×
سیاسی
شناسه خبر : 205517
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/10/05 ساعت 16:35

در اجلاس سراسری نماز؛

پزشکیان: صراط مستقیم یعنی دروغ نگفتن و وعده غلط ندادن

رئیس‌جمهور با اشاره به آیات قرآن درمورد صراط مستقیم، گفت: براساس آیات قرآنی صراط مستقیم این است که دروغ نگویی و وعده غلط ندهی.

نورنیوز-گروه سیاسی: «مسعود پزشکیان» امروز ظهر چهارشنبه پنجم دی‌ماه ۱۴۰۳ در سی و یکمین اجلاس سراسری نماز در بجنورد مرکز استان خراسان شمالی، با بیان اینکه آیاتی که در قرآن مربوط به صراط مستقیم است چیست که هر روز طلب می‌کنیم،گفت: صراط مستقیم یعنی اینکه براساس عدل و انصاف عمل کنید.

پزشکیان افزود: اگر ما در اعمال، رفتار، مدیریت و زندگی خود متعهد به حرفهایمان باشیم و براساس حق و عدالت رفتار کنیم و به کسی ظلم نکنیم، در واقع نماز را اقامه کرده ایم.

رئیس‌جمهور با اشاره به آیات قرآن درمورد صراط مستقیم، افزود: براساس آیات قرآنی صراط مستقیم این است که دروغ نگویی، وعده غلط ندهی، به مال دیگران تجاوز نکنی، آدم نکشی، حق مظلوم و یتیم را ناحق نکنی، براساس عدالت و انصاف وزن کنی. در آیات دیگر قرآن هم صراط مستقیم به صورت کامل تشریح شده است.

پزشکیان تاکید کرد: قرآن می‌فرماید در لبه آتش هستید وقتی که در تفرقه هستید، وحدت کنید تا از آتش خارج شوید. نعمت خدا یعنی اینکه قبیله گرایی ، قومیت و جنسیت را کنار بگذاریم و همه به ریسمان الهی چنگ بزنیم، تفرقه عذاب عظیم است، راه مستقیم یعنی دعوا نکنیم و وحدت و انسجام داشته باشیم. 

رئیس جمهور با قرائت آیه إِنَّ ٱللَّهَ رَبِّی وَرَبُّکُمۡ فَٱعۡبُدُوهُۚ هَٰذَا صِرَٰاطࣱ مُّسۡتَقِیمࣱ  گفت: این آیه سه بار در قرآن تکرار شده است، صراط مستقیم این است که خدا را عبادت کنیم. صراط مستقیم یعنی اینکه مسلمانان دست به دست هم بدهند و وحدت داشته باشند. اقامه نماز یعنی اینکه وحدت و انسجام را در زندگی خود پیاده‌سازی کنیم.

وی ادامه داد: ضلالت و گمراهی یعنی اینکه تابع نفس خود شویم و منیت، قومیت، جنسیت و حزب و دسته من بر حق غالب شود.

پزشکیان تاکید کرد: دستورات کتاب خدا زمانی اجرا نمی‌شود که انسان تابع هوای نفس است و غیرمنصفانه با مردم و جامعه برخورد می‌کنیم. ضلالت زمانی حاکم می‌شود که حق و حقوق دیگران را نادیده می‌گیریم. نماز یادآور این است که به عنوان حاکم و مدیر، مسیر مستقیم را طی کنم، وقتی وعده دادم عمل کنم و وقتی حرف زدم پایبند باشم.

رئیس جمهور در ادامه تصریح کرد: اگر در مدیریت و آموزش به حرف‌ها و عملکردهای خود متعهد باشیم، جز حق نگوییم و با همه براساس انصاف برخورد کنیم، نماز را اقامه کرده ایم. اما اگر این کارها را نکنیم اما سر وقت نماز بخوانیم، شب و روز هم نماز بخوانیم، تفاوتی ندارد.

پزشکیان افزود: تلاش برای اقامه نماز یعنی اینکه این ادبیات را در جامعه پیاده کنیم، در این صورت است که حق زندگی می‎‌شود. 

رئیس جمهور اظهارداشت: وقتی می‌گوییم بسم الله الرحمن الرحیم یعنی در زندگی‌ ما رحمت و رحمانیت وجود داشته باشد، نه اینکه وجودمان پر از خشم و نفرت نسبت به مردم باشد. خداوند رحمان است و به مسلمان و کافر رحم می‌کند، هر روز هم این را می‌گوییم اما انجام نمی‌دهیم و خودمان اینگونه نمی‌شویم، این گیر و مشکلی است که ما داریم. آنچه باید برپا شود مفاهیمی است که هر روز در مقابل خدا می‌ایستیم و تکرار می کنیم.

پزشکیان با تاکید بر اینکه به دلیل برپا نکردن نماز است که مردم از ما فراری هستند، ادامه داد: امکان ندارد بر اساس عدالت و انصاف برخورد کنیم و مردم از ما دور شوند. 

وی با اشاره به اینکه نمی‌توان با امر و نهی با نسل جوان رفتار کرد، گفت: نسل جوان می‌خواهد بفهمد که ما چرا این کار را انجام می‌دهیم. من با اعتقاد است که این حرف‌ها را می‌زنم نه برای اینکه در روز قیامت ثوابی به من بدهند یا نه. نماز باید در لحظه لحظه زندگی جاری و ساری شود، در اینصورت برای زندگی و امروز کاربرد دارد.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه اگر بدانیم حساب و کتابی هست خیلی از کارها را نمی‌کنیم، تاکید کرد: نماز ستون دین است و باید در نوع رفتار و زندگی ما جاری شود. امیدوارم که خداوند کمک کند که زبانی گویاتر، معنی‌دارتر و مفهومی بلندتر برای گفت و گو با نسل جوان که این روزها به سادگی حرف‌های ما را قبول ندارند، پیدا کنیم.
پزشکیان در پایان یادآور شد: اقامه نماز یعنی پیاده کردن آن چیزهایی که خداوند در قرآن فرموده و ما وظیفه داریم آنرا برپا کنیم.

«مسعود پزشکیان» در دومین سفر استانی خود ظهر امروز چهارشنبه ۶ دی‌ماه ۱۴۰۳ با استقبال نماینده ولی فقیه، استاندار و جمعی از مسئولان استانی، وارد بجنورد مرکز استان خراسان شمالی شد.

محسن حاجی میرزایی رئیس دفتر رئیس جمهور، محمد جعفر قائم پناه معاون اجرایی رئیس جمهور، عباس علی آبادی‌ وزیر نیرو، غلامرضا نوری قزلجه وزیر جهاد کشاورزی، احمد میدری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی، علیرضا کاظمی وزیر آموزش و پرورش، عبدالکریم حسین زاده معاون رئیس جمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم و زهرا بهروز آذر معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری‌، مسعود پزشکیان را در این سفر ۲ روزه همراهی می‌کنند.

دیدار مردمی، دیدار با فعالان اقتصادی، نخبگان و فرهیختگان استان، افتتاح خط انتقال و تصفیه خانه پسآب پتروشیمی بجنورد و حضور در جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان از جمله برنامه‌های رئیس جمهور در دومین سفر استانی دولت چهاردهم است.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
اسلامی: ناتوانی و عدم استقلال آژانس نابخشودنی است
لیست نهایی و 8 نفره ایران برای رقابت های جهانی وزنه برداری نروژ
جدول گروه A لیگ قهرمانان آسیا 2 با جایگاه آخر استقلال
ساپینتو: این بدترین شکست دوران زندگی‌ام بود
نرخ نهایی خرید تضمینی گندم از کشاورزان برای سال زراعی 1405 - 1404 اعلام می‌شود
عربستان سعودی و پاکستان توافق‌نامه‌ راهبردی در زمینه دفاعی امضا کردند
محمد قاسمی در شنای 400 متر آزاد رکورد زد
7500 امضا برای به‌رسمیت‌شناختن فلسطین در سرزمین‌های اشغالی
استقرار جت‌های «اف-15» ژاپن در پایگاه‌های ناتو
کویت عملیات زمینی رژیم صهیونیستی در غزه را محکوم کرد
نورنما | روباهی در تهران در حال سرسره‌بازی
بازدید وزیر صمت از مرز مشترک ریلی ایران با افغانستان
انفجار پیجرها را انجام دادیم چون حزب الله از طرح هایمان بو برده بود
وزارت امور خارجه ایران اقدام اکوادور علیه سپاه پاسداران انقلاب را محکوم کرد
جزییات توزیع شیر در مدارس اعلام شد+فیلم
قدردانی رئیس‌جمهور از تیم ملی کشتی آزاد ایران+فیلم
کالاس: پنجره دیپلماسی با ایران در حال کوچک‌شدن است
آمریکا چهار گروه شیعه عراقی را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار داد
بایرن (3) - چلسی (1) | باز هم طوفان هری کین و یارانش + گل سوم
تکلیف تیم‌های اول و دوم چهار گروه والیبال مردان جهان مشخص شد
حمله موشکی به تجمعات دشمن صهیونیستی در خان‌یونس
تیک‌تاک در آمریکا باقی می‌ماند؟
زمان و مکان تشییع ثمینه باغچه‌بان مشخص شد
6 جاسوس اسرائیلی در شمال غزه اعدام شدند+اسامی جاسوسان
ارتباطات اینترنتی در غزه قطع شد
ورود 6 کشتی‌گیر جدید به رقابت‌های جهانی برای اولین بار
لحظه فرار دزدان طلا فروشی درگهان جزیره قشم با ماشین + فیلم
طرح حمایتی «نسیم مهربانی» برای دانش‌آموزان مناطق کم‌برخوردار+فیلم
تهران خنک می شود
بررسی چهار سناریوی کلان جایگاه ایران در تعامل با سه ابرقدرت جهانی
سفر سرد ترامپ به انگلیس و بازتاب انتقادی در مطبوعات و رسانه‌ها
جزئیات پیش‌نویس قطعنامه ایران، روسیه و چین درباره ممنوعیت حمله به تاسیسات هسته‌ای
آیین‌نامه نحوه نام‌گذاری روزها و مناسبت‌های خاص بازنگری شد
افزایش قیمت شمش طلا در بورس کالا
ماجرای پلمب یک واحد تجاری در بازار بزرگ تهران چه بود + فیلم
آخرین آمار شمار شهدای غزه در 24 ساعت گذشته
در صورت نیاز بنزین یورو 5 تولید می شود
استقلال 1 - 7 الوصل | سنگین‌ترین شکست‌های تاریخ استقلال + خلاصه بازی
چیزی تا شروع فاجعه‌بار برای طارمی نمانده بود
شنیده شدن صدای انفجار نزدیک فرودگاه حلب
شیخ نعیم قاسم: اسرائیل سقوط خواهد کرد
چگونگی تعیین دهک‌بندی یارانه ها و نحوه اعتراض افرادمشخص شد+فیلم
جنگی فراتر از مرزها؛ بحران انسانی در حال انفجار
صعود مقتدرانه دختران بسکتبال ایران به نیمه نهایی کاپ آسیا
امیرمهدی یاحقی در اسکیت سرعت 100 متر جوانان مدال برنز گرفت+فیلم
به زودی هواپیمای آبپاش برای مهار آتش در هورالعظیم مستقر می‌شود
جزییات اقدام جدید پرسپولیس علیه باشگاه تراکتور و پرونده ناتمام بیرانوند
هدف اسرائیل، نابودی شیعیان لبنان است
تشدید بارش و کاهش محسوس دما در 5 استان
ساعت شروع به کار ادارات، مدارس و بانک‌ها اعلام شد+فیلم
X
آگهی تبلیغاتی