×
سیاسی
شناسه خبر : 203296
تاریخ انتشار :

پزشکیان: سلامت اداری درستی نداریم/ اجرای دقیق دولت هوشمند ضروری است

رئیس‌جمهور گفت: متاسفانه با وجود تعداد بالای سازمان های نظارتی، در زمینه سلامت اداری کارنامه قابل قبولی نداریم.

نورنیوز-گروه سیاسی: دکتر مسعود پزشکیان روز سه‌شنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۳ در دیداری از پیش اعلام نشده به جمع رئیس، معاونین و کارکنان سازمان اداری و استخدامی کشور رفت و ضمن گوش سپردن به گزارش عملکرد ۲ ماهه فعالیت «علاءالدین رفیع‌زاده» به عنوان رئیس این سازمان، نکات و مطالبات خود از این سازمان در راستای اصلاح ساختار اداری کشور را مطرح کرد.

رئیس جمهور ضمن قدردانی از تلاش‌ها و اقدامات انجام شده اظهار داشت: کارهایی که انجام شده خوب است، اما نتیجه‌ای که ما از آن انتظار داریم را تامین نمی‌کند.

پزشکیان با ارائه مثال‌هایی از عرصه‌های مختلف اداری و خدماتی افزود: به طور طبیعی هر کاری یک حجم و باری دارد، آنچه ما انتظار داریم این است که مشخص شود این حجم کار چگونه، توسط چه کسانی و چند نفر، در کجا، چه فضای کاری و در چه بازه زمانی و با چه هزینه‌ای باید انجام شود؛ اگر این کار طبق همین چارچوب انجام شد، هزینه در نظر گرفته شده برای آن باید پرداخت شود، اما اگر هر بخش کار با الگو و چارچوب مشخص شده تطبیق نداشت، چرا باید برای آن هزینه پرداخت شود!

رئیس جمهور تصریح کرد: انتظار من از شما این است که حجم هر کار، خدمت و چگونگی انجام آن را در همه سطوح و بخش‌هایی که قرار است به جامعه ارائه شود، به این شیوه، بر اساس یک قاعده و فرمول مشخص و معین کنید، تا هزینه آن بر اساس انجام شدن یا نشدن کار و کیفیت انجام آن پرداخت شود، اگر نه اینکه بخواهید مدل پرداخت بر اساس عملکرد را اجرا کنید، خود این کار بعدا به یک سازمان نیاز پیدا می‌کند و دوباره گرفتار چرخه‌ تشکیل سازمان‌هایی می‌شویم که ناکارآمدی آنها به تجربه ثابت شده است.

رئیس جمهور همچنین بر اهمیت جمع‌آوری سوابق و تجربیات موفق در قالب مدیریت دانش و ارائه آن به کارکنان تاکید و خاطرنشان کرد: وقتی با کمک گرفتن از تجربیات موفق جهانی در زمینه‌های مختلف بهترین روند انجام هر کار و ارائه هر خدمتی را اجرا کردیم، خواهیم توانست در هزینه، فضای اداری و همچنین نیروی انسانی به بهترین سطح بازدهی و استفاده بهینه از نیروی انسانی و منابع برسیم.

پزشکیان اجرای این مدل‌ها در قالب سامانه‌ها و اتصال و یکپارچه‌سازی این سامانه‌ها را باعث حذف زمینه و بستر فساد و رانت دانست و اظهار داشت: امروز ما تعداد زیادی سازمان نظارتی داریم، اما از لحاظ سلامت اداری به هیچ وجه کارنامه قابل قبول نداریم که این مشکل با اجرای صحیح و دقیق دولت هوشمند قابل حل است.

وی با تاکید دوباره بر ضرورت بهره‌گیری از تجربیات موفق جهانی و نیز کمک گرفتن از تخصص و دانش سازمان‌های بین‌المللی در زمینه سامان دادن به نظام اداری افزود: این وظیفه و مسئولیت شماست که با همکاری و هم‌اندیشی با صاحبان تجربیات موفق داخلی و خارجی، مدل و الگوی سازمان و ساختار اداری متناسب با کشورمان را تهیه کنید. نکته مهم در این زمینه این است که ما هم برای تهیه این الگوها و هم برای اجرای آنها به افرادی نیاز داریم که هم بدانند، هم بتوانند و هم انگیزه برای اجرا و عمل داشته باشند؛ لذا بسیار مهم است که در انتخاب مدیران و مجریان به این شاخص‌ها توجه کنید.

زشکیان همچنین بر بهره گرفتن از توان دانشگاهی کشور در این زمینه تاکید و تصریح کرد: باید زاویه نگاه‌تان را به مسئله اصلاح کنید وگرنه زاویه نگاه و رویکردی که بر این سازمان حاکم است، اگر قرار بود ساختار اداری را در راستای ارتقای کارآمدی و افزایش بهره‌وری اصلاح کند، تا به حال اصلاح کرده بود. رویه حاکم اینگونه است که ما در ساختار برای افراد پست تعریف می‌کنیم، در حالی که باید بر مبنای بهترین مدل انجام کار یا ارائه خدمت، ساختار و پست تعریف و سپس افراد مناسب برای آنها انتخاب شوند.

رئیس جمهور به اهمیت مسئله آموزش نیروی انسانی متناسب با ماموریت‌ها و کار سازمان اشاره کرد و گفت: نیروی انسانی باید با روحیه کار تیمی، حل مسئله و تلاش برای رفع مشکلات و نه فرار از مقابل آنها تربیت شده و مهارت‌های او به شکل مستمر بر اساس اقتضائات روز، ارتقا یابد.

وی خاطرنشان کرد: وقتی نیروی انسانی، چه مدیر و چه کارکنان دیگر بر اساس توانمندی و مهارت و تخصص در جای مناسب خود قرار نگرفته باشند، هم کار به شکل صحیح انجام نمی‌شود، هم مردم و ارباب رجوع ناراضی خواهند شد و هم خود این نیروی انسانی در طول زمان نسبت به عدم ارتقای شغلی و حقوق کافی ناراضی خواهد شد.

رئیس جمهور از مسئولان سازمان اداری و استخدامی کشور خواست تا طرح‌ها و برنامه‌های عملیاتی خود را سریع‌تر نهایی کرده و با استفاده از فرصت ماه رمضان به عنوان ماه خودسازی، آن را به شکل آزمایشی در یک واحد جغرافیایی یا اداری اجرا کنند و اظهار داشت: خودسازی و عبادت واقعی خدمت به خلق خداست، بیایید در ماه رمضان در کنار عبادات و مناسک، تلاش کنیم بر اساس طرح‌ها و الگوهای اصلاح ساختار و سازمان اداره کشور، کارکنان بهتری برای نظام اداری کشور باشیم؛ ما برای اصلاح این ساختار ناکارآمد نیاز به یک بسیج عمومی داریم.

پزشکیان همچنین بر اهمیت برخورداری دستگاه‌ها از برنامه راهبردی متناسب با ماموریت‌های کاری تاکید کرد و گفت: به جرأت می‌توانم ادعا کنم که امروز بخش بسیار کوچکی از مدیران می‌دانند که چشم‌انداز و برنامه راهبردی سازمان‌شان چیست و برای اجرای آن باید چه کنند! اگر می‌دانستند کارها را با استاندارد چند دهه قبل انجام نمی‌دادند؛ ما با این وضعیت نمی‌توانیم به جایگاه اول منطقه برسیم.

رئیس جمهور در پاسخ به درخواست رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور برای حضور در جلسات شورای‌عالی اداری برای تدوین و نهایی کردن برنامه و طرح اصلاح ساختار اداری کشور تصریح کرد: اساسا وظیفه بنده به عنوان رئیس جمهور همین سامان دادن به بخش بودجه و اداری کشور است و با جدیت در حال پیشبرد آن هستیم. سازمان اداری و استخدامی کشور کانونی اصلی مدیریت کشور است و باید توانمندترین متخصصین را در اینجا گرد هم بیاورید، چرا که اگر سازمان اداری و استخدامی توانمند شود، نظام مدیریت و اداره کشور نیز سامان خواهد یافت.

پزشکیان همچنین در بخشی از سخنانش با بیان اینکه اگر ما بتوانیم کد ملی و کد پستی را به شکل کاملا فراگیر اجرا و سامانه‌های آنها را یکپارچه کنیم، بسیاری از مفاسد و مشکلات فعلی رفع خواهند شد، خاطرنشان کرد: وقتی هویت هر فرد بر اساس کد ملی و کد پستی در عرصه‌های مختلف اداری و سازمانی تعریف شود و همه فعالیت‌های او به خصوص در عرصه اقتصادی و مالی یکپارچه شود، آن وقت آیا باز هم امکان فرار مالیاتی یا تخلفات اقتصادی و تجاری به همین سادگی که امروز هست، وجود خواهد داشت!

علاءالدین رفیع‌زاده نیز در ابتدای این جلسه گزارشی از عملکرد ۶۰ روز سپری شده از انتصاب خود به این مسئولیت و تدوین ۵ کلان پروژه در زمینه اصلاح ساختار اداری کشور ارائه کرد.

رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور با بیان اینکه اجرای برنامه‌های اصلاح ساختار اداری در همه دنیا سخت است، گفت: در همه کشورهای دنیا چنین اصلاحاتی نیاز به حمایت قاطع رئیس جمهور و کلیت دولت دارد. متاسفانه با درخواست‌ها و اعمال فشار از ناحیه بخش‌های مختلف تعداد زیادی سازمان اداری غیرقانونی در کشور ایجاد شده که باید هر چه سریع‌تر ساماندهی شوند.


نورنیوز
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
تی‌تی‌ها بالاخره قهرمان شدند؛ تاریخ‌سازی تراکتور در لیگ برتر
واکنش بیرانوند به فحاشی هوادارن در شب پر گل بازی تراکتور - شمس آذر+فیلم
نتیجه نهایی بازی: سپاهان 1-2 گلگهر | شکست سپاهان در خانه؛ سهمیه آسیایی سپاهان به خطر افتاد
جدول لیگ برتر در هفته بیست و هشتم پس از بازی های امروز جمعه 12 اردیبهشت
خبر خوش برای بازنشستگان؛ خرید اقساطی کالاهای اساسی و سفرهای یارانه ای در راه است!
جنون مرگ در خیابان ناسیونال؛ قتل‌عام خانوادگی با کلاشینکف در کرمانشاه
پدر در جست‌وجوی نشانه‌ای از فرزندش بعد از انفجار بندر شهید رجایی
چرایی تغییر رنگ اقیانوس‌ها از آبی به بنفش؟
بدون تعارف با خلبان اطفای حریق بندر شهید رجایی+ فیلم
آخرین جزئیات آتش‌سوزی گسترده در اراضی اشغالی/ آتش‌سوزی گسترده در شمال فلسطین اشغالی +فیلم
حملهٔ آمریکا به یک بندر نفتی در غرب یمن+فیلم
طوفان و رعدوبرق ایلام را فراگرفت+ فیلم
ستارگان سینما در «یزدان»؛ ترکیبی دیدنی و جذاب در شبکه سه!
زن جوان در دام زورگیران موتورسوار مقابل مترو شهید محلاتی
گام بلند تراکتور برای قهرمانی 4 - 0 شمس آذر | جشنواره گل ها در لیگ برتر ایران
نتیجه نهایی بازی استقلال(5) - آلومینیوم (1) | لبخندغرور آمیز جباری برای تیمش + خلاصه بازی
تسریع و تداوم عملیات سردسازی کانتینر بندر شهید رجایی+ فیلم
قیمت طلا امروز جمعه 12 اردیبهشت 1404/ افزایش قیمت+ جدول
ترامپ در مقابل رسانه‌ها!
نمایش پهپادی در دبی به مناسبت یک میلیاردی شدن‌ تلگرام+ فیلم
حواشی کنکور 1404: وقتی تنها پول انگیزه انتخاب رشته تجربی می‌شود!+ فیلم
دفترچه سوالات علوم تجربی نوبت اول کنکور 1404 منتشر شد
آخرین جزییات انفجار در بندر شهید رجایی/ جمع جانباختگان شناسایی شده به 33نفر رسید
جولان مرگبار سگ‌های ولگرد در دماوند
ترکیب احتمالی تراکتور در بازی سرنوشت
چالوس از ساعت 18 یک‌طرفه می‌شود
نورنما | سه کلمه ای که باعت خوشبختی ما میشه!
گودال عجیب انفجار در بندر شهید رجایی+ فیلم
روایت خلبان فداکاری که فرشته نجات بندر شهید رجایی شد+ فیلم
قرارداد استقلال و مذاکرات پیچیده با ماتزاری و شروطی عجیب
کار دست معلّم نیست
انحصار سلاح یا انکار واقعیت؟ بازخوانی موضع جوزف عون در سایه تهدیدات اسرائیل
نتایج اولیه کنکور چه زمانی اعلام می شود؟+ فیلم
فیلم های سینمایی امروز تلویزیون
آغاز رقابت نفس‌گیر برای صندلی‌های پزشکی
وضعیت آب و هوا امروز 12 اردیبهشت +وضعیت استانها
فرصت جدید ایران‌خودرو برای مشتریان دارای حساب وکالتی+جزییات و لینک ثبت نام
برنامه مسابقات امروز 12 اردیبهشت + پخش زنده
ساعت کاری ادارات تغییر خواهد کرد / جزئیات جدید از تصمیم دولت +فیلم
خلاصه بازی منچستریونایتد و اتلتیکو بیلبائو +فیلم
سقوط تیم هوادار پس از 4 فصل + خلاصه بازی
مسکن ارزان‌تر با مشارکت مردمی؛ وقتی مردم بهتر از دولت می‌سازند
جاده چالوس 10 روز بسته می‌شود؛ ایمنی، اولویت راه‌سازی
طوفان خاک در راه است، اما خوزستان غافلگیر نمی‌شود
جدول گروهB جام جهانی فوتبال ساحلی پس از بازی های روز اول | 11 اردیبهشت
دستورات جدید ترامپ برای تحریم نفت ایران
خوابیدن کنار موبایل به مغز آسیب می‌رساند؟/ تأثیر گوشی‌های هوشمند بر کیفیت خواب
نورنما | سفر مجازی به پایتخت موسیقی جهان!/سنندج
این‌گونه از هوش مصنوعی بپرسید / 7 اصل طلایی برای گرفتن پاسخ بهتر
صدها تروریست در سیستان و بلوچستان منهدم یا دستگیر شدند
X
آگهی تبلیغاتی