×
بین الملل
شناسه خبر : 204290
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/09/27 ساعت 12:18

وال استریت ژورنال؛

ترکیه درحال تقویت استقرار نظامی برای حمله به مواضع کردهای سوری است

چند مقام ارشد آمریکایی از افزایش استقرار نیروهای ترکیه در نزدیکی مرز با سوریه ابراز نگرانی کرده و نسبت به حمله قریب‌الوقوع آن به مواضع گروه های کرد سوری هشدار دادند.

نورنیوز-گروه بین الملل: به گزارش روزنامه وال استریت ژورنال، مقامات ارشد آمریکایی می‌گویند که ترکیه و متحدان شبه نظامی آن درحال استقرار نیرو در امتداد مرز با سوریه هستند و هشدار دادند که آنکارا در حال آماده‌شدن برای حمله گسترده به مناطق تحت کنترل کردهای سوری تحت عنوان نیروهای دموکراتیک سوریه است که مورد حمایت واشنگتن قرار دارند.

به گفته مقامات واشنگتن، نیروهای ترکیه شامل جنگنده‌های شبه‌نظامی، کماندوهای یونیفرم‌پوش و تعداد زیادی توپخانه است که در نزدیکی «کوبانی»، شهری با اکثریت کرد در مرز شمالی با ترکیه متمرکز شده‌اند. یکی از مقامات آمریکایی نسبت به حمله قریب الوقوع ترکیه هشدار داد.

به نوشته وال استریت ژورنال، این افزایش استقرار نیروهای ترکیه که پس از سقوط حکومت بشار اسد در اوایل ماه دسامبر (آذر) آغاز شد، شبیه به اقدامات ارتش این کشور در آستانه حمله به شمال شرق سوریه در سال ۲۰۱۹ است. یک مقام آمریکایی دیگر نیز در این خصوص به فایننشال تایمز گفت: «تمرکز ما روی این موضوع است و بر خویشتن‌داری پافشاری می کنیم».

از سوی دیگر، الهام احمد یکی از مقامات دولت غیرنظامی کردهای سوریه، دیروز دوشنبه خطاب به دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری منتخب آمریکا از احتمال آغاز عملیات نظامی ترکیه خبر داد و از وی خواست تا با فشار بر رجب طیب اردوغان رئیس‌جمهوری ترکیه، مانع اعزام نیرو به سوی مرز شود.

احمد در نامه‌ای به ترامپ که روزنامه «وال استریت ژورنال» آن را منتشر کرد، نوشت: «هدف ترکیه این است که پیش از به قدرت رسیدن شما، تسلط واقعی بر قلمرو ما پیدا کند و شما را مجبور سازد با آنها به عنوان حاکمان این منطقه تعامل کنید». وی سپس نسبت به پیامدهای فاجعه بار چنین حمله‌ای هشدار داد.

این روزنامه خاطرنشان می‌کند: تهدید ترکیه علیه نیروهای کرد سوری که با آمریکایی‌ها در مناطق شمال شرق سوریه برای مقابله با داعش همکاری می کنند، آنها را در موقعیت آسیب‌پذیری قرار داده است. آنتونی بلینکن وزیر امورخارجه آمریکا در سفر هفته گذشته به ترکیه، با اردوغان دیدار و با وی در مورد سوریه گفت‌وگو کرد. هدف وی از این سفر اطمینان از کاهش عملیات ترکیه علیه کردهای سوریه بود.

اما به گفته سخنگوی نیروهای دموکراتیک سوریه، مذاکرات آتش بس روز دوشنبه میان کردهای سوریه و نیروهای معارض تحت حمایت ترکیه با میانجیگری آمریکا در کوبانی بدون توافق شکست خورد. این سخنگو با اعلام خبر شکست توافق، تاکید کرد که نیروهای دموکراتیک سوریه اکنون شاهد حضور نظامی قابل توجه ترکیه در شرق و غرب کوبانی هستند.

احمد نیز در بخش دیگری از نامه خود خطب به ترامپ افزود: «غیرنظامیان ما در ترس دائمی از مرگ و ویرانی قریب‌الوقوع بسر می برند». وی به ترامپ و بسیاری از جوامع مسیحی هشدار داد که حمله ترکیه تنها در کوبانی بیش از ۲۰۰ هزار غیرنظامی کرد را آواره خواهد کرد.

وال استریت ژورنال در ادامه یادآور شده است که در پی کنار رفتن اسد پس از حمله گروه‌های معارض سوری به رهبری هیات تحریر الشام، آینده سوریه در هاله‌ای از ابهام قرار گرفته و امکان افزایش تقابل دوباره میان گروه‌های کرد و نیروهای تحت حمایت آنکارا افزایش یافته است.

ترامپ نیز دیروز دوشنبه در محل اقامت خود در فلوریدا به خبرنگاران گفت که آنکارا سازماندهی «هیات تحریر الشام» را برعهده دارد و افزود: «ترکیه بدون مرگ شمار بسیاری انسان، در اقدامی غیردوستانه این تسلط را بدست آورده است».

به گزارش ایرنا، این روزنامه در پایان خاطرنشان کرده است: نامه احمد به عنوان یک مقام نیروهای غیرنظامی کرد سوری به ترامپ در حالی است که رئیس‌جمهوری منتخب آمریکا در دولت نخست خود تا حدی نیروهای آمریکایی را از شمال شرق سوریه خارج و راه را برای تهاجم گسترده ترکیه که منجر به کشته و آواره شدن صدها هزار سوری شد، هموار کرد. وی در نهایت با میانجیگری یک توافق آتش بس، کیلومترها از خاک منطقه کرد نشین را به ترکیه واگذار کرد.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
اجرای طرح «کارت امید مادر» از فروردین سال آینده
زلنسکی: روسیه آتش‌بس را نمی پذیرد
گزارش تصویری | سخنرانی رئیس جمهور در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد
پادشاه اسپانیا: کشتار مردم غزه باید به پایان برسد
جاده چالوس یک طرفه شد؛ ترافیک سنگین راه‌ها
صالحی امیری: کنسرت ارمنستان در تخت‌جمشید، دیپلماسی فرهنگی ایران را تقویت کرد
سرلشکرموسوی: سربازان شجاع ایران دشمنان را از اقدام خود پشیمان کرده‌اند
پزشکیان: رژیم صهیونیستی با حمله به ایران خیانتی بزرگ به دیپلماسی کرد
عراقچی با وزیر امور خارجه سوئیس دیدار کرد
زمان جشن روز تهران اعلام شد/ تورهای تهرانگردی فعال می‌شود
هاشمیان: به حمایت هواداران پرسپولیس نیاز دارم
رئیس دیوان عالی کشور: هوش مصنوعی به قضات در صدور آرای مستدل کمک کند
مدیرعامل توانیر: زمستان امسال شرایط بهتری را در تامین برق خواهیم داشت
آلمان: در تلاشیم تا فشار غرب بر روسیه را حفظ کنیم
معمار کشتار غزه در تریبون سازمان ملل؛ آزمون تازه وجدان جهانی
دستگیری یک نفر در انگلیس به اتهام حملات سایبری علیه فرودگاه‌های اروپا
حماس: حمله اسرائیل به ناوگان «صمود» تهدیدی خطرناک است
امضای یادداشت تفاهم همکاری بین سازمان انرژی اتمی ایران و «روس‌اتم»
هشدار وزیر دفاع سوئد به روسیه
ولایتی: مکانیسم ماشه به انزوای بیشتر اروپا در عرصه جهانی منجر خواهد شد
شهردار لندن : ترامپ نژادپرست است
پیش‌فروش و حراج سکه از هفته آینده آغاز می‌شود
اختلال در جی‌پی‌اس هواپیمای وزیر دفاع اسپانیا در نزدیکی روسیه
تسلیم استوارنامه سفیر جدید ایران در کوبا به رئیس جمهور این کشور
شفیع‌دوست 18 ساله و آینده روشن در سپاهان
دانشجویانی که مشکل سنوات تحصیلی دارند، اطلاع دهند
بازتاب سخنان رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های جهان
اهدای سه عضو جوان خویی به سه بیمار نیازمند
اسقاط 105 هزار دستگاه خودرو در 6 ماهه امسال
نقشه راه همکاری‌های ایران و اتحادیه اوراسیا در مسکو امضا شد
بازگشت گرد و خاک به تهران
ایران - چک | والیبال ایران در آستانه ثبت رکورد تاریخی
قیمت نفت بالا رفت
پزشکیان چهارمین سخنران جلسه امروز مجمع عمومی سازمان ملل
مهمانی دوستانه رنگ خون گرفت
افزایش 14 هزار بشکه‌ای تولید نفت در کشور
تاکید آفریقای جنوبی بر اقدام جهانی علیه نسل‌کشی رژیم اسرائیل
ماجرای شگفتانه وزارت اطلاعات چیست؟+فیلم
عملیات موفق آتش‌نشانان در مهار آتش‌سوزی خیابان ولیعصر+فیلم
کاهش مصرف ماهانه 5هزار تنی آرد با خروج اتباع غیرمجاز
عملیات موفق پلیس در کشف 935 کیلو حشیش
بسته شدن پل معروف نیومکزیکو به خاطر افزایش آمار خودکشی‌
انتخاب مجدد حسن یزدانی در کمیسیون ورزشکاران اتحادیه جهانی کشتی
قیمت لوبیا چیتی به شدت کاهش یافت
فعالیت بیش از 17 هزار داروخانه در کشور
اقتصادنگار | شلیک «ماشه»به بازار بی‌رونق سرمایه
«چت‌جی‌پی‌تی» دچار سکته مغزی شد!
حضور سه نویسنده ایرانی در نخستین دوره جایزه ادبی بریکس
ترامپ دیدار خود با سران کشورهای عربی و اسلامی را «نتیجه‌بخش» خواند
نورنما | رباتی که پابه‌پای انسان پینگ‌پنگ بازی می‌کند
X
آگهی تبلیغاتی