×
بین الملل
شناسه خبر : 194208
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/07/24 ساعت 23:00

از گنبد آهنین تا تاد و زوالی که برگشت‌ناپذیر است

نخست آنکه وابستگی شدید رژیم صهیونیستی به سامانه‌های پدافندی و رهگیر همچون گنبد آهنین، پیکان و تاد نه تنها نشانگر قدرت و توان این رژیم نمی‌باشد بلکه به صراحت می‌توان چنین رویکردی را نشانه‌ای آشکار بر زوال و تزلزل شدید آن دانست.

نور نیوز -گروه بین‌الملل: در سالگرد طوفان الاقصی یکی از نکات قابل توجه سراسیمگی و تقلای آمریکایی‌ها برای تقویت توان سامانه‌های رهگیری رژیم صهیونیستی است. آمریکایی‌ها که تاکنون 18 میلیارد دلار برای تقویت ماشین نسل کشی رژیم صهیونیستی در غزه و لنبان هزینه کرده‌اند این روزها از ارسال سامانه‌های تاد به این رژیم سخن گفته‌اند. این سراسیمگی زمانی قوت گرفت که عملیات وعده صادق ۲ جمهوری اسلامی ایران با ۲۰۰ موشک در کنار خسارت‌های سنگین مالی و نظامی، هیمنه گنبدآهنین، پاتریوت‌های غربی را شکست. رژیم صهیونیستی و آمریکایی‌ها در حالی برآنند تا انتقال سامانه‌های تاد به این رژیم را به نمایشی جهت قدرت سازی برای تل آویو و نیز قدرت نمایی توان نظامی آمریکا برای تغییر در معادلات جهانی معرفی نمایند که در این زمینه چند نکته قابل توجه است.

نخست آنکه وابستگی شدید رژیم صهیونیستی به سامانه‌های پدافندی و رهگیر همچون گنبد آهنین، پیکان و تاد نه تنها نشانگر قدرت و توان این رژیم نمی‌باشد بلکه به صراحت می‌توان چنین رویکردی را نشانه‌ای آشکار بر زوال و تزلزل شدید آن دانست. رژیم صهیونیستی در طول چند دهه حیات جعلی خویش همواره سیاستی تهاجمی داشته و و وزارت جنگ این رژیم زمینه‌های اشغالگری‌های آن در فلسطین و منطقه را دنبال کرده است. به عبارتی دیگر توان نظامی این رژیم همواره چنان بوده که معادلات را بر اساس خواسته‌هایش ترسیم می‌کرده که اشغالگری‌های گسترده در کرانه‌باختری، قدس و نیز اشغال اراضی مصر، اردن، سوریه، لبنان و... گواهی بر این مسئله است. این توان نظامی چنان بوده که کشورهایی همچون مصر، اردن، امارات و بحرین به سازش با این رژیم تن داده‌اند. بر این اساس می‌توان گفت تغییر موازنه صهیونیست‌ها از تهاجمی به تدافعی و نیاز مبرم آنها به سامانه‌های پدافندی بیانگر ناتوانی این رژیم در حفظ موازنه قدرت و ادعای ارتش برتر منطقه بودنش می باشد که اقتدار و ظرفیت‌های نوین  و توان بازدارندگی مقاومت از جمله گروه‌های فلسطینی را اشکار می سازد. تغییر موازنه‌ای که به صراحت نشان می‌دهد سرنوشت منطقه را نه رژیم صهیونیستی و آمریکا بلکه مقاومت تعیین خواهند کرد.

دوم آنکه انتقال سامانه تاد به رژیم صهیونیستی نشان داد که علی رغم سالها دروغ پردازی  و داستان سرایی این رژیم  پیرامون قابلیتهای سامانه گنبد  آهنین پر هزینه و اطمینان دادن به ساکنین سرزمین‌های اشغالی در مورد غیر قابل نفوذ بودن این سامانه، عملا این رویاپردازی ‌ها دروغی بینش نبوده است چناتکه موشک‌ها و پهپادهای مقاومت به راحتی از آن عبور می کنند و حتی قادرند یکی از مهمترین مقرهای ارتش صهیونیستی ( تیپ گولانی) را هدف قرار دهند. عملیات‌های حزب‌الله در حیفا و بویژه هدف قرار گرفتن مراکز حساس نظامی ارتش صهیونیستی که بیانگر اشراف اطلاعاتی و نظامی مقاومت می‌باشد، و نیز خسارت‌های نفراتی و مالی سنگین صهونیست‌ها، بیانگر ناکارآمدی و بی ارزش بودن گنبد آهنین است. صهیونیست‌ها پیش از این بر این ادعا بودند که این سامانه‌ها صرفا در برابر موشک‌های ایرانی دارای ضعف‌هایی می‌باشند حال آنکه عملیات‌های اخیر حزب‌الله نشان داد که این سامانه‌ها اساسا هیچ توان و کارکردی ندارند و بیشتر به یک ماکت هزینه بر شباهت دارند تا یک سامانه بازدارنده.

حمله موثر حزب‌الله به تیپ گولانی و شدت گرفتن موشک باران حیفا و تل‌آویو در کنار عملیات مستمر حماس در شمال غزه و جبالیا نشان دهنده انسجام و اقتدار ساختار رهبری و فرماندهی مقاومت فلسطین و لبنان و زوال هر چه بیشتر توان نظامی صهیونیست‌ها از جمله در حوزه پدافندی و سامانه‌ای است. هر چند که صهیونیست‌ها همچنان از زیر بار پذیرش این حقارت شانه خالی می‌کنند اما قدر مسلما اگر سامانه گنبد آهنین کارآمد بود چه نیازی به هزینه‌ کردهای سنگین برای انتقال سامانه تاد می‌بود؟! شواهد نشان می‌دهد که رژیم اسرائیل آشکارا درگیر جنگی فرسایشی با آینده نامعلوم شده است که با هیچ سامانه موشکی نیز توان خروج از آن را نخواهد داشت.

سوم آنکه کارنامه سامانه‌های تاد در قبال جنگ افروزی آمریکایی‌ها علیه یمن میزان کارآرایی آنها را آشکار می سازد. سامانه تاد در جنگ یمن در برابر موشک‌های انصارالله عملکرد مطلوبی نداشت و موشک‌های دو میلیون دلاری آمریکا و یک میلیون دلاری انگلیس نتوانسته‌اند حریف پهپادهای دو هزار دلاری و موشک‌های چند ده دلاری یمنی‌ها شوند. بر این اساس یقینا انتقال این سامانه‌ها به سرزمین‌های اشغالی بیشتر یک نمایش با ایجاد ایمنی مصنوعی برای ساکنان سرزمین‌های اشغالی و روحیه دادن به نظامیان صهیونیست برای ادامه کشته شدن در توهمات جنگ افروزانه سران سیاسی این رژیم و آمریکا می‌باش و در عملا کارآیی خاصی نخواهند داشت. در همین حال انتقال این سامانه از سوی امریکا به سرزمین‌های اشغالی فرصتی استثنایی برای هایپرسونیک‌های ایرانی فتاح۱ و فتاح۲ نیز هست تا در صورت لزوم قابلیتشان برای انهدام این سامانه و اپراتورهایش ثابت کنند.

این وضعیت بحرانی صهیونیست ها چنان است که روزنامه فایننشال تایمز به‌نقل از مدیران صنعتی، مقامات پیشین نظامی و تحلیلگران نوشت: اسرائیل در تلاش برای تقویت دفاع هوایی خود برای مقابله با حملات، با کمبود موشک‌های رهگیر مواجه است. دانا استرول مقام سابق دفاعی آمریکا نیز گفت: مسئله مهمات اسرائیل بسیار جدی است. اگر ایران به حملات اسرائیل پاسخ دهد و حزب الله به آن بپیوندد، دفاع هوایی اسرائیل تحت فشار قرار خواهد گرفت.

چهارم آنکه روند تحولات نشان می‌دهد که مولفه‌های زوال رژیم صهیونیستی هر روز آشکارتر می‌شود و هیچ سامانه موشکی نیز توان جلوگیری از این زوال را ندارند. از وضعیت بحرانی و شکاف‌های گسترده داخلی در این رژیم و فرو ریختن دیوار جمعیت سازی صهیونیست‌ها با تشدید کوچ معکوس، تا شکست ارتش صهیونیستی در عملیات‌های زمینی در برابر مقاومت غزه و لبنان و نیز انزجار گسترده جهانی از رژیم صهیونیستی که حامیان این رژیم را به آمریکا و چند کشور معدود اروپایی تقلیل داده است و... نشانه‌هایی آشکار در زوال برگشت ناپذیر این رژیم است که دیوانگی سران تل آویو به هرگونه تحرکی علیه ایران می‌تواند زمینه ساز وعده صادق 3 و نابودی این رژیم گردد.

ناتوانی و بی‌کفایفی گنبدآهنین و سامانه‌های تاد و هراس از وعده صادق 3  را در سراسیمگی غربی‌ها در رویکرد به بازی نخ نما شده و تکراری تحریم ایران می‌توان دریافت. هر چند که اتحادیه اروپا اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران به بهانه نقش موشک‌های ایرانی در جنگ اوکراین عنوان داشته است و جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و دیوید لمی وزیر خارجه انگلیس با صدور بیانیه‌ای مشترک، دخالت ادعایی ایران در مناقشه اوکراین را محکوم و ادعا کردند که به تحریم ایران متعهد هستند اما همین هراس از توان موشکی ایران بیانگر نگرانی آنها از وضعیت بحرانی سامانه‌های رهگیری رژیم صهیونیستی و توان موشکی و پهپادی ایران است چنانکه برخی کشورهای غربی توان کتمان این مسائل را نیز نداشته‌اند چنانکه انگلیس در واکنش به حملات موشک‌های ایران علیه اسرائیل، تحریم‌های تازه‌ای را علیه شخصیت‌های ارشد و نهادهای نظامی ایران اعمال کرد. همچنین وزیر امور خارجه استرالیا اعلام کرد کشورش در واکنش به حملات ایران به اسرائیل، پنج تن از مسئولان برنامه موشکی ایران را تحریم کرده است.

رفتارهای مذکور در کنار هشدارهای مقامات و رسانه‌های غربی مبنی بر پیامدهای خطرناک هرگونه اقدام رژیم صهیونیستی علیه زیرساخت‌های ایران بیانگر وضعیت بحرانی نظامی این رژیم و غیر قابل اعتماد بودن سامانه‌های موشکی و پدافندی آن در برابر اقتدار موشک‌های ایرانی و جبهه مقاومت است هر چند که حامیان رژیم صهیونیستی با واژگانی همچون تلاش برای جلوگیری از گسترش جنگ در منطقه به دنبال سرپوش نهادن بر این مسئله هستند.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
صفری در کاپ جهانی دوچرخه‌سواری زمین خورد + فیلم
اتفاق نادر در رسانه‌های اسرائیل/ خبرنگار وسط برنامه زنده پیراهنش را پاره کرد! + فیلم
نرخ جدید سرویس مدارس اعلام شد؛ افزایش 36 درصدی اعمال می‌شود؟
سلام نظامی چهره‌قانی پس از کسب طلای بوکس آسیا + فیلم
همایون اسعدیان به عنوان مدیرعامل جدید خانه سینما انتخاب شد
صالحی: معیشت خبرنگاران در شرایط ناامنی قرار دارد
6.1 ریشتر ترکیه را به لرزه درآورد
وزیر ارتباطات هم از وضعیت اینترنت ابراز نارضایتی کرد
مصوبه افزایش 30 درصدی قرارداد بازیکنان فوتبال لغو شد
دولت با حذف 4 صفر از پول ملی موافقت کرد
وزیر بهداشت: 6 هزار تخت جدید بیمارستانی در سال جاری افتتاح می شود
احتمال همگروهی استقلال و النصر در رقابت‌های آسیایی
فناوری تلفن همراه در ایران وارد 31مین سال شد
جسد پسربچه گمشده در رشت پیدا شد
سخنگوی دولت: تعطیلی شنبه در اختیار استانداران است + فیلم
عکس های منتخب جهان،10 آگوست 2025
5 شرط اصلی نتانیاهو برای پایان جنگ غزه اعلام شد
نوری قزلجه: ذخایر کالاهای اساسی در وضعیت مناسب هستند
پزشکیان : همراهی مردم، رمز پیروزی ایران در جنگ 12 روزه بود
جنجال بازنشر ویدئو توسط وزیر دفاع آمریکا: چه معنی دارد زنان رای بدهند؟
نورنما | غزه، 92 درصد نابودی
نگرانی دادستان ارشد اتحادیه اروپا از سطح فساد در کشورهای اروپایی
خاموشی طولانی؛ قطع جریان برق به 4 ساعت رسید
نگرانی و تردیدهای مردمی در ارمنستان نسبت به قرارداد جدید با باکو
پاسخ محسنی اژه‌ای به درخواست‌ آزادی زندانیان سیاسی
«قصه پری» از میلان جایزه گرفت
قیمت خودرو امروز 19 مرداد 1404
عراقچی: معاون گروسی فردا به تهران می‌آید
قیمت دلار امروز یکشنبه 19 مرداد 1404
تهدید حزب اسموتریچ به ساقط کردن کابینه نتانیاهو
طرح خلع سلاح؛ حلقه تکمیلی زنجیره اشغالگری و بی‌ثبات‌سازی
مقام حزب‌الله: توافق جدید به نفع اسرائیل است
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 19 مرداد 1404
تحکیم دیکتاتوری؛ مسیر حرکت ترامپ
اربعین؛ تداوم نهضت در میدان بیداری
کشف فعالیت غیرقانونی مزرعه رمزارز مخفی شده در استادیوم اهواز
ایران‌نما | معرفی جاذبه‌های گردشگری شهرهای ایران(67)؛ «بسطام»
خندانی: برگه سبز مالکیت خودرو «سند رسمی انتقال مالکیت» نیست
چه اتفاقی در زنگزور برای ایران افتاد؟
وزیر بهداشت ایران: در ایران حتی یک مورد فلج اطفال هم گزارش نشده است
عوامل ساختاری نفوذ
تسهیلات ویژه برای نصب پنل‌های خورشیدی در مسکن مهر
پزشکیان: آثار فرشچیان آینه‌ای تمام‌نما از عشق،‌ ایمان و شکوه فرهنگ ایران اسلامی بود
قدرتی برای تضعیف سلاح مقاومت وجود ندارد
دفاتر اسناد رسمی مجازی و سامانه جامع اجرای اسناد راه‌اندازی می‌شود
پوستر باشگاه استقلال برای بازی سوپرجام منتشر شد
آتش‌سوزی مهیب در موکب مرز مهران؛ یک زن جان باخت + فیلم
لبنان در آستانه یک جنگ ویرانگر داخلی
وزیر کار: یارانه 3 دهک حذف می‌شود +یارانه
بیانیه مشترک وزرای امور خارجه کشورهای غربی در مورد عملیات نظامی رژیم اسرائیل در غزه
X
آگهی تبلیغاتی