×
سیاسی
شناسه خبر : 203236
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/09/20 ساعت 11:40

موضع‌گیری سخنگوی دولت درباره تحولات سوریه

سخنگوی دولت گفت: سخنگوی دولت با اشاره به تحولات سوریه، تاکید کرد: ارتش سوریه برای جلوگیری از نظامیان، ناتوان بود و شاهد تغییر رژیم در سوریه بودیم. روابط ما با سوریه احترام به وحدت و تمامیت سرزمینی این کشور است و برای مردم سوریه آرزوی بهترین‌ها را می‌کنیم.

نورنیوز-گروه سیاسی:  سخنگوی دولت امروز سه‌شنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۳ در نشست خبری هفتگی خود با گرامیداشت روز دانشجو، گفت: به فرموده شهید بهشتی دانشجو موذن جامعه است، کسی است که مطالبه‌گری می‌کند و توان شنیدین در مسئولان را بالا می‌برد.

وی با یادآوری روز تکریم مادران و همسران شهدا، افزود: آنها بار زندگی را در نبود همسر و فرزند را بر دوش کشیدند و در راه ایجاد فرهنگ شهادت در جامعه موثر بودند.

«فاطمه مهاجرانی»  با اشاره به تحولات سوریه، تاکید کرد: ارتش سوریه برای جلوگیری از نظامیان، ناتوان بود و شاهد تغییر رژیم در سوریه بودیم. روابط ما با سوریه احترام به وحدت و تمامیت سرزمینی این کشور است و برای مردم سوریه آرزوی بهترین‌ها را می‌کنیم.

مهاجرانی بیان کرد: در حوزه فرهنگی و تمدنی اشتراکات فرهنگی بسیاری داریم و روابط دیرینیه‌ای با مردم سوریه داریم، امیدواریم آنچه اتفاق می‌افتد به خیر و صلاح مردم سوریه باشد.


دولت در مورد قانون حجاب و عفاف ملاحظاتی دارد

وی با اشاره به بسته شدن پرونده انتصاب استانداران دولت چهاردهم، گفت: امیدواریم که طبق نکاتی که رئیس‌جمهور به استانداران گفتند که از ظرفیت‌های محلی استفاده کنید، استانداران در سایه شعار وفاق ملی از تمام ظرفیت‌های استانی بهره بگیرند و بتوانند مسائل استانی را حل کنند و شاهد وضعیت بهتری برای مردم ایران در اقصی نقاط کشور باشیم.

سخنگوی دولت درباره لایحه عفاف و حجاب، گفت: دولت برای اجرای این لایحه ملاحظاتی دارد و در حال گفت‌وگو و مذاکره است تا بتوانیم به جمع‌بندی برسیم، با توجه به اینکه این قانون درباره اجرای سبکی از رفتار است، باید بتوانیم به نتیجه مطلوب و موردنظر برسیم.

هزینه‌کردها در سوریه باتوجه به منافع ملی بود

مهاجرانی در پاسخ به سوالی درباره موضع دولت چهاردهم درباره تحولات سوریه، تصریح کرد: درباره بسیاری از موضوعات در حاکمیت تصمیم‌گیری صورت می‌گیرد و طبیعتا دولت‌ها با ملاحظاتی که حاکمیت در نظر دارد، مجری هستند. بسیاری از موضوعات تصمیم یک دولت نیست. در این موضوع نیز هزینه‌کردها با ملاحظه منافع ملی صورت گرفته است. 

وی افزود: تحولات سوریه را رصد می‌کنیم و برای ما، منافع ملی ایران است و لذا روابط خود با کشورها را بر پایه سه اصل مورد نظر رهبر انقلاب که همان عزت، حکمت و مصلحت پیش خواهیم برد. دفاع از اماکن مقدسه و دیپلماتیک و حفظ کرامت انسانی‌ها از جمله محورها و ملاحظاتی است که همواره موردنظر ما است.

سخنگوی دولت در پاسخ به این سوال که آیا ایران تا کنون با گروه‌های مسلح مستقر در سوریه ارتباطی برقرار کرده است؟ تصریح کرد: تمام پیگیری لازم برای حفظ منافع ملی کشور در سوریه انجام خواهد شد اما لازم است ثبات حداقلی در آن کشور وجود داشته باشد. تمام تماس‌ها و رایزنی‌ها به منظور حفظ منافع ملی و با درنظر داشتن شرایط انجام خواهد شد.


موضوع کالابرگ الکترونیک تا دهک هفتم در حال بررسی است

مهاجرانی در پاسخ به سوالی مبنی براینکه برنامه دولت برای ادامه طرح کالابرگ الکترونیک چیست؟ گفت: برای حمایت از اقشار آسیب‌پذیر دو راه وجود دارد؛ یک یارانه نقدی که پیش از این تجربه آن وجود دارد و دیگری اختصاص کالابرگ. در حال حاضر این تاکید وجود دارد که از پرداخت یارانه نقدی به سمت ارائه کالابرگ برویم چرا که بهتر می‌توان به خانواده‌های نیازمند کمک کرد. 

وی افزود: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در راستای کاهش فقر مطلق و بهبود توزیع درآمد برای اقشار کم درآمد تا دهک هفتم، در حال بررسی موضوع کالابرگ الکترونیک است و در واقع بسته‌های معیشتی و حمایتی هم در دستور کار دارد که چنانچه قطعی شود، انشاءلله به اطلاع عموم مردم خواهد رسید.

افزایش قیمت بنزین در دستور کار نیست

سخنگوی دولت با اشاره به ناترازی بنزین، گفت: با این ناترازی‌ها مواجه شدیم، چون به فکر درمان نبودیم و فقط مُسکن زدیم. ناترازی بنزین یک واقعیت است و برای حل آن دو راهبرد داریم، یک، واردات و دوم، افزایش قیمت. آنچه مسلم است اینکه، افزایش قیمت بنزین در دستور کار دولت نیست.


لایحه توسعه سواحل مکران پس گرفته شد

مهاجرانی همچنین با اعلام اینکه لایحه توسعه سواحل مکران به خاطر انجام اصلاحات پس گرفته شد، گفت: در این اصلاحاتی که پیش رو خواهد بود مشارکت مردم و لنجداران و ساحل نشینان لحاظ نشده بود که  در طرح جدید این موضوع در حال اضافه شدن هست.

وی افزود: فراموش نکنیم که هیچ اقتصادی بدون مشارکت مردم شکل نخواهد گرفت.

سخنگوی دولت اظهار کرد: بازبینی سیاست‌ها در حوزه توسعه اقتصاد دریامحور در حال انجام است.

اجتماع حداکثری در بحث فیلترینگ نیاز است

مهاجرانی درباره مخالفت اعضای شورای عالی فضای مجازی برای رفع فیلترینگ، تاکید کرد: اختیارات رئیس جمهور بالاست اما دولت، دولتِ وفاق است. قرار است اجماع کنیم نه اینکه لزوما دستور بدهیم. این از اختیارت رئیس جمهور است اما در راستای وفاق به دنبال کسب اجماع حداکثری هستیم.

وی در پاسخ به سوالی درباره کارویژه دولت برای اجرای قانون پاک و رفع آلودگی، گفت: موضوع آلودگی هوا از جمله موضوعاتی است که یکسری راهکارهای کوتاه مدت و بلند مدت دارد مانند همه مسائلی که ما با آن مواجه هستیم.

وی با بیان اینکه برخی از راهکارها کوتاه مدت است، افزود: مانند اقداماتی از جنس زوج و فرد کردن و تعطیل کردن برخی از مراکز که برای کاهش آسیب صورت می‌گیرد، اما برخی از اقدامات، اقدامات بلند مدت است مانند خارج کردن ناوگان فرسوده، افزایش کیفیت سوختی که وجود دارد ـ چه در وسایل نقلیه متحرک و چه در نیروگاه‌ها و سایر اماکنی که نیاز به سوخت دارد ـ مانند کارخانه‌ها و صنایع سنگین.

ابراز امیدواری برای تولید ۳۰ هزار مگاوات برق تولیدی در سال آینده


 سخنگوی دولت با اعلام اینکه تنوع سبد انرژی و تمرکز بر انرژی‌های پاک، یکی از راهکارهای جدی است که به عنوان راهبرد در دستور کار دولت قرار گرفته است،اظهار کرد: همانطور که قبلاً هم عرض کردم دولت تولید ۳۰ هزار مگاوات برق خورشیدی را در دستور کار خود قرار داده است و امیدوار هستیم که برای سال آینده به بهره‌برداری برسد.

مهاجرانی افزود: طبیعتاً در همین مسیر شناسایی منابع آلاینده و تمرکز بر کاهش آلایندگی جزو دستوراتی است که برای کاهش آلودگی و دادن هوای پاک به مردم در دستور کار است.

وی در پاسخ به سوال دیگری پیرامون نحوه ارتباط دولت با منتقدان، اظهار کرد: اصولاً اینکه رئیس جمهوری اعلام آمادگی کند که مرا به چالش بکشید، نشان از توانمندی، صراحت، صداقت و شفافیت رئیس جمهور دارد و باید از رئیس جمهور قدردانی کرد که این فضا را باز می‌کنند و اجازه می‌دهد مجریان تلویزیون این گونه راحت و خیلی اوقات با تکرار واژه‌ها از رئیس‌جمهور سوال کنند.
 
سخنگوی دولت افزود: بیشتر از هر کس، مردم لمس می‌کنند که چه چیزی تحویل گرفته شده است، به جهت اینکه سواد مردم در طول سال‌های گذشته افزایش پیدا کرده و مردم خیلی خوب می‌دانند که موضوع تورم موضوع یک شبه‌ای نیست؛ تورم با سرمایه‌گذاری رابطه کاملاً مستقیم دارد.

مهاجرانی تصریح کرد: ما اعتقاد داریم همه کسانی که فرصت خدمت پیدا می‌کنند، دلسوزان نظام هستند از این رو  تلاش بر این است که آزاد و شفاف گفتگوهایی صورت بگیرد. اگر هم لازم شد توضیحاتی وجود دارد که در صورت نیاز اعلام خواهد شد.

 

تلاش می‌کنیم وعده ساخت مسکن دولت سیزدهم را عملیاتی کنیم

وی درباره برنامه و جدول زمانی تحویل مسکن ملی در دولت چهاردهم، گفت: براساس اعلام وزارت راه و شهرسازی، ۸۲۰ هزار متقاضی موثر تا کنون قرارداد بسته‌اند که از این تعداد۳۹۷ هزار نفر قرار داد تسهیلات منعقد کرده‌اند که  البته ۳۳ هزار واحد آن مربوط به دولت چهاردهم است.

سخنگوی دولت افزود: وعده ساخت مسکن در دولت سیزدهم همچنان در دستور کار است و دولت چهاردهم تلاش می‌کند که تمام تعهدات دولت‌ها اعم از سیزدهم یا چهاردهم را عملیاتی کند. زمین بسیاری از این مسکن‌ها هنوز آماده نشده است؛  دولت در حال برنامه‌ریزی است که ابتدا زمین‌ها را آماده کند و سپس اقدامات اجرایی آن انجام خواهد شد.

مهاجرانی خاطرنشان کرد: در سال ۱۴۰۳، ۸۴.۳ درصد وام‌ها مربوط به کسب و کارها بود و ۱۵.۷ درصد مربوط به اشخاص و خانوارها است و با توجه به افزایش وام‌های تکلیفی، در آبان ۱۴۰۳، ۲۳ درصد وام‌ها به خانوار و ۷۶ درصد به کسب و کارها اختصاص یافته است و لذا شاهد افزایش پرداخت وام به افراد هستیم. در این راستا دولت تلاش می‌کند که برای حفظ اقتصاد بنگاه‌های کوچک و کسب‌وکارها، با استفاده از ابزارهای متنوع دیگری به حمایت از آنها بپردازد.


نظرات

آخرین اخبار
نتانیاهو با خلبانان اسرائیلی جنگ 12 روزه عکس گرفت؛ ایران نام و آدرس آن‌ها را منتشر کرد
4 مورد از تسهیلات ارزی برای واردات کالاهای اساسی اعلام شد +جزئیات
یاسر آسانی به استقلال پیوست
تصاویر منتشرنشده از حمله اسرائیل در مستند «به وقت اوین»؛ شهادت سربازان 18 تا 19 ساله
بولتون: ترامپ حتی نمی‌داند زیردریایی‌های هسته‌ای چگونه کار می‌کنند!
بن‌گویر در کنار تعرض‌ شهرک‌نشینان صهیونیست به مسجد الاقصی +فیلم
آیت‌الله سیستانی نصب تصاویرش در مسیر پیاده‌روی اربعین را منع کرد
فرصت‌‌های همکاری با اسلام‌آباد
کاهش تعداد برگه‌های دسته چک؛ حرکت به‌ سوی حذف چک‌های کاغذی
ایران‌هراسی نسخه انگلیسی؛ فریب افکار عمومی با دروغ هسته‌ای
رهبر معظم انقلاب با درخواست استعفای صدیقی از اقامه نماز جمعه موافقت کردند
جامعه جهانی در سراشیبی هرج و مرج و سقوط اخلاقی
فعالیت‌های مرز خسروی از امروز تا 25 مرداد تعطیل شد
تأکید وزیر آموزش و پرورش بر ممنوعیت ثبت‌نام نکردن دانش‌آموزان به دلیل افت تحصیلی
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 12 مرداد 1404 + جدول قیمت‌ها
مدودف خطاب به ترامپ: فیلم‌های هرزگی تو فقط دست FBI نیست؛ پس حد خودت را بدان!
جنگ شناختی
دبیری: تخلفات فروشگاه‌ها باعث مسدود شدن کد کالابرگ آن‌ها می‌شود
از فرمانده شهید غلامعلی رشید چه می‌توان گفت؟
رژه‌ای با صدای اقتدار؛ رمز صداهای عجیب سربازان پاکستانی در استقبال از پزشکیان +فیلم
تعداد ثبت‌نام کنندگان در سامانه سماح از 2 میلیون و 100 هزار نفر گذشت! +جزئیات ثبت‌نام
فرصت ثبت نام خودروهای وارداتی تا چهارشنبه +جزئیات
پزشکیان در پاکستان: برادری بین کشورهای اسلامی فراتر از سیاست است
معاون وزیر خارجه تایوان: چین آماده حمله به کشور ما است و به تنهایی از پس آن بر نمی‌آییم
پزشکیان کدام اشعار را در دفتر یادبود اقبال لاهوری نوشت؟
دولت موظف به کمک به ایرانیان خارج از کشور در شرایط اضطراری شد
ایران‌خودرو 3 خودروی جدید را به لیست فروش با تحویل 30 روزه خود اضافه کرد
آل‌کثیر استقلالی ماند!
بریتانیا برای اسرائیلی‌های ساکن در امارات هشدار امنیتی صادر کرد
رئیس جمهور لایحه جنجالی فضای مجازی را به مجلس پس فرستاد
اقبال لاهوری، گرانیگاه دیپلماسی فرهنگی ایران و پاکستان
حادثه در مسیر زائران
تصاویری از حمله هوایی رژیم‌صهیونیستی به مقر هلال احمر در خان‌یونس
وضعیت آب و هوا امروز یکشنبه 12 مرداد 1404 + وضعیت استان‌ها
چین تعرفه‌های ترامپ را نمی پذیرد
شرکت ماسک به جریمه محکوم و نقره داغ شد
افشای برنامه ریزی برای حمله به حماس در چت‌جی‌پی‌تی
پلنگ ایرانی، یک صهیونیست را درید
ماجرای «جعفر ول‌کن» چه بود؟
انقلاب در ذخیره‌سازی انرژی پاک
رئیس دوره‌ای شورای امنیت: مکانیزم ماشه علیه ایران هنوز فعال نشده است
بقایی: بیانیه‌ بس است، جهان برای نجات غزه وارد عمل شود
وزیر صمت: توافقنامه تجارت آزاد بین ایران و پاکستان فردا امضاء می‌شود
وزیر خارجه انگلیس: صلح‌آمیز بودن غنی‌سازی ایران را قبول ندارم
غیبت 9 بازیکن در تمرین تیم امید؛ دو پرسپولیسی اختصاصی دویدند!
نوجوانان والیبال ایران از صعود به فینال بازماندند/رقابت برای برنز
عارف: حتی برای یک لحظه حق غفلت از دشمن نداریم!
پایان روز نخست کشتی نوجوانان جهان؛ صدرنشینی ایران بدون طلا
گزارش تصویری | سفر رئیس جمهور به پاکستان
کارکنان اتحادیه اروپا خواستار شدند؛ روابط دپیلماتیک با تل آویو را تعلیق کنید
X
آگهی تبلیغاتی