×
بین الملل
شناسه خبر : 194035
تاریخ انتشار :

«فارن پالسی» گزارش داد؛

سازمان سیا؛ کانون اصلی توطئه در آمریکا

«فارن پالسی» در تحلیلی با اشاره به سابقه طولانی آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) در سازماندهی و اجرای انواع توطئه در داخل و خارج از این کشور تاکید کرد: توطئه گرایی در آمریکا انعکاس مستقیم مداخله گرایی ایالات متحده در خارج از کشور پس از جنگ جهانی دوم است.

نورنیوز-گروه بین الملل: به گزارش این رسانه آمریکایی، احتمال دور دیگری از ریاست جمهوری دونالد ترامپ، رئیس جمهوری سابق آمریکا، نگرانی عمیقی را در جامعه اطلاعاتی ایالات متحده و به ویژه آژانس مرکزی اطلاعات آمریکا(سیا) برانگیخته است. دلیل این نگرانی تنها صحبت‌های اخیر مشاوران ترامپ مبنی بر احتمال اعطای نقش "نظارتی" به رابرت اف کندی جونیور، نظریه‌پرداز توطئه‌های آزار دهنده، علیه این آژانس نیست. علاوه بر این ترامپ قول داده آنچه را که او و حامیانش «دولت عمیق» (یا دولت پنهان) می‌نامند، گروهی از مقامات غیرمنتخب در سرویس‌های اطلاعاتی را که می‌خواهند او را از کاخ سفید دور نگه دارند، نابود کند.

این مقاله افزود: نظریه دولت عمیق موضوع جدیدی نیست. این تا حدودی ریشه در دوران واترگیت دارد، زمانی که همکاران ریچارد نیکسون، رئیس جمهوری پیشین آمریکا، ادعا کردند که او قربانی تلاش سیا برای تحت فشار قرار دادنش برای انجام برخی موارد بوده است. راجر استون، از مشاوران قدیمی ترامپ و وفادار به نیکسون به انتقال مفهوم «کودتای خاموش» توسط بازیگران دولتی «در سایه» به قرن بیست و یکم کمک کرد. استون در تازه ترین توییت‌ها و ویدئوهای خود حتی تلاش های اخیر برای ترور ترامپ را به واترگیت مرتبط کرده است.

در بخشی از این مقاله آمده است: البته، دولت عمیق تنها تئوری توطئه ای نیست که سیا به انجام آن متهم شده است. از جمله ادعاهایی وجود دارد که می‌گوید سیا به عنوان یک واحد اطلاعاتی خارجی که صراحتاً از عملیات داخلی منع شده است، آزمایش‌هایی تحت عنوان «کنترل ذهن» را انجام داده که منجر به قتل‌های بسیاری حتی در خاک ایالات متحده شده است. ترور رابرت اف کندی، ‌کاندیدای حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری در سال ۱۹۶۸ (۱۳۴۶) و ترور جان اف کندی، رئیس جمهوری وقت آمریکا در سال ۱۹۶۳ از جمله قتل هایی است که توطئه برای انجام آن را به سیا نسبت می دهند.

فارن پالسی در پاسخ به این سول که چرا تئوری های توطئه علیه سیا اینقدر زیاد و همیشگی بوده است، نوشت: یک دلیل این است که ایالات متحده همیشه مستعد تئوری توطئه بوده است، چیزی که ریچارد هافستادتر مورخ معروف آن را "سبک پارانوئید در سیاست آمریکا" می نامد. زمانی آمریکایی‌ها معتقد بودند که این گروه‌های خارجی مانند کاتولیک‌ها، مورمون‌ها، یهودیان یا کمونیست‌ها هستند که جمهوری را تضعیف می‌کنند. با این حال، در سال‌های پس از جنگ جهانی دوم، زمانی که بسیاری از تشکیلات مدرن امنیت ملی ایجاد شد - به عنوان مثال، سیا در سال ۱۹۴۷ (۱۳۲۵) تأسیس شد - تئوری‌های توطئه شروع به تمرکز بر بخش‌های مخفی خود دولت آمریکا کردند.

در ادامه آمده است: این انگیزه داخلی با نفوذ خارجی‌ها تشدید شد. در دهه ۱۹۶۰ میلادی، سرویس اطلاعاتی اتحاد جماهیر شوروی موسوم به KGB، (روایت‌هایی ضدآمریکایی) در مورد ترور جان اف کندی در مطبوعات اروپایی منتشر کرد که به ایالات متحده هم رسید. پس از آن، معترضان ضدآمریکایی در این کشور که تا آن زمان به سخنان رهبران جهان سوم مانند فیدل کاسترو، ‌رهبر سابق کوبا مبنی بر توطئه سیا علیه آنها گوش می کردند، روایت‌های شوروی را به راحتی پذیرفتند. از این رو می‌توان گفت توطئه گرایی پاسخ اجتناب ناپذیر مداخله گرایی ایالات متحده در خارج از کشور است.

این مقاله در پایان نوشت: خود سیا مسبب برچسب هایی از توطئه است که علیه این سازمان مطرح می شود و دلیل آن تمایل تاریخی این آژانس به طبقه بندی بیش از حد سوابق خود و عدم تمایل به پیروی از قوانین آزادی اطلاعات، است. این موضوع باعث شده تا شهروندان آمریکایی تصور کنند که سیا از اسراری بزرگتر از آنچه در واقع انجام می دهد، محافظت می کند.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
آذر ماه، قرعه‌کشی جام جهانی 2026 در لاس‌وگاس
از سرگیری دوباره واردات بنزین سوپر
شیخ نعیم قاسم دبیر کل حزب الله لبنان : احدی از ما نخواهد که تسلیم شویم
پیشروی یا عقب‌نشینی؟
اخذ گواهی دانش‌بنیان برای سه پروژه فناورانه همراه اول
زائران اربعین تا چه زمانی باید ارز مازاد خود را بازگردانند؟
اقتصادنگار | تورم تیرماه، شلیک به سفره‌ی مردم
رأی پرونده قتل الهه حسین‌نژاد صادر شد/ 20 روز مهلت فرجام خواهی
امکان واریز و برداشت پول برای گردشگران خارجی فراهم شد
افزایش قیمت کالاهای اساسی ممنوع
سخنگوی وزارت خارجه روسیه: بمباران تاسیسات هسته‌ای ایران غیرقابل قبول است
طبیعی اما مرگ‌آور؛ افسانه سیگارهای دست‌ساز زیر ذره‌بین علم
لایحه پهپادهای غیرنظامی زیر ذره‌بین شورای نگهبان
افزایش احتمال تغییرات قریب‌الوقوع در برخی نهادهای عالی امنیتی
رییس جمهور شکایتی از کاریکاتوریست ندارد
آمادگی 3200 موکب ایرانی برای خدمات‌رسانی به زائران اربعین + فیلم
پزشکیان: تعطیل کردن کشور برای حل بحران کم‌آبی پاک کردن صورت مسئله است
پورجمشیدیان: به اتباع غیرمجاز خدمات اربعین ارائه نمی‌شود
صرفه‌جویی 67 درصدی مصرف برق در حرم امام رضا(ع) +تصاویر
سهام عدالت در آستانه بازگشت به بورس قرار گرفت
رشد اقتصادی ایران در پیش‌بینی جدید IMF دو برابر شد
عذرخواهی هادی ساعی بابت بی‌احترامی به استاد پیرهادی
سفیر ایران در انگلیس: اگر اطمینان حاصل کنیم که مذاکره واقعی و صادقانه است، انجامش می‌دهیم
پایان «دیوانه کویر»؛ انهدام باند مسلح در عملیات مشترک پلیس
قیمت طلا و سکه امروز چهارشنبه 8 مرداد 1404 +جدول
قیمت خودرو امروز چهارشنبه 8 مرداد 1404 +جدول
ترامپ: فشار بر اسرائیل یعنی پاداش دادن به حماس + فیلم
دین و دانش؛ نیازمند روش های نو
محدودیت ارز اربعین برطرف شد
تعداد افرادی که در سامانه سماح ثبت‌نام کردند از یک میلیون و 400 هزار نفر گذشت +لینک‌سایت
خطر حلقه‌های ضعیف زنجیر
قیمت دلار و سایر ارز ها امروز چهارشنبه 8 مرداد 1404
ماجرای سیلی پدر مبینا نعمت‌زاده به پیشکسوت تکواندو و جنجال در فدراسیون
گزارش CNN از کاهش ذخایر رهگیرهای تاد آمریکا پس از جنگ 12 روزه +فیلم
لوئیز دیاز ستاره کلمبیایی لیورپول به بایرن مونیخ پیوست
صدور سند رسمی برای تخت‌جمشید، باغ ارم و دریاچه پریشان
اسرائیل بزرگ‌ترین دولت-ملت فاشیستی دوران ماست
داوطلبان علوم ورزشی دانشگاه‌ها بخوانند؛ جزئیات آزمون عملی در کنکور 1404
جُرم این است...؛ چرا تندروها ناگهان سراغ وزیر فرهنگ رفتند؟
از رنجی که می‌بریم
قیمت جدید نان تافتون، بربری و لواش اعلام شد
قصاص، فرجام جنایت کودک‌کشی
صف‌های طولانی و سامانه‌های غیرفعال؛ مشکل کارت بانکی بازنشستگان
زلزله 8.8 ریشتری روسیه به 5 کشور هشدار سونامی داد! +عکس و فیلم
لیست کانال‌های مجاز فروش بلیت اربعین منتشر شد
بازنشستگان کشوری می‌توانند فیش حقوقی تیرماه خود را دریافت کنند
نوراینفو | چگونه به عادت بدِ غذایی کودکانمان «نه» بگوییم
فروش خودروهای وارداتی در سامانه یکپارچه متوقف شد
بارش‌ها در ایران 40 درصد کاهش داشته است
تعطیلی‌ها به مذاق دولت خوش نیامد!
X
آگهی تبلیغاتی