×
بین الملل
شناسه خبر : 203887
تاریخ انتشار : شنبه 1403/09/24 ساعت 22:03

نشست مشترک وزرای خارجه عربی و غربی در اردن؛ تأکید بر همکاری برای صلح پایدار در سوریه

در نشستی که به میزبانی اردن برگزار شد، وزرای خارجه کشورهای عربی و غربی بر لزوم توقف فوری عملیات نظامی در سوریه تأکید کردند و خواستار راه‌حل‌های دیپلماتیک برای حفظ ثبات و امنیت در سوریه شدند.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: وزرای امور خارجه کشورهای عربی و خارجی در پایان نشست خود در بندر عقبه با تاکید بر حمایت از ملت سوریه و انتخاب‌های آن و روند انتقال مسالمت آمیز قدرت با مشارکت کلیه نیروهای سیاسی و اجتماعی این کشور اعلام کردند: شرایط کنونی، نیازمند انجام گفتگوهای ملی فراگیر برای برپایی یک سوریه آزاد و یکپارچه است.

کشورهای شرکت کننده در این نشست با محکوم کردن تجاوز رژیم صهیونیستی در منطقه حائل بین سرزمین‌های اشغالی و خاک سوریه و همچنین جبل الشیخ، استان‌های القنیطره و ریف دمشق، بر حمایت از ملت سوریه و احترام گذاشتن به اراده آن تاکید کردند.

وزارت خارجه اردن روز پنج‌شنبه در بیانیه‌ای اعلام کرده بود که نشستی روز شنبه با حضور وزرای خارجه اردن، عربستان، عراق، لبنان، مصر، امارات، بحرین، قطر و دبیرکل اتحادیه عرب با محوریت پرونده سوریه در عقبه برگزار شد.

وزیران خارجه آمریکا، ترکیه، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و فرستاده دبیرکل سازمان ملل در امور سوریه نیز از دیگر شرکت کنندگان در این نشست بودند.

شرکت‌کنندگان در نشست عقبه، ضمن اعلام حمایت از روند انتقال مسالمت آمیز فراگیر سیاسی سوری – سوری با حضور کلیه نیروهای سیاسی و اجتماعی این کشور، حمایتشان را از تشکیل یک شورای انتقالی فراگیر با توافق جریانات مختلف سوریه اعلام کردند.

وزرای امور خارجه کشورهای شرکت کننده در نشست عقبه، همچنین خواستار آغاز اجرای اقدامات تعیین شده در قطعنامه شماره ۲۲۵۴ برای انتقال از مرحله انتقالی به نظام سیاسی جدید در سوریه شدند و ضرورت برگزاری انتخابات آزاد و سالم تحت نظارت سازمان ملل براساس قانون اساسی جدید تصویب شده از سوی شهروندان سوریه و جدول زمانبندی یاد شده در این قطعنامه را مورد تاکید قرار دادند.

وزرای امور خارجه شرکت کننده در نشست عقبه، با اعلام حمایت از فرستاده ویژه سازمان ملل در امور سوریه و درخواست از دبیرکل سازمان ملل برای ارائه کلیه امکانات لازم برای وی، خواستار آغاز اقدام برای ایجاد هیأت نمایندگی سازمان ملل به منظور پشتیبانی از روند انتقالی در سوریه شدند.

در بیانیه نشست عقبه اردن، همچنین ضمن تاکید بر ضرورت توقف کلیه عملیات نظامی در سرتاسر سوریه، احترام به حقوق همه گروه های ملت سوریه بدون تبعیض نژادی، مذهبی یا دینی را خاطرنشان کردند.

وزرای امور خارجه کشورهای عربی و غیرعربی با اشاره به ضرورت حفظ نهادهای دولت سوریه و تقویت توانایی آنها در زمینه انجام مسئولیت‌هایشان در خدمت به ملت این کشور، اعلام کردند جلوگیری از افتادن سوریه به دام هرج و مرج و اقدام فوری برای تقویت دستگاه پلیس این کشور با هدف حفظ جان و دارایی‌های شهروندان و دولت سوریه ضروری است.

کشورهای شرکت کننده در نشست عقبه همچنین با تاکید بر ضرورت پایبندی به تقویت تلاش‌ها برای مقابله با تروریسم و همکاری در زمینه مبارزه با آن به عنوان تهدیدی برای سوریه و امنیت منطقه و جهان، حمایت مطلق خودشان از کشور سوریه درباره حفظ یکپارچگی و امنیت منطقه‌ای، حاکمیت، امنیت و ثبات آن کشور را اعلام کردند.

در این نشست راه‌های حمایت از ملت سوریه برای انتقال موفق قدرت براساس قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت سازمان ملل متحد به گونه‌ای که خواسته‌های ملت سوریه را تامین و تمامیت ارضی و امنیت و ثبات سوریه را تضمین کند، مورد بحث و بررسی قرار گرفت.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
اعتراض قاهره به استقرار دکل‌های مخابراتی اسرائیلی در مرز رفح
قیمت دلار و سایر ارزها امروز چهارشنبه 2 مهر 1404
رشد دوباره قیمت سکه و طلا امروز سه‌شنبه 1 مهر +جدول
وزیر علوم: دانشجویان، نگران سربازی نباشند
شرط ایتالیا برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین
تام باراک : اسرائیل و سوریه به توافق نزدیک شده‌اند
سفیر چین: تنها راه‌حل پرونده هسته‌ای ایران، گفتگو است نه تحریم
ارزیابی آمریکایی‌ها از عملکرد ترامپ منفی است
عارف: بیانات رهبر معظم انقلاب، راهبرد دولت است
بیانیه سفارت ایران به مناسبت سالروز شهادت «سید حسن نصرالله »
ترامپ در دیدار با گوترش: آمریکا 100 درصد از سازمان ملل حمایت می‌کند
تفرقه و نزاع در اپوزیسیون در حاشیه سفر رئیس‌جمهور به نیویورک
توضیحات وزیر فرهنگ درباره برگزاری کنسرت همایون شجریان
ایران‌فارما 1404؛ همگرایی جهانی در زنجیره دارو
ابوالغیط: هر گونه سازوکاری درباره غزه باید بر اساس خروج کامل اسرائیل باشد
سیاری: اسرائیل بدون حمایت آمریکا و ناتو توان ادامه جنگ را ندارد
علت صدای انفجار در شیراز / مردم نگران نباشند
برنامه کامل مسابقات ورزشی روز سه‌شنبه 2 مهر
اسلامی: تاسیسات آسیب دیده بازسازی می‌شوند
تاثیر قطعی معدل در کنکور، طبق قانون
سقوط معیارهای دیپلماسی؛ ترامپ و ابتذال سیاست
وزیر اطلاعات: ایران در رژیم صهیونیستی نفوذ دارد
قضاوت داوران ایرانی در لیگ نخبگان فوتبال آسیا
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 2 مهر1404+ جدول
پنج شنبه ها در گیلان تا پایان سال تعطیل شد
قالیباف: در شب حمله رژیم صهیونیستی، از شیوه حمله غافلگیر شدیم+فیلم
خرید خدمت سربازی شایعه‌ای بی‌اساس است
ترجمه فوری به واتس‌اپ اضافه شد
پایان سال آبی با کاهش 40 درصدی بارندگی
رقابت های امروز مرحله یک چهارم نهایی والیبال قهرمانی جهان + نمودار
ما نیاز داریم که اقدامات عملی ایران را ببینیم
آغاز ساخت گسترده مسکن کارگری در هفت استان کشور
ترامپ و مکرون درباره پیامدهای به‌ رسمیت‌ شناختن کشور فلسطین گفت‌ وگو کردند
حماس ادعاهای ترامپ برای آتش‌بس را کاملا بی‌اساس توصیف کرد
رئیس‌جمهور شیلی خواستار محاکمه نتانیاهو شد
رویای سال نو نتانیاهو: نابودی محور ایران!
تیراندازی مرگبار پلیس کبک به نوجوان 15 ساله
جامعه بی‌لنگر
ترامپ در برابر جهان امریکا را بی‌اعتبار کرد
زلنسکی: ایران هرگز طرف ما نخواهد بود
حمله پهپادی به ناوگان جهانی الصمود
اقتصاد و روایت‌های سیاسی
ماکرون: ایران به تعهدات هسته‌ای خود عمل نکرده است
گروه 7: ایران همکاری با آژانس را از سر بگیرد
ترک جلسه هیأت آمریکا بعد از حمایت کلمبیا از فلسطین
گروسی: ایران توانایی بازسازی برنامه هسته‌ای خود را دارد
بازتاب بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در رسانه‌های عرب زبان
وضعیت آب و هوا امروز چهارشنبه 2 مهر+ وضعیت استان ها
هدف واقعی ‎آمریکا اخلال در فعالیت دیپلماتیک ایران در سازمان ملل است
صنعت قیر؛قربانی بانک مرکزی ومکانیسم حراج باز بورس کالا
X
آگهی تبلیغاتی