×
سیاسی
شناسه خبر : 188560
تاریخ انتشار : شنبه 1403/06/24 ساعت 21:55
بیانیه ضدایرانی گروه 7

بیانیه ضدایرانی گروه 7

کشورهای عضو گروه هفت، با استناد به ادعای تکذیب‌شده ارسال موشک‌های بالستیک و پهپاد انتحاری از سوی ایران به سوی روسیه، بیانیه‌ای ضدایرانی صادر کردند.

نورنیوز-گروه سیاسی: کشورهای عضو گروه هفت با پافشاری روی ادعاهای مطرح شده علیه ایران، بیانیه‌ای ضدایرانی صادر کردند.

در ابتدای بیانیه گروه هفت آمده است: «ما وزرای امور خارجه کشورهای گروه هفت (کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن، انگلستان و آمریکا) و نماینده عالی اتحادیه اروپا، صادرات ایران و روسیه برای خرید موشک‌های بالستیک ایران را به شدیدترین وجه ممکن محکوم می‌کنیم.»

گروه هفت و اتحادیه اروپا در ادامه بیانیه‌ خود، بدون ارائه هرگونه سندی آشکار مدعی شدند و افزودند: «شواهدی مبنی بر اینکه ایران به رغم درخواست‌های مکرر بین المللی برای توقف صادرات خود، به انتقال تسلیحات به روسیه ادامه داده است وجود دارد و آن نشان دهنده تشدید بیشتر حمایت نظامی ایران از جنگ روسیه علیه اوکراین است.»

ادعای گروه هفت و اتحادیه اروپا درحالی مطرح می‌شود که مسئله ارسال موشک‌های بالستیک از سوی ایران به روسیه، توسط مقامات ارشد جمهوری اسلامی ایران، روسیه و حتی اوکراین رد شده است.

«ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین روز چهارشنبه و در پاسخ به این سوال که آیا انتقال موشک‌های بالستیک ایران به روسیه را تایید کرده یا خیر؟ گفت: یک بار دیگر، من هنوز نمی‌توانم استفاده از این موشک‌ها را تایید کنم. تنها زمانی می‌توانم آن را تایید کنم که شواهدی داشته باشیم.

مقامات جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه به‌طور قوی این ادعا را رد کرده‌اند.

«عباس عراقچی» وزیر امورخارجه ایران در واکنش به این ادعا در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: یک‌ بار دیگر آمریکا و اروپا بر اساس اطلاعات غلط و منطق معیوب عمل کردند؛ ایران به روسیه موشک‌های بالستیک ارسال نکرده است. تمام! معتادین تحریم باید از خود بپرسند: چگونه ایران قادر است تسلیحات پیچیده بسازد و به ادعای شما بفروشد؟ تحریم‌ها راه حل نیستند بلکه بخشی از مشکل هستند.

دفتر نمایندگی ایران در سازمان ملل نیز در واکنش به این ادعای اثبات نشده تاکید کرد موضع جمهوری اسلامی ایران در قبال منازعه اوکراین هیچ تغییری نکرده است.

نمایندگی ایران در سازمان ملل افزود: تهران ارسال کمک نظامی به طرفین درگیر که موجب گسترش خسارات انسانی و زیرساخت‌ها و همچنین فاصله گرفتن از گفت‌وگوهای آتش‌بس می‌شود را امری غیرانسانی می‌داند؛ بنابراین، نه‌تنها خود چنین اقدامی نمی‌کند، بلکه کشورهای دیگر را نیز به توقف ارسال سلاح به طرفین درگیر در منازعه دعوت می‌کند.

همچنین «دمیتری پسکوف» سخنگوی کاخ کرملین هم ادعاهایی درباره تحویل تسلیحات به روسیه از کشورهای خارجی، از جمله ایران را برای استفاده در جنگ اوکراین رد کرده و گفته بود که زرادخانه‌های روسیه پر از تسلیحات و تجهیزات مورد نیاز آن برای پیش بردن «عملیات ویژه نظامی» آن در اوکراین است.

با این وجود، نه‌تنها گروه هفت و اتحادیه اروپا از طرح ادعاهای بی‌اساس دست نکشیده‌اند، بلکه در ادامه خود، دوباره ادعای به‌کارگرفته شدن پهپادهای ایرانی توسط روسیه را مطرح کرده و مدعی شدند: «روسیه از تسلیحات ایرانی مانند پهپادهای ایرانی برای کشتن غیرنظامیان اوکراینی و ضربه زدن به زیرساخت های حیاتی آنها استفاده کرده است. تجاوز روسیه نقض آشکار قوانین بین المللی از جمله منشور سازمان ملل است.»

کشورهای عضو گروه هفت در ادامه، بدون نادیده گرفتن این مسئله که شرایط کنونی اوکراین، حاصل حمایت آنها از رژیم کی‌یف و مقاومت آنها دربرابر هرگونه مذاکره صلح است، اعلام کردند : «ایران باید فوراً تمام حمایت‌های خود از جنگ غیرقانونی و غیرقابل توجیه روسیه علیه اوکراین را متوقف کند و این گونه انتقال موشک‌های بالستیک، پهپادها و فناوری‌های مرتبط را که تهدیدی مستقیم برای مردم اوکراین و همچنین امنیت اروپا و بین‌المللی به‌طور گسترده‌تر است، متوقف کند.»

این گروه در آخر افزود : «ما بر تعهد خود مبنی بر پاسخگویی ایران به دلیل حمایت غیرقابل قبول خود از جنگ غیرقانونی روسیه در اوکراین که امنیت جهانی را بیشتر تضعیف می کند، ثابت قدم می‌مانیم. در راستای اظهارات قبلی خود در این زمینه، در حال حاضر با اقدامات جدید و قابل توجهی پاسخ داده‌ایم.»

بیانیه ادعایی گروه هفت و اتحادیه اروپا درحالی است که روز گذشته، «ناصر کنعانی» در یک موضع‌گیری رسانه‌ای، با محکوم کردن شدید بیانیه گذشته نماینده عالی اتحادیه اروپا در خصوص جمهوری اسلامی ایران به بهانه ادعای دخالت در مناقشه اوکراین، اظهار کرد: مجددا به‌صورت شفاف موضع جمهوری اسلامی ایران را یادآوری می‌کنم. هرگونه ادعایی مبنی‌بر فروش موشک‌های بالستیک به روسیه از سوی ایران، از اساس کذب است.

وی ضمن هشدار به اصرار برخی طرف‌ها به ادامه اتخاذ مواضع، اظهارات و بیانیه‌های مخرب، افزود: توصیه می‌کنیم اتحادیه اروپا از اتهام‌زنی مبتنی‌بر اطلاعات غلط، پرهیز کند.

سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی در خصوص رویکرد مخرب غربی‌ها به استفاده از سلاح منسوخ تحریم، تصریح کرد: متاسفانه برخی طرف‌های غربی اعتیاد به وضع تحریم دارند؛ مسیری که نه‌تنها کمکی به حل مشکلات نمی‌کند، که خود، بخشی از مشکل بوده و با پاسخ ایران روبه‌رو خواهد شد.

از طرفی، روسیه نیز با رد مجدد این ادعاها، اعلام کرد که این ادعاها بهانه‌ی غرب جهت ارائه مجوز حمله به خاک روسیه است.


ایسنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
رصد مغز از طریق یک دانه نمک!
کشف راهی برای درمان شایع‌ترین عامل نابینایی سالمندان
ساخت دستگاه ضربان‌ساز قلب در ابعاد نانویی
چهار راهکار ساده برای جلوگیری از ریزش مو
آزادی مشروط دو تبعه فرانسوی
مقاومت جسد یک اسیر صهیونیست را تحویل داد
پایان مرخصی تاج‌زاده و انتقال او به زندان
انتخابات انجمن منتقدان و نویسندگان آثار سینمایی برگزار شد
مدارس و دانشگاه‌های کدام یک از شهرستان خوزستان فردا غیرحضوری شد؟
نورنما | حادثه‌ای که با یک معجزه ختم به‌خیر شد!
بایرن 2-1 پاری‌سن‌ژرمن | دیاز اخراج شد اما باواریایی‌ها پیروز شدند
لیورپول 1-0 رئال مادرید؛ شب درخشش مک‌آلیستر و شکست تلخ آلونسو
احیای سپاهان در واپسین ثانیه؛ محرم در آسیا ماند
برگزاری کمیسیون مشترک کنسولی ایران و لهستان
امیرآبادی: در قرعه‌کشی تقلب نشد؛ استقلال متخصص قهرمانی در جام‌حذفی است
اختلاف جدید وزیر جنگ رژیم صهیونیستی و رئیس ستاد کل ارتش
ارتباط هواداران آشوب گر تیم فوتبال اسرائیلی با ارتش رژیم صهیونیستی فاش شد
توقف فعالیت فرودگاه واشنگتن به دلایل امنیتی
آمریکا تحریم‌هایی جدید علیه کره شمالی وضع کرد
نخست‌وزیر آلبانی: روسیه به هیچ کشور اروپایی دیگری حمله نخواهد کرد
اعلام نتایج آزمون دفتریاری دفتر اسناد رسمی 1404
اهانت ترامپ به یهودیان طرفدار «ممدانی» در انتخابات نیویورک
تهدید بمب‌گذاری در حوزه‌های انتخاباتی نیوجرسی آمریکا
ورود جهان به عصر جدیدی از تسلیحات اتمی
عارف: اقتدار غذایی پیش‌نیاز اقتدار ملی است
پزشکیان: مساجد بهترین کانون برای ساماندهی امور اجتماعی هستند
«پوتین» دستور توسعه مراکز لجستیک در مرز با چین و کره شمالی را صادر کرد
تایید گزارش خالی فروشی 22 هزار میلیاردی توسط رییس قوه قضاییه+فیلم
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون انتخاب حسابدار رسمی سال 1404
حکم حبس رئیس جمهور سابق موریتانی تأیید شد
واکنش وزیر امور خارجه به تمجید برنده نوبل صلح از جنایاتکاران صهیونیستی
سپاهان (2)- آخال (2) | تساوی شاگردان نوید کیا مقابل رقیب ترکمنستانی + خلاصه بازی
هشدار رسانه عبری نسبت به اتحاد نظامی قاهره و ریاض
بکهام، شوالیه شد
ابعاد جدید از جنایت در سودان
دستور عارف برای توزیع شیر رایگان در مدارس ابتدایی دولتی
سید عبدالملک الحوثی: آمریکا و اسرائیل سرمنشا شر هستند
رئیس جمهور لبنان: مذاکره گزینه من برای پایان اشغالگری است
دستگیری کلاهبردار 5000 میلیاردی در یزد
اعلام زمان برگزاری دیدارهای مرحله یک شانزدهم نهایی جام حذفی/پرسپولیس-تراکتور 30 آبان
آب سد لتیان به زیر 10درصد رسید
ترامپ در حال تکرار اشتباه بایدن است!
خط قرمزی که به زندگی رسید
لهستان به دنبال احداث دیوار پهپادی مستقل از اروپا
هوای تهران سه درجه گرم می‌شود
عراقچی: ایران آماده کمک‌رسانی فوری به زلزله‌زدگان افغانستان است
کشف جسد یکی دیگر از نظامیان اشغالگر
اعلام اسامی محرومان هفته دهم لیگ برتر فوتبال
هشدار دادستان تهران به ارسال‌کنندگان پیامک جعلی ثبت شکایت
حمله پهپادی رژیم صهیونیستی به خودرویی در نبطیه لبنان
X
آگهی تبلیغاتی