×
اقتصادی
شناسه خبر : 195977
تاریخ انتشار :

10 هزار خودروی برقی تا پایان 1403 در خیابان‌ها تردد می‌کنند

مدیر عامل گروه مپنا گفت: تخمین می‌زنیم تا پایان سال 10 هزار خودروی برقی در کشور فعال باشد که اغلب این خودروها وارداتی و تعدادی نیز تولید داخل هستند.

نورنیوز- گروه اقتصادی: محمد اولیا، مدیر عامل گروه مپنا در حاشیه بیست و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی برق، در جمع خبرنگاران در رابطه با اقدامات مپنا برای توسعه خودروهای برقی و ایستگاه‌های شارژ، گفت: ساخت خودرو بر عهده خودروسازان است و در این حوزه نیز اقداماتی صورت گرفته، در تهران تعداد خودروهای برقی در حال افزایش است.

وی ادامه داد: پیش‌بینی می‌شود که تا آخر امسال ۱۰ هزار خودرو در خیابان‌ها فعال باشند، تعداد زیادی از این خودروها از طریق واردات و بخشی نیز از تولید داخل خواهد بود.

اولیا با اشاره به اینکه مپنا خودروساز نیست اما شریک ساخت داخل و تأمین کننده زیرساخت‌های شارژ برای خودروهای برقی هستیم، خاطر نشان کرد: دو قرارداد برای این موضوع در دستور کار داریم، یک قرارداد با کرمان موتور داریم، اکنون خودرو ایگل در حال ساخت است، این خودرو به صورت مشترک توسط گروه مپنا و خودروساز ساخته می‌شود.

وی ادامه داد: هزار دستگاه از این خودرو در حال ساخت است که تا پایان سال تحویل می‌شود و تعداد زیادی از ایستگاه‌های شارژ در حال ساخت و تحویل بوده، دو موضوع را باید در نظر گرفت، وسعت کشور زیاد است و پوشش دادن این وسعت زمان‌بر خواهد بود، مساله بعدی تأمین مواد و قطعات لازم از نظر مسائل مالی، اختصاص ارز و حل مشکلات حمل وگمرک است تا کار ساخت داخل با توجه به اینکه برخی قطعات وارداتی است، به پایان برسد.

اولیا افزود: این فرایند در شرایط فعلی کشور طولانی است، بنابراین فرایند کار مقداری زمان‌بر می‌شود اما اصل خط تولید شارژها در دو کارخانه مپنا خیلی پر رونق فعال است تا نیازهای فعلی را پاسخگو باشیم.

وی با بیان اینکه در مساله تأمین برق وزارت نیرو همکاری زیادی دارد و عرضه صورت می‌گیرد و باید توجه داشت تأمین برق خودروها در ابعادی که وجود دارد خیلی ناچیز است و در برخی نقاط می‌تواند با ذخیره سازی به تأمین برق کشور کمک کند، گفت: در زمان پیک زمانی که تعداد خودروهای برقی زیاد باشد، می‌توان در طول شب خودرو را شارژ کرد در طول روز نه تنها در حمل‌ونقل خودرو مورد استفاده قرار بگیرد بلکه می‌توان در نقاطی که مشکل برق دارند نیز از برق ذخیره شده در خودرو استفاده کرد.

به گفته مدیرعامل گروه مپنا خودروهای برقی به شرط توسعه می‌توانند چند مزیت در بخش حمل‌ونقل، محیط زیست و تأمین برق داشته باشند.

اولیا در خصوص اقدامات مپنا برای جبران ناترازی برق برای سال آینده، گفت: وزارت نیرو ۱۴ اقدام را تعریف کرده که در این اقدامات بخش‌های مهمی همچون تولید با نیروگاه‌های حرارتی و تجدیدپذیر و مدیریت مصرف و وجود دارد، در تعدادی از این پروژه‌ها مپنا نقش مهم و کلیدی دارد در مجموع می‌توان گفت که مپنا برای تابستان سال آینده در دو بخش نیروگاه‌های حرارتی و تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی حدود ۶۰۰۰ مگاوات پروژه در حال اجرا دارد و سهم تجدیدپذیرها حدود ۳۰۰ مگاوات خواهد بود.

به گفته وی پیمانکاران دیگر نیز پروژه‌هایی را در دستور کار دارند و با این توصیف پیش‌بینی می‌شود که در تابستان سال آینده میزان ناترازی کمتر باشد.

وی با اشاره به پروژه‌های نفتی مپنا گفت: یکی از چهار شرکتی که در پارس جنوبی برای پروژه ازدیاد برداشت فعال بوده مپنا است، قرارداد اولیه اسفند سال گذشته امضا شد، اکنون قرارداد اصلی در شرف امضا است و در این فاصله نیز مپنا و دیگر شرکت‌ها فعال بوده‌اند ما نیز برای ایجاد تأسیسات لازم اقدامات مهمی را پیش برده ایم، قسمت دوم نیز تجهیزات توربوکمپرسور و توربو ژنراتور است که در کارخانه‌های مپنا ساخته می‌شود و قرارداد آن قرار بود در بهار امسال منعقد شود که بعد از شهادت رئیس جمهور فقید دچار وقفه شد و اکنون در ماه‌های اخیر مجدداً وزارت نفت و شرکت ملی نفت به آن سرعت بخشیده و به قرارداد خواهیم رسید.

به گفته مدیرعامل گروه مپنا از سال ۲۰۲۷ نیاز به این تجهیزات است که به تدریج اول با تعداد کم در سال تحویل می‌شود و در سال ۲۰۲۸ به بعد به ظرفیت نامی می‌رسد.

اولیا در خصوص پروژه ایران ال‌ان‌جی، گفت: این پروژه برای تأسیسات مایع‌سازی گاز است، مربوط به مپنا نمی‌شود و کارفرما آن را دنبال می‌کند، تنها بخش نیروگاه برعهده مپنا بوده که در گذشته ساخته شد و تأسیسات دیگری مانند آب شیرین‌کن نیز در حال انجام است.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
ترامپ: کمک‌های امریکا به کودکان غزه دزدیده می‌شود!
«کلیشه‌های سیاسی» جان کودکان غزه را نجات نمی‌دهد
پیش‌فروش خودروی کوئیک GX_L از امروز آغاز شد
تعداد ثبت‌نام کنندگان اربعین در سامانه سماح از یک میلیون نفر گذشت! +لینک‌سایت
جولانی اولین انتخابات مجلس سوریه پس از سقوط اسد را بدون حضور مردم برگزار می‌کند!
نوراینفو | هنگام مراجعه به دادگاه یا دادسرا چه کنیم؟
قیمت دلار و سایر ارزها امروز دوشنبه 6 مرداد 1404
مجلس در هفته منتهی به اربعین حسینی تعطیل شد
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
مرزهای شرقی برای ورود زائران اربعین 1404 فعال شد
اوباما خواستار اقدام فوری برای جلوگیری از قحطی در غزه شد
نورنما | آتش‌سوزی در هواپیمای بوئینگ 737
آموزش‌وپرورش: مدارس حق ندارند دانش‌آموزان با نمرات پایین را ثبت‌نام نکنند
شلاق اقلیمی
راز قتل مادر و دختر ساکن طبقه هفتم
کشورهای کوچک و گام‌های بزرگ
4 کشته در تیراندازی بازار معروف بانکوک +فیلم
آغاز دریافت کارت ورود به جلسه آزمون استخدامی آموزش و پرورش +جزئیات
وزیر کار: همسان‌سازی حقوق بازنشستگان مردادماه انجام می‌شود
نورنما | علائم و درمان گرمازدگی
حسین ابرقویی با پرسپولیس به توافق رسید؛ امضای قرارداد به‌زودی انجام می‌شود
اتابک: خسارت خودروهای آسیب‌دیده در جنگ 12 روزه خارج از نوبت پرداخت می‌شود
دولت و آزمون مهم صداقت و شجاعت
عضو سابق منافقین پس از سال‌ها جنایت به سزای اعمالش رسید که بود؟
دستور اژه‌ای برای شناسایی عاملان حمله تروریستی به دادگستری زاهدان +عکس و فیلم حادثه
فریده شجاعی: شخصاً حسینی را دوست دارم و می‌خواستم بماند
قیمت خودرو امروز دوشنبه 6 مرداد 1404 +جدول
انتقاد شدید حجازی از مدیریت استقلال و از دست دادن حسینی
زلزله 4.9 ریشتری عسلویه بوشهر را لرزاند
مستند سازی جنایات و ثبت مستندات مربوط به تخلفات و جنایات بین المللی آغاز شده است+فیلم
پیش‌بینی دمای بالای 50 درجه در برخی مناطق کشور
تنها یک مانع برای پیوستن سرژ اوریه به پرسپولیس باقی مانده!+ عکس
قاتل در دادگاه پرونده الهه حسین‌نژاد: نمی‌خواستم او را بکشم، مرا جادو کرده بودند +عکس
اربعین را با بسته‌های اینترنتی ویژه و ارزان‌تر همراه اول تجربه کنید!
مداردیپلماسی | مذاکرات استانبول رونمایی از شمشیر بدون دسته اروپا
یکی از سرنشینان کشتی حنظله: هیچ تعهدی به تل‌آویو ندادیم
وزیر کشور: حدود یک میلیون افغانستانی به کشورشان بازگشتند +فیلم
یمن: مرحله چهارم محاصره دریایی رژیم صهیونیستی آغاز شد
کمک‌های ادعایی به غزه ممکن است باعث سقوط دولت نتانیاهو شود
️ آغاز مرحله جدید طرح کالابرگ الکترونیک +جزئیات
وضعیت آب و هوا امروز دوشنبه 6 مرداد 1404+ وضعیت استان‌ها
گاردین: ترامپ حتی ریاست‌جمهوری را معامله می‌بیند!
رضا غندی پور رسما به شباب الاهلی امارات ملحق شد
توافق بزرگ ایران و چین برای برقی‌سازی 1000 کیلومتر ریل
وزیر خارجه آمریکا: «ویتکاف» برای مذاکرات آتش‌بس در غزه تلاش می‌کند!
دیپلمات فرانسه به وزارت خارجه صهیونیست‌ها احضار شد
بقائی: ایران تحت فشار از حقوق هسته‌ای خود نخواهد گذشت
ترامپ: ایران حق غنی‌سازی اورانیوم ندارد
وزیر نفت: امکان قاطی شدن آب و بنزین در جایگاه‌ها وجود ندارد
سخنگوی دولت: تعطیلی یک‌هفته‌ای تابستانه در دست بررسی است
X
آگهی تبلیغاتی