×
اجتماعی
شناسه خبر : 195135
تاریخ انتشار :

در برخی داروهای لاغری ماده مخدر شیشه وجود دارد/آمار فوتی‌های مشروبات الکلی امسال

رئیس کنترل کیفی آزمایشگاهی سازمان پزشکی قانونی کشور از وجود مواد مخدر شیشه در داخل کپسول های لاغری که از سوی پلیس ارجاع داده شده خبر داد.

نورنیوز-گروه اجتماعی: مریم اخگری در نشست خبری امروز که با موضوع مسمومیت‌های الکلی برگزار شد، گفت: در هفته پیشگیری از مسمومیت هستیم. مسمومیت بیشتر در افرادی که در سنین خاص هستند به ویژه سالمندان و کودکان  اتفاق می‌افتد. مسمومیت عارضه‌ای است که در اثر ورود موادی به بدن ایجاد می‌شود. در مسمومیت حاد سم یا دارو به مقادیر زیاد وارد بدن می شود و مسمومیت شغلی فرد مواجه اندک اندک با مواد دارد و افراد به صورت مزمن دچار مسمومیت می‌شوند.

وی ادامه داد: مسمومیت اتفاقی در کودکان بیشتر اتفاق می‌افتد؛ بنابراین کودکان نباید در مواجهه با مواد شیمیایی و دارو قرار بگیرند. اگر بیماری در منزل وجود دارد هیچ وقت دارو را از ظرف اصلی خود خارج نکنید.  مواد شوینده در ظروف اصلی باشند. پرونده‌های بسیاری به ما ارجاع داده شده است که فردی در خانه دارو مصرف می کرده و شیشه دارو را عوض کردند، کودکان آنها را استفاده کردند و باعث مسمومیت منجر به فوت انها شده است‌.

وی درباره مسمومیت با گاز منوکسیدکربن گفت: در فصل سرما این مسمومیت بیشتر اتفاق می‌افتد. گاز مونواکسیدکربن کشنده خاموش است. این گاز ممکن است بوی خاصی نداشته باشد اما علائمی مانند سردرد و حالت تهوع می‌تواند از علائم آن باشد.  در زمان استفاده وسایل گرمایشی باید حتما مراقب های لازم صورت بگیرد.

وی با اشاره به استفاده از بخاری استاندارد، گفت: از قرار دادن لوله بخاری در تشت آب باید خودداری شود. مسمومیت با گاز مونواکسیدکربن کربن مسمومیت اتفاقی است که گاهی اوقات باعث مسمومیت جمعی در خانواده می شود.

وی با بیان اینکه مسمومیت عمدی به دلیل خودکشی یا دگر کشی اتفاق می‌افتد، گفت: مسمویت غذایی نیز گاها اتفاق می‌افتد که استفاده از کنسرو نجوشیده از مهمترین مسمومیت‌های غذایی است.  مسمومیت با قارچ سمی نیز از انواع مسمومیت‌های غذایی است و هموطنان باید از قارچ‌های خوراکی بسته بندی شده استفاده کنند.

وی درباره مسمومیت‌های دارویی گفت: شایع ترین مسمومیت‌ها مسمومیت دارویی است و شایع ترین آن مسمومیت با قرص برنج است. در بسیاری از استان‌ها با توجه به کشت برنج هموطنان توجه داشته باشند به هیچ وجه از قرص‌های فسفید آلومینیوم و روی استفاده نکنند و از قرص های کم خطرتر مانند قرص سیر استفاده کنند.

اخگری درباره مسمومیت با دارو و مواد مخدر گفت: هموطنان توجه داشته باشند هر نوع ماده یا دارو که به ما پیشنهاد می شود ممکن است برای ما خطر آفرین و مرگ آور باشند؛ از جمله داروهای روان گردان. از همین رو باید از مصرف این نوع داروها خودداری شود.همزمانی مصرف این مواد و داروها می تواند مسمومیت را برای افراد نیز ایجاد کند.

وی درباره مسمومیت با مشروبات الکلی گفت: در زمانی که کرونا شروع شد به دلیل محدودیت استفاده از الکل اتیلیک از الکل متیلیک استفاده شد. اما در حال حاضر از شیشه‌های مشروب الکلی با مارک‌های جذاب برای مشروبات تقلبی استفاده می‌شود و فرد وقتی به حالت کوری و مرگ می‌رسد به مرکز درمانی مراجعه می‌کند. عوارض مشروبات تقلبی حاوی متانول با فاصله زمانی ۶ تا ۸ ساعت بعد از مصرف در بدن ایجاد می‌شود و فرد دچار دوبینی و تاری دید می‌شود و در نهایت منجر به کوری و مرگ می‌شود. البته مصرف زیاد الکل اتیلیک هم می‌تواند سیروز کبدی و سایر مشکلات و عوارض باشد.

اخگری درباره داروهای لاغری و ضمن توصیه به هموطنان که در استفاده از این داروها دقت کنند، گفت: برخی از داروها به قصد لاغری در اختیار هموطنان قرار می‌گیرد. در بررسی‌هایی که داشتیم در داخل کپسول‌های لاغری که از سوی پلیس به ما ارجاع داده شده بود از مواد مخدر شیشه استفاده شده بود که باعث کاهش وزن افراد می‌شود. این کاهش وزن درست نیست بلکه به دلیل تأثیر دارو بر بدن است. همچنین داروهای افزاینده وزن حاوی مواد و ترکیبات کورتنی هستند که می‌تواند مشکلاتی را برای افراد ایجاد کند و همچین داروهای ترک اعتیاد نیز حتما باید تایید شده باشند.

 آخرین آمارها درخصوص مرگ مصرف کنندگان مشروبات الکلی

همچنین در این نشست مدیرکل امور آزمایشگاهی سازمان پزشکی قانونی آخرین آمارها درخصوص مرگ مصرف کنندگان مشروبات الکلی در کشور را تشریح کرد.
محمدعلی توکلی مدیرکل امور آزمایشگاهی سازمان پزشکی قانونی درباره آمار مسمومیت‌های الکلی گفت: مسمومیت‌های الکلی در ۵ماهه اول سال ۱۴۰۲ جمعاً ۳۹۲ فوتی بوده است که این آمار در ۵ماهه نخست امسال به ۲۲۹ نفر رسیده است که در این حوزه ما شاهد کاهش ۴۱.۶درصد بوده‌ایم.
 مدیرکل امور آزمایشگاهی سازمان پزشکی قانونی عنوان کرد: تعداد ۹۵ مورد صرفاً به دلیل مصرف متانول بوده که در سال گذشته ۲۴۸ مورد بوده و امسال نسبت به سال گذشته با کاهش ۶۱ درصدی روبرو بوده‌ایم. 
وی افزود: آمار فوتی‌های مشروبات الکی حاوی متانول در پایان شهریورماه و مهرماه هنوز اعلام نشده و پس از جمع‌بندی اعلام خواهد شد و شامل این آمار نیست.

کاهش آمار مسمومیت با متانول در کشور

وی عنوان کرد: مسمومیت با متانول در سال جاری ۹۵ نفر بوده که به نسبت ۵ماهه سال گذشته که این میزان ۲۴۸ نفر بود شاهد کاهش ۶۱/۷ درصدی بوده‌ایم.
مدیرکل امور آزمایشگاهی سازمان پزشکی قانونی ادامه داد: در طی ۵ماهه امسال ۲۱۵ مورد مرگ ناشی از منوکسید کربن را داشته‌ایم و با توجه به آغاز فصل سرما نسبت به مسمومیت این نوع گاز هشدار‌ها را اعلام کرده‌ایم.
وی یادآور شد: در مدت ۵ماهه ۱۰۶۲ مسمومیت با سموم داشتیم که منجر به مرگ شده است و از این نوع ماده‌ها میوان به قرص برنج و سموم کشاورزی اشاره کرد.
توکلی اضافه کرد: همچنین فوت ناشی از مسمومیت با دارو ۱۸۲۳ مورد بوده است و ۴۵۶ مورد مرگ با داروی مخدر و محرک بوده است که متادون بیشترین مسمومیت را در پی داشته است.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
رشد چشمگیر تردد مسافران از مرزهای چذابه و شلمچه نسبت به سال‌های گذشته
جنگ 12 روزه در سریال‌های تلویزیونی قاب بندی می شود
پشت پرده خاموشی هم زمان تلویزیون‌های «اسنوا» و «دوو»
عضو شورای شهر: بعد از خروج اتباع از کشور، نیروهای پاکبان 80 درصد کاهش داشتند!
شمار شهدای غزه از 60 هزار نفر فراتر رفت
پایتخت چین در تسخیر سیل +فیلم
بورس در بحران؛ درمان مقطعی یا اصلاح بنیادین؟
قیمت طلا و سکه امروز سه شنبه 7 مرداد 1404 + جدول قیمت‌ها
رمز گشایی از جنایت هولناک در بولوار فرهنگ مشهد
مجوز واردات سگ و گربه صادر شد؛ کالاهای اساسی زندگی انسان‌ها همچنان در صف!
چرایی تأخیر در صدور فیش حقوق بازنشستگان!
وقتی تلویزیون دیگر منبع خبر نیست!؛ گزارش یک افول بی سابقه
قیمت دلار و سایر ارز ها امروز سه‌شنبه 7 مرداد 1404 + جدول قیمت‌ها
ترامپ در حضور نخست‌وزیر انگلیس: شهردار لندن انسان ناخوشایندی است! +فیلم
جمهوری اسلامی استحکام بی‌نظیر پایه‌های نظام و کشور خود را به دنیا نشان داد+ فیلم کامل
پرتاب یک بمب دست‌ساز به داخل کابین یک خودروی نظامی اسرائیلی+ ویدیو
«رفع محاصره غزه»؛ شرط جدید مجلس برای مذاکره با غرب
سرگردانی بازنشستگان نیروهای مسلح برای دریافت کارت حساب پشتیبان
خدمات‌رسانی مواکب اربعین در مرز خسروی از 10 مرداد آغاز می‌شود
وزن سنگین سیاست
نوراینفو | نبرد خاموش با ناتوی اطلاعاتی در جنگ تحمیلی 12 روزه
ابعاد طرح کریدور داوود
تغییر نام 9 معبر به نام شهدای اقتدار
زلزله مدیریتی در استقلال؛ یک عضو دیگر از هیئت مدیره رفتنی شد
نقد درون‌ گفتمانی در حکمرانی
مرکز فرماندهی راهبردی؛ موتور آینده حکمرانی پسا جنگ
هشدار موج گرمای شدید در تهران؛ دما از مرز 40 درجه هم می‌گذرد
آخرین تحولات مربوط به انتقال پایتخت + فیلم
وزیر خارجه پاکستان: هیچ برنامه‌ای برای به رسمیت شناختن اسرائیل نداریم
سرلشکر موسوی: به قول‌های آمریکا و اسرائیل اعتماد نداریم
قیمت خودرو امروز سه‌شنبه 7 مرداد 1404+ جدول قیمت‌ها
بازگشت از عفو تا چوبه‌دار؛ فرجام تلخی که یک تروریست برای خود رقم زد
مراسم چهلمین روز شهادت حاج رمضان امروز با مداحی هلالی، پویانفر و نوشه‌ور برگزار می‌شود
اولین فیلم از آغاز حمله تروریست‌ها به دادگستری زاهدان منتشر شد +عکس
بی‌سیاستی مزمن درمورد مهاجران افغانستانی
آخرین خواهش الهه حسین‌نژاد از قاتلش چه بود؟ +عکس و جزئیات جدید از پرونده
مجلس به وزیر ارشاد کارت زرد داد!
تاکنون بیش از یک میلیون نفر در سامانه سماح ثبت‌نام کرده‌اند +لینک‌سایت
نوراینفو | چگونه هنگام قطع برق از سوختن لوازم منزل‌مان جلوگیری کنیم؟
خواهر رهبر کره شمالی: تلاش برای خلع سلاح هسته‌ای ما خنده‌دار است!
دوفوریتی | چرا بی‌آب و بی‌برق و بی‌انرژی شدیم؟
اولین حضور سرژ اوریه در ترکیب پرسپولیس +عکس
سرنشینان کشتی حنظله اعتصاب غذا کردند
کارت ورود به جلسه آزمون استخدامی آموزش و پرورش از دیروز منتشر شده است +جزئیات
تیراندازی مرگبار در منهتن 5 کشته از جمله یک افسر پلیس برجای گذاشت
لرزه بر موازنه دیپلماتیک! +فیلم
معاون پزشکیان: رئیس‌جمهور از تدوین لایحه «مقابله با انتشار محتوای خلاف واقع» خبر نداشت!
ایثار در شعله‌های آبیدر
وضعیت آب و هوا امروز سه‌شنبه 7 مرداد 1404 + وضعیت استان‌ها
رسانه صهیونیستی خبر داد: آذربایجان در آستانه پیوستن به «پیمان ابراهیم»
X
آگهی تبلیغاتی