×
اقتصادی
شناسه خبر : 197407
تاریخ انتشار :

دفاع فرزین از لایحه اجازه افزایش سهمیه دولت در صندوق بین‌المللی

محمدرضا فرزین رئیس کل بانک مرکزی در مجلس از لایحه اجازه افزایش سهمیه دولت جمهوری اسلامی ایران در صندوق بین‌المللی دفاع کرد.

نورنیوز-گروه اقتصادی:  رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه بخشی از سرمایه دولت در صندوق بین المللی پول، از ۲۵ درصد ارز کشورهای دیگر تامین خواهد شد، گفت: یک میلیارد و ۷۸۳ میلیون دلار سرمایه ایران در صندوق بین‌المللی پول افزایش خواهد یافت.

 محمدرضا فرزین در جلسه صحن علنی روز چهارشنبه - ۹ آبان ماه - مجلس شورای اسلامی، در دفاع از لایحه اجازه افزایش سهمیه دولت جمهوری اسلامی ایران در صندوق بین‌المللی پول گفت: قرار است ما حدود یک میلیارد و ۷۸۳ میلیون دلار افزایش سرمایه در صندوق داشته باشیم در این راستا بانک جهانی گفته است هر کسی می‌تواند ۵۰ درصد افزایش سرمایه داشته باشد.

وی ادامه داد: برای تامین این مقدار پول، ۷۵ درصد سفته و ریال می‌دهیم و ۲۵ درصد از ارزی که در کشورهای دیگر داریم و استفاده نمی‌کنیم را به صندوق به عنوان سرمایه منتقل می‌کنیم، چون صندوق بین‌المللی پول سود می‌دهد و ۵ میلیارد دلار با سود به ۷ میلیارد دلار می‌رسد و این پول در مراحل بعدی قابل استفاده است.

رئیس کل بانک مرکزی تاکید کرد: اگر هم نخواهیم پول را به صندوق ببریم می‌توان از حق برداشت مخصوص (SDR) خودمان استفاده کنیم.

وی یادآور شد: اگر سهم ما افزایش پیدا نکند دیگران افزایش سرمایه داده و با ما سرگروه می‌شود و ما باید پشت آن کشورها بنشینیم چرا باید ۵۰ سال سرگروهی خود را از دست بدهیم.

فرزین با اشاره به انتقادات نمایندگان از عملکرد صندوق بین‌المللی پول اظهار کرد: ما هم منتقد بزرگ صندوق هستیم منتهی از عملکرد خودمان دفاع می‌کنیم. دلیلی نمی‌شود که به دلیل منتقد بودن جایگاه خود را از دست دهیم بلکه باید همچنان فعال بوده و جایگاه قبلی خود را حفظ کنیم که این به افزایش سرمایه نیاز دارد.

رئیس کل بانک مرکزی تاکید کرد: ما در عراق و ترکیه پول داریم ولی سودی به ما نمی‌دهند می‌توانیم این پول را به صندوق بین‌المللی انتقال دهیم که هم سود بگیریم و هم این‌که دیگر نمی‌توانند آن را بلوکه کرده و دست‌اندازی کنند.

وی در واکنش به طرح انتقاداتی که چرا صندوق بین‌المللی پول در زمان کرونا به ما کمک نکرد، گفت: بنده این انتقاد را با رئیس بلغارستانی این صندوق مطرح کردم که در پاسخ گفت که حتی به کشور خودش هم پولی نداده است از طرفی دیگر ما تحریم هستیم و سختگیری‌ هم می‌شود ولی در نهایت پول‌های ما در صندوق بین‌المللی به عنوان ذخائر ارزی کشور به شمار می‌آید.

در ادامه نمایندگان با ۱۸۱ رای موافق با گزارش کمیسیون اقتصادی مجلس درباره لایحه اجازه افزایش سهمیه دولت جمهوری اسلامی ایران در صندوق بین المللی پول موافقت کردند.

به گزارش ایرنا، به این ترتیب سهم جمهوری اسلامی ایران نزد صندوق بین المللی پول از طریق بانک مرکزی جمهوری اسلامی به میزان یک میلیارد و ۷۸۳ میلیون ۶۰۰ هزار حق برداشت مخصوص افزایش دهد که میزان ۳ میلیارد و ۵۶۷ میلیون ۱۰۰ هزار حق برداشت مخصوص، سهم فعلی به میزان ۵ میلیارد و ۳۵۰ میلیون ۷۰۰ هزار حق برداشت مخصوص افزایش یابد.


نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
یمن در اقدامی کم سابقه آسمان اسرائیل را بست!
غیر حضوری شدن مدارس 14 شهرستان به علت گرد و غبار
ترمز خودروهای وارداتی با عوارض 2.4 برابری کشیده شد
سوپرگل آنتونی به اسپانیول در دقیقه 90+فیلم
پاسخ معنادار وزیر دفاع به تهدیدات واشنگتن؛ همه پایگاه‌های آمریکا در منطقه هدف مشروع است
رونمایی از موشک قاسم بصیر، کابوس سامانه تاد + فیلم
سایپا در جاده ایران خودرو!
گزارش تصویری | فاجعه انسانی در غزه
اسراییل بار دیگر ایران را تهدید کرد؛ نتانیاهو: ایران مسئول حملات حوثی ها است
آخرین جزییات انفجار در بندر شهید رجایی/ خسارت 200 هزار میلیاردی به خودروها
نورنما | هنرمندان شیرازی،تیشه نزدند بر ریشه اش دمیدند روحی نو در پیکرش
سی‌وچهارمین قهرمانی بایرن؛ هری کین بالاخره جام گرفت!
فرانسه علیه برنامه موشکی ایران
عکس های منتخب ایران، یکشنبه 14 اردیبهشت 1404
پایان فرار یک متهم در اشکنان
طوفان در کمین پایتخت؛ هشدار هلال احمر برای تهران، قم و البرز
پادکست | مادرانه ها؛ نقش محوری مادر در شکل گیری شخصیت
نیش زنبورها به قلب شیاطین سرخ/ منچستر یونایتد 3-4 برنتفورد+ خلاصه بازی
آغاز برخورد با مقصران انفجار بندر شهید رجایی؛ دو مدیر خاطی بازداشت شدند
نقد فواد ایزدی نسبت به پیام صلح رییس ستاد کل نیروهای مسلح!
ترامپِ مدعی ضدجنگ با بودجه جنگی؛ آیا پنتاگون کاخ سفید را بلعیده است؟
پشت پرده شایعه تغییر فرمانده کل سپاه
کمدی «صددام»، نامی پرحاشیه را دوباره به پرده سینما آورد
فرصت طلایی برای دریافت وام بدون تشریفات اداری؛ فقط تا پایان تیرماه
الاهلی عربستان، رکورد سالها قبل استقلال را تکرار کرد
آتش‌سوزی شدید در شهرک صنعتی قم
سایپا در جاده ایران خودرو!
جزییات نحوه پاک شدن نمره منفی رانندگان متخلف+ فیلم
سیلی به رئیس اپوزیسیون ترکیه+ فیلم
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران (24)«اسفراین»
سهام‌داران عدالت، فریب نخورید!
واقعیت شب پر حادثه البرز چه بود؟
هیچ منفعتی برای امت اسلامی بالاتر از اتحاد نیست
آغاز فروش فوری وانت محبوب ایرانی‌ها
هشدار طوفان در تهران؛ آماده‌باش برای کاهش دما
داروهای ممنوعه در حج اعلام شد؛هشدار جدی سازمان حج!
قیمت ارزهای خارجی امروز 14 اردیبهشت 1404 +جدول قیمتها
از کنکور سخت‌تر،‌ سهمیه‌هاست!
ویدئویی از سکوی زباله فردیس کرج که دیشب آتش گرفت
انصار الله: حمله به بن گوریون با موشک هایپرسونیک انجام شد +فیلم
سقوط آرام طلا پس از صعود تاریخی؛ اصلاح قیمت کامل شد؟ + عکس
جزییات نحوه تغییر تاریخ تولد
کارگران، قهرمانان بی‌صدای اقتصاد ایران
«قاتل بی‌رحم» اینستاگرامی دستگیر شد
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 14 اردیبهشت 1404 + جدول
جهش میلیونی قیمت خودرو؛ بازار در تب دلار سوخت + جدول قیمتها
نورنما | تصاویر شوکه کننده از درگیری دو راننده خشمگین
طوفان خاک در جنوب؛ کلاس‌های نوبت عصر غیرحضوری شد
بارش‌های نجات‌بخش در حوضه ارومیه؛ امید به احیا زنده شد
چرا هزینه خدمت سربازی باید بیشتر از ازدواج شود؟!
X
آگهی تبلیغاتی