×
سیاسی
شناسه خبر : 199987
تاریخ انتشار : دوشنبه 1403/08/28 ساعت 10:30

تخت روانچی:

ایران باب مذاکره با دولت ترامپ را باز نگه داشته است/برجام هنوز می‌تواند مبنای مذاکرات باشد

معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایران با بیان اینکه ایران باب مذاکره با دولت دونالد ترامپ را باز نگه داشته است، گفت: هر گونه تلاش واشنگتن برای اعمال دوباره سیاست "فشار حداکثری" بر ایران شکست خواهد خورد.

نورنیوز-گروه سیاسی: معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایران در گفت‌وگو با روزنامه «فایننشال‌تایمز» ضمن تاکید بر آنکه تهران باب مذاکره با دولت آتی آمریکا را باز نگه داشته، تاکید کرد که هرگونه تلاشی برای اعمال "فشار حداکثری" علیه تهران شکست خواهد خورد.

مجید تخت روانچی در مصاحبه با این روزنامه انگلیسی ضمن اشاره به اینکه ایران باب مذاکره با دولت دونالد ترامپ را باز نگه داشته، هشدار داد که هر گونه تلاش واشنگتن برای اعمال دوباره سیاست "فشار حداکثری" و کسب امتیاز از ایران شکست خواهد خورد.

معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایران به فایننشال تایمز گفت که تهدید و ارعاب در (رفع) بن‌بست دیرینه ایران و غرب بر سر برنامه هسته ای تهران بی اثر خواهد بود.

تخت روانچی با زودهنگام خواندن گمانه زنی در مورد ماحصل تعامل احتمالی میان ایران و آمریکا در دولت ترامپ، افزود: در مورد مذاکرات، لازم است که سیاست آمریکا را ملاحظه کرده و تصمیم بگیریم که چگونه به آن واکنش نشان دهیم. در حال حاضر مسئله اصلی آن است که دولت جدید چه رویکردی در قبال ایران، مسئله هسته ای، امنیت منطقه و خاورمیانه خواهد داشت.

معاون سیاسی وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران در ادامه گفت: برجام هنوز می‌تواند مبنای مذاکرات بوده و با به ‌روزرسانی واقعیت‌های جدید را منعکس کند. بارها اعلام کرده ایم که اگر طرف‌های دیگر عمل به تعهدات خود را از سر بگیرند، ما نیز مایلیم که چنین کنیم.

وی افزود: همانطور که (با آن توافق) ثابت کردیم، ما طرفدار مذاکرات هستیم. اما چه کسی در گذشته مذاکرات را به شکست کشاند؟ دولت ترامپ بود که حاضر به مذاکره نبود.

تخت روانچی همچنین هشدار داد که اگر ترامپ دوباره رویکردی سختگیرانه در پیش گیرد، "فشار حداکثری با مقاومت حداکثری روبرو خواهد شد."

این دیپلمات ارشد ایران گفت: ما به دور زدن تحریم ها ادامه خواهیم داد؛ به شرکای تجاری خود تنوع خواهیم داد و روابط منطقه ای خود را برای حفظ آرامش تحکیم خواهیم کرد.

تخت روانچی در زمینه احتمال تحریم های شدیدتر نفتی علیه ایران در دولت دوم ترامپ گفت: گرچه ممکن است تحولاتی رخ دهد، منجر به تغییرات چشمگیر نخواهند شد. اگر دولت ترامپ تصمیم بگیرد که دوباره سیاست فشار حداکیری را در بازار نفت دنبال کند، حتماً شکست خواهد خورد. در دنیای امروز هیچ کشوری نمی تواند شروط خود را بر کل جامعه جهانی دیکته کند.

وی افزود که در حال حاضر "امیدواریم که او (دونالد ترامپ) آن اشتباه را تکرار نکند چرا که نتیجه آن تفاوتی نخواهد کرد."

معاون سیاسی وزیر امور خارجه گفت: دولت ترامپ ادعا کرد که در (دولت نخست) ایران را به میز مذاکره می آورد، اما نتوانست. بستگی به خودشان دارد که همان رویکرد را برای چهار سال دیگر اتخاذ کرده و دوباره شکست بخورند. با این حال، این یک کار غیرمنطقی است.

تخت روانچی در ادامه گزارش‌های اخیر در مورد دیدار امیر سعید ایروانی، سفیر ایران در سازمان ملل با ایلان ماسک، کارآفرین آمریکایی و متحد نزدیک ترامپ را تکذیب کرد و گفت: چنین دیداری انجام نشده است. اگر چنین دیداری برگزار می‌شد، بسیار شفاف عمل می کردیم. وی افزود که سفیران ایران معمولاً با چهره‌های غیررسمی مانند دانشگاهیان ملاقات می‌کنند.

معاون سیاسی وزیر خارجه کشورمان درباره پرونده شهادت سردار قاسم سلیمانی نیز گفت: قوه قضاییه ما روند قانونی را آغاز کرده و بر اساس اصولمان این مسیر را ادامه خواهد داد.

فایننشال تایمز با اشاره به احتمال حمایت ترامپ از تنش آفرینی رژیم صهیونیستی علیه ایران، نوشت که ایران هنوز حمله ماه گذشته اسرائیل را تلافی نکرده است. تخت روانچی در این زمینه گفت: ایران گرچه آماده مقابله با هر جنگ تحمیلی بوده، به دنبال جنگ، رویارویی و تنش نیست. به گفته این دیپلمات، با این وجود، تهران به حمایت از متحدان خود در "محور مقاومت" ادامه خواهد داد.

تخت روانچی گفت: ما به حمایت از جنبش مقاومت ادامه می دهیم. این سیاست جمهوری اسلامی است و تغییر نخواهد کرد.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
ترک جلسه هیأت آمریکا بعد از حمایت کلمبیا از فلسطین
گروسی: ایران توانایی بازسازی برنامه هسته‌ای خود را دارد
بازتاب بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در رسانه‌های عرب زبان
وضعیت آب و هوا امروز چهارشنبه 2 مهر+ وضعیت استان ها
هدف واقعی ‎آمریکا اخلال در فعالیت دیپلماتیک ایران در سازمان ملل است
صنعت قیر؛قربانی بانک مرکزی ومکانیسم حراج باز بورس کالا
تلاش آمریکا برای ازسرگیری میانجی‌گری قطر در مورد غزه
انفجار نزدیک سفارت رژیم اسرائیل در پایتخت نروژ
لاریجانی : ایران با تعصب از امنیت ملی دفاع می‌کند
تیراندازی به اردوگاه ارتش صهیونیستی در کرانه باختری
آغاز ثبت‌نام فروش فوق‌العاده سایپا و پارس‌خودرو از فردا
پسران هندبال ایران جهانی شدند
دیدار مجدد عراقچی و گروسی در نیویورک
نماینده فلسطین در سازمان ملل: به رسمیت شناختن کشور ما یک حق است
سردار نائینی: «وعده صادق 1 و 2» انسجام رسانه‌ای جنگ جدید را شکل داد
کشف تازۀ باستان‌شناسان در 2 کیلومتری تخت جمشید
برلین مدعی شد ارائه مهلت چندروزه به ایران از سوی تروئیکای اروپایی
پیشکسوت استقلال در بیمارستان بستری شد
نخست وزیر لبنان اظهارات نماینده آمریکا را محکوم کرد
دبیر: کسب 15 مدال در 20 وزن بی‌سابقه بود
ترامپ در دیدار با زلنسکی: روسیه از قدرت نظامی قابل‌توجهی برخوردار است
نورنما | کارون زیبا،اهواز
سه برابر شدن یارانه خانواده‌های غیرکارمند دارای 3 فرزند
گروسی: بازرسان آژانس در راه ایران هستند
حماس ادعاهای ترامپ را کاملا بی‌اساس توصیف کرد
ماکرون: آماده تحریم‌های اسرائیل هستیم
دیدار عراقچی با وزرای خارجه اسپانیا و قطر در نیویورک/توافق همکاری آموزشی ایران و مجارستان
مدافع ایرلندی در آستانه پرسپولیسی شدن
آلمان: درهای مذاکره با ایران باز است
تغییر ساعات کاری ساتنا و چکاوک از اول مهرماه+جزئیات
روز برگزاری دومین دیدار تدارکاتی تیم ملی فوتبال ایران تعیین شد
گزارش تصویری | « هفته دفاع مقدس»
دادستانی تهران علیه بلاگر وکیل‌نما اعلام جرم کرد
ترامپ ادعاهای خود علیه ایران را تکرار کرد/کنایه اردوغان به ترامپ در سازمان ملل
اطلاعیه سپاه ایلام در مورد انفجار کنترل شده طی امشب
اعلام جزییات نشست عراقچی با وزرای خارجه سه کشور اروپایی
رهبر معظم انقلاب اسلامی: اتحاد ملت ایران در جنگ دوازده‌ روزه دشمن را ناامید کرد
واریز مرحله پنجم وام 50 میلیونی بازنشستگان کشوری
نورنما | هفته دفاع مقدس گرامی‌باد
ناوگان الصمود به نزدیکی یونان رسید
دروغی به نام فرار ایران از میز مذاکره
استقبال حماس از بیانیه کنفرانس راهکار دودولتی در نیویورک
ایران 3-2 صربستان | با نمایش غیرت ملی پوشان، ایران به 8 تیم برتر جهان صعود کرد + بازی بعدی
گروسی رسما نامزد دبیرکلی سازمان ملل شد
قائم‌مقام معاون راهبردی رئیس‌جمهور منصوب شد
رایزنی عراقچی و دیپلمات‌های ارشد اروپایی در نیویورک
درخواست عربستان از همه کشورها برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین
افزایش سه‌ درجه‌ای دما در تهران تا شنبه
دادگاه لاهه تحریم می‌شود
پیام جنگی جدید نتانیاهو؛ استراتژی عملیاتی یا فرافکنی؟
X
آگهی تبلیغاتی