×
اجتماعی
شناسه خبر : 193174
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/07/17 ساعت 21:57

معاون وزیر بهداشت خبر داد؛

افزایش سن امید به زندگی در ایران به 80 سال

معاون بهداشت وزیر بهداشت گفت: امید به زندگی در ایران به 80 سال رسیده است.

نورنیوز-گروه اجتماعی: با گذشت بیش از 45 سال از پیروزی انقلاب اسلامی و با افزایش امکانات بهداشتی و درمانی و ارتقای سطح سواد سلامت مردم شاهد افزایش طول عمر مردم هستیم ؛ به طوری که امید به زندگی بین مردم ایران از 55 سال ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی اکنون به 80 سال رسیده است.

امید به زندگی یعنی افزایش سن افراد و نگاه امیدوارانه افراد به زندگی بیشتر است و این افزایش امید به زندگی خبر خوبی برای کشورمان است اما باید دقت کنیم که این افزایش امید به زندگی مستلزم تامین امکانات حداقلی رفاهی و بهداشت و درمانی مورد نیاز اقشار مختلف است.

باید کمبود امکانات بهداشتی، درمانی و رفاهی در سطحکشور از یک تعادل قابل قبول برخوردار باشد.

اکنون متاسفانه این فاصله امکانات بهداشتی و درمانی از توازن و تناسب لازم در اقصی نقاط مختلف برخوردار نیست.

صدای گام‌های بلند کاهش جمعیت به خوبی به گوش می‌رسد و آهنگ و ضربان این تپش ناخوشایند، هر روز نبض جامعه را تند تر می‌کند. حالا دغدغه کاهش جمعیت و نیروی انسانی مولد جنبه عمومی گرفته و صاحب نظران و کارشناسان مختلف در این خصوص هشدارهای مستمری می‌دهند.حرکت شتابان جمعیت ایران به سمت سالمندی به شکلی شده که متوسط سن در کشور به 35 سال رسیده و نرخ سالمندی به 10.5 درصد رسیده است. نرخ باروری کشور حدود ۱.۷ درصد است که از نظر صابر جباری، سرپرست اداره جوانی جمعیت وزارت بهداشت، این نرخ باید حدود ۲.۵ درصد افزایش پیدا کند. برای رسیدن به این هدف تنها هفت سال فرصت است. اگر برنامه‌های فرزندآوری اجرا نشود و نرخ باروری افزایش پیدا نکند جمعیت ایران به‌ شدت پیر می‌شود. نرخ باروری در کشور چقدر است؟

علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزیر بهداشت در جلسه ستاد مرکزی هماهنگی جوانی جمعیت وزارت بهداشت، گفت: جوانی جمعیت یک مساله ملی و بسیار جدی است و علاوه بر مردم، نیاز به اقناع سازی تمام مسئولان دارد؛ زیرا جوانی جمعیت فقط مساله دولت نیست و به کل کشور و تمام دستگاه ها مربوط می‌شود.

وی با بیان اینکه تصویب بودجه برای پیشبرد این برنامه ملی یک ضرورت اجتناب ناپذیر است و باید با کمک مجلس که تاکنون در زمینه برنامه های جوانی جمعیت خوب پیش آمده، اعتبارات لازم برای اجرای این برنامه لحاظ شود، اظهار کرد: از جمله مباحث مهم در این زمینه ساخت مسکن و خوابگاه های متاهلی برای دانشجویان شاغل به تحصیل است که باید حتما در برنامه ریزی ها مدنظر قرار گیرد.

رئیسی افزود: سن ازدواج در افراد تحصیلکرده افزایش قابل ملاحظه‌ای یافته و تعداد فرزندان در افراد متاهل تحصیلکرده هم کاهش داشته است. بنابراین باید با سرمایه گذاری روی این افراد برای سایر افراد جامعه در بحث جوان سازی جمعیت، الگوسازی کنیم.

معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به این که ارائه تسهیلات و مشوق ها به افراد متاهل تحصیلکرده برای فرزندآوری در آینده جمعیتی کشور تاثیر قابل ملاحظه ای دارد، خاطرنشان کرد: یکی دیگر از برنامه ها باید ارائه ایده های نو بر مبنای فرهنگ های بومی و منطقه ای در کشور باشد. البته این ایده ها لزوما اعطای تسهیلات مالی نیست. همچنین الگوسازی برای جامعه و جوانان با کمک گرفتن از چهره های شاخص علمی، فرهنگی و هنری نیز موثر است.

رئیسی با بیان این که در دنیا روی این مساله که افراد از داشتن فرزند زیاد خجالت زده نباشند، کار شده است، افزود: کسی که چهار فرزند دارد باید بتواند در جامعه سرش را بالا بگیرد و به آن افتخار کند. نباید این دیگاه وجود داشته باشد که خانواده هایی که فرزند زیادی دارند از طبقات پایین جامعه هستند. باید روی مناطقی مانند شمال تهران که سن ازدواج بالاست و تعداد فرزندان زوج ها کم است، سرمایه گذاری کنیم تا این روند تغییر یابد.

معاون بهداشت وزارت بهداشت یادآور شد: وزارت بهداشت متولی سلامت کل جمعیت کشور است. بنابراین باید به برنامه های نظیر کاهش مرگ و میر مادران باردار و نوزادان هنگام زایمان و تولد نیز برای کمک به جلوگیری از کاهش جمعیت، بها داده شود.

وی اضافه کرد: آمارهایی مانند کاهش مرگ مادران و نوزادان یا سن امید به زندگی در کشور نسبت به 30 سال قبل روند افزایشی چشمگیری داشته است. امید به زندگی از 55 سال به 80 سال رسیده و اجرای این برنامه ها نیازمند تخصیص اعتبار است.

رئیسی با بیان این که در ادبیات برنامه های حوزه بهداشت اصطلاح «مادران باردار پرخطر» حذف و تبدیل به «مادران نیازمند مراقبت های ویژه» شده است، گفت: اکنون محدودیت سنی برداشته شده و سنین 15 تا 49 سال برای بارداری مناسب اعلام می شود. همچنین تعداد مراقبت ها برای مادران باردار در سیستم شبکه بهداشتی کشور از چهار به دوازده برنامه ارتقا یافته است.


فارس
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
تصادف در «گردنه چری» 19 کشته برجای گذاشت
آخرین وضعیت ترافیکی محورهای شمالی/ جاده چالوس دو طرفه شد
فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون | پنجشنبه 20 شهریور ماه
رئیس جمهور به اردبیل سفر کرد
آغاز بزرگترین رزمایش مشترک نظامی آمریکا و ژاپن
برنامه مسابقات ورزشی امروز پنج‌شنبه 20 شهریور 1404
حمله موشکی یمن به سرزمین های اشغالی
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 20 شهریور 1404 + وضعیت استان‌ها
امیر تتلو مشمول عفو رهبری نشد
واکنش ترامپ به تیراندازی در دانشگاه یوتا/جزییات ترور +فیلم
افزایش اعتبار کارت حکمت؛ عیدی ویژه برای بازنشستگان نیروهای مسلح
تهرانی‌ها فردا منتظر خنک شدن هوا باشند
گرامیداشت روز سینما همراه با مردم در باغ فردوس
نورینفو | چطور از آنفولانزا دور بمانیم؟
100 مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در 8 استان به بهره برداری رسید + فیلم
آلمان در صدر لیست حامیان مالی اوکراین قرار گرفت
نورنما | ساحل مکسر بندر مقام در غرب استان هرمزگان
فرافکنی سفیر اتحادیه اروپا در شورای حکام: ایران فوراً همکاری با آژانس را از سر بگیرد
کانادا در روابط با رژیم صهیونیستی تجدیدنظر می‌کند
کدام استانها با کاهش چشمگیر بارش‌ها مواجه شدند
نتانیاهو در تله ترور؛ از شکست دوحه تا تهدید ترکیه
نتایج و جدول لیگ آزادگان پس از پایان روز اول از هفته سوم
پوستر باشگاه فولاد خوزستان برای بازی با پرسپولیس
شبکه 5 تهران HD شد
نتانیاهو، تروریست بی‌پروا؛ تهدید قطر و ترکیه پس از شکست در دوحه
پیاتزا: هیچ مسابقه‌ای پیش از آغاز آسان نیست
پوستر باشگاه سپاهان برای تقابل همزمان آقایان و بانوان سپاهان و گل‌گهر در روز جمعه
گفت‌وگوی پزشکیان و رئیس جمهور مصر
حماس حمله هوایی رژیم صهیونیستی به یمن را محکوم کرد
کوشکی اعلام کرد: مصدوم نیستم!
9 شهید و 118 مجروح در حمله امروز رژیم صهیونیستی به یمن
فاریاب کرمان لرزید
تماس تلفنی وزیر خارجه ایران با همتای قطری
پروژه «اسرائیل بزرگ» و پیام‌های سخنرانی دبیرکل حزب‌الله
هشدار پلیس راه درباره اوج‌گیری ترافیک در روزهای پایانی تابستان
توزیع یک میلیون دوز واکسن آنفلوانزا
دیدار وزیر امور خارجه با رئیس‌جمهور تونس
واکنش ستادکل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران به تجاوز رژیم صهیونیستی به قطر
فعالیت‌های دریایی در مازندران ممنوع شد
ارتش یمن: بخش بزرگی از حمله دشمن را خنثی کردیم
قرارداد منیر الحدادی استقلال امضا شد
تصویب مشاغل حوزه آموزشی وزارت آموزش و پرورش و مشاغل ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا
علیرضا اکبرپور : تیم‌ملی با صعود از دور گروهی جام جهانی شق‌القمر نمی‌کند!
زارع به دنبال سومین طلای جهان +فیلم
تصاویر اولیه از حملات جنگننده‌های صهیونیستی به صنعا
اولیانوف: خواسته ایران برای دریافت تضمین درباره عدم تکرار تجاوزات کاملا موجه است
عارف: تصمیمات جدی درباره کالاهای اساسی و تنوع بخشی به واردات خواهیم گرفت
واکنش وزارت دفاع روسیه به ورود پهبادهای این کشور به لهستان
افتتاح سیلوی غلات در بندر امیرآباد
مجلس تعطیل نیست
X
آگهی تبلیغاتی