×
بین الملل
شناسه خبر : 204252
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/09/27 ساعت 09:37

بروکسل بریتانیا را به دادگاه می‌کشاند

کمیسیون اروپا از بریتانیا به دلیل عدم اعطای حقوق کامل به شهروندان اتحادیه اروپا شکایت کرد

نورنیوز-گروه بین الملل: این پرونده حقوقی بر مبنای تعهداتی است که بریتانیا در توافق برکسیت در سال ۲۰۱۹ وعده داده بود، اجرایی کند.

تقریباً سه میلیون شهروند اتحادیه اروپا در زمان خروج بریتانیا از این بلوک در این کشور زندگی می‌کردند. کمیسیون اروپا می‌گوید که لندن به تعهد خود مبنی بر حفظ حقوق آن‌ها برای ادامه زندگی در بریتانیا تحت شرایط مشابه عمل نکرده است.

در بیانیه‌ای که روز دوشنبه منتشر شد، کمیسیون اروپا همچنین اعلام کرد: «چندین کاستی در اجرای معاهده عملکرد اتحادیه اروپا توسط بریتانیا وجود داشت که همچنان بر شهروندان اتحادیه طبق توافق خروج تأثیر می‌گذارد.»

در این این بیانیه همچنین به حقوق کارگران برای جابه‌جایی و اقامت آزادانه در کشورهای دیگر اشاره شده است.

کمیسیون افزود که تصمیم گرفته بریتانیا را به دادگاه عدالت اتحادیه اروپا ارجاع دهد. طبق توافقی که توسط بوریس جانسون، نخست‌وزیر وقت بریتانیا، امضا شده بود، قضات لوکزامبورگ صلاحیت رسیدگی به اختلافات را در این زمینه دارند.

در مذاکرات برکسیت، اتحادیه اروپا سرنوشت شهروندان اروپایی را که پیش از خروج بریتانیا در این کشور زندگی می‌کردند، به‌عنوان یکی از سه مسئله اصلی خود مطرح کرد؛ علاوه بر آن دو مسئله دیگر شامل تسویه حساب مالی بریتانیا با بروکسل و تضمین حفظ مرز باز با ایرلند نیز از جمله دیگر توافقاتی است که بین طرفین حاصل شده بود.

کمیسیون اروپا نگران است که قوانین بریتانیا به‌اندازه کافی جامع نباشند و زمینه را برای فعالیت آزادانه شهروندان اتحادیه اروپا که در این کشور زندگی می‌کنند هموار نسازد.

ارجاع این پرونده به دادگاه لوکزامبورگ همراه با پرونده‌ای دیگر که کمیسیون در مورد معاهدات سرمایه‌گذاری بریتانیا با اعضای اتحادیه اروپا مطرح کرده اکنون به مرحله حساس خود رسیده است.

طبق توافق خروج، یک دوره انتقالی ۱۱ ماهه وجود داشت که طی آن قوانین اتحادیه اروپا همچنان در بریتانیا اعمال می‌شد. کمیسیون اروپا در این دوره چهار سال فرصت داشت که پرونده‌ها را به دادگاه ارجاع دهد. این دوره تا ۳۱ دسامبر ۲۰۲۴ به پایان می‌رسد.

پس از این تاریخ، قضات ارشد اتحادیه اروپا باید در مورد این موضوع نظر دهند، فرآیندی که ممکن است ماه‌ها یا حتی سال‌ها به طول بیانجامد.

نخست‌وزیر جدید بریتانیا، کی‌یر استارمر، که خود یک وکیل حقوق بشر بین‌المللی پیشین است، وعده داده که توافق به گفته او «ناقص» برکسیت را بازبینی کند و به مشکلات جاری مانند مسائل مرتبط با موسیقیدانان و تجارت محصولات غذایی رسیدگی کند.

یک سخنگوی دولت بریتانیا در پاسخی ایمیلی به یورونیوز گفت که این پرونده‌ها مربوط به دوره‌ای است که بریتانیا عضو اتحادیه اروپا بود و به دوره انتقالی مربوط می‌شود، اما از اظهار نظر بیشتر درباره این دعاوی حقوقی خودداری کرد.

به گزارش یورونیوز، او همچنین در ادامه افزود: «ما همچنان بر بازنگری روابط خود با اتحادیه اروپا و کار بر روی عملی کردن برکسیت برای مردم بریتانیا تمرکز داریم.»


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
فعالیت رسمی موکب‌های اربعین از امروز آغاز شد
رزمایش چین و روسیه؛ تمرین همگرایی در برابر غرب
سراب سوزان یارانه آب
واقعیت‌های ترور سردار شادمانی؛ آیا شبیه‌سازی ژنتیکی ریشه علمی دارد؟
محرومیت بیرانوند در سوپرجام اعمال می‌شود؟
اجرای آیین‌نامه واردات خودرو به دستور دیوان عدالت اداری تعلیق شد
ماشه و سناریوهایِ پیش‌رو
مداردیپلماسی | سفر مهم رئیس‌جمهور به پاکستان؛ گام تازه در دیپلماسی اقتصادی و منطقه‌ای
ایران‌نما | معرفی جاذبه‌های گردشگری شهرهای ایران(63)؛ «بَلْدَه»
قطار تهران - آنکارا از مهر دوباره راه می‌افتد
«منچستریونایتد» در دیدار با «اورتون» به تساوی 2-2 رسید +خلاصه بازی
سفر پزشکیان به پاکستان؛ پاسخ مشترک به معمای امنیت و اقتصاد در منطقه غرب آسیا
عراقچی: خبرنگار و دیپلمات یار و یاور هم هستند/جنگ روایت ها از جنگ واقعی سخت تر است
نیکزاد: «تا تا 22 مرداد 50 همت دیگر پول گندمکاران پرداخت می‌شود»
خبر خوب برای نیروهای شرکتی؛ مجلس طرح تبدیل وضعیت را به دولت فرستاد
رئیس جمهور برزیل: مذاکره با ترامپ تنها با شرایط برابر صورت می‌گیرد
رسانه‌ عبری: نمی‌دانیم چطور اطلاعات محرمانه خلبانان اسرائیلی به دست ایرانی‌ها رسیده!
برنامه مسابقات ورزشی امروز دوشنبه 13مرداد +پخش زنده
بازی پوتین با ترامپ در اوکراین و احتمالات پیش رو
مرحله چهارم طرح کالابرگ الکترونیکی کلید خورد
وضعیت آب و هوا امروز دوشنبه 13 مرداد 1404 +وضعیت استان‌ها
مهلت ثبت نام خودروهای وارداتی تا پنجشنبه تمدید شد +جزئیات
آمریکا: همچنان شانه‌به‌شانه در کنار اوکراین خواهیم بود
تایید رسانه عبری از لو رفتن اطلاعات خلبانان صهیونیست به دست ایرانی‌ها
مفقود شدن ملوان ناو هواپیمابر جرج واشنگتن در دریا
ابوعبیده: با ارسال غذا برای اسیران صهیونیست موافقیم اما با شرط
اعلام آمادگی استخراج کنندگان رمزارز برای احداث نیروگاه تجدیدپذیر
ادعای آمریکا: فشار حداکثری ادامه دارد، ولی باب دیپلماسی با ایران باز است
رکوردی تازه در میزان مصرف برق کشور
هند به حمایت مالی از روسیه متهم شد!
حمله پهپادی یمن به اهداف صهیونیستی
عضو کمیته استیناف: پرونده ساپینتو به ما مربوط نیست!
تأمین مالی بازار سرمایه با مشارکت بانک‌ها کلید خورد
محسن رضایی: اسرائیل با اقداماتش دشمنی‌اش با کل منطقه را نشان داد
قاچاقچیان سوخت به 90 سال حبس محکوم شدند
درخشش کوراش‌کاران ایران با 7 مدال آسیایی در کره جنوبی
گزارش تصویری | دومین روز سفر رئیس جمهور به پاکستان
کشف 844 ریزپرنده قاچاق در بوشهر و تهران
عکس های منتخب جهان، 3 آگوست 2025
عنوان نایب قهرمانی جهان به آزادکاران نوجوان ایران رسید
پزشکیان: ایران و پاکستان دوست روزهای سخت یکدیگر هستند
وزارت امور خارجه هتک حرمت مسجدالاقصی را محکوم کرد
دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی اعلام کرد؛ تاسیس شورای دفاع کشور تصویب شد
پاپ با جوانان غزه ابراز همدردی کرد
برای پاسخ به فعال‌سازی مکانیسم ماشه با چین و روسیه هماهنگ هستیم
سازمان توسعه تجارت: واردات سگ و گربه کذب است
حذف 4 صفر از پول ملی نهایی شد؛ «ریال» ماند، «تومان» حذف شد
سقوط قیمت مسکن در شمال تهران؛ خریداران عقب‌نشینی کردند
تهدید هسته‌ای ترامپ؛ آشکارشدن ترس از شکست در اوکراین
شرکت‌های هواپیمایی بین‌المللی دیگر به بن گورین نمی آیند
X
آگهی تبلیغاتی