×
اقتصادی
شناسه خبر : 205860
تاریخ انتشار :

ایجاد بازار نوآفرین در بورس/عرضه اولیه سهام 15 شرکت از امروز

افشین گفت: با ابتکاری که به وجود آمد، بازار نوآفرین با دو تابلوی رشد و تابلوی دانش‌بنیان در بورس ایجاد شد، با این اقدام اکنون 15 شرکت در بازار نوآفرین پذیرش شدند.

نورنیوز-گروه اقتصادی: معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور از آغاز عرضه اولیه سهام شرکت‌های دانش‌بنیان از امروز خبر داد و گفت: با ابتکاری که به وجود آمد، بازار نوآفرین با دو تابلوی رشد و تابلوی دانش‌بنیان در بورس ایجاد شد، با این اقدام اکنون ۱۵ شرکت در بازار نوآفرین پذیرش شدند.

حسین افشین در آئین آغاز معاملات بازار نوآفرین فرابورس ایران، تامین مالی را یکی از شاخص‌های توسعه‌ یافتگی در حوزه دانش‌بنیان‌ها دانست و گفت: شاخص GII یکی از مؤلفه‌هایی است که کشورها را بر اساس پارامترهای نوآورانه و فناورانه بررسی می‌کند و در این فضا، یکی از مهم‌ترین پارامترها در این شاخص که امتیاز کشورها را بالا می‌برد، بحث‌های تامین‌ مالی است. 

وی با بیان اینکه تامین مالی به شکل سنتی نه امتیازآور بود و نه برای شرکت‌ها آورده‌ای داشت، اظهار کرد: از این رو، شرکت‌های دانش‌بنیان  برای توسعه و رسیدن به اهداف بالاتر، باید دسترسی ساده‌تری به منابع مالی داشته‌ باشند که در این فضا یکی از بهترین دسترسی‌ها، بازار سرمایه است. در گذشته اتصال شرکت‌ها به فرابورس و بورس امری دشوار بود، چراکه اکثر شرکت‌ها، نوآور بودند و به همین دلیل ریسک بالایی داشتند، اما با ابتکاری که به وجود آمد، بازار نوآفرین با دو تابلوی رشد و تابلوی دانش‌بنیان ایجاد شد و به نظر می‌رسد از رهگذر این اقدام، تحول بزرگی در زمینه رشد واقعی شرکت‌های دانش‌بنیان رقم‌ بخورد.

افشین با بیان اینکه گاها وقتی از رشد شرکت‌های دانش‌بنیان سخن به میان می‌آید، تعداد شرکت‌ها معیار رشدیافتگی در نظرگرفته می‌شود، اظهار کرد: کمیت همه ماجرا نبوده و چندان شاخص درست و مکفی‌ای محسوب نمی‌شود، چراکه رشد شرکت‌های دانش‌بنیان باید عمیق و بر اساس کیفیت آنها صورت بگیرد. یکی از عواملی که کیفیت رشد شرکت‌های دانش‌بنیان را محقق می‌کند، دسترسی  آنها به منابع‌مالی و بازار سرمایه است. 

معاون علمی رئیس‌جمهور ادامه داد: حداقل ۱۵ شرکت در بازار نوآفرین پذیرش داریم که از این تعداد ۹ شرکت، دانش‌بنیان هستند و امید آن می‌رود که تعداد این شرکت‌ها افزایش پیدا کند. همچنین ۱۱ مرکز رشد و ۱۵ شرکت در بورس پذیرش شدند و عرضه اولیه سهام برای اولین شرکت امروز انجام ‌شد.

محمدعلی شیرازی، مدیرعامل شرکت فرابورس ایران نیز در آیین آغاز به کار رسمی معاملات بازار نوآفرین فرابورس، گفت: دستورالعمل بازار نوآفرین سال گذشته تدوین شد و ۱۵ شرکت پذیرش شدند و امروز اولین معاملات آن شروع می‌شود. این بازار مکمل باقی ابزارها و بازارها است و خاصیت بازار نوآفرین تمرکز بر شرکت‌های دانش‌بنیان و استارت‌آپی است.

به نقل از معاونت علمی ریاست‌جمهوری، وی ادامه داد: تعداد شاغلان شرکت‌های پذیرش شده فرابورس با افزایش ۲۵ درصدی از ۷۵ هزار نفر به ۱۰۰ هزار نفر رسیده است و ۱۳۰۰ میلیارد تومان از طریق صندوق‌های فرابورس تامین مالی شده است. 

به گفته وی، تا پایان ۹ ماهه ۱۴۰۳، ۱۲ همت از طریق کراد فاندینگ ۷.۴۰۰ میلیارد تومان تامین مالی شده است و پیش‌بینی می‌کنیم که تا پایان سال به ۱۰ همت برسد.

مدیرعامل شرکت فرابورس ایران افزود: حداقل سرمایه شرکت‌ها برای بازار نوآفرین ۱۰ میلیارد تومان و حداکثر ۵۰ میلیارد تومان بوده و باید دارای طرح توجیهی سوددهی باشد.

وی همچنین حمایت از شرکت‌های در حال رشد، ایجاد فضای رشد، شفاف سازی، برندسازی و معرفی به بازار کسب و کار و ایجاد فضای حاکمیت شرکتی را از اهداف راه‌اندازی این بازار دانست.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
مخالفت ایران و روسیه با تمدید مهلت مکانیسم ماشه + فیلم
سرویس اطلاعات روسیه: آمریکا و انگلیس به‌دنبال جایگزین زلنسکی هستند
محکومیت عبدالرضا داوری به 6 ماه حبس
7 هزار میلیارد تومان اعتبار برای افزایش ظرفیت انتقال آب به تهران و کرج
فردا صبح در تبریز صدای انفجار شنیده می‌شود
پلمب یک استخر پس از مسمومیت 15 نوجوان همدانی
حمله موشکی بالستیک فراصوت نیروهای مسلح یمن به فرودگاه اللد اسرائیل
دومین لژیونر والیبال ایران در راه ایتالیا
مسابقات رنکینگ جهانی اسکواش؛ اعتمادپور به مدال طلا رسید
تشدید اعتراضات علیه کشتی‌های کروز اسرائیلی در یونان
وزارت کشور متولی مجوزدهی به تاکسی‌های اینترنتی شد
از سرگیری پروازهای مستقیم مسافربری بین روسیه و کره شمالی بعد از 35 سال.
افشای محتوای خصوصی کاربران در گروه‌های تلگرام، خشم کاربران چینی را برانگیخت
عمل جراحی موفق جداسازی دوقلوهای به‌هم‌چسبیده در عربستان +فیلم
گونه‌ای نادر از بارناکل حفار در خلیج فارس کشف شد
ادعای مضحک و عجیب ترامپ درباره اوضاع غزه
تهیه‌کننده «دیالوگ» با قید وثیقه آزاد شد
نخستین دیدار مقامات ناسا و نیروی فضایی روسیه پس از 7 سال
سیاست‌نامه | رمزگشایی از بیانیه 191 کنشگر درباره ایران پساجنگ
عراقچی فردا به تاجیکستان می‌رود
هشدار اقتصاددانان؛ حذف صفرها بدون ثبات، تورم را تکرار می‌کند
سایپا تا 15 شهریور باید خودروهای ناقص کامل کرده و تحویل دهد
آغاز توزیع «دیبا کارت اعتباری» ویژه خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران
ناتوانی غرب در عدم اجرای قوانین بین‌المللی در قبال رژیم صهیونیستی
نشاط ملی با تعطیلات تابستانی ایجاد می‌شود اگر...
دفاع 12 روزه، مرصاد دوم در نبرد منطقه‌ای
افشای طرح‌های جدید ارتش اسرائیل برای تشدید حملات به نوار غزه
وزیر جهاد کشاورزی: تخصیص ارز ترجیحی 28500 تومانی به کالاهای اساسی ادامه دارد
مسدود شدن تونل توحید تهران از ساعت 24 امشب + مسیرهای جایگزین
رئیس‌جمهور به وزارت بهداشت و معاونت علمی رفت
مهاجرانی: تعطیلی یک هفته‌ای فردا در دولت تعیین تکلیف می‌شود
استقلال با آدان گلر اسپانایی به توافق رسید
پیش‌فروش بلیت پروازهای اربعین 1404 از فردا آغاز می‌شود
بازگشت مسعود ریگی به فجر سپاسی با قراردادی یک‌ساله
نمایش ارسال کمک ها به غزه با فشارهای مقاومت اشغالگران
رئیس مجلس در نشست ژنو: جنایات رژیم صهیونیستی کابوسی وحشتناک و تهدیدی جهانی است
وزیر امور خارجه: برنامه مذاکره ای هنوز تعیین نشده است
آنتن‌دهی ضعیف در جاده‌ها و روستاها، محور اصلی سوالات نمایندگان از وزیر ارتباطات
کدام استان‌ها فردا چهارشنبه تعطیل شدند؟
پادشاه اردن هشدار داد: خطر شعله‌ور شدن درگیری بزرگ‌تر در منطقه وجود دارد
بارگذاری فیش حقوقی تیر ماه بازنشستگان کشوری
رشد چشمگیر تردد مسافران از مرزهای چذابه و شلمچه نسبت به سال‌های گذشته
جنگ 12 روزه در سریال‌های تلویزیونی قاب بندی می شود
پشت پرده خاموشی هم زمان تلویزیون‌های «اسنوا» و «دوو»
عضو شورای شهر: بعد از خروج اتباع از کشور، نیروهای پاکبان 80 درصد کاهش داشتند!
شمار شهدای غزه از 60 هزار نفر فراتر رفت
پایتخت چین در تسخیر سیل +فیلم
گزارش تصویری | مراسم بزرگداشت شهدای جنگ تحمیلی 12 روزه
بورس در بحران؛ درمان مقطعی یا اصلاح بنیادین؟
قیمت طلا و سکه امروز سه شنبه 7 مرداد 1404 + جدول قیمت‌ها
X
آگهی تبلیغاتی