×
اقتصادی
شناسه خبر : 192592
تاریخ انتشار :

افزایش 2.5 برابری صادرات ایران به برزیل

مدیرکل اروپا و آمریکا سازمان توسعه تجارت ایران گفت: میزان صادرات ایران به برزیل در 5 ماهه اول سال جاری 2.5 برابر شده است.

نورنیوز- گروه اقتصادی: احمد فیروزی، مدیرکل اروپا و آمریکا سازمان توسعه تجارت ایران، درباره حجم صادرات به کشورهای عضو بریکس، اظهار کرد: صادرات ایران به برزیل در ۱۲ ماهه پارسال ۶۳ میلیون دلار بوده که امسال شاهد رشد هستیم.

وی ادامه‌داد: در زمینه صادرات ایران به کشورهای عضو بریکس، با توجه به اینکه کمتر از یک سال از عضویت ایران در بریکس می‌گذرد، نباید انتظار داشته باشیم تغییر چشمگیری در تجارت ما با این کشورها اتفاق بیافتد و برای ارزیابی واقعی باید بازه‌های زمانی میان و بلندمدت را مدنظر قرار دهیم.

مدیرکل اروپا و آمریکا سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به عضویت ایران در بریکس، اظهار کرد: در پانزدهمین اجلاس سران بریکس با حضور نمایندگان و رهبران پنج کشور عضو یعنی برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی که در اوت ۲۰۲۳ در ژوهانسبورگ آفریقای جنوبی برگزار شد، از جمهوری اسلامی ایران برای پیوستن به بریکس دعوت شد؛ در نهایت عضویت کامل ایران در بریکس در ۱۱ دی ۱۴۰۲ محقق شد.

وی اضافه کرد: در طول این مدت ایران حضور مؤثری در رویدادهای برگزار شده در حوزه صنعت و تجارت داشته است. از جمله حضور رئیس سازمان توسعه تجارت ایران در چهاردهمین نشست وزرای تجارت کشورهای عضو بریکس که پنجم مرداد ماه سال جاری در مسکو برگزار شد و حضور معاون صنایع ماشین‌آلات و تجهیزات وزارت صمت در هشتمین نشست وزرای صنعت بریکس و برپایی غرفه توانمندی‌های صنعتی ایران در حاشیه نشست مذکور.

فیروزی با اشاره به تأثیرگذاری توسعه تجارت و اقتصاد کشور با عضویت در بریکس، گفت: برای کشورهای در حال توسعه‌ای مانند ایران که آمادگی ورود یک‌باره به تجارت آزاد را ندارند، منطقه‌گرایی می‌تواند مؤثرترین راه برای گشودن تدریجی اقتصادهای ملی این کشورها و ادغام آنها در اقتصاد جهانی باشد و یکی از مؤلفه‌های مهم منطقه‌گرایی عضویت در سازمان‌های منطقه‌ای است.

عضویت ایران در بریکس چه مزایایی داشته است؟

وی ادامه‌داد: مهمترین مزیت عضویت ایران در بریکس، مقابله با تحریم‌هاست. از دیگر مزیت‌های عضویت ایران در بریکس می‌توان به تقویت همکاری‌های اقتصادی و مالی، دسترسی به بانک توسعه جدید، انعقاد قراردادهای تجاری دو و چندجانبه با کشورهای عضو و استفاده از فرصت‌های سرمایه‌گذاری اشاره کرد.

مدیرکل اروپا و آمریکا سازمان توسعه تجارت ایران، ادامه داد: البته لازم به ذکر است که تنها عضویت در این گونه سازمان‌ها کافی نیست، بلکه نیازمند تدوین نقشه راه اجرایی است که بتوانیم از ظرفیت‌های آن استفاده کنیم.

وی بیان کرد: همچنین رویکرد و نگاه ما به بریکس باید یک نگاه بلندمدت باشد و با این نگاه می‌توانیم امیدوار باشیم که بهره‌مندی از بستر بریکس در طولانی‌مدت به رشد و توسعه اقتصاد کشور کمک خواهد کرد.

فیروزی با اشاره به آمارهایی از صادرات در کشورهای عضو بریکس گفت: نقش و سهم بریکس از نظر جمعیت ۴۰ درصد، تولید ناخالص داخلی ۲۷ درصد، پوشش زمین ۳۰ درصد و تجارت جهانی ۱۸ درصد است. برزیل، روسیه، هند و چین حدود ۴۰ درصد گندم (بیش از ۲۶۰ میلیون تن)، بیش از ۳۰ درصد گوشت مرغ (بیش از ۳۰ میلیون تن) و ۳۰ درصد گوشت گاو مورد نیاز جهان را تولید می‌کنند.

وی اظهار کرد: تجارت کالایی گروه بریکس نیز مطابق آمارها در سال ۲۰۲۲ افزون بر سه تریلیون دلار بوده که ۱۸ درصد تجارت کالایی جهان را شامل می‌شود و سهم آنها به تدریج در حال افزایش است.

نرخ رشد صادرات در سازمان بریکس از میانگین جهانی بیشتر است

مدیرکل اروپا و آمریکا سازمان توسعه تجارت ایران یادآور شد: نرخ رشد صادرات داخل بریکس از میانگین جهانی پیشی گرفته که نشان‌دهنده همکاری اقتصادی پربار است. این امر به افزایش تدریجی سرمایه‌گذاری درون بریکس کمک کرده است.

وی عنوان کرد: کشورهای بریکس بیش از ۲۲ درصد از مجموع سرمایه‌گذاری‌های مستقیم جهانی را در سال ۲۰۲۱ جذب کرده‌اند، در حالی که این رقم در سال ۲۰۰۹ فقط معادل ۹/۱۶ درصد بود. همچنین سهم کشورهای بریکس از سرمایه‌گذاری ثابت در بازار جهانی از سال ۲۰۰۹ به صورت قابل توجهی از ۷/۹ درصد به ۱۸ درصد در سال ۲۰۲۱ افزایش یافته است.

فیروزی به تداوم ارتباط و تعامل ایران با کشورهای عضو بریکس اشاره کرد و گفت: بریکس یک پلتفرم جدید برای همکاری میان کشورها در قاره‌های مختلف ایجاد کرده است که می‌تواند به عنوان بستری برای گسترش استفاده از ارزهای ملی در تجارت و معاملات متقابل سرمایه‌گذاری و در نتیجه، کاهش وابستگی به دلار آمریکا و یورو باشد؛ در واقع مشارکت در بریکس تحول جدیدی را بین قدرت‌های نوظهور تقویت می‌کند تا هماهنگی در سیاست‌های کلان اقتصادی تسهیل شود.

وی خاطرنشان‌کرد: در نهایت تقویت تعامل بین‌گروهی از کشورهای در حال توسعه، برای ثبات بیشتر و افزایش نقش در اقتصاد جهانی، توسعه یک مشارکت جامع که شامل یک دستور کار وسیع‌تر و فراتر از بحث تجارت و همکاری‌های مالی است را فراهم می‌کند.

مدیرکل اروپا و آمریکا سازمان توسعه تجارت ایران بر تسهیل در روابط دو و چندجانبه در بستر بریکس تاکید کرد و افزود: هماهنگ کردن سیاست‌های تجاری، کاهش موانع تجاری و ترویج سرمایه‌گذاری، می‌تواند تجارت درون بریکس را تقویت کند. استانداردها و چارچوب‌های نظارتی متفاوت می‌‎توانند موانع قابل توجهی برای تجارت ایجاد کنند.

وی یادآور شد: همکاری در جهت هماهنگ‌سازی استانداردها، فرآیندهای صدور گواهی و رویه‌های گمرکی، می‌تواند فرآیند تجارت را تسهیل کند.

فیروزی گفت: این رویکرد مشترک نه تنها تجارت درون بریکس را تقویت می‌کند، بلکه قدرت رقابت کشورهای عضو را در بازارهای جهانی افزایش می‌دهد.


نورنیوز
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
هشدار زلزله 7 ریشتری در زفره؛ زمین در آستانه خروش؟
گل سعید برای شباب الاهلی بی ثمر بود + خلاصه بازی
جنوب تهران زیر گردوغبار + فیلم
هانسی فلیک هیچ امتیازی را از دست نمیدهد | بارسا 2 - وایادولید 1 + خلاصه بازی
لحظه طلایی بالا بردن جام توسط الاهلی + تصاویر و فیلم
تاریخ جدید انتشار بازی جی تی ای 6 مشخص شد
طوفان شدیدی که البرز را تاریک کرد؛ برق سه شهرستان البرز قطع شد
آخرین جزییات انفجار در بندر شهید رجایی/ تا کنون 46 نفر از جانباختگان شناسایی شدند
زنگ خطر زلزله در کرج؛ گسل ماهدشت فعال است
وزش باد شدید در تهران تا کی ادامه دارد؟ + فیلم
جدول گروهB جام جهانی فوتبال ساحلی پس از بازی با پاراگوئه| 13 اردیبهشت
نورنما | رکورد عجیب در یک رالی پینگ پنگ
عکس های منتخب ایران، شنبه 13 اردیبهشت 1404
طوفان تندری تهران را درنوردید
نگرانی از تحریم‌های جدید، بر تصمیم اوپک‌پلاس سایه انداخت
سرنوشت آزمون استخدامی آموزش و پرورش چه خواهد شد؟
پادکست | آنگلا مرکل و روایت16 سال قدرت در کتاب"آزادی"
فرصت ویژه دریافت بن خرید کتاب برای سازمان‌ها و نهادها
ترامپ کمک را قطع کرد، معامله را آغاز!
پیامک‌های پوششی!
قایدی گل زد و پاس گل داد ، اما دلش در بندر شهید رجایی بود+ فیلم
الاهلی تاریخ‌ساز شد؛ نخستین قهرمان لیگ نخبگان آسیا از عربستان + خلاصه بازی
11 استان درگیر طوفان و رگبار و صاعقه می شوند
بلایی که جنگ تجاری ترامپ بر سر اپل آورد!
باوارایی ها در لحظات آخر پیروزی را با تساوی عوض کردند/قهرمانی یک هفته عقب افتاد
ثبت نام تاکسی‌های برقی با تسهیلات ویژه در تهران
خشونت خیابانی مجدد علیه یک دختر جوان + فیلم
اعلام جزییات و زمان ثبت نام وام 400 میلیونی ودیعه مسکن
پشت پرده انتشار خبر دپوی ماده منفجره در بندر شهید رجایی
افزایش بی‌سابقه بودجه آموزش و پرورش + فیلم
نجات دو توله پلنگ در معرض انقراض
از خیابان تا بازداشتگاه؛ زورگیران تلفن‌قاپ در تله پلیس! + فیلم لحظه دستگیری
آلودگی در مرز هشدار؛ خوزستان قربانی مدیریت فرسوده
آخرین جزئیات آتش‌سوزی گسترده در اراضی اشغالی/ آتش‌ دست از سر اسرائیلی‌ها برنمی‌دارد +فیلم
خبر رفع محدودیت چت جی پی تی درست است ؟
لحظات دلهره آور از غرق یک خودرو در سیل اخیر ارومیه! + فیلم
درخشش ساحلی‌ بازان ایران؛ برد پرگل مقابل پاراگوئه در جام جهانی + خلاصه بازی
2 برابر دنیا مصرف می‌کنیم؛ آیا وقت تغییر نرسیده؟
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران (23)«استهبان»
خانه جدید سیاه پوش شد؛ قتل دردناک پسر توسط پدر!
وداع در میانه وداع؛ سقوط مرگبار صاعقه در مراسم خاکسپاری
لحظه دلهره آور انفجار زیر بالگرد هلال احمر در بندر شهید رجایى +فیلم
قیمت طلا، سکه، دلار و سایر ارزها امروز 13 اردیبهشت 1404/افزایش چشمگیر قیمت ها
فدراسیون در مورد جشن قهرمانی تراکتور چه زمانی تصمیم می گیرد؟
حادثه ای مرگبار با 7 کشته در ینگه دنیا +فیلم
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران (22)«اسکو»
عملیات یمن با موشک بالستیک هایپرسونیک به یافای اشغالی +فیلم
تروریست بمب گذار در انفجار بمب کشته شد
مصرف برق محدود شد!
کلید اولیه کنکور 1404 کی منتشر می شود؟
X
آگهی تبلیغاتی