×
بین الملل
شناسه خبر : 202256
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/09/13 ساعت 09:46

توافق فتح و حماس برای اداره نوار غزه

المیادین از توافق فتح و حماس برای اداره آینده نوار غزه خبر داد.

نورنیوز-گروه بین الملل: شبکه المیادین از توافق اولیه جنبش فتح و حماس در مذاکرات قاهره برای اداره آینده نوار غزه خبر داده است.

 بر اساس این توافق، کمیته‌ پشتیبانی امور نوار غزه مدیریت این باریکه را بر عهده دارد و مرجع آن دولت تشکیلات خودگردان فلسطین خواهد بود.

براساس سند توافقی که المیادین به دست آورده، این کمیته از نظام سیاسی کرانه باختری، قدس اشغالی و غزه پیروی می کند و تشکیل آن موجب جدایی غزه از سایر بخش‌های سرزمین‌های اشغالی نخواهد شد.

کمیته پشتیبانی از غزه متشکل از ۱۰ تا ۱۵ عضو از شخصیت‌های ملی فلسطینی خواهد بود که دارای صلاحیت و شایسته هستند.

به گفته المیادین، فعالیت این کمیته پس از برگزاری نشست همه جناح‌های و گروه های فلسطینی در قاهره برای دستیابی به توافق نهایی در مورد تشکیل آن آغاز می‌شود.

المیادین افزود که کار در گذرگاه های نوار غزه با طرف اسرائیلی و منطبق بر سازوکاری است که پیش از اکتبر ۲۰۲۳ جریان داشته است.

این تحولات پس از آن صورت می گیرد که روز دوشنبه یک مقام ارشد جنبش حماس از پیشرفت مثبت در گفت‌وگوهای این جنبش با جنبش فتح در قاهره درباره مدیریت نوار غزه خبر داد.

یک مقام ارشد جنبش حماس در گفت‌وگو با شبکه المیادین اعلام کرد: دیدارهای جنبش مقاومت اسلامی حماس و جنبش فتح در خصوص مدیریت امور نوار غزه در قاهره، شاهد تحولات مثبت مهمی بوده است.

وی گفت: چندین کشور عربی از تشکیل کمیته‌ای به منظور مدیریت نوار غزه حمایت می‌کنند.

این مقام حماس ادامه داد: جنبش‌های حماس و فتح توافق کردند که این کمیته، حرفه‌ای و مستقل باشد و افراد وابسته به ۲ جنبش در آن حضور نداشته باشند.

وی با بیان اینکه دولت تشکیلات خودگردان فلسطین در رام الله بر کار کمیته نظارت خواهد کرد، افزود: در این کمیته کارشناسانی در امور دولتی و اداری از شخصیت‌های داخل نوار غزه حضور خواهند داشت.

مقام ارشد حماس ادامه داد: هیئت‌های فتح و حماس به فرمول‌بندی‌ها و دیدگاه‌هایی دست یافتند که به اختلافات بر سر مواردی که مانع اعلام رسمی تشکیل کمیته می‌شد، پایان داد و موارد باقیمانده، مورد اختلاف دو طرف نخواهد بود، زیرا این موارد، اجرایی است و مورد اختلاف نیست.

وی همچنین اعلام کرد: اختلافات بر سر موضوع مدیریت اموال امدادی و بازسازی پایان یافت.

پیشتر یک منبع مسئول در جنبش حماس از توافق با جنبش فتح درباره تشکیل یک کمیته تکنوکرات برای اداره نوار غزه و حل پیامدهای جنگ خبر داد.

این منبع جنبش حماس تاکید کرد کمیته مذکور پس از صدور فرمانی از سوی محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین آغاز به کار خواهد کرد.

منبع مذکور افزود: این کمیته توسط شخصیت‌های تکنوکرات اداره خواهد شد و هزاران کارمند از اهالی غزه نیز با آن همکاری خواهند کرد.

به گفته منبع مذکور، کمیته تکنوکرات اداره غزه پس از پایان جنگ، کاملا فلسطینی خواهد بود، براساس اصول و چارچوب‌های فلسطینی فعالیت خواهد کرد و تحت سلطه و کنترل طرف‌های خارجی نخواهد بود.

به گزارش ایرنا، مصر پیشنهاد داده بود که یک هیات برای مدیریت نوار غزه به نام «کمیته اجتماعی برای حمایت از مردم نوار غزه» تشکیل شود که وظیفه مدیریت امور مدنی، ارائه و توزیع کمک‌های بشردوستانه به فلسطینیان در نوار غزه، بازگشایی گذرگاه رفح هم مرز با مصر و آغاز بازسازی غزه را بر عهده خواهد داشت.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
ایلان ماسک دیگر ثروتمندترین فرد جهان نیست
قطر: همکاری امنیتی با آمریکا قوی‌تر از همیشه است
ابلاغ آیین‌نامه اختصاص 3 درصد درآمدهای نفت و گاز به مناطق نفت‌خیز
پیراهن استقلال 3 برابر ارزش ستارۀ اسپانیایی درآمدزایی کرد
توسعه همکاری‌های انرژی میان ایران و ارمنستان
لاوروف: حمله به قطر نباید تکرار شود؛ مسکو از این حمله ناراضی است
7800 هکتار از شبکه آبیاری پایاب سد خداآفرین در اردبیل افتتاح شد
مادورو: ارتش ونزوئلا در جبهه های نبرد سراسر کشور مستقر می شوند
تحریم‌های جدید آمریکا علیه جنبش حوثی‌های یمن اعلام شد
وضعیت نگران‌کننده سد لار با 97 درصد مخزن خالی
نخست وزیر پاکستان خواستار اتحاد مسلمانان علیه تجاوز صهیونیستی شد
واکنش بغداد به مصوبه مجلس نمایندگان آمریکا
مدیوم‌شات | سخنان تند سینماگر پیشکسوت علیه موسیقی سنتی
روایت وزیر خارجه تونس از رایزنی با عراقچی
آخرین وضعیت سلامتی حمید هیراد
پزشکیان : سپردن مدیریت به افراد شایسته تنها راه حل مشکلات کشور است
هافبک ازبک پرسپولیس آماده بازی شد
اتحادیه اروپا: شاید جنگ اوکراین چند سال دیگر ادامه یابد
راه‌اندازی 68 دوربین ثبت تخلفات در جاده‌های گیلان
توافق ایران و آژانس مانع اجماع جهانی علیه ایران می‌شود
ناسا درهای خود را به روی چینی‌ها بست
اسرائیل به کجا می‌رود؟!
مرگ کارگر جوان در چاه
سه‌گانه‌ای که جهان نمی‌فهمد
نسل بیمار آینده؛ کودکان در محاصره
طرح توقیف سیستمی گواهینامه از ابتدای شهریور اجرا می‌شود
الحوثی: جنایات اسرائیل علیه مردم فلسطین «جنایت قرن» است
انتشار بخشنامه رئیس قوه قضاییه درباره شرایط عفو معیاری 1404
گشوده شدن پرونده کیفری علیه تیک‌تاک در فرانسه
رئال مادرید امسال هم به مراسم توپ طلا نخواهد رفت
بیانیه نشست وزرای خارجه روسیه و کشورهای خلیج فارس علیه رژیم تل‌آویو
ایران خودرو تعزیرات حکومتی را تهدید کرد
پارلمان اروپا خواستار شناسایی کشور مستقل فلسطین از سوی دولت‌های عضو شد
نشست فوق‌العاده سران کشورهای عربی و اسلامی یکشنبه برگزار می شود
72 نفر دیگر در غزه شهید شدند
آیا خبری از گران شدن بنزین در راه است؟
حمله پهپادی یمن به اسرائیل/ آژیرهای خطر به صدا درآمد
داوران هفته سوم لیگ برتر فوتبال ایران معرفی شدند
واکنش قطر و کشورهای خلیج فارس به حمله اسرائیل به دوحه چگونه خواهد بود؟
ارسال بسته مشکوک برای رئیس رژیم صهیونیستی در انگلیس
پخش دو فیلم خاطره‌انگیز ایرانی و جهانی در روز ملی سینما
ترکیه: دارایی‌های نظامی اسرائیل در سوریه را هدف قرار ندادیم
قطر آمریکا را به بازنگری در اتحاد امنیتی پس از «خیانت» واشنگتن تهدید کرد
حماس: عملیات طولکرم پافشاری جوانان فلسطین بر مقاومت است
تراشه جدید هوش مصنوعی که با نور کار می‌کند
حزب‌الله تکذیب کرد؛ هیچ‌گونه فعالیتی در خاک سوریه نداریم
تهران در پی صدور هشدار هواشناسی آماده باش شد
محدودیت پرواز پهپادها و هواپیماهای سبک در مرز شرقی لهستان اعمال شد
قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 20 شهریور 1404
قیمت دلار امروز پنجشنبه 20 شهریور 1404
X
آگهی تبلیغاتی