×
سیاسی
شناسه خبر : 205859
تاریخ انتشار : شنبه 1403/10/08 ساعت 14:20

رایزنی وزرای امور خارجه ایران و چین در پکن

سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران ایران که در رأس یک هیئت رسمی به چین سفر کرده است، روز جمعه با وانگ یی، عضو دفتر سیاسی کمیته مرکزی و وزیر امور خارجه چین دیدار و گفتگو کرد.

نورنیوز-گروه سیاسی: وزرای امور خارجه ایران و چین تاکید کردند که خاورمیانه متعلق به مردم خاورمیانه است و نباید صحنه مداخله‌های مخرب بازیگران خارج از منطقه باشد.

در این دیدار طرفین با تاکید بر اراده رهبران دو کشور برای تحکیم و توسعه‌ی روابط راهبردی دو کشور، آخرین وضعیت روابط در حوزه‌های اقتصادی، تجاری، سرمایه‌گذاری، انرژی، حمل و نقل، راه‌های تقویت مناسبات دوجانبه و گسترش همکاری‌ها در چارچوب برنامه همکاری جامع دو کشور را مورد بررسی قرار دادند.

وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به سابقه دیرینه و استحکام روابط بین دو ملت ایران و چین به‌عنوان دو تمدن و فرهنگ ریشه‌دار در آسیا، تصریح کرد که جمهوری اسلامی ایران از هیچ کوششی برای بهره‌برداری از ظرفیت‌های فراوان تعامل مشترک با چین فروگذار نمی‌کند و برنامه ۲۵ ساله را مبنای محکمی برای توسعه مناسبات در عرصه‌های مختلف می‌داند.

وزیر امور خارجه چین نیز با اشاره به اهمیت جایگاه جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان یک قدرت فعال و مهم در غرب آسیا و برخوردار از ظرفیت‌های طبیعی، جغرافیایی و انسانی، بر عزم رهبران چین برای تقویت هر چه بیشتر روابط تاکید کرد.

طرفین همچنین در مورد آخرین تحولات امنیتی و سیاسی در منطقه غرب آسیا گفتگو و تبادل نظر کردند. وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین تاکید کردند که خاورمیانه متعلق به مردم خاورمیانه است و نباید صحنه مداخله‌های مخرب بازیگران خارج از منطقه در جهت پیشبرد اهداف و مطامع ژئوپولتیک آن‌ها شود.

طرفین همچنین با اظهار نگرانی در مورد مخاطرات مترتب بر هرگونه هرج و مرج و ناامنی در سوریه، بر ضرورت حفظ وحدت ملی و یکپارچگی سرزمینی سوریه و گذار آرام و امن به سوی حاکمیتی که تأمین کننده خواست همه طیف‌ها و اقشار تشکیل‌دهنده جامعه سوریه باشد، تاکید کردند.

وزرای امور خارجه ایران و چین همچنین در خصوص اهمیت تقویت همکاری‌ها برای مقابله با تروریسم، تحکیم حاکمیت قانون در سطح بین‌المللی، موضوع هسته‌ای و رفع تحریم‌ها و نیز گسترش همکاری‌ها در چارچوب نهادهایی که هر دو طرف در آن‌ها عضویت دارند از جمله بریکس و شانگهای گفتگو و تبادل نظر کردند.

به گزارش مهر، شایان ذکر است با توجه به اینکه چین ریاست دوره‌ای سازمان همکاری شانگهای در سال ۲۰۲۵ را عهده‌دار خواهد شد، وزیر خارجه کشورمان ضمن تبریک این مسئولیت به وزیر خارجه چین، آمادگی ایران برای همکاری با چین جهت انجام برنامه‌های مد نظر را اعلام نمود.

 

عراقچی: شراکت راهبردی ایران و چین آهنین است

وزیر امور خارجه گفت: شراکت راهبردی ایران و چین به این دلیل که زیربنای آن پیوندهای فرهنگی و تمدنی است و ریشه در ارزش ها و منافع مشترک دارد، آهنین است.

سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه کشورمان در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: شراکت راهبردی ایران و چین به این دلیل که زیربنای آن پیوندهای فرهنگی و تمدنی است و ریشه در ارزش ها و منافع مشترک دارد، آهنین است.

وی گفت: با روند رو به گسترش درگیری و تروریسم در منطقه ما در بحبوحه تلاش‌های بدخواهانه برخی برای سلطه‌گری در سطح جهانی ایران و چین بیش از هر زمان دیگری مصمم به برقراری حاکمیت قانون و حفظ ثبات هستند.

عراقچی افزود: همانطور که بیانیه مشترک امروز ما در پکن به درستی تاکید می کند: غرب آسیا (خاورمیانه) متعلق به مردم غرب آسیا است،‌آینده و سرنوشت آن باید به دست خود مردم غرب آسیا تعیین شود.

 

تاکید عراقچی بر نقش تاثیرگذار «شانگهای» در تقویت همکاری بین کشورهای عضو

«سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه که در رأس یک هیات رسمی به چین سفر کرده است، عصر شنبه به وقت محلی با « نورلان یرمکبایف» دبیرکل جدید سازمان همکاری شانگهای دیدار و گفت‌وگو کرد.

 وزیر امور خارجه در این دیدار با اشاره به اهمیت فزاینده سازمان همکاری شانگهای در پیشبرد چندجانبه‌گرایی و تامین منافع امنیتی و سیاسی کشورهای عضو، تصریح کرد: سازمان همکاری شانگهای به دلیل عضویت مجموعه‌ای از کشورهای مهم و اثرگذار در تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی، از جمله ۲ عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد با اقتصادهای بزرگ و چند بازیگر مهم منطقه‌ای، می‌تواند نقشی تاثیرگذار و فزاینده در ارتقای چندجانبه‌گرایی و تقویت همکاری بین کشورهای عضو در حوزه‌های مختلف امنیتی، سیاسی و اقتصادی داشته باشد.

 دبیر کل سازمان همکاری شانگهای در این دیدار ضمن ابراز مسرت از عضویت کامل ایران در سازمان همکاری شانگهای از سال ۲۰۲۳، ظرفیت‌های ایران برای تقویت هرچه بیشتر جایگاه و نقش‌آفرینی این سازمان را بسیار مهم توصیف نمود و از ابتکارهای مطرح‌شده از سوی کشورمان جهت گسترش و ارتقای فعالیت‌های سازمان در زمینه‌های اقتصادی، بانکی و تجاری استقبال کرد.

جمهوری اسلامی ایران، چین، هند، روسیه، پاکستان، قزاقستان، ازبکستان، تاجیکستان، قرقیزستان و بلاروس ۱۰ عضو اصلی سازمان همکاری شانگهای را تشکیل می دهند. مغولستان و افغانستان اعضای ناظر و ترکیه، آذربایجان، ارمنستان، عربستان، مصر، قطر، بحرین، کویت، امارات، کامبوج، سریلانکا، نپال، مالدیو و میانمار شرکای گفت‌وگوی سازمان هستند.

 

عراقچی: سال ۲۰۲۵، سالی مهم در موضوع هسته‌ای ایران خواهد بود

وزیر خارجه ایران سال ۲۰۲۵ را سالی مهم در موضوع هسته‌ای ایران عنوان کرد و گفت: در دیدارش با مقامات چینی طیف وسیعی از موضوعات از جمله موضوع هسته‌ای ایران مورد بحث و مشورت قرار گرفت.

«سید عباس عراقچی» در دومین روز سفر به پکن گفت: در این سفر مسائل دوجانبه طیف وسیعی از موضوعات را در برمی‌گیرد؛ در حوزه مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی و هم موضوع تروریسم که موضوع جدی است و در رابطه با افغانستان و سوریه و غزه و لبنان بحث و مشورت صورت گرفت.

وزیر خارجه با اشاره به دیدارش با دبیر کل سازمان همکاری شانگهای افزود: در خصوص پیشنهاداتی که جمهوری اسلامی ایران در حوزه‌های مختلف همکاری از جمله تجاری، اقتصادی امنیت و انرژی با سازمان همکاری شانگهای ارائه داده، مروری صورت گرفت.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
اولین آزمون آسیایی استقلال در بازگشت ساپینتو + ترکیب استقلال
احترام ویژه المپیاکوس با درج ساعت به وقت ایران
شنیده شدن صدای انفجار نزدیک فرودگاه حلب
شیخ نعیم قاسم: اسرائیل سقوط خواهد کرد
وزیر کار چگونگی تعیین دهک‌بندی یارانه ها و نحوه اعتراض افراد را تشریح کرد+فیلم
جنگی فراتر از مرزها؛ بحران انسانی در حال انفجار
صعود مقتدرانه دختران بسکتبال ایران به نیمه نهایی کاپ آسیا
امیرمهدی یاحقی در اسکیت سرعت 100 متر جوانان مدال برنز گرفت+فیلم
به زودی هواپیمای آبپاش برای مهار آتش در هورالعظیم مستقر می‌شود
جزییات اقدام جدید پرسپولیس علیه باشگاه تراکتور و پرونده ناتمام بیرانوند
هدف اسرائیل، نابودی شیعیان لبنان است
تشدید بارش و کاهش محسوس دما در 5 استان
ساعت شروع به کار ادارات، مدارس و بانک‌ها اعلام شد+فیلم
راویانِ «ایرانِ ایستاده» در میدان زاگرب
اتحادیه اروپا اسرائیل را برای نخستین‌بار تحریم کرد
دونالد ترامپ و چارلز سوم در رژه سلطنتی قلعه ویندزور + فیلم
گفت‌وگوی اروپایی‌ها با عراقچی درباره مسائل هسته‌ای
از کی‌یف تا بالتیک؛ چرا زاپاد-2025 فراتر از یک رزمایش است؟
پزشکیان: مشکلات را پنهان نمی‌کنیم؛ راه‌حل می‌خواهیم
نقش کشتی‌گیران ایرانی بر دیوارنگاره میدان انقلاب
60 درصد سالمندان ایران تنها زندگی می‌کنند
قاسم نوده فراهانی در ریاست اتاق اصناف ایران ابقا شد
نتایج نهایی ارشد علوم پزشکی 1404 اعلام شد
واکنش جبلی به شایعه خروج آرشیو صدا و سیما
دستگیری مجرمان برداشت اینترنتی غیرمجاز
تهرانی ها از شنبه منتظر هوای خنک باشند
درخواست وزیر بهداشت از نخبگان برای حل مشکل آلودگی هوا
کدام کشورها در نگارش قطعنامه پیشنهادی ایران در کنفرانس آژانس اتمی مشارکت کردند؟
دستور پزشکیان برای ساماندهی موازی کاری ها و ادغام دستگاه‌های متولی
افشای پیامک‌های قاتل چارلی کرک
ثمینه باغچه‌بان درگذشت
پشت‌پرده افت قیمت نفت با وجود درگیری‌های جهانی
عارف: مخالف هرگونه دخالت در بخش غیردولتی آموزش عالی هستیم
حمله خانواده‌های اسرای صهیونیست به دادگاه نتانیاهو
بنزین سوپر خارجی به پمپ بنزین‌ها می‌رسد + قیمت و نحوه عرضه
شادی بی‌نهایت با تجربه 8 محصول جدید زرکام
پرداخت رهن و اجاره 95 درصد از آسیب‌دیدگان جنگ تعیین تکلیف شد
مخالفت وزیر ارتباطات با افزایش نامتعارف قیمت تعرفه‌های اینترنتی
سخنگوی دولت از تشکیل شورای عالی ایرانیان خبر داد
دستور رییس جمهور برای احیای سازمان ملی جوانان
انتقاد قهرمان فرمول یک از نسل‌کشی رژیم صهیونیستی
آتش‌سوزی در فیلیپین بیش از 1100 خانواده را آواره کرد + فیلم
سیاست اعمال سوابق تحصیلی در کنکور موفق بود؟
نورنما | شهسوار زیبا جایی که آب و جنگل و دریا دست‌به‌دست هم داده‌اند
ربیعی: بچه‌های دهه هفتادی و هشتادی فهمیدند که نباید به اسرائیل اعتماد کرد
قیمت طلا و سکه امروز چهارشنبه 26 شهریور 1404+ جدول قیمت
قیمت دلار و سایر ارزها امروز چهارشنبه 26 شهریور 1404
عفو 70 درصد محکومین امنیتی و حذف شدن سوابق آنها
سفر هیات نظامی «اسرائیل» به قاهره
سرلشکر موسوی: قدرت دفاعی ایران غیرقابل توقف است
X
آگهی تبلیغاتی