×
بین الملل
شناسه خبر : 195078
تاریخ انتشار : دوشنبه 1403/07/30 ساعت 12:40
تحولات خاورمیانه به نفع اسرائیل نیست

نیویورک‌تایمز:

تحولات خاورمیانه به نفع اسرائیل نیست

در شرایطی که «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم اشغالگر درباره پروژه موهوم خود برای خاورمیانه جدید صحبت می‌کند، روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز در گزارشی اعلام کرد که خاورمیانه شاهد تحولات زیادی خواهد بود، اما نه به نفع اسرائیل.

نورنیوز-گروه بین الملل: یک رسانه آمریکایی با اشاره به همگرایی ایران و کشورهای عربی در منطقه و در راس آن عربستان، اعلام کرد که تحولات زیادی در خاورمیانه در راه است اما این تحولات به نفع اسرائیل و طبق خواسته‌های نتانیاهو نخواهد بود و قراردادهای سازش هم صرفا ظاهری است.

 در شرایطی که «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم اشغالگر درباره پروژه موهوم خود برای خاورمیانه جدید صحبت می‌کند، روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز در گزارشی اعلام کرد که خاورمیانه شاهد تحولات زیادی خواهد بود، اما نه به نفع اسرائیل.

این رسانه آمریکایی روز گذشته در یک مقاله تاکید کرد که تحولات جدید خاورمیانه به نفع اسرائیل نخواهد بود و برخلاف چیزی است که نتانیاهو می‌خواست.

همگرایی ایران و کشورهای عربی درحال تقویت است

در این مقاله آمده است: عربستان سعودی قبل از 7 اکتبر 2023 در حال آماده سازی برای امضای قرارداد عادی‌سازی روابط با اسرائیل بود؛ قراردادی که می‌توانست منجر به تغییر شکل ریشه‌ای خاورمیانه شود و در راستای انزوای ایران باشد. اما بعد از 7 اکتبر، توافق عادی‌سازی عربستان و اسرائیل دورتر از هر زمان دیگری شده است؛ زیرا ریاض اخیراً برای بهبود روابط با تهران تلاش می‌کند و هرگونه توافق عادی‌سازی با اسرائیل را مشروط به تشکیل یک کشور مستقل فلسطینی کرده است.

نیویورک تایمز افزود که همچنین در این ماه، وزرای خارجه تعداد زیادی از کشورهای حوزه خلیج فارس با همتای ایرانی خود دیدار کردند و آقای «عباس عراقچی» وزیر خارجه ایران نیز به کشورهایی مانند عربستان، سلطان نشین عمان، عراق، اردن و مصر و دیگر کشورهای منطقه در راستای بهبود روابط و کاهش تنش‌ها سفر کرده است.

این رسانه آمریکایی خاطرنشان کرد: در حالی که نتانیاهو همچنان تشکیل کشور فلسطین را رد می‌کند، مقامات سعودی در گفتگو با رسانه‌ها و سخنرانی‌های عمومی خود تاکید کرده‌اند که باید راهکار دو دولتی روی میز گذاشته شود. همچنین جنایات اسرائیلی‌ها علیه مردم فلسطین موجب شد تا مقامات عربستان نتوانند تحولات مربوط به مسئله فلسطین را نادیده بگیرند.

جنگ غزه مانع از ادغام اسرائیل در منطقه شد

در این زمینه «علی الشهابی» تاجر سعودی نزدیک به درباره سلطنتی عربستان در گفتگو با نیویورک تایمز گفت که اتفاقی که در غزه افتاد، مانع از هرگونه ادغام اسرائیل در منطقه شد. عربستان بر این باور است که هرگونه ارتباط با اسرائیل مسموم‌تر از هر زمانی شده؛ مگر اینکه اسرائیلی‌ها مواضع خود را تغییر دهند و تعهد واقعی نسبت به تشکیل کشور فلسطین داشته باشند. این در حالی است که اسرائیل کاملا تشکیل کشور فلسطین را رد می‌کند.

وی افزود: تا زمانی که ایرانی‌ها قصد همگرایی و همکاری با ریاض دارند، مقامات عربستان تعامل مثبتی با ایران در این زمینه خواهند داشت و این مسئله می‌تواند کارت‌ها را در خاورمیانه مجدداً تنظیم کند. در این میان محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان نسبت به افکار عمومی جهان حساسیت بالایی دارد و بنابراین موضع وی در قبال اسرائیل از سال گذشته تاکنون سخت‌تر شده است.

در توافق‌های عادی‌سازی چیزی به نام صلح دائمی وجود ندارد

الشهابی خاطرنشان کرد: همچنین توافق‌های موسوم به توافق «ابراهیم» که میان تعدادی از کشورهای عربی با اسرائیل امضا شده، یک توافق ظاهری بوده و هیچ چیز اساسی در این توافق‌نامه‌ها در رابطه با صلح واقعی و دائمی منطقه‌ای وجود نداشت. اینکه برخی از کشورهای عربی چنین توافقی را با اسرائیل امضا کرده‌اند، به دلیل آن است که آنها اسرائیل را راهی برای نفوذ در واشنگتن می‌دانند.

نیویورک تایمز در ادامه مقاله خود تاکید کرد: ادعای نتانیاهو درباره انعقاد یک معامله مهم با عربستان موجب شد تا مقامات سعودی چندین بار مخالفت خود را با این معامله اعلام کند.

از سوی دیگر، روزنامه انگلیسی فایننشنال تایمز نیز در گزارشی به همین منظور اعلام کرد که عربستان سعودی به آمریکا درباره اغراق اسرائیل در خصوص احتمال امضای قرارداد عادی‌سازی هشدار داده و اعلام کرد که استراتژی عربستان بعد از جنگ غزه در قبال اسرائیل تغییر کرده است.

به گزارش تسنیم، موسسه مطالعات امنیت داخلی رژیم صهیونیستی هم اعلام کرد که تلاش‌ها برای پیشبرد عادی‌سازی روابط عربستان با اسرائیل، در سایه فشار افکار عمومی و خشم و مخالفت ملت‌های عربی، با موانع قابل توجهی مواجه است.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
نوراینفو | 6 نکته موثر در کاهش مصرف سوخت در رانندگی
گام بلند ایران برای بومی‌سازی فناوری ایمپلنت مغزی
تاثیر حذف کربوهیدرات‌ها روی کاهش وزن
استفاده از هوش مصنوعی برای مبارزه با مقاومت آنتی‌بیوتیکی
وزیر صمت: سیاست تجاری باید بر اساس اهداف صادرات و واردات تنظیم شود.
توافق وزیران خارجه ایران و مالی برای برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور
لفاظی زلنسکی علیه پوتین در واشنگتن
آمادگی کامل برای برگزاری انتخابات شوراها وجود دارد
زلنسکی وارد آمریکا شد +فیلم
صالحی:مسجد کانون‌ تمدن‌سازی بوده است و باید کانون محله باشد
کی‌یف: نیروهای کره شمالی از پهپادها برای ماموریت‌های شناسایی در اوکراین استفاده می‌کنند
وزیر خارجه ایران: قطعنامه 2231 شورای امنیت روز 26 مهر خاتمه می‌یابد
تصادف در جاده سیپدان شیراز + آمار کشته‌ها و مصدومین
اوشاکوف: گفت و گوی پوتین و ترامپ درباره ارسال «تاماهاوک» به اوکراین بود
درخواست کمک وزیر خارجه رژیم صهیونیستی برای برگشت اجساد اسیران اسرائیلی
رعایت نرخ مصوب مرغ الزامی است
جایزه بهترین داور، بهترین بازیکن فوتسال و بهترین مربی زنان به ایرانی‌ها رسید
پیام تسلیت لاریجانی در پی درگذشت سردار افشار
حملات هوایی شدید رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
واکنش دفتر سیاسی انصارالله به شهادت رئیس ستاد کل ارتش یمن
ایران و پاکستان نیازمند یک استراتژی جامع در راستای گسترش همکاری‌ها هستند
تیم ملی فوتسال مردان هم برابر روسیه مساوی کرد + دیدار بعدی
ترامپ دوباره حماس را تهدید کرد
گفت و گو مقام‌های نظامی سازمان ملل و سه کشور درباره لبنان
ادامه جنگ اوکراین پیامد مستقیم حمایت تسلیحاتی غرب از کی‌یف است
پزشکیان عازم تهران شد
برندگان مسابقه جهانی عکاسی حیات وحش
ترامپ: گفت‌وگو با پوتین بسیار سازنده بود؛ در مجارستان با یکدیگر دیدار خواهیم کرد
سردار فدوی: بیش از 40 هزار پاسدار در لباس مقدس پاسداری به شهادت رسیده‌اند
گسترش همکاری‌های ایران و مصر در حوزه‌های پزشکی، سلامت و دارو
دیدار نماینده فلسطین با وزیر امور خارجه
سانحه واژگونی خودرو در کمربندی تفت +آمار مصدومین
انسداد کامل اتوبان شهید همت از ساعت 23 امشب
پیام تسلیت رئیس جمهور در پی درگذشت سردار افشار
ماچادو: ونزوئلا بزرگترین فرصت سرمایه‌گذاری شرکت‌های آمریکایی است
حملات گسترده روسیه به تاسیسات گازی شرق اوکراین
معاون نیروی زمینی سپاه: توسعه تاکتیک‌های نوین جزء برنامه‌های اصلی ما می‌باشد
رییس‌جمهور: دولت اهتمام ویژه‌ای به حل چالش کشاورزان اصفهان دارد
تلاش زلنسکی برای متقاعد کردن ترامپ جهت ارسال سلاح به اوکراین
جمهوری اسلامی ایران آغاز کننده اقدام تهاجمی سایبری علیه هیچ کشوری نیست
رکوردشکنی پاراوزنه‌برداری قهرمانی جهان با چاشنی طلا +فیلم
تقدیم پیام رهبر انقلاب از سوی لاریجانی به پوتین
آتش‌سوزی هولناک و گسترده در کارگاه مبل‌سازی محله مرتضی‌گرد +جزئیات آتش سوزی
وزارت دفاع انگلیس: سرعت پیشروی روسیه در اوکراین به نصف کاهش یافت
سرگردانی کنگره آمریکا / تعطیلی دولت دونالد ترامپ وارد سومین هفته شد
القسام: نام شهید الغماری در صفحات افتخار تاریخ ثبت خواهد شد
عملکرد درخشان امیرعلی احمدلو در مسابقات بدمینتون جوانان جهان 2025
جان مادر باردار 27 ساله توسط اورژانس هوایی نجات یافت
مشارکت مردمی در تصمیم گیری‌ها زمینه ساز افزایش سرمایه اجتماعی است
ترامپ: در حال گفت‌وگو با پوتین هستم
X
آگهی تبلیغاتی