×
سیاسی
شناسه خبر : 195162
تاریخ انتشار : دوشنبه 1403/07/30 ساعت 19:11
نشست آزادی مطبوعات در قانون اساسی برگزار شد

نشست آزادی مطبوعات در قانون اساسی برگزار شد

در سومین نشست از سلسله نشست‌های «خانه ملی گفت‌و‌گوی حقوق اساسی»، آزادی مطبوعات در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران بررسی شد.

نورنیوز-گروه سیاسی: سومین نشست از سلسله نشست‌های «خانه ملی گفت‌وگوی حقوق اساسی» با عنوان« آزادی مطبوعات در قانون اساسی» عصر امروز با حضور عبدالله گنجی، مدرس دانشگاه و مدیر مسئول سابق روزنامه جوان، و سید شهاب‌الدین طباطبایی، عضو شورای اطلاع‌رسانی دولت و دبیر کل حزب ندای ایرانیان در پژوهشکده شورای نگهبان برگزار و کیفیت تحقق حکم قانون اساسی مبنی بر آزادی مطبوعات در جمهوری اسلامی ایران بررسی شد.

سید شهاب‌الدین طباطبایی در این نشست گفت: فصل سوم قانون اساسی به دلیل تصریح به حقوق ملت یکی از جذاب‌ترین فصول قانون اساسی است. که بر مبنای آن، اصل بر برائت است، مگر آنکه خلاف آن اثبات شود.

وی با بیان اینکه امروز ماهیت رسانه عوض شده است، اظهار کرد: شاید معنای رسانه امروز همان چیزی نباشد که ۳ سال پیش بوده است. در دنیای امروز با مفهومی به نام «انسان - رسانه» مواجه هستیم. به این معنا که فردی در توئیتر بیش از مجموع تیراژ روزنامه‌های ما مخاطب دارد.

عضو شورای اطلاع‌رسانی دولت به عواملی که منجر به کاسته شدن مرجعیت برخی رسانه‌ها در داخل شده است اشاره کرد و افزود: اگر از ایرادات می‌گوییم به این معنا نیست که از این اشکالات خوشحال هستیم، ایرادات را برای رفع آن بیان می‌کنیم.

طباطبایی با یادآوری اینکه به قانون مطبوعات ایراداتی وارد است، اظهار کرد: آخرین تغییرات این قانون به سال ۸۸ برمی‌گردد، در صورتی که با فناوری‌های جدید بخصوص با هوش مصنوعی اقتضاء تحولات نو را می‌طلبد.

وی تخصص‌گرایی و علم در حوزه قضاوت را از ضروریات مربوط به رسانه عنوان و تصریح کرد: بازپرس و قاضی دادگاه فرهنگ و رسانه باید در مورد رسانه اطلاع داشته باشد تا به خوبی تشخیص دهد که رسانه در چارچوب وظایف خود عمل می‌کند یا تشویش اذهان کرده است.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب تاکید کرد: قوه قضائیه هم در سال‌های اخیر تلاش کرده از برخوردهای سلیقه‌ای بکاهد و شخص رئیس قوه با مداخله، مانع اعمال نگاه‌های سلیقه‌ای شده است.

عبدالله گنجی هم در این نشست گفت: رسانه کلا یک ابزار مدرن شناخته می‌شود و فلسفه ایجاد آن ابزار دموکراسی است، از این جهت به آن رکن چهارم دموکراسی گفته می‌شود.

وی با بیان اینکه در ایران حداقل در چهار مقطع آزادی حداکثری مطبوعات را داشتیم، گفت: ۱. صدر مشروطه، ۲. شهریور ۲۰ و خروج پهلوی اول که در آن مقطع ۵۰۰ حزب و ۵۰۰ روزنامه موجود بود، ۳. انقلاب اسلامی که کمونیست‌ها و چپ‌ها به این آزادی زیاد ضربه زدند. ۴. خرداد ۷۶ که تیراژ مطبوعات ما در آن دوران بالای ۳.۵ میلیون بود.

این فعال رسانه‌ای خاطرنشان کرد: فضای مطبوعات در دوره اصلاحات به نحوی پیش رفت که در اتفاقی بی‌سابقه رهبر انقلاب سال ۷۹ در دیدار با جوانان در مصلای تهران گفتند: "مطبوعات ما پایگاه دشمن شده‌اند" که بعد از آن قوه قضائیه ۱۵ روزنامه را تعطیل کرد.

گنجی تاکید کرد: وقتی حاکمیت می‌بیند برخی رسانه‌ها به لحاظ گفتمانی حرفی را می‌زنند که در رسانه‌های معاند عنوان می‌شود، طبیعتا واکنش نشان می‌دهد.

وی با بیان اینکه انگاره ذهنی برخی از روشنفکران؛ دانشجویان و نخبگان این است که در ایران آزادی رسانه وجود ندارد یا اگر هست کم است، گفت: در صورتی که بعضی مباحث محرمانه وجود دارد. ممکن است برخی بدون توجه به این ضرورت‌ها اظهاراتی کنند که تبعاتی داشته باشد، از این‌رو برخوردهایی با آنها می‌شود و ممکن است این تلقی را به وجود بیاورد که در ایران آزادی بیان وجود ندارد.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
زاخارووا: اسنپ‌بک تعهدی برای دیگران ایجاد نمی‌کند
سردار نجات: اشتباه دشمن با واکنش محکم‌تری مواجه می‌شود
ماجرای عکس منتشر شده از خودروی تسلا در تهران چه بود؟
شمار قربانیان زلزله در فیلیپین افزایش یافت+فیلم
جزییات انفجار در آزمایشگاه دانشگاه تهران+تعداد کشته ومصدومان/فیلم
صلاح عبدالعاطی: حمله به کاروان «الصمود» دزدی دریایی است
فشار عفو بین‌الملل بر فیفا و یوفا برای تحریم تیم‌های اسرائیلی
هشدار نماینده مجلس: سیاست‌های ارزی بانک مرکزی نیاز به اصلاح فوری دارد
هشدار محیط زیست گیلان: دست به لاشه فوک‌های خزری نزنید
آتش‌نشان مشهدی مفقود شد
ماجرای ربوده شدن فعال آمریکایی در مسیر غزه
انهدام باند کلاهبرداری خرید و فروش خودرو در تهران
ماجرایی مسمومیت «بشار اسد» چه بود؟
جزییات بازداشت 2 شرور خیابانی در خیابان کارگر
معاهده مشارکت راهبردی جامع بین روسیه و جمهوری اسلامی ایران رسماً لازم‌الاجرا شد
نورنما | افتتاح بلندترین پل جهان در چین
«پسران هور» حاشیه‌ساز شد؛ کار سازندگان به عذرخواهی کشید
طلا در بازار جهانی منفجر شد
فیفا استقلال را در تله‌ای سنگین گرفتار کرد
مرحله دوم نیروگاه برق آلومینیوم المهدی در هرمزگان افتتاح شد
قرعه‌کشی حساس جام ملت‌های فوتبال آسیا؛ ایران مقابل کره جنوبی
سرنوشت کاروان صمود چه شد؟
قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 10 مهر + جدول
نخستین کشتی ناوگان صمود به آستانه غزه رسید
هشدارهواشناسی برای شمال کشور+فیلم
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز پنجشنبه 10 مهر1404+ جدول
معمای نابرابری مالی در مرکز و حاشیه؛ 9هزار هزار میلیارد تومان در تهران
کفه استدلال چگونه به نفع تصویب CFT شد؟
ترافیک سنگین در محور چالوس+ادامه محدودیت‌های ترافیکی در جاده‌های شمال
حمله پهپادی رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
سعید افروز با شکستن رکورد جهان طلا گرفت
16 ساله ها گواهینامه موتورسیکلت می گیرند+جزییات و فیلم
دیدار قالیباف با آیت‌الله شیخ جعفر سبحانی از مراجع عظام تقلید
قیمت نفت جهشی شد
واکنش تند پاکستان به توقیف کشتی‌های صمود
سردار آزمون دومین بازیکن ارزشمند لیگ امارات شد
برنامه کامل مسابقات ورزشی روز پنجشنبه 10 مهر
چه کشوری فرمان صادرات خودرو جهان را در دست دارد؟
نرمش در سیاست داخلی ضرورتی برای حفظ ایران
واکنش تند نخست وزیر پاکستان درباره حمله اسرائیل به ناوگان الصمود
بازگشت سرمایه‌های ایرانی؛ توسعه یا تورم
توافق گروه هفت برای افزایش فشار بر خریداران نفت روسیه
رئیس شورای امنیت سازمان ملل: اعمال دوباره تحریم‌ها علیه ایران را به رسمیت نمی‌شناسیم
گفت وگوی تلفنی وزرای خارجه ایران و پاکستان درباره صلح منطقه‌ای
نگرانی ایرلند نسبت به توقیف کشتی‌های ناوگان الصمود
هشدار سخنگوی سازمان ملل درخصوص گرسنگی و سوءتغذیه‌ زنان و کودکان غزه
هوای تهران در وضعیت نارنجی قرار گرفت
جدول فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون | پنجشنبه 10 مهر
مهلت ثبت‌نام محصولات ایران‌خودرو تمدید شد+زمان ثبت نام
پزشکیان: مردم را برای مدرسه سازی به میدان بیاوریم/ لزوم صرفه‌جویی در هزینه‌ها+فیلم
X
آگهی تبلیغاتی