×
اقتصادی
شناسه خبر : 190919
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/07/04 ساعت 18:54
شاخصی برای شناسایی فقرا و تعیین نیازمندان در کشور نداریم

شاخصی برای شناسایی فقرا و تعیین نیازمندان در کشور نداریم

رئیس مرکز پایش فقر و شناسایی نیازمندان کمیته امداد گفت: در کشورمان شاخص برای این که تعیین کنیم چه کسی نیازمند است و چه کسی نیازمند نیست وجود ندارد. بنابراین تعداد فقرای کشور را نمی شناسیم.

نورنیوز- گروه اقتصادی: حجت الاسلام احمدعلی قانع، استاد دانشگاه امام جعفر صادق(ع) در نشست «تکافل اجتماعی در وقف» با اشاره به آیاتی از قرآن کریم گفت: خداوند به مکه ای سوگند یاد می کند که پیامبر(ص) در آن ساکن است و ولایت و رسالت دارد که اگر نبود، مکه بتخانه می شد. از طریق این آیه، اهمیت ولی و امام جامعه را متوجه می شویم.

محمدرضا آرام استاد دانشگاه فردوسی مشهد با بیان اینکه نظریه تکافل اجتماعی نظریه ای برای تامین نیازها از طریق نهادهای تکافلی شامل نهاد خانواده و نظام سیاسی و ... است، گفت: تقسیم بندی تکافل می تواند مادی و معنوی باشد مثل آموزش و تربیت و ... ، یکی از مواردی که می تواند وقف را به تکافل اجتماعی پیوند دهد اقسام وقف است که به اموال منقول و غیر منقول تقسیم بندی می شود.

وی اظهار کرد: وقف یکی از منابع تامین تکافل اجتماعی است. در تکافل غیر مادی می توانیم از وقف غیر مادی صحبت کنیم. آنجا که خویشاوند محتاجی وجود دارد وقف عام و کلان کردن شایسته نیست. شارع هم به این موضوع تاکید دارد.

ابراهیم باغبانی، رئیس مرکز پایش فقر و شناسایی نیازمندان کمیته امداد طی سخنانی در این نشست با بیان اینکه این جلسه باید در حوزه عملیاتی سازی فارغ از مباحث نظری به نتیجه اجرایی منتج شود، گفت: مفهوم تکافل اجتماعی در کل مشخص است، یاری رساندن به دیگران و اینکه کمکی صورت پذیرد و مصادیق گوناگونی دارد. آنچه در تکافل اجتماعی مهم است اینکه وقتی به مرحله اجرایی می رسیم می بینیم سه رکن داریم که باید تعیین تکلیف شود و با مبانی فقهی منطبق شود.

وی اظهار کرد: ما در کشورمان در نظام خیر و احسان، دچار مشکل هستیم. در حوزه وقف و احسان و نیکوکاری چند عنصر نقش کلیدی دارد. کمک کننده و کمک گیرنده و عناصر فعال که باید درموردش بحث کنیم. عناصر فعال مثل اوقاف و هیات امنای مسجد و کمیته امداد و ..‌ هستند. در بحث کمک گیرنده باید بسترسازی کنیم تا مشکل رفع شود. در کشورمان شاخص برای این که تعیین کنیم چه کسی نیازمند است و چه کسی نیازمند نیست وجود ندارد. بنابراین تعداد فقرای کشور را نمی شناسیم.

باغبانی در پایان با بیان اینکه در زمینه کمک دهندگان شفافیت مالی وجود ندارد و مردم به نهادهای که شکل گرفته اعتماد ندارند، گفت: اینها جزء چالش های حوزه خیر و احسان است. یکی از طرح ها اکرام ایتام است که با معرفی ایتام به مردم به صورت مستقیم حمایتها بیشتر شد. موسسات خیریه بسیاری داریم که موازی کاری وجود دارد. باید نظام ملی خیر و احسان حل شود. در کمیته امداد در سطح سیاستگذاری این موضوع را پیگیری کردیم و آن استقرار نظام ملی نیکوکاری است و نرم افزار دانش بنیان طراحی شده که هر خانواده وارد سیستم می شود خط فقر او مشخص می شود. در حوزه خوراک و غیر خوراک در این سامانه ملی با عنوان سخا فقدان را می شناسیم اولویت بندی کرده و نیازها را می شناسیم، کمک بر عهده مردم است و هرشخص بخواهد به نیازمندان کمک کند اطلاعات را دریافت و کمک می کند.


ایرنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
نورنما | افتتاح بلندترین پل جهان در چین
«پسران هور» حاشیه‌ساز شد؛ کار سازندگان به عذرخواهی کشید
طلا در بازار جهانی منفجر شد
فیفا استقلال را در تله‌ای سنگین گرفتار کرد
مرحله دوم نیروگاه برق آلومینیوم المهدی در هرمزگان افتتاح شد
قرعه‌کشی حساس جام ملت‌های فوتبال آسیا؛ ایران مقابل کره جنوبی
سرنوشت کاروان صمود چه شد؟
قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 10 مهر + جدول
نخستین کشتی ناوگان صمود به آستانه غزه رسید
هشدارهواشناسی برای شمال کشور+فیلم
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز پنجشنبه 10 مهر1404+ جدول
معمای نابرابری مالی در مرکز و حاشیه؛ 9هزار هزار میلیارد تومان در تهران
کفه استدلال چگونه به نفع تصویب CFT شد؟
ترافیک سنگین در محور چالوس+ادامه محدودیت‌های ترافیکی در جاده‌های شمال
حمله پهپادی رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
سعید افروز با شکستن رکورد جهان طلا گرفت
16 ساله ها گواهینامه موتورسیکلت می گیرند+جزییات و فیلم
دیدار قالیباف با آیت‌الله شیخ جعفر سبحانی از مراجع عظام تقلید
قیمت نفت جهشی شد
واکنش تند پاکستان به توقیف کشتی‌های صمود
سردار آزمون دومین بازیکن ارزشمند لیگ امارات شد
برنامه کامل مسابقات ورزشی روز پنجشنبه 10 مهر
چه کشوری فرمان صادرات خودرو جهان را در دست دارد؟
نرمش در سیاست داخلی ضرورتی برای حفظ ایران
واکنش تند نخست وزیر پاکستان درباره حمله اسرائیل به ناوگان الصمود
بازگشت سرمایه‌های ایرانی؛ توسعه یا تورم
توافق گروه هفت برای افزایش فشار بر خریداران نفت روسیه
رئیس شورای امنیت سازمان ملل: اعمال دوباره تحریم‌ها علیه ایران را به رسمیت نمی‌شناسیم
گفت وگوی تلفنی وزرای خارجه ایران و پاکستان درباره صلح منطقه‌ای
نگرانی ایرلند نسبت به توقیف کشتی‌های ناوگان الصمود
هشدار سخنگوی سازمان ملل درخصوص گرسنگی و سوءتغذیه‌ زنان و کودکان غزه
هوای تهران در وضعیت نارنجی قرار گرفت
جدول فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون | پنجشنبه 10 مهر
مهلت ثبت‌نام محصولات ایران‌خودرو تمدید شد+زمان ثبت نام
پزشکیان: مردم را برای مدرسه سازی به میدان بیاوریم/ لزوم صرفه‌جویی در هزینه‌ها+فیلم
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 10 مهر 1404 + وضعیت استان‌ها
بانک رفاه به بازنشستگان و مستمری‌بگیران سازمان تامین اجتماعی وام می دهد+جزییات
نتایج انتخاب رشته علوم پزشکی آزاد منتشر شد+لینک سامانه
استعفای بی‌سابقه 100 هزار کارمند دولت فدرال آمریکا
طرح ترامپ برای غزه؛ طناب نجات نتانیاهوی در آستانه سقوط
تعطیلی دولت و زندگی آمریکایی‌ها
گام بزرگ چین در اکتشاف اعماق دریا با زیردریایی سرنشین‌دار+فیلم
پژوهشگران چینی کرم ضدپیری با اثبات علمی ساخته‌اند
شرکت‌ها ناچار به رعایت خطوط قرمز یمن هستند
فروش میلیون دلاری مجموعه «گیرمو دل تورو»
پلیس رژیم صهیونیستی خیاباهای قدس را بست
ایروانی: شورای امنیت آتش‌بس فوری و دائمی در غزه را تصویب و اجرا کند
تلاش برای مسموم کردن بشار اسد در مسکو
گزارش «المیادین» درباره جزئیات طرح ترامپ برای نوار غزه
دستور نتانیاهو به نیروی دریایی درباره ناوگان الصمود/توقیف چهارمین کشتی
X
آگهی تبلیغاتی