×
سیاسی
شناسه خبر : 194551
تاریخ انتشار :

سریال تکراری ادعای مالکیت/ اشغالگران مدعی از حاشیه‌ خلیج فارس چه می‌خواهند؟

انکار واقعیت از سوی شیخ‌نشین‌های خلیج فارس و دامن‌زدن به این انکار و توهم از سوی کشورهای فرامنطقه‌ای به ویژه گروهی که کارنامه پرباری! در اشغالگری و تفرقه‌افکنی دارند، شاید پترودلارها را روانه شرکت‌های اروپایی کند اما برای هیچکدام از طرفین سودی بلندمدت نخواهد داشت.

نورنیوز-گروه سیاسی: در میانه جنگ خونین در لبنان و غزه و در حالی که نسل‌کشی رژیم صهیونیستی با آتش‌زدن چادر زنان و کودکان مقابل چشم جهان ادامه دارد، کشورهای شورای همکاری خلیج فارس ذوق زده از تهدیدات موجود علیه ایران، هر مهمان و میزبان خود را برای امضا پای برگه‌ای از ادعاها آورده و آن را در بوق و کرنا می‌کنند. گاهی چین و روسیه و گاهی اروپا و آمریکا. بلوک کشورهای شورای همکاری خلیج فارس که قرار بود با هدف حراست از امنیت منطقه و منافع کشورهای عضو فعالیت کند، به محفلی برای انداختن تیرهایی در تاریکی از سوی امارات تبدیل شده است تا از گل‌آلود بودن آب امنیت در خاورمیانه، ماهی ادعاهای خود بر جزایر سه‌گانه ایرانی را بگیرند. این چشم طمع حاشیه‌نشین‌های خلیج فارس بر سه جزیره ایرانی تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی را گاهی زیاده‌خواهی‌های اقتصادی از سوی برخی کشورهای شرقی و گاهی تفرقه‌افکنی‌های مزورانه برخی کشورهای غربی به تیتر رسانه‌ها تبدیل می‌کند.

در تازه‌ترین این موارد، شورای  همکاری خلیج فارس علم ادعاهای خود را در پایان نشستی با اتحادیه اروپا بلند کرده و این اتحادیه هم در کمال میل! ضمن حمایت مزورانه از این ادعاها پا را فراتر نهاده و مدعی شده ،ایران این جزایر را اشغال کرده است! شورای همکاری خلیج فارس و اتحادیه اروپا در بیانیه پایانی نشست خود بر خلاف اسناد و مدارک رسمی معتبر از ایران خواسته‌اند تا به آنچه آنان «اشغال» جزایر سه‌گانه ایرانی نامیده اند، پایان دهد!

واکنش‌ها به تکرار ادعاهای دروغین

ادعاهای مطرح شده در نشست شورای همکاری خلیج فارس و اتحادیه اروپا از سوی مقامات ایران واکنش‌های تندی در پی داشته است و به طور قطع در روزهای آینده شاهد واکنش‌های بیشترنقز خواهیم بود. سید عباس عراقچی وزیر امورخارجه ساعاتی پس از صدور بیانیه پایانی شورای همکاری و اتحادیه اروپا، به این اتحادیه یادآور شد که دوران سیاست خبیثانه «تفرقه بینداز و حکومت کن» اروپایی‌ها در منطقه ما مدت‌های مدیدی است که به سر رسیده است.

وی با اشاره به اینکه بخش ایران در بیانیه مشترک اتحادیه اروپا و شورای همکاری خلیج‌فارس پیام‌های زیادی در خود دارد، تصریح کرد: از نظر ما روشن است که مسیر همکاریِ با احترام که از سوی ما در ملاقات‌های مختلف از جمله در نیویورک به آنها پیشنهاد شد اکنون با تمایل اروپا برای «تقابل»  از طریق تحریم پروازهای مسافری و ایراد اتهام عبث «اشغالگری» به ایران  پاسخ داده شده است. جزایر سه‌گانه همیشه متعلق به ایران بوده‌اند و تا ابد نیز چنین خواهد بود.

اسماعیل بقایی سخنگوی وزارت امور خارجه هم با تاکید بر اینکه جزایر سه گانه ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک بخش لاینفک ایران زمین بوده و خواهد بود، تصریح کرد: استفاده از مفاهیم و گزاره‌های انحرافی یا تکرار ادعاهای نادرست و گمراه کننده در مورد این بخش مهم از سرزمین ایران هیج تغییری در واقعیت امر ایجاد نمی‌کند. جمهوری اسلامی ایران جزایر یادشده را جزء جداناشدنی از سرزمین ایران دانسته و ضمن احترام به اصول منشور ملل متحد و رعایت اصل حسن همجواری، حاکمیت ملی و صلاحیت‌های حاکمیتی خود را در قبال جزایر ایرانی مورد نظر اعمال می‌کند.

فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت هم در حساب کاربری‌ خود در شبکه ایکس نوشت: «‏تمامیت‌ارضی ایران موضوعی نیست که بیگانگان جرأت گفتگو درباره آن را داشته باشند.  بوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک پاره تن ایران بزرگ‌اند. اتحادیه اروپا و  شورای همکاری خلیج فارس در  جایگاهی نیستند که در مورد سرزمین بزرگ ایران اظهار نظر کنند.»

همچنین علی اکبر ولایتی مشاور مقام معظم رهبری در امور بین الملل  ضمن محکوم کردن بیانیه اتحادیه اروپا و شورای همکاری خلیج فارس، این ادعاها را بی اساس خواند و بر مالکیت ایران بر جزایر سه‌گانه تأکید کرد و افزود: باید تصریح و تاکید کنم که جمهوری اسلامی ایران به عنوان صاحب اصلی جزایر سه گانه با دقت تحرکات بدخواهان منافع ملی و منطقه‌ای را رصد نموده و پاسخ لازم را در مورد هرگونه تجاوزی به خاک کشورمان را خواهد داد و قطعیت این تعلق با چنین نشست های سست پایه و ادعای های بی اساسی خدشه دار نخواهد شد.

اهداف اتحادیه اروپا از این همراهی

ادعای اشغالگری ایران بر سرزمین خود، آن‌هم از سوی کشورهای اتحادیه‌ای که خود بیشترین سابقه در اشغالگری را دارا هستند، گرچه کمدی تلخ تاریخ است اما نشان می‌دهد که جهان امروز جهان عبور از تمام مفاهیم بشری است.

اتحادیه اروپا تنش در روابط با تهران را از تابستان 1401 و با ادعای ارسال پهپاد  به روسیه کلید زد، سپس مدعی حقوق بشر ایران شد و در مرحله بعد تهران را به مداخله در منطقه و جنگ اوکراین متهم کرد و سپس مدعی کارشکنی تهران در مذاکرات هسته‌ای شد. نهایت این پروژه در تابستان امسال ادعای ارسال موشک از به روسیه و نکوهش و تحریم پاسخ مشروع ایران به اقدامات نامشروع رژیم اسرائیل بود. این رویکرد به تاکید عراقچی دست رد به سوی رویکرد تعاملی ایران است که در نیویورک مطرح شد. اتحادیه اروپا در قبال رویکرد تقابل محور خود با جمهوری اسلامی ایران که با تحریم هواپیمایی ایران و تایید توهم اعراب نشان داده شد، نباید انتظار رویه دیپلماتیک سابق را از ایران داشته باشد.

واقعیت آن است که تنش‌خواهی اروپا در قبال جمهوری اسلامی ایران، در حالی که رژیم صهیونیستی منطقه را به انبار باروت تبدیل کرده است، نوعی باج دادن به رژیمی جانی است که تداوم جنایتش می‌تواند آینده و امنیت قاره اروپا را هم دچار تزلزل کند که این آتش اگر شعله ور شود همه زمین را خواهد سوزاند.

حمایت از ادعاهای شیخ‌نشین جنوبی خلیج فارس‌ گرچه پترودلارهای منطقه را روانه برخی شرکت‌های اروپایی می‌کند اما در درازمدت دردی از امارات متحده عربی دوا نخواهد کرد، همانطور که اعلام حمایت آمریکا و چین و روسیه دستاوردی برای ابوظبی نداشت . دامن زدن به اختلافات در منطقه سیاست صدها ساله اروپاست و همچنان عبرتی از آن گرفته نمی‌شود.

ایران نشان داده که بر سر وجبی از خاک خود با هیچ قدرت فرامنطقه‌ای و جزیره منطقه‌ای مماشاتی ندارد. ایران در طول تاریخ ثابت کرده که استاد برخاستن از بحران‌ها بوده وامروز هم در مقام بازیگری قدرتمند در غرب و جنوب غرب آسیا با آمادگی کامل در برابر هرگونه تحرک سیاسی، امنیتی و نظامی که بر خلاف منافع کشور باشد خواهد ایستاد

 


نورنیوز
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
چالوس از ساعت 18 یک‌طرفه می‌شود
نورنما | سه کلمه ای که باعت خوشبختی ما میشه!
گودال انفجار در بندرعباس+ فیلم
پرواز برای نجات+ فیلم
قرارداد استقلال و مذاکرات پیچیده با ماتزاری و شروطی عجیب
کار دست معلّم نیست
انحصار سلاح یا انکار واقعیت؟ بازخوانی موضع جوزف عون در سایه تهدیدات اسرائیل
اعلام نتایج اولیه کنکور در دهه دوم خرداد ماه+ فیلم
آخرین جزئیات آتش‌سوزی گسترده در اراضی اشغالی/ آتش مهار نشد،نتانیاهو زیر آتش نقدها +فیلم
فیلم های سینمایی امروز تلویزیون
آغاز رقابت نفس‌گیر برای صندلی‌های پزشکی
وضعیت آب و هوا امروز 12 اردیبهشت +وضعیت استانها
فرصت جدید ایران‌خودرو برای مشتریان دارای حساب وکالتی+جزییات و لینک ثبت نام
برنامه مسابقات امروز 12 اردیبهشت + پخش زنده
ساعت کاری ادارات تغییر خواهد کرد / جزئیات جدید از تصمیم دولت +فیلم
یمن: به پایگاه رامات دیوید در شرق حیفا حمله کردیم +فیلم
خلاصه بازی منچستریونایتد و اتلتیک بیلبائو +فیلم
سقوط تیم هوادار پس از 4 فصل + خلاصه بازی
مسکن ارزان‌تر با مشارکت مردمی؛ وقتی مردم بهتر از دولت می‌سازند
جاده چالوس 10 روز بسته می‌شود؛ ایمنی، اولویت راه‌سازی
طوفان خاک در راه است، اما خوزستان غافلگیر نمی‌شود
جدول گروهB جام جهانی فوتبال ساحلی پس از بازی های روز اول | 11 اردیبهشت
دستورات جدید ترامپ برای تحریم نفت ایران
جدول لیگ برتر در هفته بیست و هشتم پس از بازی های امروز 5 شنبه 11 اردیبهشت
خوابیدن کنار موبایل به مغز آسیب می‌رساند؟/ تأثیر گوشی‌های هوشمند بر کیفیت خواب
نورنما | سفر مجازی به پایتخت موسیقی جهان!/سنندج
آخرین جزییات انفجار در بندر شهید رجایی/ شناسایی 29نفر از جان‌باختگان حادثه بندر شهید رجایی
این‌گونه از هوش مصنوعی بپرسید / 7 اصل طلایی برای گرفتن پاسخ بهتر
صدها تروریست در سیستان و بلوچستان منهدم یا دستگیر شدند
مشکل مطهری با روحانیت چه بود؟
به دنیای نوجوانان نزدیک شویم؛ کلیدهای گفت‌وگو
نتیجه بازی فولاد (1) - چادرملو اردکان (1) | بازی در بارش سخت باران + خلاصه بازی
جنایت فجیع خانوادگی
نورنما | 12 اردیبهشت سالروز شهادت آیت الله مرتضی مطهری و روز معلم گرامی باد
پیام مدیرعامل فولاد مبارکه به مناسبت روز کارگر؛ تقدیر از دستان خستگی‌ناپذیر
نتیجه نهایی بازی پرسپولیس (3) مس رفسنجان (0) + خلاصه بازی | انتقام قرمز ها در باشگاه مس
هشدار هواشناسی: احتمال باران، باد شدید و صاعقه در تهران
تعویق مذاکرات رم؛ آیا پای اعتراض به دیپلماسی تهدید و تحریم در میان است؟
برد نفس گیر ایران در اولین دیدار؛ ایران(5) - موریتانی(4) + فیلم
برنامه بازی های بعدی تیم ملی ایران در جام جهانی فوتبال ساحلی 2025
ورود پزشکان به سامانه نسخه‌نویسی، دو مرحله‌ای شد
«گرگ پارسی» تاریخ‌ساز شد؛ پرافتخارترین بدنساز ایران در جهان!
بمب بزرگ استقلال؛ ماتزاری آمد؟ / باشگاه واکنش نشان داد
جنایت اسید پاشی در مدرسه
نخستین واکنش از شرکت سینا: "هیچ تقصیری نداریم"+ویدیو
آغاز فروش 2 محصول جدید سایپا دیزل + لینک ثبت نام
هشدار رسمی ایران در واکنش به رفتار های ضد و نقیض آمریکا
دفترچه سوالات کنکور 1404 رشته ریاضی و علوم انسانی منتشر شد
قیمت طلا و سکه امروز 11 اردیبهشت 1404
کارگران؛ طلایه‌داران تولید و افتخارآفرینی در صنعت کشور هستند
X
آگهی تبلیغاتی