یکشنبه 26 مرداد 1404 | ساعت 0:25
یکشنبه 26 مرداد 1404 | ساعت 0:25
×
سیاسی
شناسه خبر : 206809
تاریخ انتشار : جمعه 1403/10/14 ساعت 13:10

خاتمی: رسالت حکومت دینی گسترش عدالت است

خطیب نماز جمعه تهران گفت: رسالت حکومت دینی، اجرای بستر گسترش فرهنگ عدالت است. اگر چیزی در جامعه فرهنگ شد اجرایی می‌شود.

نورنیوز- گروه سیاسی: آیت‌الله سید احمد خاتمی در خطبه‌های نماز جمعه ۱۴ دی‌ماه ۱۴۰۳ که در در مصلای امام خمینی(ره)، برگزار شد،درباره سالگرد شهادت شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی، گفت: اولین تحلیل‌ دو کلمه است. نخست شهادت و دومی حاج قاسم، آقا فرمودند خون این شهدا هدر نمی‌رود.

وی با بیان اینکه در قرآن کریم آمده است کسی که در راه خدا بجنگد و شهید شود در هر حال برنده است، افزود: اگر این شهدا نبودند از خدا بی‌خبران عتبه‌ای برای ما باقی نمی‌گذاشتند. خانواده شهدا باید سرشان را بالا بگیرند.

امام جمعه موقت تهران اضافه کرد: حاج قاسم مخلص بود و عشق به خدا در سراسر جانش موج می‌زد، خداوند پاداش او را در همین دنیا داد. افرادی زیادی از خارج کشور به مزار حاج قاسم می‌روند.

آیت الله خاتمی تصریح کرد: در سال‌های اخیر دشمنان کم و بیش در یاس و ناامید مردم می‌دمیدند و ناکام هم بودند، اما در ماه‌های اخیر احساس می‌کنم که برخی ناامیدی را پمپاژ می‌کنند. آنها می‌خواهند به مردم ایران بگویند که شما باختید و آمریکا و اسرائیل و ترکیه چنین کردند.

 راه اساسی گسترش فرهنگ عدالت عمل مسئولان است

وی همچنین در خطبه اول نماز جمعه این هفته تهران، اظهار کرد: امام باقر(ع) که دیروز ولادت ایشان بود فرمودند شیعه ما نیست، مگر کسی که در همه عرصه‌ها برای خدا حریم نگه دارد.

وی افزود: قبلا گفتیم حکومت دینی باید زیرساخت‌های اجرای دین را فراهم کند. پذیرفته نیست از مسئولی که به او بگوییم شما حکم خدا را اجرا کن و او بگوید زیرساخت آن فراهم نیست شما حاکم شدید که زیرساخت‌ها را فراهم کنید.

خطیب نماز جمعه تهران درباره وظیفه حکومت دینی درخصوص گسترش فرهنگ عدالت، بیان کرد: مطلب اول اجرای عدالت است. رسالت حکومت دینی، اجرای بستر گسترش فرهنگ عدالت است. اگر چیزی در جامعه فرهنگ شد اجرایی می‌شود. عزاداری سیدالشهدا برای ما فرهنگ بوده، هست و خواهد بود. مانند همین وضعیت را در ارتباط با فرهنگ عدالت داریم.

آیت‌الله خاتمی گفت: عدالت اقتصادی، سیاسی، آموزشی و عدالت در واگذاری پست‌ها و مناصب همه از مصادیق عدالت اجتماعی است.

وی درباره چگونگی گسترش فرهنگ عدالت گفت: از راه‌های اساسی گسترش فرهنگ عدالت عمل مسئولان است. اگر مسئولان خود عدالت‌محور شدند این گام بلند برای گسترش فرهنگ عدالت خواهد بود.

دو پایه مکتب حاج قاسم، اخلاص و پایبندی به عهد و پیمان بود

حجت‌الاسلام میراحمدرضا حاجتی امام جمعه موقت اهواز نیز پیش از خطبه‌های نماز جمعه با اشاره به بیانات رهبر انقلاب درباره ویژگی حاج‌قاسم، گفت:‌ از ویژگی شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی این است که ما وقتی شخصیت او را بررسی می‌کنیم با یک مکتب مواجه می‌شویم.

وی افزود: در بررسی شخصیت وی موضوعی که توجه ما را جلب می‌کند، شخص سلیمانی نیست بلکه شخصیت سلیمانی است که با مکتب اسلام و با آموزه‌های دینی، مذهبی گره خورده بود.

امام جمعه موقت اهواز با بیان اینکه قاسم سلیمانی و مکتب او یک مدرسه است، اظهار کرد: کسی که به حاج قاسم اقتدا می‌کند، در واقع با این مکتب اتصال پیدا کرده است.

حاجتی خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب می‌فرمایند که اگر از من سوال کنند که در دو جمله ویژگی‌های مکتب قاسم سلیمانی را بیان کنید، دست روی دو نکته می‌گذارم که به اعتقاد من بهتر است جوانان در ذهن خود بسپارید. یک: اخلاص و دو: پابندی به عهد و پیمان بود.

وی افزود: قاسم سلیمانی اهل اخلاص بود، دنبال دیده شدن نبود؛ کارهای بزرگی می‌کرد که هنوز بر من و شما پنهان است. او برای خدا کار می‌کرد و بر عهدی که با خدای خود، با امام راحل و امام حاضر بسته بود باقی ماند.

امام جمعه موقت اهواز با بیان اینکه حاج‌قاسم اخلاص داشت و در مقابل افراد معمولی متواضع بود، اظهار کرد: شهید قاسم سلیمانی از قبل از انقلاب اسلامی با امام بود، در جنگ تحمیلی با امام(ره) بود. شهید حاج قاسم با امام حاضر هم بود و هیچگاه نه تنها اظهار پشیمانی نکرد، بلکه بر عهد و پیمان خود تاکید و اظهار عشق می‌کرد، از این‌رو باید به مکتب سلیمانی اقتدا کرد.

حاجتی گفت: خداوند به قاسم سلیمانی بصیرت بی‌نظیر داد و او با این بصیرت زمانه خود را شناخت، جغرافیا را خوب تحلیل کرد. دشمن خود را هم خوب شناخت و کارهای دشمن را به خوبی تحلیل می‌کرد.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
منچسترسیتی با گل‌های فراوان ولورهمپتون را در هم کوبید
از سرگیری پروازهای «قطر ایرویز» به ایران پس از دو ماه وقفه
افشای گاف امنیتی؛ اسناد مذاکرات ترامپ با پوتین در هتل جاماند!
«شال سیاه» به اسکار نزدیک‌تر شد
حمایت تلویحی ترامپ از تجزیه خاک اوکراین
آغاز کوچ اجباری در غزه؛ ارتش اسرائیل دستور تخلیه شهر را صادر کرد
سه فوتبالیست ایرانی در فهرست بهترین‌های آسیا/نام چه کسانی در این لیست قرار دارد؟
چین راهی فینال بسکتبال کاپ آسیا شد/ تلاش شاگردان مانولوپولوس برای مقام سومی
وقوع انفجار شدید در مرکز دمشق
قیمت بنزین سوپر وارداتی از مرز 50 هزار تومان عبور می‌کند؟
زلنسکی با واگذاری دونباس به روسیه مخالفت کرد
قطع سهمیه آرد 138 نانوایی در تهران؛ رئیس اتحادیه برکنار شد
تضمین حضور معلم در تمام کلاس‌ها؛ هیچ کلاسی بدون معلم نخواهد بود
تصمیم‌های نسنجیده ترامپ و ریسک پیامدهای آن
آمریکا صدور ویزای سفر برای ساکنان غزه را تعلیق کرد
مقام صهیونیستی: به ازای هر کشته اسرائیلی در 7 اکتبر باید 50 فلسطینی کشته شود!
یارانه مردادماه به حساب سرپرستان خانوار دهک‌های یک تا 3 واریز شد
تاس: همکاری اقتصادی با روسیه به سود آمریکاست
تهدید تعرفه 50 درصدی آمریکا بر 70 درصد کالاهای صادراتی هند
حماس: حمایت آمریکا از نتانیاهو، راه را برای ادامه جنایات اشغالگران هموار کرد
نشست پوتین ـ ترامپ در آلاسکا از نگاه تحلیلگر روسی
شگفتی باستان‌شناسان؛ مقبره یک شوالیه زیر بستنی‌فروشی کشف شد
تعلیق افزایش قیمت بلیت کنسرت؛ انتظار برای ابلاغ نرخ‌های جدید
ابراز رضایت پوتین از سفر به آلاسکا
تاکید مصر، آلمان و فرانسه بر حل‌ مسالمت‌آمیز پرونده هسته‌ای ایران
کارنامه ملاک انتخاب رشته کنکور 1404 چه زمانی منتشر می شود؟
هشدار دوباره ستاد کل نیروهای مسلح به دشمنان
پوتین در ازای کنترل دونتسک، پیشروی در اوکراین را متوقف می‌کند
روزهای گرم تهران در آخرین روزهای مرداد ادامه دارد
نامه تمجیدآمیز رئیس‌جمهور روسیه به رهبر کره شمالی
عارف: امنیت اجتماعی و اقتصادی دو مسیر اصلی سازمان تأمین اجتماعی است
عراقچی: پیوند دوستی ایران و ارمنستان ریشه‌دار و پایدار است
زلنسکی: صلحی می‌خواهیم که پایدار باشد
کاهش 16 درصدی جانباختگان در طرح ترافیکی اربعین 1404
باکیچ بالاخره پرسپولیسی شد
وزارت اطلاعات پایگاه یکپارچه شناسایی اتباع خارجی ایجاد می‌کند
سنگ‌اندازی‌های بدون استدلال در مسیر عادی‌سازی پرونده ایران در FATF
امکان شرکت در امتحانات پیام‌نور بدون محدودیت جغرافیایی فراهم شد
واکنش رهبران اروپایی به ملاقات ترامپ و پوتین در الاسکا
اضافه شدن 250 مگاوات ظرفیت جدید به شبکه برق کشور
بررسی تحولات غزه و پرونده هسته‌ای ایران در مکالمه وزرای خارجه مصر و آلمان
بازگشایی جاده چالوس بصورت دو طرفه
وضعیت بحرانی سوء تغذیه در غزه؛ 40 هزار کودک در معرض خطر جدی هستند
موفقیت تیم ملی المپیاد علوم زمین ایران با کسب 4 نشان برنز در چین
نتایج نهایی انتخاب رشته متقاضیان دانشگاه‌های فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی اعلام می شود
پزشکیان: دولت همه توان خود را برای توقف سوزاندن گازهای مشعل به کار گرفته است
پیکر استاد فرشچیان روز دوشنبه به اصفهان منتقل می شود +اعلام جزئیات مراسم
اخبار مرتبط قیمت طلا و سکه امروز شنبه 25 مرداد 1404 +جدول
آغاز لیگ برتر با کسر امتیاز سه تیم و محرومیت بازیکنان کلیدی
محمد حسین طاهری آکردی سرپرست جدید ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور شد
X
آگهی تبلیغاتی