×
اجتماعی
شناسه خبر : 195809
تاریخ انتشار : شنبه 1403/08/05 ساعت 14:10
ساخت کوچکترین باتری زیستی لیتیومی جهان برای ایمپلنت‌ها

ساخت کوچکترین باتری زیستی لیتیومی جهان برای ایمپلنت‌ها

پژوهشگران دانشگاه آکسفورد یک باتری لیتیوم-یونی مینیاتوری و نرم را برای کاربردهای زیست‌پزشکی مانند دفیبریلاسیون بافت قلب و ضربان قلب ساخته‌اند.

نورنیوز-گروه اجتماعی: دانشمندان دانشگاه آکسفورد کوچکترین باتری زیستی لیتیومی جهان را برای ایمپلنت‌ها ساختند که در آزمایش‌های حیوانی به عنوان یک راه‌حل بی‌سیم و زیست‌تخریب‌پذیر برای مدیریت آریتمی‌های قلبی که یکی از دلایل اصلی مرگ و میر است، نویدبخش نشان داده است.

به نقل از آی‌ای، این باتری که از قطرات هیدروژل زیست‌سازگار ساخته شده است، با نور فعال می‌شود و قابل شارژ و زیست‌تخریب‌پذیر است.

تیم سازنده آن ادعا می‌کند که این باتری کوچک قابلیت‌های کلیدی را برای کاربردهای مختلف زیست‌پزشکی، مانند تامین انرژی آزادسازی دارو، دفیبریلاسیون قلب و تحویل انرژی برای ریزربات‌ها ارائه می‌کند.

دکتر یوجیا ژانگ(Yujia Zhang) از گروه شیمی دانشگاه آکسفورد و محقق ارشد این مطالعه می‌گوید: تا به امروز، این کوچک‌ترین باتری لیتیوم-یون هیدروژلی است و چگالی انرژی بالایی دارد.

باتری نرم مینیاتوری

توسعه دستگاه‌های هوشمند کوچک که اغلب کوچک‌تر از چند میلی‌متر مکعب هستند، به منابع انرژی مستقیم نیاز دارد.

برای دستگاه‌های زیست‌پزشکی که مستقیماً با بافت‌های بیولوژیکی تعامل دارند، این منابع انرژی باید از مواد نرم ساخته شوند تا از کاربردهای ایمن و کم‌تهاجمی اطمینان حاصل شود.

در حالت ایده‌آل، این باتری‌ها باید دارای ویژگی‌های خاصی از جمله ظرفیت بالا، زیست‌سازگاری، زیست‌تخریب‌پذیری و فعال‌سازی قابل تحریک باشند. آنها همچنین باید قابلیت کنترل از راه دور را داشته باشند تا عملکرد و سازگاری آنها در محیط‌های پیچیده افزایش یابد.

ثابت شده است که ترکیب همه این ویژگی‌ها در یک باتری واحد دشوار است. شکاف بزرگی در توسعه راه‌حل‌های انرژی مؤثر، ایمن و قابل انطباق برای کاربردهای زیست‌پزشکی وجود دارد، زیرا هیچ منبع برقی که در حال حاضر استفاده می‌شود، نمی‌تواند همه این ویژگی‌ها را به یک‌باره در یک باتری ترکیب کند.

دانشمندان دپارتمان شیمی و فارماکولوژی دانشگاه آکسفورد به منظور حل این مشکل، با استفاده از قطرات هیدروژل زیست‌سازگار، باتری لیتیوم-یونی کوچک و انعطاف‌پذیر جدیدی ساخته‌اند.

ساخت+کوچکترین+باتری+زیستی+لیتیومی+جهان+برای+ایمپلنت‌ها
 

این باتری با استفاده از فرآیندی به نام «مونتاژ با پشتیبانی از سورفکتانت» با کمک مولکول‌هایی که شبیه به صابون هستند، به سه قطره ریزمقیاس هر کدام با حجم ۱۰ نانولیتر می‌پیوندد. دو تا از این قطرات حاوی ذرات لیتیوم-یونی هستند که برای تولید انرژی با هم تعامل دارند.

به گفته این تیم، طراحی نوآورانه به چالش‌های کلیدی برای تامین انرژی دستگاه‌های پزشکی می‌پردازد و راه‌حلی زیست‌سازگار و کارآمد ارائه می‌دهد.

این باتری مبتنی بر هیدروژل منبع انرژی امیدوارکننده‌ای برای دستگاه‌های با مقیاس کوچک و کم‌تهاجمی است که به طور ایمن با بافت‌های بیولوژیکی تعامل دارند.

قدرت زیست‌سازگاری

این باتری که «باتری قطره‌ای» نام گرفته است، با نور فعال می‌شود و قابل شارژ و زیست‌تخریب‌پذیر است که آن را به کوچکترین باتری لیتیوم-یون هیدروژلی با چگالی انرژی برتر تبدیل می‌کند.

این باتری، حرکت مولکول‌های باردار بین سلول‌های مصنوعی را تامین می‌کند و ضربان و دفیبریلاسیون قلب موش را کنترل کرد. ضمن اینکه با ترکیب ذرات مغناطیسی می‌تواند به عنوان یک حامل انرژی متحرک نیز عمل کند.

به گفته این تیم، درمان‌های اثبات مفهوم قلب انجام شده در مدل‌های حیوانی، پتانسیل آن را به عنوان یک راه‌حل بی‌سیم و زیست‌تخریب‌پذیر امیدوارکننده برای مدیریت آریتمی‌های قلبی که یکی از دلایل اصلی مرگ ‌و میر در سراسر جهان هستند، نشان داد.

به گزارش ایسنا، پروفسور هاگان بیلی(Hagan Bayley) از دپارتمان شیمی دانشگاه آکسفورد و رهبر این گروه تحقیقاتی می‌گوید: این باتری ریز لیتیوم-یونی، پیچیده‌ترین باتری در مجموعه‌ای از بسته‌های برق میکروسکوپی است که توسط دکتر ژانگ ساخته شده است و به آینده‌ای خارق‌العاده برای دستگاه‌های الکترونیکی زیست‌سازگار که می‌توانند تحت شرایط فیزیولوژیکی کار کنند، اشاره می‌کند.

پژوهشگران یک درخواست ثبت اختراع برای این نوآوری خود ارائه کرده‌اند. آنها بر این باورند که این باتری کوچک و قابل تطبیق، فرصت‌های جدیدی را در چندین زمینه از جمله مراقبت‌های بالینی ایجاد می‌کند. این باتری به ویژه برای زیست‌ربات‌های کاربردی در مقیاس کوچک کاربردی خواهد بود.


کلید واژگان
باتریایمپلنتلیتیوم
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
جزئیات قتل همسر با کپسول های سمی
نورنما | مراسم شب وفات حضرت ام البنین(س) اهواز، حسینیه شهدای شمخانی
پیام مهم رزمایش مشترک ضدتروریستی سهند 2025
زلزله امروز گرمه در خراسان‌شمالی چقدر خسارت وارد کرد؟
ممنوعیت تردد شبانه دیزلی‌ها در تهران به دلیل آلودگی شدید
هشدار ترامپ به اوکراین : زمان توافق با روسیه از دست رفته است
جزئیات سفر امروز پزشکیان به کهگیلویه و بویراحمد
هشدار شمخانی درباره بدخوانی اقتدار ایران در خلیج فارس
کدام پهپاد ایرانی به کمک بارورسازی کشور آمد ؟
برنامه مسابقات ورزشی امروز 13 آذر 1404+ جدول پخش
مقایسه جهانی وام مسکن؛ جایگاه ایران کجاست؟
جدول فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون |پنجشنبه 13 آذر
واکنش حماس به جنایت جنگی اخیر اسرائیل
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 13 آذر+ وضعیت استان ها
بومی‌سازی چرخه فناوری تحریک عمقی مغز
تصرف شهر راهبردی سیئون یمن توسط شورای انتقالی تحت حمایت امارات
خروش مردم سویدا علیه اسرائیل / تظاهرات گسترده در جنوب سوریه
هشدار گوترش به ترامپ درباره ونزوئلا و اوکراین
ترکیه اعلام نیاز به گاز روسیه و ایران را علنی کرد
تحریم‌های جدید آمریکا علیه ونزوئلا
سازمان ملل: نیازهای بشردوستانه افغانستان همچنان بالا است
ادامه حمایت‌های غرب از ارتش اوکراین
رفح صحنه درگیری صهیونیست‌ها با رزمندگان فلسطینی
حملات دوباره عربستان به شهر مرزی صعده در یمن
درگذشت احمدعلی دهقانی؛ هنرمندی که نشان درجه یک هنر داشت
نتانیاهو طرح ترامپ را تحریم کرد
راه‌اندازی اولین سامانه دفاعی موشک بالستیک آلمان
دستور پزشکیان برای تسریع در توسعه پروژه‌های ریلی حومه تهران
هشدار درباره آمار معلولیت 4 هزار نفری تصادفات جاده‌ای
آخرین وضعیت رضا امیرخانی پس از سانحه سقوط + عیادت رئیس جمهور
افشاگری معاریو؛ آمریکا پهپادهای ایرانی را کپی کرد
ترامپ آماده رونمایی از کمیته اداره غزه
ادعای تازه ناتو : چین سلاح روسیه در جنگ اوکراین را تأمین می‌کند
تبعید مادورو به قطر؛ سناریوی تازه ترامپ برای ونزوئلا
ماجرای مرموز شیوع سرطان در بین زنان گروهک منافقین
عزم آموزش و پرورش برای تحول در نظام آموزشی
کرملین جزئیات سفر پوتین به هند را اعلام کرد
کدام خودروها در تهران از شنبه حق تردد ندارند؟
بازیگر ایرانی به جمع داوران جشنواره فیلم روتردام پیوست
تصمیم نهایی اروپا برای پایان وابستگی به گاز روسیه
تکرار ادعاهای شورای همکاری خلیج فارس درباره جزایر ایرانی
ممنوعیت تردد حتی برای دارندگان طرح ترافیک
نخست‌وزیر بلژیک: شکست روسیه امکان‌پذیر نیست
تأکید پزشکیان بر اجرای روش‌های نوین آموزشی در مدارس
کیم کئون هی به 15 سال زندان محکوم می‌شود
دیپلمات ارشد انگلیس: حامی دیپلماسی با ایران هستیم
مدال برنز برای امیرمحمد اشرافی
تصویب مجوز سامانه معامله برخط طلا و نقره
واکنش قاهره به ادعاهای کذب درباره بازگشایی گذرگاه رفح
خط قرمز ایران درباره خلیج فارس و تنگه هرمز
X
آگهی تبلیغاتی