×
سیاسی
شناسه خبر : 207180
تاریخ انتشار :

تحولات روابط ایران و عربستان؛

وزیر دادگستری بر توسعه مناسبات حقوقی-قضایی میان ایران و عربستان تاکید کرد

وزیر دادگستری جمهوری اسلامی ایران در میزبانی از سفیر پادشاهی عربستان سعودی بر توسعه مناسبات حقوقی ـ قضایی با عربستان تاکید کرد.

نورنیوز-گروه سیاسی: امین حسین رحیمی امروز یکشنبه میزبان عبدالله بن سعود العنزی سفیر پادشاهی عربستان سعودی در کشورمان بود.

وزیر دادگستری کشورمان در این دیدار ضمن ابراز خرسندی از برقراری مجدد روابط دوستانه دو کشور، ارتباط موثر، مستحکم و راهبردی ایران با عربستان را بسیار مهم و اثرگذار توصیف کرد.

رحیمی با اشاره به سیاست‌ اصولی دولت چهاردهم مبنی بر توسعه مناسبات دوستانه با همه کشورها بخصوص کشورهای همسایه، حفظ و توسعه ارتباطات در حوزه‌های مختلف فرهنگی، اقتصادی و سیاسی، بین دو کشور را خواستار شد.

عبدالله بن سعود العنزی سفیر پادشاهی عربستان سعودی نیز در ابتدای این دیدار ضمن اظهار خرسندی از ملاقات با وزیر دادگستری ج.ا.ایران، سلام و تحیت وزیر دادگستری عربستان سعودی را ابلاغ کرد و گفت: امیدوارم توسعه مناسبات در همه حوزه‌ها بخصوص در حوزه حقوقی و قضایی موجبات جهشی بی‌نظیر در روابط دو کشور دوست و برادر ایجاد کند.

وی دیدار و رایزنی با مقامات وزارت دادگستری کشورمان را بسیار اثربخش توصیف و اظهار امیدواری کرد این مناسبات با هدف بهبود روابط دو ملت و گسترش همکاری‌های دو جانبه ادامه یابد.

پیش‌تر وب‌سایت شبکه سی‌.ان.ان عربی نیز با انتشار خبری به نقل از وزارت کشور عربستان سعودی نوشت که 6 نفر تبعه ایرانی به اتهام قاچاق حشیش در عربستان سعودی، اعدام شدند.

بر اساس این گزارش، مقامات امنیتی عربستان پس از دستگیری این افراد و بازجویی، آنها را به دستگاه قضایی معرفی کردند و پس از اثبات اتهامات وارده و تجدیدنظرخواهی، حکم اعدام آنها صادر و در منطقه الشرقیه اجرا شد.

محمدجواد اخوان: مسئولان کنسولی ما بیدارند؟

محمدجواد اخوان، مدیرمسئول روزنامه جوان در یادداشتی نوشت: 

انتشار خبر اعدام شش شهروند ایرانی در عربستان سعودی به اتهام قاچاق مواد مخدر بار دیگر موضوع نسبتاً دیرین حقوق کنسولی ایرانیان در خارج از کشور و به‌ویژه کشور‌های منطقه را به جریان انداخت. فارغ از اینکه این افراد واقعاً مجرم بوده‌اند یا نه و در فرایندی عادلانه دادرسی شده‌اند یا نه، مسئله اصلی آن است که ایرانی هستند و مانند همه ایرانیان از حقوق شهروندی ایران بهره‌مندند. آن‌گونه که گفته شده، اعدام این افراد بدون اطلاع سفارت ایران در ریاض صورت گرفته و مسئولان دیپلماتیک ما هم از رسانه‌ها این خبر را شنیده‌اند و این بدان معناست که حداقل عرف متداول در حقوق کنسولی اتباع خارجی هم رعایت نشده است.

نقض حقوق کنسولی ایرانیان در عربستان، همه ما را به یاد حج خونین سال ۹۴ می‌اندازد که طی آن بزرگ‌ترین حادثه جمعی برای شهروندان ایرانی در خارج از مرز‌های ایران در دوره معاصر رخ داد. در فاجعه تلخ منا بیش از ۷ هزار حاجی بی‌گناه از سراسر جهان به شهادت رسیدند که ۴۶۰ نفر از آنها ایرانی بودند. در روز‌های پس از این حادثه به رغم فعال بودن روابط دیپلماتیک میان ایران و عربستان، بسیاری از حقوق کنسولی شهروندان ایرانی رعایت نشد و حتی راضی به تحویل پیکر شهدا نیز نبودند. نهایتاً با جملات قاطع و اقتدارآمیز رهبر معظم انقلاب بود که سعودی‌ها عقب‌نشینی کردند و به تحویل پیکر‌ها رضایت دادند.

استقبال سازمان هواپیمایی کشوری از افزایش پروازهای عربستان به ایران

سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری گفت: این سازمان از افزایش پروازهای عربستان به مقصد ایران در قالب توافقنامه‌های دوجانبه استقبال می‌کند.

از سال گذشته و با احیای روابط سیاسی ایران و عربستان، توسعه روابط گردشگری میان دو کشور همسایه، در دو سوی خلیج فارس و با تاریخ و دین مشترک در دستور کار قرار گرفت.

۲۶ مهرماه ۱۴۰۲ بود که وزیر گردشگری عربستان سعودی ضمن پیشنهاد امضای تفاهم‌نامه همکاری گردشگری با ایران، گفت: تمایل داریم تعداد بیشتری از ایرانیان به عربستان سعودی بیایند و در مقابل، از عربستان گردشگرانی به ایران سفر کنند.

از روز سه شنبه (۱۳ آذرماه ۱۴۰۳) پرواز «مشهد- دمام- مشهد» توسط شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (هما) با ۲ پرواز هفتگی در روزهای سه شنبه و پنجشنبه برقرار شد و در این روز مسافران فرودگاه «شهید هاشمی نژاد» مشهد مقدس را با یک فروند هواپیمای ایرباس ۳۱۹ با ظرفیت باری و مسافری به سمت فرودگاه دمام عربستان سعودی ترک کردند؛ پروازی که پس از وقفه‌ای حدود ۹ سال از سر گرفته شد.

یک هفته پس از احیای مسیر پروازی مشهد به دمام عربستان که با استقبال خوب شهروندان دو کشور مواجه شد، ظرفیت پروازهای این مسیر از سوی هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (هما) ۲ برابر بیشتر شد؛ به‌عبارتی پروازهای مسیر مشهد به دمام و برعکس به چهار پرواز در هفته افزایش یافت.

«سید رضا صالحی امیری»‌ وزیر میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع ‌دستی شامگاه یکشنبه گذشته (۹ دی) در همایشی که با حضور فعالان حوزه گردشگری و جمعی از مدیران شرکت‌های مسافرتی و جهانگردی و مدیران بخش‌های مختلف دولتی و خصوصی در محل سالن همایش‌های برج میلاد تهران برگزار شد، اظهار داشت: پرواز عربستان به مقصد مشهد آغاز شده و ریاض درخواست افزایش پروازها را دارد. در آینده نیز بنا داریم شرایط را برای حضور گردشگران سایر کشورها از جمله بحرین و کویت فراهم کنیم.

در این زمینه، «جعفر یازرلو» سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری به خبرنگار اقتصادی ایرنا گفت: هنوز مکاتبه رسمی از عربستان در این خصوص به دست سازمان نرسیده است.

وی تصریح‌کرد: سازمان هواپیمایی کشوری از افزایش پروازهای عربستان به مقصد ایران در قالب توافقنامه‌های فی‌مابین استقبال می‌کند.

افزایش ظرفیت این مسیر همراه با استقبال مسافران در مبدا و مقصد، نویدبخش افزایش تعاملات اقتصادی میان شهروندان دو کشور، گسترش ظرفیت‌های گردشگری به‌ویژه در حوزه مذهبی و تعمیق پیوندهای فرهنگی میان دو ملت مسلمان ایران و عربستان و سایر کشورهای همجوار است.

شهری بندری دمام، در شرق عربستان و در ساحل خلیج فارس قرار دارد؛ این شهر که از مهمترین بنادر عربستان به شمار می رود، یکی از غنی ترین مناطق نفت خیز جهان است.


نورنیوز
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
سرنوشت آزمون استخدامی آموزش و پرورش چه خواهد شد؟
پادکست | آنگلا مرکل و روایت16 سال قدرت در کتاب"آزادی"
فرصت ویژه دریافت بن خرید کتاب برای سازمان‌ها و نهادها
ترامپ کمک را قطع کرد، معامله را آغاز!
پیامک‌های پوششی!
قایدی گل زد و پاس گل داد ، اما دلش در بندر شهید رجایی بود+ فیلم
نبرد برای نخستین قهرمانی | الاهلی 2 - کاوازاکی 0 + جزییات
11 استان درگیر طوفان و رگبار و صاعقه می شوند
بلایی که جنگ تجاری ترامپ بر سر اپل آورد!
باوارایی ها در لحظات آخر پیروزی را با تساوی عوض کردند/قهرمانی یک هفته عقب افتا
ثبت نام تاکسی‌های برقی با تسهیلات ویژه در تهران
خشونت خیابانی مجدد علیه یک دختر جوان + فیلم
اعلام جزییات و زمان ثبت نام وام 400 میلیونی ودیعه مسکن
پشت پرده انتشار خبر دپوی ماده منفجره در بندر شهید رجایی
افزایش بی‌سابقه بودجه آموزش و پرورش + فیلم
نجات دو توله پلنگ در معرض انقراض
از خیابان تا بازداشتگاه؛ زورگیران تلفن‌قاپ در تله پلیس! + فیلم لحظه دستگیری
آلودگی در مرز هشدار؛ خوزستان قربانی مدیریت فرسوده
آخرین جزئیات آتش‌سوزی گسترده در اراضی اشغالی/ آتش‌ دست از سر اسرائیلی‌ها برنمی‌دارد +فیلم
خبر رفع محدودیت چت جی پی تی درست است ؟
لحظات دلهره آور از غرق یک خودرو در سیل اخیر ارومیه! + فیلم
درخشش ساحلی‌ بازان ایران؛ برد پرگل مقابل پاراگوئه در جام جهانی + خلاصه بازی
2 برابر دنیا مصرف می‌کنیم؛ آیا وقت تغییر نرسیده؟
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران (23)«استهبان»
خانه جدید سیاه پوش شد؛ قتل دردناک پسر توسط پدر!
وداع در میانه وداع؛ سقوط مرگبار صاعقه در مراسم خاکسپاری
لحظه دلهره آور انفجار زیر بالگرد هلال احمر در بندر شهید رجایى +فیلم
قیمت طلا، سکه، دلار و سایر ارزها امروز 13 اردیبهشت 1404/افزایش چشمگیر قیمت ها
آخرین جزییات انفجار در بندر شهید رجایی/ دیه جان‌باختگان و خسارت 400 خودرو پرداخت شد
فدراسیون در مورد جشن قهرمانی تراکتور چه زمانی تصمیم می گیرد؟
حادثه ای مرگبار با 7 کشته در ینگه دنیا +فیلم
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران (22)«اسکو»
عملیات یمن با موشک بالستیک هایپرسونیک به یافای اشغالی +فیلم
احتمال وقوع زلزله 7 ریشتری جدی است؛زمین زیر پا ناآرام است
تروریست بمب گذار در انفجار بمب کشته شد
مصرف برق محدود شد!
کلید اولیه کنکور 1404 کی منتشر می شود؟
نورنما | برخورد قاطع پلیس با راننده تبریزی که در فضای مجازی ترند شد
تخلف کالابرگی با طعم پنیر پیتزا! +فیلم
واژگونی جرثقیل 40 تنی نفس‌ها را درسینه حبس کرد!
قیمت خودرو امروز 13 اردیبهشت 1404 /بی ثباتی در قیمت‌ها
بانک رفاه کارگران اعلام کرد؛ جزییات ارائه کارت‌های رفاهی تا 300 میلیون تومان به کارگران
اصلاحات بزرگ در نظام آموزش؛ آیین‌نامه جدید رتبه‌بندی در راه است
آموزش و پرورش نیرو می‌گیرد؛ ثبت‌نام آزمون استخدامی بزودی!
حماسه سازی دختر پولادین ایرانی در آوردگاه پرو
ویدیو تکان دهنده جدید از شدت انفجار در بندر شهید رجایی
جزییات ارائه تسهیلات برای اخذ معاینه‌فنی موتورسیکلت‌
ساحلی بازان ایران امروز برای شکار پاراگوئه به میدان می‌روند
افشای جزییات زندگی بیل گیتس میلیاردر آمریکایی از سوی دخترش
جزئیات پر دردسر/مهمترین موارد اختلافی ایران و آمریکا برای رسیدن به توافق چیست؟
X
آگهی تبلیغاتی