوتبال ساحلی 2025
ورود پزشکان به سامانه نسخه‌نویسی، دو مرحله‌ای شد
«گرگ پارسی» تاریخ‌ساز شد؛ پرافتخارترین بدنساز ایران در جهان!
بمب بزرگ استقلال؛ ماتزاری آمد؟ / باشگاه واکنش نشان داد
جنایت اسید پاشی در مدرسه
نخستین واکنش از شرکت سینا: "هیچ تقصیری نداریم"+ویدیو
آغاز فروش 2 محصول جدید سایپا دیزل + لینک ثبت نام
هشدار رسمی ایران در واکنش به رفتار های ضد و نقیض آمریکا
دفترچه سوالات کنکور 1404 رشته ریاضی و علوم انسانی منتشر شد
قیمت طلا و سکه امروز 11 اردیبهشت 1404
کارگران؛ طلایه‌داران تولید و افتخارآفرینی در صنعت کشور هستند
نورنما | روزت مبارک ای معلم، ای فراتر از کلام،تو را سپاس
آخرین جزئیات آتش‌سوزی گسترده در اراضی اشغالی/گسترش آتش ادامه دارد+فیلم
جهنم در سرزمین های اشغالی: وقتی اسرائیل از مهار آتش ناتوان ماند!
رونمایی از تعداد و سهمیه رشته‌ها در بیستمین بازی‌های آسیایی 2026
روایت گروسی از احتمال درگیری نظامی ایران و آمریکا
ابطال کارت سوخت خودرو های فاقد بیمه شخص ثالث
حرکت زیبای مهدی طارمی برای هموطنان عزادارش + فیلم
فرجام سارقان مسلحی که شبح مرگ بودند
برنامه مسابقات فوتبال و ورزش امروز 11 اردیبهشت + پخش زنده
فیلم کریستیانو رونالدو و عجیب‌ترین 3 دقیقه دوران فوتبالش
فروش سم به جای چلوکباب!
مدیوم شات | خداحافظی با شکوه هنرمند دوران ساز از صحنه و دوربین
نورنما | ضربه دیدنی کنده به رئال از دیدگاه دوربین بارسلونایی ها
مشاهده دو قلاده پلنگ در پارک ملی بمو استان فارس + فیلم
چرایی افزایش تهدیدات آمریکا در آستانه دور چهارم مذاکره با ایران
حمایت شما یک دنیا ارزش دارد؛ واکنش رونالدو بعد از حذف النصر
فاز دوم آزادراه تهران-شمال چه زمانی افتتاح می شود؟
X
آگهی تبلیغاتی