×
بین الملل
شناسه خبر : 196052
تاریخ انتشار :

فریدون مجلسی*

انتخابات آمریکا و حوادث منطقه

تا چند روز دیگر انتخابات ریاست جمهوری در ایالات متحده آمریکا برگذار خواهد شد. این دوره از انتخابات در آمریکا کمی با دوره‌های قبل متفاوت است و رئیس جمهور کنونی آمریکا به علت بیماری که گرفتار آن شده از حضور در عرصه انتخابات انصراف داده است و معاون خود خانم هریس که یک حقوق دادن و قاضی است نامزد حزب دموکرات است.

نورنیوز-گروه بین الملل: در طرف مقابل نیز دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا نامزد حزب جمهوری‌خواه است. او برای اینکه به نقطه کنونی برسد تلاش‌های زیادی کرده و از ده‌ها مانع از جمله بررسی پرونده‌اش در دادگاه‌های مختلف به جرم‌های مختلف را پشت سر گذاشته است. اکنون دو کاندیدا در حال انجام آخرین فعالیت‌های انتخاباتی خود هستند و نظرسنجی‌های مختلفی از محبوبیت و کسب رای این دو کاندیدای حزب دموکرات و جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست جمهوری منتشر شده است.

 در ابتدا و بعد از اینکه جو بایدن از نامزدی ریاست جمهوری انصراف داد کمتر پیش‌بینی می‌شد خانم هریس بتواند در نظرسنجی‌ها با توجه به فرصتی که برای نماینده حزب دموکرات به منظور معرفی برنامه‌هایش در انتخابات از دست رفته بود بتواند آرای لازم را خصوصا در نظرسنجی‌ها به دست آورد. با این وجود شاهد بودیم که او حتی در مقطعی توانست آرای خود را در نظر سنجی‌ها از دونالد ترامپ بیشتر کرده و بخشی از آرای جامعه آمریکا را به سمت خود جذب کند.

اکنون هر دو کاندیدا در شرایط نسبتا برابر قرار دارند و البته در برخی نظرسنجی‌ها دونالد ترامپ و در برخی دیگر خانم هریس پیش افتاده است اما به صورت کلی به نظر می‌رسد تا اینجای کار آرای دو نفر در نظرسنجی‌ها فارغ از آرای الکترال با هم مساوی است. این آرای الکترال است که در ایالات متحده آمریکا نتیجه انتخابت را معلوم می‌کند و حتی مواقعی بوده که آرای یک کاندیدا از دیگری بیشتر بوده اما به علت در نظر گرفتن الکترا آراها شخص دیگر رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا شده است.

اکنون در شرایط کنونی چند ایالت که از تعداد بیشتری از آرای الکترا برخودارند می‌توانند نتیجه انتخابات در آمریکا را مشخص کنند و اکنون نمی‌توان با توجه به شواهد در مورد آرای این ایالت‌ها نظری قاطع داد.

بر اساس برخی از آرایی که تا کنون اخذ شده هر چند آرای هنوز شمارش نشده است اما این آرا چندان برای خانم هریس امید آفرین نیست هر چند نتیجه نهایی نیز هنوز مشخص نیست.

نکته مهم این است که دونالد ترامپ کنونی نیز دیگر ترامپ قبلی نیست او ترامپی است که با تجربه شده و می‌داند که اقدامات افراطی دیگر در جهان امروز نتیجه نخواهد داد و جهان امروز هم جهان دیروز نیست و دنیا عوض شده است.

باید امیدوار بود نتیجه برخورد ایران و اسرائیل با هم نیز به توقفی منجر شود چرا که بعد از این توقف دیگر تفاوتی ندارد که ترامپ رئیس جمهور آمریکا باشد یا خانم هریس اگر هریس رئیس‌جمهور شود مسیر دولت کنونی ادامه خواهد یافت. اگر ترامپ پیروز شود می‌تواند در اوکراین آرامش ایجاد کند و نتیجه ان آرامش البته در نهایت به نفع روابط ایران و غرب است.

*دیپلمات پیشین و کارشناس امور سیاسی و بین‌المللی


آرمان ملی
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
بارگذاری فیش حقوقی تیر ماه بازنشستگان کشوری
رشد چشمگیر تردد مسافران از مرزهای چذابه و شلمچه نسبت به سال‌های گذشته
جنگ 12 روزه در سریال‌های تلویزیونی قاب بندی می شود
پشت پرده خاموشی هم زمان تلویزیون‌های «اسنوا» و «دوو»
عضو شورای شهر: بعد از خروج اتباع از کشور، نیروهای پاکبان 80 درصد کاهش داشتند!
شمار شهدای غزه از 60 هزار نفر فراتر رفت
پایتخت چین در تسخیر سیل +فیلم
بورس در بحران؛ درمان مقطعی یا اصلاح بنیادین؟
قیمت طلا و سکه امروز سه شنبه 7 مرداد 1404 + جدول قیمت‌ها
رمز گشایی از جنایت هولناک در بولوار فرهنگ مشهد
مجوز واردات سگ و گربه صادر شد؛ کالاهای اساسی زندگی انسان‌ها همچنان در صف!
چرایی تأخیر در صدور فیش حقوق بازنشستگان!
وقتی تلویزیون دیگر منبع خبر نیست!؛ گزارش یک افول بی سابقه
قیمت دلار و سایر ارز ها امروز سه‌شنبه 7 مرداد 1404 + جدول قیمت‌ها
ترامپ در حضور نخست‌وزیر انگلیس: شهردار لندن انسان ناخوشایندی است! +فیلم
جمهوری اسلامی استحکام بی‌نظیر پایه‌های نظام و کشور خود را به دنیا نشان داد+ فیلم کامل
پرتاب یک بمب دست‌ساز به داخل کابین یک خودروی نظامی اسرائیلی+ ویدیو
«رفع محاصره غزه»؛ شرط جدید مجلس برای مذاکره با غرب
سرگردانی بازنشستگان نیروهای مسلح برای دریافت کارت حساب پشتیبان
خدمات‌رسانی مواکب اربعین در مرز خسروی از 10 مرداد آغاز می‌شود
وزن سنگین سیاست
نوراینفو | نبرد خاموش با ناتوی اطلاعاتی در جنگ تحمیلی 12 روزه
ابعاد طرح کریدور داوود
تغییر نام 9 معبر به نام شهدای اقتدار
زلزله مدیریتی در استقلال؛ یک عضو دیگر از هیئت مدیره رفتنی شد
نقد درون‌ گفتمانی در حکمرانی
مرکز فرماندهی راهبردی؛ موتور آینده حکمرانی پسا جنگ
هشدار موج گرمای شدید در تهران؛ دما از مرز 40 درجه هم می‌گذرد
آخرین تحولات مربوط به انتقال پایتخت + فیلم
وزیر خارجه پاکستان: هیچ برنامه‌ای برای به رسمیت شناختن اسرائیل نداریم
سرلشکر موسوی: به قول‌های آمریکا و اسرائیل اعتماد نداریم
قیمت خودرو امروز سه‌شنبه 7 مرداد 1404+ جدول قیمت‌ها
بازگشت از عفو تا چوبه‌دار؛ فرجام تلخی که یک تروریست برای خود رقم زد
مراسم چهلمین روز شهادت حاج رمضان امروز با مداحی هلالی، پویانفر و نوشه‌ور برگزار می‌شود
اولین فیلم از آغاز حمله تروریست‌ها به دادگستری زاهدان منتشر شد +عکس
بی‌سیاستی مزمن درمورد مهاجران افغانستانی
آخرین خواهش الهه حسین‌نژاد از قاتلش چه بود؟ +عکس و جزئیات جدید از پرونده
مجلس به وزیر ارشاد کارت زرد داد!
تاکنون بیش از یک میلیون نفر در سامانه سماح ثبت‌نام کرده‌اند +لینک‌سایت
نوراینفو | چگونه هنگام قطع برق از سوختن لوازم منزل‌مان جلوگیری کنیم؟
خواهر رهبر کره شمالی: تلاش برای خلع سلاح هسته‌ای ما خنده‌دار است!
دوفوریتی | چرا بی‌آب و بی‌برق و بی‌انرژی شدیم؟
اولین حضور سرژ اوریه در ترکیب پرسپولیس +عکس
سرنشینان کشتی حنظله اعتصاب غذا کردند
کارت ورود به جلسه آزمون استخدامی آموزش و پرورش از دیروز منتشر شده است +جزئیات
تیراندازی مرگبار در منهتن 5 کشته از جمله یک افسر پلیس برجای گذاشت
لرزه بر موازنه دیپلماتیک! +فیلم
معاون پزشکیان: رئیس‌جمهور از تدوین لایحه «مقابله با انتشار محتوای خلاف واقع» خبر نداشت!
ایثار در شعله‌های آبیدر
وضعیت آب و هوا امروز سه‌شنبه 7 مرداد 1404 + وضعیت استان‌ها
X
آگهی تبلیغاتی