×
سیاسی
شناسه خبر : 201332
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/09/07 ساعت 09:54

پزشکیان به دیدار داوری‌اردکانی رفت

مسعود پزشکیان، رئیس جمهور با دکتر داوری اردکانی دیدار کرد.

نورنیوز-گروه سیاسی: مسعود پزشکیان رئیس جمهوری به همراه سیدعباس صالحی شامگاه سه شنبه به دیدار رضا داوری اردکانی فیلسوف شهیر ایرانی رفت.

پزشکیان
 

این مراسم در ادامه برنامه‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با رئیس جمهور با عنوان «دیدار با بزرگان» انجام می‌شود که در گام نخست مسعود پزشکیان به همراه سیدعباس صالحی به دیدار محمدعلی موحد رفتند.

در دیدار شب گذشته، رضا داوری اردکانی سوال درباره وضعیت کنونی کشور و چه باید کرد را با رئیس جمهور در میان گذاشت سوالی که در واقع به عنوان یک بحث علمی و فلسفی همواره در تحقیقات و پژوهش های داروی اردکانی مطرح شده است.

در ادامه این دیدار نیز شعر طنزی که در زمان انتخابات تیرماه ۱۴۰۳ توسط دبیر بازنشسته اردکان که خواهرزاده استاد داوری اردکانی نیز است توسط دختر این فیلسوف در حضور رئیس جمهور خوانده شد.

استاد داوری اردکانی، ۱۵ خرداد ۱۳۱۲ خورشیدی در اردکان به دنیا آمد. تحصیلات خود را تا دوره متوسط در زادگاهش سپری کرد، سپس به اصفهان رفت و دوران نوجوانی و جوانی خود را در آنجا گذراند و در ۱۳۳۰ خورشیدی از دانش‌سرای مقدماتی اصفهان دیپلم گرفت و در همان سال در وزارت فرهنگ استخدام شد و چند سال در مدارس شهرهای اردکان، اراک، قم و تهران تدریس کرد.

وی در طول سال‌های ۱۳۳۳ تا ۱۳۳۴ خورشیدی برای فراگیری مقدمات علوم دینی اسلامی به مدرسه صدر اصفهان رفت و بعد از آن تحصیلاتش را در رشته فلسفه دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران تا درجه دکتری ادامه داد و در ۱۳۴۶ خورشیدی از رساله خود با عنوان «حکمت عملی افلاطون و ارسطو و تأثیر آن در فلسفه سیاسی فارابی» به راهنمایی دکتر یحیی مهدوی دفاع کرد.

داوری اردکانی پس از پایان تحصیل در ۱۳۴۶ خورشیدی از آموزش و پرورش به دانشگاه تهران منتقل شد و به عنوان عضو هیات علمی این دانشگاه شروع به خدمت کرد. او در طول سال‌های ۱۳۵۰ و ۱۳۵۱ خورشیدی در دانشگاه سوربن پاریس، در سال‌های ۱۳۵۶ و ۱۳۵۷ خورشیدی در انگلیس و در سال‌های ۱۳۶۹ و ۱۳۷۰ خورشیدی در دانشگاه جان هاپکینز آمریکا به مطالعه و پژوهش پرداخت.

این فیلسوف ایرانی در ۱۳۶۲ خورشیدی به درجه استاد تمامی دانشگاه تهران نائل آمد و در این سال‌ها در شورای عالی انقلاب فرهنگی، فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران، شورای عالی برنامه‌ریزی آموزشی، بنیاد ایران‌شناسی و شورای عالی یونسکو در ایران مسئولیت‌هایی داشت که این‌ها بخشی از جایگاه علمی این شخصیت فرهنگی به شمار می‌آیند.

داوری اردکانی در زمینه تالیف کتاب، مقاله، سخنرانی و طرح‌های پژوهشی بسیار پر کار بوده به گونه‌ای که ۶۰ عنوان کتاب تالیف و چند عنوان کتاب هم ترجمه کرده است که از مهم‌ترین کتاب‌هایش می‌توان به این آثار اشاره کرد: نقد فرهنگ توسعه نیافتگی (انتشارات نقد فرهنگ، ۱۳۹۹؛ کرونا، بلایی طبیعی یا تاریخی (نشر کتاب برتر، ۱۳۹۹)؛ درباره علوم انسانی (انتشارات پژوهشکده علوم انسانی و مطالعات اجتماعی، ۱۳۹۸)؛ خرد و توسعه (انتشارات سخن، ۱۳۹۷)؛ اکنون و آینده ما (انتشارات نقد فرهنگ، ۱۳۹۶)؛ فلسفه، سیاست و خشونت (انتشارات هرمس، چاپ اول: ۱۳۸۵)؛ فلسفه و انسان معاصر (مؤسسه توسعه دانش و پژوهش، ۱۳۸۳)؛ فلسفه تطبیقی (انتشارات ساقی ۱۳۸۳ و در ۱۳۹۱ توسط انتشارات سخن تجدید چاپ شد)؛ اندیشه و تمدن غربی (انتشارات ساقی، ۱۳۸۰)؛ سیری انتقادی در فلسفه کارل پوپر (مؤسسه اندیشه اسلامی، چاپ اول: ۱۳۷۹)؛ فرهنگ، خرد و آزادی (انتشارات ساقی ۱۳۷۸).

از افتخارات داوری اردکانی به کسب نشان درجه یک دانش از رئیس‌جمهوری وقت در ۱۳۸۴ خورشیدی، دریافت عنوان استاد نمونه کشور در سال‌های ۷۶-۱۳۷۵، انتخاب به عنوان چهره ماندگار فرهنگی کشور در ۱۳۸۱، کسب عنوان فارابی‌شناس برجسته ایران (مفاخرپژوه برجسته) و دریافت تندیس ویژه فارابی از رئیس جمهوری وقت در نخستین جشنواره بین‌المللی فارابی در ۱۳۸۶، کسب عنوان فیلسوف فرهنگ و تجلیل از طرف مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران و چندین نهاد علمی و پژوهشی کشور در ۱۳۸۷ خورشیدی می‌توان اشاره کرد.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
از جنگ 12 روزه تا احیای دیپلماسی هسته‌ای
پول‌های جدید از چه تاریخی در معاملات استفاده می‌شوند؟
داستان تلخ مرگ شیدا کاردگر 15 ساله در بابل/ چه کسی او را کشت؟
رویارویی آبی‌پوشان با رونالدو تحقق می یابد؟
مرکز آمار: با افزایش تورم، نرخ زاد و ولد هم کاهشی شد
«پیرپسر» با رقمی کم سابقه دومین فیلم پرفروش سال شد
حمایت گسترده شماری حقوقدان ایرانی از گزارشگر ویژه سازمان ملل
ساپینتو: سه سال محرومیت من باورکردنی نیست/ منتظر تکمیل تیم هستم
توافق سرمربی پرسپولیس با جذب بازیکن خارجی برای خط حمله
پرمصرف ترین مشترک برق کشور شناسایی شد
وزیر دفاع: اقدامات دشمن را لحظه به لحظه زیر نظر داریم
چهارمین قربانی قاتل سریالی/این بار خانواده‌اش به خاک و خون کشیده شد
محل دیدار استقلال و تراکتور مشخص شد
افتخارآفرینی ایرانی‌ها در جشنواره‌های جهانی/ داوری دو فیلمساز و اکران یک فیلم در ایرلند
آیا اسرائیل و ایران در آستانه دومین رویارویی مستقیم قرار دارند؟
امکان استفاده از سپرده‌های ارزی به‌عنوان وثیقه وام‌های بانکی فراهم شد
هشدار انگلیس به اروپا در مذاکرات آلاسکا/ خویشتنداری کنید!
هشدار قطعه‌سازان به روش قیمت‌گذاری خودرو
محل دقیق دیدار «ترامپ» و «پوتین» اعلام شد/زلنسکی دعوت نیست!
پوتین مانع اجرای معامله ترامپ و آذربایجان–ارمنستان خواهد شد؟
ورود هیئت حماس به قاهره برای گفت‌وگو درباره آتش‌بس در غزه/تشکیل کمیته‌ای برای اداره غزه
افشاگری شبکه سی‌ان‌ان درباره فشارهای اسرائیل بر خبرنگاران غربی
پلی‌آف لیگ قهرمانان آسیا/ سپاهان شکست خورد و از صعود بازماند
گام های شیدایی ؛ تصاویری از راهپیمایی اربعین
رسانه‌های اسرائیل: همه جهان علیه ما متحد شده‌اند
اسلامی: ترور دانشمندان هسته‌ای باید با جدیت از سوی آژانس بین المللی محکوم شود
نیمار بعد از 3 سال رکوردی بی‌سابقه را به نام خود ثبت کرد
اعتراض در لاهه/ سفارت رژیم صهیونیستی به رنگ خون در آمد
باقرزاده طلا گرفت و سلام نظامی داد+ فیلم
پزشکیان راهی ارمنستان می شود
وزیر اطلاعات دولت روحانی، در پی سکته مغزی بستری شد
حجت‌الاسلام خطیب: دفاع مقدس 12 روزه، جهان را مبهوت کرد
خسروپناه: افزایش سن جذب معلمان پیگیری می شود
هشدار هواشناسی برای سه استان شمالی کشور
امکان شنود تماس‌های تلفنی از راه دور با هوش مصنوعی
آغاز دور جدید حراج شماره‌های رند همراه اول
بازگشت بیش از 17 هزار زائر اربعین به کشور با 145 پرواز
حمله پهپادی یمنی‌ها به بندر اشغالی ایلات
خبر کمبود برنج در بازار تکذیب می‌شود
رئیس جمهور: پزشکان برای ایجاد تغییر و پیشرفت منتظر دولت نمانند
ترامپ کمک‌های هوایی به غزه جدی نگرفته است
بیانیه بی‌سابقه 27 کشور غربی درباره بحران انسانی در غزه
میادین و بازارهای میوه و تره‌بار تهران روز اربعین تعطیل است
طارمی مشتریان جدیدی از قطر، امارات و فرانسه پیدا کرد
کاظمی خبر داد؛ جذب بیش از 2800 استعداد برتر در دانشگاه فرهنگیان
اژه‌ای: برای فردی که لغزش کرده فضای توبه فراهم کنیم/نسبت به مقامات باید صیانت بیشتری داشت
عارف: آب طالقان بزودی به تهران می‌رسد/برای تولید 30 هزار مگاوات برق برنامه‌ریزی کرده‌ایم
آغاز پیش فروش بلیت قطار شهریورماه از فردا + جزئیات
نام اسرائیل در آستانه ورود به فهرست هشدار خشونت جنسی سازمان ملل
مشاورانتان را عوض کنید
X
آگهی تبلیغاتی