×
اقتصادی
شناسه خبر : 199682
تاریخ انتشار :

فرزین:

تامین مالی باید غیرتورمی باشد/ بانک‌ها 470 همت اضافه برداشت دارند

رئیس‌کل بانک مرکزی با بیان اینکه: تامین مالی باید غیرتورمی بوده و نباید مبتنی بر منابع بانک مرکزی باشد، گفت:470 همت اضافه برداشت بانک ها از بانک مرکزی داریم که با محاسبه بازار غیربانکی به 750 همت هم خواهد شد.

نورنیوز-گروه اقتصادی: رئیس‌کل بانک مرکزی با بیان اینکه دستگاه های مختلفی در تامین مالی نقش دارند، گفت:  هفت درصد تامین مالی با بازار سرمایه است، ۹۲ درصد بر عهده نظام بانکی و یک درصد باقی مانده سهم سایرین است.

«محمدرضا فرزین» امروز (شنبه) در همایش «تامین مالی تولید از بنگاه داری به بنگاه سازی» افزود:‌رشد ۸ درصدی تعریف شده است در سال های اخیر رشد چهار تا پنج درصدی هم داشته‌ایم.
وی گفت: مشکل اصلی تنگاهای مالی و رفع این مشکلات است و اگر نتوانیم تامین مالی خوبی داشته باشیم موفق نمی شویم.

وی بیان‌داشت: نیاز به پول بیونی داریم و سهم سرمایه گذاری خارجی خیلی کم شده است؛ در چند دهه اخیر هرگز سرمایه گذاری خارجی بیشتر از هفت درصد نبوده است اما امروز خیلی پایین تر هم آمده است.

فرزین اضافه‌کرد: تامین مالی باید غیرتورمی بوده و نباید مبتنی بر منابع بانک مرکزی باشد .

وی تاکید کرد: باید کاری کرد که بانک ها تامین مالی غیرتورمی کنند، چرا که خلق پول تورمی برای بانک ها آسان است و از دهه ۹۰ در چرخه معیوب تامین مالی تورمی گیر کرده ایم.

رئیس‌کل بانک مرکزی یادآور شد: نظام بانکی هم به واسطه سهم زیاد در تامین مالی دچار انحراف شده است.

وی گفت: تامین مالی نادرست تورم زا است و آسیب های دیگری به ما خواهد زد.

فرزین در خصوص ناترازی بانک ها، افزود: مطابق قانون برنامه، سرمایه نظام بانکی باید هشت درصد شود که امروز منفی یک درصد است. باید ۱۱۰۰ همت پول وارد نظام بانکی کنیم تا به هدف برنامه برسیم.

وی اظهار داشت: ۴۷۰ همت اضافه برداشت بانک ها از بانک مرکزی داریم که با محاسبه بازار غیربانکی به ۷۵۰ همت هم خواهد شد.

رئیس‌کل بانک مرکزی خاطرنشان کرد: نظام بانکی برای تامین مالی خود ناترازی دارد، بنابراین اصلاح بانکی در اولویت است.

وی افزود: ۷۰۰ همت از ۱۱۰۰ همت یاد شده برای بانک های غیردولتی است که عمده آن بر عهده یک بانک است، امروز ۱۴ بانک ما زیان انباشته دارند.

وی افزود: برای رفع ناترازی شبکه بانکی باید پنج دسته چالش را در نظر بگیریم. اول اینکه مطالبات بانک‌ها از دولت باید تعیین تکلیف شود. مسئله بعدی بحث تسهیلات تکلیفی است و با اینکه دوستان مجلس می‌گویند که نباید خیلی بر تسهیلات تکلیفی تاکید کرد؛ اما باید بگوییم که ما با تسهیلات تکلیفی مخالف نیستیم بلکه با اعداد آن مخالفیم. 

افزایش اختیارات بانک مرکزی با اجرای قانون جدید

فرزین تاکید کرد: امسال قرار است حدود یک‌هزار و ۵۰۰ همت پول جدید خلق کنیم، این در حالی است که جمع تسهیلات تکلیفی کشور یک‌هزار و ۱۰۰ همت می‌شود؛ در چنین شرایطی باید برای بخش خصوصی چه کاری انجام شود؟

وی افزود: موضوع بعدی غیرتخصصی بودن بانک‌ها است و هم‌اکنون بانک‌ها همه کار انجام می‌دهند؛ اما در هیچ کشوری این‌گونه نیست که بانک‌ها هم توسعه‌ای، هم تخصصی و هم قرض‌الحسنه باشند. 

رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به این موضوع که در برنامه‌های آینده هفت دسته بانک تخصصی در نظر گرفته‌ایم تا هر بانک کار تخصصی خود را انجام دهد، گفت: این موضوع در قانون برنامه دیده شده و در حال آماده کردن شرایط برای تخصصی شدن بانک‌ها هستیم که در دستور کار بانک مرکزی است. 

وی اظهار داشت: قانون جدید بانک مرکزی که در مجلس نیز به تصویب رسیده، در بخش نظارتی مباحث کاملی را در نظر گرفته است. البته برخی از خلاهای این قانون مثل حوزه «فیصله» یا «گزیر» باید در قانون بانکداری در نظر گرفته شود.

فرزین تصریح‌کرد: اکنون با قانون جدید بانک مرکزی اختیارات بانک مرکزی برای مقابله با ناترازی شبکه بانکی افزایش یافته است.

وی افزود: مواد ۲۷ تا ۲۹ قانون بانک مرکزی در حوزه نظارت می‌گوید که این بانک می‌تواند اقدامات پیشگیرانه و تجسسی داشته باشد، در ماده ۳۰ تا ۳۲ مباحث مربوط به نظارت مطرح شده و در مواد ۳۳ تا ۳۴ نیز بحث گزیر مطرح شده است، تصمیم خود را گرفته‌ایم که برای تخصصی شدن بانک‌ها و افزایش سرمایه‌ها چه اقداماتی را در برابر هر بانک انجام دهیم و اقدامات آن در دست اجرا است. 

رئیس‌کل بانک مرکزی افزود: به‌جز یکی دو بانک از بانک‌های خصوصی که برنامه مشخصی برای آنها نوشته شده، باقی بانک‌ها را به کفایت سرمایه هشت درصد خواهیم رساند، همچنین درباره آن دو بانک خصوصی نیز در دوره پنج ساله به طور قطع کفایت سرمایه آنها را به هشت درصد خواهیم رساند و اگر به این سطح نرسند باید منحل شوند.

وی خاطرنشان کرد: همواره این مسائل را به مدیران بانک‌ها ارجاع می‌دهیم، اما باید نقش سهامداران نیز در نظر گرفته شود. 

فرزین ادامه‌داد: قرار است بانک توسعه‌ای توسط وزارت امور اقتصادی تاسیس شود که در این زمینه با همکاری وزارت اقتصاد در حال تاسیس بانک توسعه‌ای هستیم.

وی با بیان اینکه بانک توسعه‌ای می‌تواند بنگاه‌داری داشته باشد، افزود: بانک تجاری و بانک قرض‌الحسنه به هیچ وجه نباید بنگاه‌داری کند، اما بانک توسعه‌ای می‌تواند بنگاه‌داری کند. 

رئیس‌کل بانک مرکزی تاکید کرد: در قانون برنامه بخشی از مسائل ناترازی شبکه بانکی حل می‌شود، اما بخش دیگر را نیز سهامداران باید پول بیاورند. بانکداری بدون آوردن پول امکان‌پذیر نیست و سهامداران بانک‌های کشور چه دولت باشد، چه بخش غیردولتی باید پول به بانک بیاورند.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
گاردین: ترامپ حتی ریاست‌جمهوری را معامله می‌بیند!
رضا غندی پور رسما به شباب الاهلی امارات ملحق شد
توافق بزرگ ایران و چین برای برقی‌سازی 1000 کیلومتر ریل
وزیر خارجه آمریکا: «ویتکاف» برای مذاکرات آتش‌بس در غزه تلاش می‌کند!
دیپلمات فرانسه به وزارت خارجه صهیونیست‌ها احضار شد
بقائی: ایران تحت فشار از حقوق هسته‌ای خود نخواهد گذشت
ترامپ: ایران حق غنی‌سازی اورانیوم ندارد
وزیر نفت: امکان قاطی شدن آب و بنزین در جایگاه‌ها وجود ندارد
سخنگوی دولت: تعطیلی یک‌هفته‌ای تابستانه در دست بررسی است
پیاتزا 25 والیبالیست را به اردوی تیم ملی دعوت کرد
انتقاد بازیگر «بازی تاج‌وتخت» از سکوت هالیوود در برابر کشتار در غزه
167 کیلوگرم شمش طلا در مرکز مبادله معامله شد
استاندار تهران: تعویض کاهنده‌ها با هزینه بسیار محدود در اختیار شهروندان قرار می گیرد
کمک‌های هوایی به غزه یا مهندسی گرسنگی؟
آلودگی در مرز قرمز؛ هوای تهران برای همه ناسالم شد
بقایی حمله رژیم صهیونیستی به کشتی «حنظله» را محکوم کرد
پزشکیان:اگر مسئولی اشتباهی کرد کمک کنیم آن را رفع کند و پرونده‌سازی نکنیم
وزیر جهاد کشاورزی: قیمت برنج داخلی به‌زودی متعادل می‌شود
رئیس سازمان اطلاعات سپاه: امنیت کشور در شرایط خوبی قرار دارد
فاجعه در بزرگراه پاکستان؛ واژگونی مرگبار اتوبوس در پنجاب
فداکاری در دل شب؛ ناجی‌ای که برای نجات 6 نفر جان باخت
کمبود نیروی کار ماهر؛ مهم‌ترین چالش صنعت کشور از نگاه کارفرمایان
نتانیاهو: اجازه ورود کامل کمک به غزه را نمی‌دهیم
انتقال پایتخت به سواحل جنوبی مخاطرات امنیتی ندارد
خروج ایران از NPT در واکنش به فعال‌سازی مکانیسم ماشه
برنامه کامل هفته‌های اول تا پانزدهم نیم‌فصل اول اعلام شد
خلافِ واقع!
استقلال و پرسپولیس مهرماه به ورزشگاه آزادی بازمی‌گردند
جهش فناوری در ایران؛ ساخت بازوی رباتیک فایبرکربنی برای صنعت خودرو
سودجویان در کمین‌اند؛ ارز و سیم‌کارت را فقط از مراکز مجاز تهیه کنید
رسانه ژاپنی: «زاهدی» کلید تقویت خط حمله «توکیو وردی» است
بارسلونا با پیروزی 3-1 گام نخست خود را محکم برداشت
ثبت احوال بدون مراجعه حضوری گواهی انحصار وراثت صادر می‌کند
راه اندازی مسیر دریایی خرمشهر-بصره برای زائران اربعین
دیلی تلگراف خبر داد: آتش‌بس در غزه تعارض آشکار دیدار ترامپ و استارمر
4 دلار میزان تخفیف نفتی ایران به چین
قانون‌گذاری برای سکوت یا مقابله با اخبار جعلی؟
نورویدئو | چهل روز گذشت
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات: ارتباطات پایدار از ایران تا کربلا تامین می‌شود
حمله نظامیان صهیونیست به کشتی حنظله/حنظله چیست؟/جهاد اسلامی اقدام اسرائیل را محکوم کرد
محور هراز سه شب متوالی بسته می‌شود
قیمت خودرو امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از وعده پایان جنگ ها تا بمب‌های رادارگریز؛ تناقض بزرگ سیاست ترامپ
قیمت دلار و سایر ارزها امروز یکشنبه 5 مرداد 1404
ناگفته‌های جنگ 12 روزه از زبان وزیر امور خارجه ایران
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از عفو نظام تا بازگشت به ترور؛ بهروز احسانی اسلاملو که امروز اعدام شد کیست؟
آخرین وضعیت پرونده قتل الهه حسین‌نژاد؛ بررسی اتهامات و مراحل قانونی
خشونت در فروشگاه آمریکایی؛ 11 نفر قربانی چاقوکشی شدند
«ابرقویی‌نژاد» پرسپولیسی شد
X
آگهی تبلیغاتی