×
بین الملل
شناسه خبر : 201786
تاریخ انتشار : شنبه 1403/09/10 ساعت 13:41

واشنگتن پست؛

« اورشنیک» روسیه، تهدیدی مستقیم و بالقوه ویرانگر برای اروپا

واشنگتن پست به نقل از "تحلیلگران" نوشت که اورشنیک حتی اگر مسلح به کلاهک غیرهسته ای باشد، تهدیدی مستقیم و بالقوه ویرانگر برای اروپا است.

نورنیوز-گروه بین الملل: روزنامه واشنگتن پست در گزارشی با اشاره به بهره‌برداری اخیر مسکو از موشک جدید "اورِشنیک" و پرتاب آن به کی‌یف نوشت که این حمله سیگنال قدرتمندی در مورد عزم رئیس‌جمهوری روسیه برای برتری بر اوکراین و هدف وی برای تضعیف ناتو، ایجاد شکاف میان اروپا و آمریکا، جلوگیری از حمایت اروپا از اوکراین و تغییر ساختار امنیتی اروپا طبق میل روسیه است.

این روزنامه نزدیک به دموکرات های آمریکا امروز به نقل از "تحلیلگران" نوشت که اورشنیک حتی اگر مسلح به کلاهک غیرهسته ای باشد، تهدیدی مستقیم و بالقوه ویرانگر برای اروپا است.

واشنگتن پست ادامه داد: پنتاگون و همچنین کارشناسان غربی کنترل تسلیحات بر این باورند که اورشنیک موشک جدیدی نبوده و احتمالاً بر اساس موشک RS-26 ساخته شده که بیش از یک دهه پیش و چندین بار آزمایش شد و در سال 2018 کنار گذاشته شد. این موشک به تازگی و با اصلاحاتی احیا شده و ولادیمیر پوتین دستور تولید انبوه آن را صادر کرده و گفته که بسیاری از سامانه های موشکی مشابه نیز در حال ساخت هستنند.

سرگئی کاراکایف، فرمانده نیروهای موشکی راهبردی روسیه در جلسه 22 نوامبر (2 آذر) پوتین و مقام های ارشد نظامی و امنیتی روسیه گفت که اورشنیک "می تواند اهدافی را در سراسر اروپا هدف قرار داده" و پرتاب فوجی از این موشک ها با "استفاده از سلاح هسته ای قابل مقایسه است."

دکر اولث (Decker Eveleth)، تحلیلگر اندیشکده امنیتی آمریکایی (CNA) گفت که روسیه می‌تواند پایگاه‌های هوایی و اهداف نظامی بخش وسیعی از اروپا را تنها با چند اورشنیک مسلح به کلاهک متعارف منهدم کند. توانایی هسته‌ ای این موشک نیز یک تهدید هسته ای قابل توجه به شمار می رود.

« اورشنیک» روسیه، تهدیدی مستقیم و بالقوه ویرانگر برای اروپا
 

او گفت: اورشنیک احتمالاً توانایی پرتاب شش کلاهک هسته ‌ای را در مدت 15 تا 20 دقیقه به اروپا داشته و سرعت و مسیر پروازی آن، رهگیری اش را بسیار دشوار می سازد.

بوریس بوندارف (Boris Bondarev)، دیپلمات سابق روس و کارشناس کنترل تسلیحات و امنیت جهانی نیز گفت که فرماندهان ناتو بارها در مواجهه با تهدیدهای هسته‌ای پوتین دچار تزلزل شده اند. این تهدیدها در جلوگیری از تحویل به موقع کمک های نظامی غرب به کی یف موفق بوده و مانع از شکست روسیه در جنگ شده است.

وی افزود: فکر نمی ‌کنم که مسکو واقعاً برنامه ای برای ایجاد یک جنگ هسته‌ ای داشته باشد. (ایجاد) هراس و جنگ روانی کماکان سلاح (اصلی) بوده و به نظر من کاملاً موفق است. این تبلیغات کارساز بوده و اساساً در نحوه تعامل با پوتین سوء برداشت وجود دارد.

به گزارش ایرنا، به نوشته واشنگتن پست، استفاده از اورشنیک مطابق معاهده نیروهای هسته‌ ای میان ‌برد (INF) میان آمریکا و اتحاد جماهیر شوروی (سابق) و پیمان منع استفاده از موشک ‌های با برد 310 تا 3400 مایل (500 تا 5500 کیلومتر) ممنوع بود. پس از سال های اتهام زنی به روسیه در زمینه نقض این پیمان، ترامپ در سال 2019 آمریکا را از این پیمان خارج کرد.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
قضاوت داوران ایرانی در لیگ نخبگان فوتبال آسیا
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 2 مهر1404+ جدول
پنج شنبه ها در گیلان تا پایان سال تعطیل شد
قالیباف: حماس در عملیات 7 اکتبر مستقل عمل کرد
خرید خدمت سربازی شایعه‌ای بی‌اساس است
ترجمه فوری به واتس‌اپ اضافه شد
پایان سال آبی با کاهش 40 درصدی بارندگی
رقابت های امروز مرحله یک چهارم نهایی والیبال قهرمانی جهان + نمودار
ما نیاز داریم که اقدامات عملی ایران را ببینیم
آغاز ساخت گسترده مسکن کارگری در هفت استان کشور
ترامپ و مکرون درباره پیامدهای به‌ رسمیت‌ شناختن کشور فلسطین گفت‌ وگو کردند
حماس ادعاهای ترامپ برای آتش‌بس را کاملا بی‌اساس توصیف کرد
رئیس‌جمهور شیلی خواستار محاکمه نتانیاهو شد
رویای سال نو نتانیاهو: نابودی محور ایران!
تیراندازی مرگبار پلیس کبک به نوجوان 15 ساله
جامعه بی‌لنگر
ترامپ در برابر جهان امریکا را بی‌اعتبار کرد
زلنسکی: ایران هرگز طرف ما نخواهد بود
حمله پهپادی به ناوگان جهانی الصمود
اقتصاد و روایت‌های سیاسی
ماکرون: ایران به تعهدات هسته‌ای خود عمل نکرده است
گروه 7: ایران همکاری با آژانس را از سر بگیرد
ترک جلسه هیأت آمریکا بعد از حمایت کلمبیا از فلسطین
گروسی: ایران توانایی بازسازی برنامه هسته‌ای خود را دارد
بازتاب بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در رسانه‌های عرب زبان
وضعیت آب و هوا امروز چهارشنبه 2 مهر+ وضعیت استان ها
هدف واقعی ‎آمریکا اخلال در فعالیت دیپلماتیک ایران در سازمان ملل است
صنعت قیر؛قربانی بانک مرکزی ومکانیسم حراج باز بورس کالا
تلاش آمریکا برای ازسرگیری میانجی‌گری قطر در مورد غزه
انفجار نزدیک سفارت رژیم اسرائیل در پایتخت نروژ
لاریجانی : ایران با تعصب از امنیت ملی دفاع می‌کند
تیراندازی به اردوگاه ارتش صهیونیستی در کرانه باختری
آغاز ثبت‌نام فروش فوق‌العاده سایپا و پارس‌خودرو از فردا
پسران هندبال ایران جهانی شدند
دیدار مجدد عراقچی و گروسی در نیویورک
نماینده فلسطین در سازمان ملل: به رسمیت شناختن کشور ما یک حق است
سردار نائینی: «وعده صادق 1 و 2» انسجام رسانه‌ای جنگ جدید را شکل داد
کشف تازۀ باستان‌شناسان در 2 کیلومتری تخت جمشید
برلین مدعی شد ارائه مهلت چندروزه به ایران از سوی تروئیکای اروپایی
پیشکسوت استقلال در بیمارستان بستری شد
نخست وزیر لبنان اظهارات نماینده آمریکا را محکوم کرد
دبیر: کسب 15 مدال در 20 وزن بی‌سابقه بود
ترامپ در دیدار با زلنسکی: روسیه از قدرت نظامی قابل‌توجهی برخوردار است
نورنما | کارون زیبا،اهواز
سه برابر شدن یارانه خانواده‌های غیرکارمند دارای 3 فرزند
گروسی: بازرسان آژانس در راه ایران هستند
حماس ادعاهای ترامپ را کاملا بی‌اساس توصیف کرد
ماکرون: آماده تحریم‌های اسرائیل هستیم
دیدار عراقچی با وزرای خارجه اسپانیا و قطر در نیویورک/توافق همکاری آموزشی ایران و مجارستان
مدافع ایرلندی در آستانه پرسپولیسی شدن
X
آگهی تبلیغاتی