×
بین الملل
شناسه خبر : 197866
تاریخ انتشار :

عبدالرضا فرجی‌راد *

پاسخ ایران به اسرائیل و موضع آمریکا

این روزها از مسئولان کشور می‌شنویم که پاسخ به رژیم صهیونیستی قطعی است. طبیعتا با توجه به صحبت قبلی مقام رهبری که فرمودند من «پاسخ به اسرائیل را به مسئولان کشور واگذار کردم» بدین معنی است که مسئولان به ویژه در شورای امنیت ملی نشستند، جمع بندی کردند، نظرات را گرفتند و به این نتیجه رسیدند که لازم است پاسخ داده شود.

نورنیوز-گروه بین الملل: سخنان روز گذشته رهبری نیز احتمالا جمع بندی نظرات مسئولان است. حال مساله این است که حتما ایران مثل روش‌های گذشته پاسخ خواهد داد که طبیعتاً معلوم نیست و ممکن است همان روش‌ها باشد و ممکن است روش‌های دیگر باشد و شاید هم مجموعه‌ای از روش‌ها از داخل ایران یا کشورهای دیگر که با مقاومت رابطه دارند یا حتی از همان کشورهایی که نیروهای مقاومت در آنها حضور دارند پاسخ اسرائیل داده شود.

 اکنون شاهدیم که از جانب لبنان عملاً حملاتی به بعضی از شهرهای اسرائیل صورت می‌گیرد. از طرفی برخی صحبت از تاثیر تحولات منطقه بر انتخابات پیش روی آمریکا می‌کنند که اساسا روی این انتخابات تاثیر‌گذار خواهد بود یاخیر. آنچه مسلم است اگر طی این سه روزه پاسخی داده نشود بعید است که تاثیر زیادی داشته باشد، اما اگر حمله در همین سه روز صورت گیرد می‌تواند مقداری به ضرر دموکرات‌ها تمام شود و طبیعتا بی‌تاثیر نیست. هرچند که تقریباً نزدیک به نیمی از جمعیت آمریکا که حق رای دارند، یعنی ۷۰ میلیون تاکنون رای دادند و دیگر تاثیر‌گذار نیستند.

مساله اینکه حالا این آتش‌بس بین اسرائیل و حزب‌ا... و... به نتیجه می‌رسد که بعید است تا انتخابات به نتیجه برسد. چرا که نتانیاهو از نظر داخلی و هم از نظر اینکه بفهمد در انتخابات آمریکا چه نتیجه‌ای حاصل می‌شود و بر اساس آن نتیجه تصمیم می‌گیرد که چه سیاستی را برای آتش‌بس یا ادامه درگیری بپذیرد؛ لذا به تنش نیاز دارد.

البته اینکه برخی معتقدند تبادل آتش میان ایران و رژیم صهیونیستی به جنگ درگیری تمام‌عیار ختم می‌شود باید اذعان داشت که این رفت و برگشتی‌های حمله‌ای وجود خواهد داشت. ممکن است که ایران پاسخ دهد و آنها نیز در زمانی دیگر به ایران پاسخ دهند. اما آمریکایی‌ها وارد درگیری نمی‌شوند.

اگر ترامپ سه روز دیگر انتخاب شود تلاش خواهد کرد با توجه به قول‌هایی که داده فشار بیاورد که نتانیاهو جنگ را تمام کند. اما اگر هم خانم هریس در انتخابات پیروز شود سیاستش با بایدن تا حدودی متفاوت خواهد بود. خانم هریس با آقای نتانیاهو مشکل پیدا می‌کند همچنان که آقای اوباما مشکل پیدا کرد. لذا بعید به نظر می‌رسد که این رفت و برگشتی‌ها به جنگ منطقه‌ای تبدیل شود. شرایط استراتژیک جهانی چنین اجازه‌ای را نمی‌دهد و آمریکا هم نمی‌خواهد به خاطر اینکه بالاخره جنگ اوکراین در جریان است.

چینی‌ها هم به عنوان مهره اصلی دشمنی با آمریکا تا حدودی فراموش شدند. طبیعتاً آمریکا نمی‌خواهد جنگ دومی ایجاد شود که به جنگ سوم در تایوان و دریای جنوبی چین ختم شود و چین از آن استفاده کند. لذا به هیچ وجه آمریکا اجازه نمی‌دهد که اسرائیل آنها را به سمت جنگ مستمر و دائمی ببرد. اتفاقا همین کشتی و هواپیما آوردن آمریکا برای دفاع از اسرائیل در منطقه به خاطر این است که شدت حملات ایران رو بگیرند.

* استاد ژئوپلیتیک و کارشناس مسائل بین‌المللی


آرمان ملی
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
زن فلجی که با ذهنش نوشت؛ انقلابی در فناوری نورالینک و خواندن ذهن + عکس
مخالفت ایران و روسیه با تمدید مهلت مکانیسم ماشه + فیلم
سرویس اطلاعات روسیه: آمریکا و انگلیس به‌دنبال جایگزین زلنسکی هستند
محکومیت عبدالرضا داوری به 6 ماه حبس
7 هزار میلیارد تومان اعتبار برای افزایش ظرفیت انتقال آب به تهران و کرج
فردا صبح در تبریز صدای انفجار شنیده می‌شود
پلمب یک استخر پس از مسمومیت 15 نوجوان همدانی
حمله موشکی بالستیک فراصوت نیروهای مسلح یمن به فرودگاه اللد اسرائیل
دومین لژیونر والیبال ایران در راه ایتالیا
مسابقات رنکینگ جهانی اسکواش؛ اعتمادپور به مدال طلا رسید
تشدید اعتراضات علیه کشتی‌های کروز اسرائیلی در یونان
وزارت کشور متولی مجوزدهی به تاکسی‌های اینترنتی شد
از سرگیری پروازهای مستقیم مسافربری بین روسیه و کره شمالی بعد از 35 سال.
افشای محتوای خصوصی کاربران در گروه‌های تلگرام، خشم کاربران چینی را برانگیخت
عمل جراحی موفق جداسازی دوقلوهای به‌هم‌چسبیده در عربستان +فیلم
گونه‌ای نادر از بارناکل حفار در خلیج فارس کشف شد
ادعای مضحک و عجیب ترامپ درباره اوضاع غزه
تهیه‌کننده «دیالوگ» با قید وثیقه آزاد شد
نخستین دیدار مقامات ناسا و نیروی فضایی روسیه پس از 7 سال
سیاست‌نامه | رمزگشایی از بیانیه 191 کنشگر درباره ایران پساجنگ
عراقچی فردا به تاجیکستان می‌رود
هشدار اقتصاددانان؛ حذف صفرها بدون ثبات، تورم را تکرار می‌کند
سایپا تا 15 شهریور باید خودروهای ناقص کامل کرده و تحویل دهد
آغاز توزیع «دیبا کارت اعتباری» ویژه خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران
ناتوانی غرب در عدم اجرای قوانین بین‌المللی در قبال رژیم صهیونیستی
نشاط ملی با تعطیلات تابستانی ایجاد می‌شود اگر...
دفاع 12 روزه، مرصاد دوم در نبرد منطقه‌ای
افشای طرح‌های جدید ارتش اسرائیل برای تشدید حملات به نوار غزه
وزیر جهاد کشاورزی: تخصیص ارز ترجیحی 28500 تومانی به کالاهای اساسی ادامه دارد
مسدود شدن تونل توحید تهران از ساعت 24 امشب + مسیرهای جایگزین
رئیس‌جمهور به وزارت بهداشت و معاونت علمی رفت
مهاجرانی: تعطیلی یک هفته‌ای فردا در دولت تعیین تکلیف می‌شود
استقلال با آدان گلر اسپانایی به توافق رسید
پیش‌فروش بلیت پروازهای اربعین 1404 از فردا آغاز می‌شود
بازگشت مسعود ریگی به فجر سپاسی با قراردادی یک‌ساله
نمایش ارسال کمک ها به غزه با فشارهای مقاومت اشغالگران
رئیس مجلس در نشست ژنو: جنایات رژیم صهیونیستی کابوسی وحشتناک و تهدیدی جهانی است
وزیر امور خارجه: برنامه مذاکره ای هنوز تعیین نشده است
آنتن‌دهی ضعیف در جاده‌ها و روستاها، محور اصلی سوالات نمایندگان از وزیر ارتباطات
کدام استان‌ها فردا چهارشنبه تعطیل شدند؟
پادشاه اردن هشدار داد: خطر شعله‌ور شدن درگیری بزرگ‌تر در منطقه وجود دارد
بارگذاری فیش حقوقی تیر ماه بازنشستگان کشوری
رشد چشمگیر تردد مسافران از مرزهای چذابه و شلمچه نسبت به سال‌های گذشته
جنگ 12 روزه در سریال‌های تلویزیونی قاب بندی می شود
پشت پرده خاموشی هم زمان تلویزیون‌های «اسنوا» و «دوو»
عضو شورای شهر: بعد از خروج اتباع از کشور، نیروهای پاکبان 80 درصد کاهش داشتند!
شمار شهدای غزه از 60 هزار نفر فراتر رفت
پایتخت چین در تسخیر سیل +فیلم
گزارش تصویری | مراسم بزرگداشت شهدای جنگ تحمیلی 12 روزه
بورس در بحران؛ درمان مقطعی یا اصلاح بنیادین؟
X
آگهی تبلیغاتی