چهارشنبه 22 مرداد 1404 | ساعت 17:41
چهارشنبه 22 مرداد 1404 | ساعت 17:41
×
سیاسی
شناسه خبر : 201018
تاریخ انتشار : دوشنبه 1403/09/05 ساعت 09:19

علی بیگدلی*

مثلث ایرانی احیای مذاکرات

در ایران برای احیای مذاکرات هسته‌ای مثلثی ایجاد شده که ظاهرا آقای علی لاریجانی در رأس آن قرار دارد. آقای تخت روانچی و ایروانی نیز سایر ضلع‌های این مثلث هستند.

نورنیوز-گروه سیاسی: در ابتدا قرار بر این بود که عراقچی در رأس این مثلث قرار گیرد و در مقطعی هم آقای تخت روانچی در رأس مذاکرات قرار داشت اما اکنون به نظر می‌رسد آقای لاریجانی در رأس مذاکرات قرار دارد و به نظر می‌رسد این نقش در آینده جدی‌تر خواهد شد.

اکنون نیز بر اساس اخباری که منتشرشده است قرار است که آقای تخت روانچی مذاکرات با اروپایی‌ها را آغاز کند. تصمیم ایران برای احیای مذاکرات با اروپایی‌ها تصمیمی منطقی است چراکه شرایط منطقه‌ای به‌گونه‌ای در حال تغییر و تحول است که این امکان وجود دارد که در منطقه وضعیت چندان هم به نفع نباشد چراکه باروی کار آمدن ترامپ شاهد تغییر وضعیت در منطقه خواهیم بود. لذا ایران برای اینکه به تحریم‌های بین‌المللی بازنگردد و فشار اقتصادی بر تهران افزایش نیابد، باید نوع سیاست خارجی خود را تغییر داده و گونه‌ای از انعطاف در سیاست خارجی خود را به نمایش بگذارد.

شرایط در داخل نیز از منظر اقتصادی مطلوب نیست و وضعیت اقتصادی و تورم بالا، لایه‌های مختلف مردم را تحت تأثیر قرار داده است و اگر این مشکلات ادامه پیدا کند امکان هر تحرک اجتماعی وجود دارد لذا با در نظر گرفتن این موارد به نظر می‌رسد ایران به سمت مذاکرات با اروپایی‌ها گام‌هایی برداشته است.

 نگارنده نیز در این ‌ارتباط از گذشته پیشنهاد داده بود که ایران باید با طرف اروپایی وارد مذاکره شود اتحادیه اروپا دیوار مستحکم و قابل قبولی بین ایران و آمریکاست بنابراین در ابتدا ایران باید به دنبال آن باشد که مشکلات را با اروپایی‌ها حل ‌و فصل کند، چراکه از قرار معلوم آقای گروسی باید چندی دیگر در ارتباط با ایران گزارشی به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و شورای حکام این آژانس ارائه دهد.

تهران ظاهرا موافقت کرده است که برخی از بازرسان به ایران بازگردند. این کارشناسان ازجمله کارشناسان برتر جهان در حوزه بازرسی‌های هسته‌ای هستند. از سوی دیگر ایران باید در ارتباط با صلح در اوکراین و پایان دادن به درگیری‌ها در این کشور اعلام موضع کند چراکه اروپایی‌ها تمایل دارند تکلیف این موضوع مشخص شود. در ارتباط با برجام نیز ایران باید بکوشد که به سؤالات آژانس پاسخ دهد که در نشست آینده آژانس قطعنامه دیگری علیه ایران وضع نشود که اگر بار دیگر قطعنامه‌ای در ارتباط علیه پرونده هسته‌ای ایران صادر شود بعدازاین مرحله پرونده ایران در کمیسیون مشترک و در مرحله بعد در کمیسیون وزرای خارجه مورد بررسی قرار خواهد گرفت و درنهایت به شورای امنیت سازمان ملل ارسال می‌شود که در این حالت مکانیزم ماشه علیه تهران فعال خواهد شد. لذا به نظر می‌رسد مثلث یادشده می‌تواند به‌درستی شرایط را در مذاکرات به نفع ایران تغییر دهد و این مثلث از حمایت‌های داخلی نیز برخوردار است.

*کارشناس روابط بین‌الملل


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
اردن: اظهارات خطرناک و تحریک آمیز نتانیاهو را به شدت محکوم می‌کنیم
مازندران در معرض خطر سیل؛ هشدارهای جدی به مردم اعلام شد
پسران بسکتبال ایران به فینال لیگ جوانان آسیا راه یافتند
دیدار نماینده ویژه روسیه با عراقچی
دادگاه کانادا حکم جدیدی درباره حادثه هواپیمای اوکراینی صادر کرد
طالبان دوباره خبرساز شد؛ اعدام بی‌رحمانه نوجوان افغان به‌خاطر بازی با موبایل
سناریوهای احتمالی جنگ بعدی میان اسرائیل و ایران چگونه خواهد بود؟
جزئیات آزمون استخدامی بانک مرکزی اعلام شد؛ استخدام 600 نفر قطعی است
اطمینان فرمانده مرزبانی: هیچ خلأ امنیتی در مرزهای اربعین وجود نداشت
بازار مسکن در مسیر نزولی؛ قیمت هر متر خانه در شمال تهران 30 تا 50 میلیون تومان کاهش یافت
24 ساعت خشونت؛ بیش از 560 شهید و زخمی در حملات صهیونیستی به غزه
اعلام یکطرفه شدن جاده چالوس از ساعت 19 امروز
پزشکیان: نتانیاهو به جای دلسوزی دروغین، به جنایاتش در غزه نگاه کند
دیدار سخنگوی دولت با کارگردان مطرح سینما، پوران درخشنده
لاریجانی: مقاومت سرمایه ملی لبنان است/ ما طرحی برای لبنان نیاورده‌ایم
برق مشترکان پرمصرف تهرانی، به طور هوشمند محدود شد
نجات معجزه‌آسا: کودک پاکستانی در مرز شلمچه از گرمای مرگبار در امان ماند
پُرمصرف‌ترین داروها کدامند؟
نیمیتز پس از 5 سال در بحرین؛ واشنگتن بدنبال چیست؟
آمریکا چین را با تراشه هایش زیرنظر گرفت
سنگر ساختن از نام کوروش برای شلیک به روان مردم ایران
تصویرسازی اربعین و رهایی از تلهٔ آینده‌های پیش‌فرض
قیمت خودرو امروز چهارشنبه 22 مرداد 1404 +جدول
تجربهٔ «مشایهٔ» اربعین
قیمت دلار و سایر ارزها امروز چهار‎شنبه 22 مرداد 1404
آغاز دوره‌ای جدید در مدیریت آبی‌ها/چه کسی مدیرعامل جدید استقلال می شود؟
5 کشته و 57 مصدوم در حادثه اتوبوس زائران اربعین + اسامی
رایزنی میانجی‌گرایانه وزیر خارجه مصر با عراقچی و گروسی
جدیدترین حراج شمش طلا هفته آینده برگزار می شود+ جزئیات
قیمت طلا و سکه امروز چهارشنبه 22 مرداد 1404 +جدول
امروز ؛ آخرین روز فروش ارز اربعین/زائران اربعین چقدر دینار خریدند؟ + جزئیات
پاسخ توییتری فرزند پزشکیان به جلیلی درباره مذاکرات
سایپا فروش ویژه خودروهای وارداتی را کلید زد
ارسال نامه تروئیکای اروپایی درباره مکانیسم‌ ماشه به سازمان ملل/خطر اعمال دوباره تحریم‌ها
بورس باز عقب نشینی کرد
ماجرای بسته‌شدن جاده فیروزکوه توسط چند خودروی لاکچری چه بود؟
راز مرگ دختر 7 ساله با اعتراف نامادری فاش شد
پزشکیان: گام‌های اولیه برای رفع ناترازی با انرژی خورشیدی برداشته شد
پادشاه بی‌رقیب پرش با نیزه بار دیگر تاریخ‌ساز شد
مساله‌ تندروها
مدال‌آوران المپیاد هوش مصنوعی و حکمرانی از کنکور معاف شدند
ترافیک سنگین در جاده های شمال
رئیس صندوق بازنشستگی کشوری خبر داد؛ سقف وام فرزندان بازنشستگان دو برابر شد
رئیس کل گمرک: نفوذ تجهیزات دشمن از گمرک‌ها صحت ندارد
گاوصندوق منزل از شدت انفجار به حیاط همسایه پرتاب شد
اسرائیل؛ اولین گرفتار بحران آب در منطقه
مذاکرات برای اجرای طرح بین‌المللی کنترل سلاح در غزه
اقتصاد سیاسی بازار سرمایه
دلیل افزایش 28 درصدی قیمت آب اعلام شد
دولت به قولش عمل کرد؛ پرداخت 70 درصد مطالبات گندم‌کاران
X
آگهی تبلیغاتی