یکشنبه 26 مرداد 1404 | ساعت 1:40
یکشنبه 26 مرداد 1404 | ساعت 1:40
×
اقتصادی
شناسه خبر : 188443
تاریخ انتشار : شنبه 1403/06/24 ساعت 10:15

نورنیوز وضعیت رکودِ بازارِ مسکن را بررسی کرد؛

بازاری که مُرد، از بس که جان ندارد!

بررسی وضعیت بازار مسکن اگرچه از رشد سه درصدی معاملات در ماه گذشته حکایت دارد اما کاهش تعداد معاملات به یک سوم نسبت به سال 1401 و کاهش شدید قدرت خرید واحدهای نوساز برای خانه اولی‌ها، نشان می‌دهد که این بازار با روزهای اوج خود فاصله بسیار زیادی دارد.

نورنیوز ـ گروه اقتصاد: بررسی میزان معاملات بازار مسکن در شهر تهران نشان می‌دهد که در مرداد ماه سال جاری، تعداد آپارتمان‌های مسکونی معامله شده به ۳/۷ هزار واحد رسیده است که این به معنای رشد سه درصدی نسبت به ماه پیش و افزایش ۲۶/۲ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته است؛ اما آیا می‌توان این افزایش را نتیجه رونق گرفتن بازار مسکن دانست؟

اگر چه آمارها حاکی از افزایش جزئی تعداد معاملات است اما قیمت‌ها نشان می‌دهد که هنوز خرید خانه برای مستاجران شبیه به یک رویاست؛ متوسط قیمت خرید و فروش یک متر مربع آپارتمان معامله شده در شهر تهران ۸۸/۵ میلیون تومان بوده که نشان دهنده افزایش ۱/۲ درصدی نسبت به ماه قبل است. 

بررسی توزیع تعداد واحدهای مسکونی معامله شده در شهر تهران به تفکیک عمر بنا در مرداد ماه سال ۱۴۰۳ حاکی از آن است که از مجموع ۳۶۶۵ واحد مسکونی معامله شده، واحدهای نوساز تا ۵ سال ساخت با سهم ۲۷/۲ درصد، بیشترین سهم را به خود اختصاص داده‌اند. 

بیشترین معاملات در کدام منطقه تهران انجام شده؟

توزیع تعداد معاملات انجام شده بر حسب مناطق مختلف شهر تهران نیز نشان می‌دهد که منطقه ۵ با سهم ۱۴ درصدی از کل معاملات بیشترین تعداد معاملات را به خود اختصاص داده است. همچنین مناطق ۱۰، ۲ و ۴ به ترتیب با سهم‌های هفت، نه و هشت درصدی در رتبه‌های بعدی قرار گرفته‌اند.

رکوردداری منطقه یک با متری 179 میلیون تومان / 50 درصد معاملات زیر 6 میلیارد

در میان مناطق ۲۲ گانه شهر تهران، بالاترین متوسط قیمت مربوط به منطقه یک با ۱۷۹ میلیون تومان و کمترین نرخ مربوط به منطقه ۱۸ با ۴۲/۱میلیون تومان است.

همچنین توزیع فراوانی تعداد واحدهای مسکونی معامله شده شهر تهران در مردادماه سال ۱۴۰۳ نشان می‌دهد که به لحاظ مساحت، واحدهای مسکونی با سطح زیربنای کمتر از ۸۰ متر مربع، سهمی معادل ۵۵.۷ درصد از معاملات انجام شده را به خود اختصاص دادند. همچنین ۵۷ درصد واحدهای مسکونی با قیمتی کمتر از متوسط قیمت هر متر ،معامله شده‌اند و ۵۰ درصد از معاملات نیز به واحدهای مسکونی با ارزش هر واحد کمتر از ۶ میلیارد تومان اختصاص داشته است.

بازار مسکن کِی رونق می‌گیرد؟

حال سوالی که مطرح می‌شود این است که آیا بازار مسکن رونق گرفته  یا هنوز با روزهای طلایی خرید و فروش مسکن فاصله داریم؟ نایب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک در این خصوص معتقـد است که هنوز با رونق بازار مسکن فاصله داریم و متقاضیان مسکن همچنان توان خرید واحدهای مسکونی نوساز را ندارند. 

داوود بیگی نژاد نایب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک گفت: بانک‌ها باید برای بالا بردن توان خرید متقاضیان مسکن و آحاد جامعه تسهیلات مناسبی ارائه کنند.

وی می‌افزاید: أساسا موضوع خرید مسکن از اولویت متقاضیان مسکن خارج شده است؛ گزارش اخیر بانک مرکزی نیز نشان می‌دهد که این تعداد معامله صورت گرفته (۳۵۵۰ معامله) عدد بسیار نامناسب و کوچکی است، چرا که اگر این تعداد معامله صورت گرفته را با تعداد معامله صورت گرفته در سال ۱۴۰۱ که به ۱۰ هزار واحد مسکونی رسیده بود مقایسه کنیم متوجه خواهیم شد که رکود معاملات مسکن به چه معنی است!

فعالان و کارشناسان نیز معتقدند که بازار مسکن هنوز تا رسیدن به نقـطه مطلوب و خروج از رکود فاصله بسیار دارد، هر چند هنوز هم قیمت مسکن به گونه‌ای است که قدرت خرید متقاضیان پاسخگوی  خرید ملک نیست و اغلب آنان به ویژه خانه اولی‌ها توان خرید خانه‌های نوساز را از دست داده‌اند.

در همین پیوند، عضو هیئت مدیره انجمن انبوه‌سازان مسکن و ساختمان استان تهران نیز با بیان اینکه رکود مسکن در نیمه دوم سال سنگین‌تر نیز خواهد شد اظهار داشت: دولت باید از سیاست‌های تشویقی برای جذب منابع مالی در بخش مسکن بهره بگیرد.

البته هنوز سیاست‌های دولت چهاردهم در بخش مسکن روشن نشده اما به نظر می‌رسد که مبنای عملکرد دولت حمایت از اقشار آسیب‌پذیر و جلوگیری از افزایش تورم به ویژه در بخش مسکن باشد و لذا پیش‌بینی می‌شود که کنترل نقدینگی و اعمال سیاست‌های انقباضی  در کنار پیش بینی تسهیلات خرید مسکن و حمایت از انبوه سازان در دستور کار دولت قرار خواهد گرفت.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
منچسترسیتی با گل‌های فراوان ولورهمپتون را در هم کوبید
از سرگیری پروازهای «قطر ایرویز» به ایران پس از دو ماه وقفه
افشای گاف امنیتی؛ اسناد مذاکرات ترامپ با پوتین در هتل جاماند!
«شال سیاه» به اسکار نزدیک‌تر شد
حمایت تلویحی ترامپ از تجزیه خاک اوکراین
آغاز کوچ اجباری در غزه؛ ارتش اسرائیل دستور تخلیه شهر را صادر کرد
سه فوتبالیست ایرانی در فهرست بهترین‌های آسیا/نام چه کسانی در این لیست قرار دارد؟
چین راهی فینال بسکتبال کاپ آسیا شد/ تلاش شاگردان مانولوپولوس برای مقام سومی
وقوع انفجار شدید در مرکز دمشق
قیمت بنزین سوپر وارداتی از مرز 50 هزار تومان عبور می‌کند؟
زلنسکی با واگذاری دونباس به روسیه مخالفت کرد
قطع سهمیه آرد 138 نانوایی در تهران؛ رئیس اتحادیه برکنار شد
تضمین حضور معلم در تمام کلاس‌ها؛ هیچ کلاسی بدون معلم نخواهد بود
تصمیم‌های نسنجیده ترامپ و ریسک پیامدهای آن
آمریکا صدور ویزای سفر برای ساکنان غزه را تعلیق کرد
مقام صهیونیستی: به ازای هر کشته اسرائیلی در 7 اکتبر باید 50 فلسطینی کشته شود!
یارانه مردادماه به حساب سرپرستان خانوار دهک‌های یک تا 3 واریز شد
تاس: همکاری اقتصادی با روسیه به سود آمریکاست
تهدید تعرفه 50 درصدی آمریکا بر 70 درصد کالاهای صادراتی هند
حماس: حمایت آمریکا از نتانیاهو، راه را برای ادامه جنایات اشغالگران هموار کرد
نشست پوتین ـ ترامپ در آلاسکا از نگاه تحلیلگر روسی
شگفتی باستان‌شناسان؛ مقبره یک شوالیه زیر بستنی‌فروشی کشف شد
تعلیق افزایش قیمت بلیت کنسرت؛ انتظار برای ابلاغ نرخ‌های جدید
ابراز رضایت پوتین از سفر به آلاسکا
تاکید مصر، آلمان و فرانسه بر حل‌ مسالمت‌آمیز پرونده هسته‌ای ایران
کارنامه ملاک انتخاب رشته کنکور 1404 چه زمانی منتشر می شود؟
هشدار دوباره ستاد کل نیروهای مسلح به دشمنان
پوتین در ازای کنترل دونتسک، پیشروی در اوکراین را متوقف می‌کند
روزهای گرم تهران در آخرین روزهای مرداد ادامه دارد
نامه تمجیدآمیز رئیس‌جمهور روسیه به رهبر کره شمالی
عارف: امنیت اجتماعی و اقتصادی دو مسیر اصلی سازمان تأمین اجتماعی است
عراقچی: پیوند دوستی ایران و ارمنستان ریشه‌دار و پایدار است
زلنسکی: صلحی می‌خواهیم که پایدار باشد
کاهش 16 درصدی جانباختگان در طرح ترافیکی اربعین 1404
باکیچ بالاخره پرسپولیسی شد
وزارت اطلاعات پایگاه یکپارچه شناسایی اتباع خارجی ایجاد می‌کند
سنگ‌اندازی‌های بدون استدلال در مسیر عادی‌سازی پرونده ایران در FATF
امکان شرکت در امتحانات پیام‌نور بدون محدودیت جغرافیایی فراهم شد
واکنش رهبران اروپایی به ملاقات ترامپ و پوتین در الاسکا
اضافه شدن 250 مگاوات ظرفیت جدید به شبکه برق کشور
بررسی تحولات غزه و پرونده هسته‌ای ایران در مکالمه وزرای خارجه مصر و آلمان
بازگشایی جاده چالوس بصورت دو طرفه
وضعیت بحرانی سوء تغذیه در غزه؛ 40 هزار کودک در معرض خطر جدی هستند
موفقیت تیم ملی المپیاد علوم زمین ایران با کسب 4 نشان برنز در چین
نتایج نهایی انتخاب رشته متقاضیان دانشگاه‌های فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی اعلام می شود
پزشکیان: دولت همه توان خود را برای توقف سوزاندن گازهای مشعل به کار گرفته است
پیکر استاد فرشچیان روز دوشنبه به اصفهان منتقل می شود +اعلام جزئیات مراسم
اخبار مرتبط قیمت طلا و سکه امروز شنبه 25 مرداد 1404 +جدول
آغاز لیگ برتر با کسر امتیاز سه تیم و محرومیت بازیکنان کلیدی
محمد حسین طاهری آکردی سرپرست جدید ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور شد
X
آگهی تبلیغاتی