×
اقتصادی
شناسه خبر : 205868
تاریخ انتشار : شنبه 1403/10/08 ساعت 14:54

اطلاعیه جدید بانک مرکزی درباره بازار ارز تجاری؛ مبادله یک میلیارد و 400 میلیون دلار

با سازوکارهای طراحی شده، نوسانات نرخ ارز در این بازار از 9 درصد در روز نخست توسعه یکپارچه‌سازی بازار ارز تجاری، به تدریج کاهش یافته و در روزهای اخیر به کمتر از 0.2 درصد رسیده است.

نورنیوز-گروه اقتصادی:  بازار یکپارچه ارز توافقی درحالی از ۲۴ آذرماه کار خود را از آغاز کرده است که براساس آمارهای بانک مرکزی تاکنون یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار توسط عرضه کنندگان و به ارزهای مختلف در این بازار عرضه و معامله صورت گرفته است.

 بانک مرکزی امروز شنبه در سومین اطلاعیه خود درباره بازار یکپارچه ارز با اعلام این آمار آورده است: این آمار تا پنجشنبه گذشته است و میزان معاملات نشان دهنده رشد معناداری نسبت به میانگین معاملات هفته‌های گذشته از ابتدای سال تاکنون بوده است به‌گونه‌ای که میزان معاملات انجام شده در بازار مذکور در هفته گذشته نسبت به میانگین هفتگی از ابتدای سال تاکنون، رشد قابل توجهی بالغ بر ۴۸ درصد داشته است.

در ادامه این اطلاعیه گفته شده است: این حجم از عرضه و معاملات در بازار ارز تجاری موجب افزایش تأمین ارز مورد نیاز وارداتی کشور شده است به‌گونه‌ای که تخصیص‌های معتبر تأمین نشده از میانگین سال‌های گذشته بسیار کمتر شده است.

بانک مرکزی در این اطلاعیه یادآور شده است که برنامه ریزی این بانک در راستای توسعه بازار ارز تجاری کشور، رشد مستمر افزایش میزان عرضه و تأمین ارز مورد نیاز واردات کشور تا پایان سال است.

با سازوکارهای طراحی شده، نوسانات نرخ ارز در این بازار از ۹ درصد در روز نخست توسعه یکپارچه‌سازی بازار ارز تجاری، به تدریج کاهش یافته و در روزهای اخیر به کمتر از ۰.۲ درصد رسیده است.

همچنین برنامه‌ریزی شده است نیازهای ارزی به‌صورت اسکناس و در چارچوب مصارف ارزی خدماتی از طریق سامانه ارز خدماتی مرکز مبادله ارز و طلای ایران با نرخ ارز بازار ارز تجاری تأمین شود و با نزدیک شدن به پایان سال شمسی و تعطیلات سال نو، عرضه ارز به‌منظور گردشگری افزایش می یابد.

مجدداً تأکید می‌شود نرخ‌های اعلامی در شبکه‌های اجتماعی و یا سایر مجاری غیررسمی، مبنایی در تأمین ارز تجاری و خدماتی کشور نبوده و این نرخ‌ها بیش از آن‌که مبنای تجارت کشور باشند، مبنای سوداگری و سفته‌بازی بوده و از این نظر واجد ریسک‌های بزرگ نوسانی هستند و از این رو شکننده و غیرقابل اعتماد به حساب می آیند و سیاست اصولی بانک مرکزی همچنان ادامه سیاست تثبیت اقتصادی است.

به گزارش ایرنا، نرخ بازار توافقی نیما امروز شنبه شاهد مبادله دلار با نرخ ۶۴ هزار و ۵۹۵ تومان، مبادله یورو با نرخ ۶۷ هزار و ۳۳۱ تومان و مبادله درهم با نرخ ۱۷ هزار و ۵۸۹ تومان بود.

همچنین نرخ های متناظر با سامانه نیما در تالار اسکناس ارز، دلار با نرخ ۶۶ هزار و ۴۰۴ تومان، یورو با نرخ ۶۹ هزار و ۲۱۶ تومان و درهم با نرخ ۱۸ هزار و ۸۱ تومان مورد مبادله قرار گرفت.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
چرا تشخیص زودهنگام تنبلی چشم در کودکان حیاتی است؟
محدودیت های شدید فرانسه برای شبکه‌های اجتماعی
ایلان ماسک: استارلینک می‌تواند جایگزین اپراتورهای موبایل شود
باران پاییزی منتظر پایان تابستان نمی‌ماند + نقشه
نماینده آمریکا: ایران باید همکاری فوری با آژانس اتمی را از سر بگیرد
حماس: جنایت اسرائیل در دوحه اعلام جنگ به کشورهای عربی است
حمله هوایی رژیم صهیونیستی به یک خودرو در جنوب لبنان
گوترش و عراقچی درباره موضوع هسته‌ای و وضعیت یمن گفتگو کردند
تصاویر مظنون تیراندازی به حامی ترامپ منتشر شد
جبهه اصلاحات: اسرائیل تهدیدکننده صلح و ثبات جهان است
فشار قطر به امارات برای تعطیلی سفارتش در اسرائیل
عراقچی: شروط سه کشور اروپایی برای تمدید اسنپ بک، غیر عاقلانه بود
تشییع شهدای حمله تروریستی رژیم صهیونیستی به نشست حماس در دوحه
شورای امنیت سازمان ملل حملات اسرائیل به دوحه را محکوم کرد
جاسوسی تلفنی ترامپ با سلاح اسرائیلی
چین: با فعال‌سازی مکانیسم ماشه مخالفیم
پورمحمدی: قرار نیست هر ردیف بودجه تا ابد ادامه یابد
سارق؛ شاگرد مالک از آب درآمد!
واکنش خبرنگار بی بی سی به ترورهای آمریکا و اسرائیل در زمان مذاکرات!
روپوش دانش‌آموزان تا 3 سال تغییر نمی‌کند+فیلم
امارات حضور اسرائیل را در کنفرانس امنیتی دبی ممنوع کرد
عملیات موفقیت آمیز القسام علیه تجهیزات و نظامیان رژیم صهیونیستی
ترامپ خواستار تعرفه 100 درصدی اروپا علیه چین و هند شد
انفجار بزرگ در ونزوئلا + فیلم
کمبود نقدینگی، عامل تعطیلی 53 درصد از واحد‌های صنعتی
اولین حضور سه رهبر حماس مقابل دوربین‌ها پس از حمله اسرائیل
ایلان ماسک دیگر ثروتمندترین فرد جهان نیست
قطر: همکاری امنیتی با آمریکا قوی‌تر از همیشه است
ابلاغ آیین‌نامه اختصاص 3 درصد درآمدهای نفت و گاز به مناطق نفت‌خیز
پیراهن استقلال 3 برابر ارزش ستارۀ اسپانیایی درآمدزایی کرد
توسعه همکاری‌های انرژی میان ایران و ارمنستان
لاوروف: حمله به قطر نباید تکرار شود؛ مسکو از این حمله ناراضی است
7800 هکتار از شبکه آبیاری پایاب سد خداآفرین در اردبیل افتتاح شد
مادورو: ارتش ونزوئلا در جبهه های نبرد سراسر کشور مستقر می شوند
تحریم‌های جدید آمریکا علیه جنبش حوثی‌های یمن اعلام شد
وضعیت نگران‌کننده سد لار با 97 درصد مخزن خالی
نخست وزیر پاکستان خواستار اتحاد مسلمانان علیه تجاوز صهیونیستی شد
واکنش بغداد به مصوبه مجلس نمایندگان آمریکا
مدیوم‌شات | سخنان تند سینماگر پیشکسوت علیه موسیقی سنتی
روایت وزیر خارجه تونس از رایزنی با عراقچی
آخرین وضعیت سلامتی حمید هیراد
پزشکیان : سپردن مدیریت به افراد شایسته تنها راه حل مشکلات کشور است
هافبک ازبک پرسپولیس آماده بازی شد
اتحادیه اروپا: شاید جنگ اوکراین چند سال دیگر ادامه یابد
راه‌اندازی 68 دوربین ثبت تخلفات در جاده‌های گیلان
توافق ایران و آژانس مانع اجماع جهانی علیه ایران می‌شود
ناسا درهای خود را به روی چینی‌ها بست
اسرائیل به کجا می‌رود؟!
مرگ کارگر جوان در چاه
سه‌گانه‌ای که جهان نمی‌فهمد
X
آگهی تبلیغاتی