×
اجتماعی
شناسه خبر : 187982
تاریخ انتشار :

رکورد عجیب سفری که تایید نشد

شهرهای شمالی و چند شهر دیگر تعطیلات هفته دوم شهریورماه مملو از جمعیت مسافر بود. خانواده هایی که با در پیش بودن آغاز سال تحصیلی و مهمتر از همه نبود تعطیلی مناسبتی تا چند ماه آینده در تقویم، دل به جاده زدند اما بعد از پایان تعطیلات؛ آمار عجیب سفر به خصوص در یک استان رسانه ای شد!

نورنیوز-گروه اجتماعی: گذشته از اتفاقاتی که در این هفته تعطیلات برای خیل زیاد مسافران مانند نبود بنزین کافی، امکانات رفاهی مناسب، ترافیک سنگین و ... افتاد، بعد از پایان این سفر چند روزه آمارهایی منتشر شد که بعضا عجیب بود. 

21 میلیون مسافر در خطه مازندران!

یکی از این آمارها،  آمار سفر  21 میلیون مسافر به مازندران  در بازه زمانی 10 تا 16 شهریور ماه بود.  استاندار مازندران درباره سفر مردم به این استان به رسانه ها اعلام کرد که در بازه زمانی 10 تا 16 شهریورماه  ۲۱ میلیون گردشگر و مسافر به شهرهای این استان سفر کرده‌اند و بیش از ۱۹ میلیون نفر شب اقامت در این استان به ثبت رسیده است.

 مدیرکل میراث‌ فرهنگی، صنایع‌ دستی و گردشگری استان هم از حضور بی‌سابقه گردشگران در مازندران طی تعطیلات شهریور خبر داده و گفته که از هفتم شهریور تا 16 شهریورماه ۳ میلیون و ۱۰۰ نفر شب اقامت را در مازندران گذرانده‌اند. یعنی  در تابستان امسال شاهد ۱۹ میلیون و ۸۰۰ نفر شب اقامت در استان مازندران بودیم که در مقایسه با روزهای دیگر حتی تعطیلات نوروز و سنوات گذشته حضور گردشگران بی‌سابقه بود.

به گفته مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری مازندران با اعلام اینکه این استان حدود ۴ هزار واحد اقامتی، شامل هتل، متل، هتل‌آپارتمان دارد که در تعطیلات شهریور امسال این اقامتگاه‌ها ۱۰۰ درصد اشباع شد، حجم بالای مسافر موجب شد تا شهرهای مازندران اشباع و قفل شود حتی در تفرجگاه‌ها چادر خوابی شکل بگیرد.

البته تنها مازندران نبود که پذیرای مسافران در این بازه زمانی بود بلکه شهرای مشهد و گیلان و گلستان هم دیگر شهرهایی بودند که پذیرای مسافران در این تعطیلات بودند که البته آمار این مسافران این استان‌ها غیرمنطقی به نظر نمی‌رسید.

 طبق گفته ولی جهانی، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان گیلان هم  ۵ میلیون گردشگر در تعطیلات نمیه شهریورماه به این استان  سفر کرده اند و حدود ۷.۵ میلیون نفر شب اقامت نیز براساس اعلام مدیرکل میراث فرهنگی استان گیلان در مراکز اقامتی این استان اقامت داشتند.

 استان گلستان توانست در تعطیلات بازه زمانی  ۹ تا ۱۵ شهریورماه جاری ۴ میلیون و ۵۷۹ هزار و ۲۱۷ تردد جاده‌ای در این استان ثبت کند  که ۳۱ درصد خودروهای ورودی به استان پلاک غیربومی بوده و بیشترین مسافران استان نیز از سیستان و بلوچستان و زاهدان و کرمان بودند.

 براساس محاسبات صورت گرفته از خودروهای ورودی به استان گلستان، بیش از ۴ میلیون مسافر نیز در تعطیلات شهریورماه جاری به استان گلستان سفر کرده اند.

تردد 13 میلیون وسیله نقلیه

 از سوی دیگر مقام مسئول سازمان راهداری هم در آن زمان گفت که  بیش از ۱۳ میلیون وسیله نقلیه از ۱۰ شهریور تا ۱۶ شهریور ماه وارد جاده‌های کشور شدند.

ایمان محرابی‌نیا با بیان اینکه تردد بین استانی خودروها از ابتدای تعطیلات که از دهم شهریور ماه آغاز شد افزود: متوسط روزانه تردد بین استانی از ابتدای تعطیلات شهریور ماه معادل ۲ میلیون ۲۱۶ هزار و ۶۱۳ وسیله نقلیه می‌شود  و  تغییرات تردد بین استانی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته پنج درصد کاهش داشته است.

او همچنین گفته تردد بین استانی در پانزدهم شهریور معادل دو میلیون و ۳۳۵ هزار و ۷۰۴ وسیله نقلیه است بیشترین افزایش در تردد بین استانی نسبت به مدت مشابه سال گذشته در استان‌های هرمزگان، همدان، کهگیلویه و بویراحمد، کردستان، زنجان، آذربایجان غربی، سیستان و بلوچستان و مازندران بوده است.

محرابی نیا یادآور شده که بیشترین ورودی خودروها به استان گیلان از تهران و البرز معادل ۲۳۷ هزار و ۵۵۷ خودرو بوده است به طوری که ۴۷ درصد از ورودی خودروها به استان گیلان را شامل می‌شود.  تعداد ورودی خودروها به استان خراسان رضوی ۳۶۰ هزار و ۸۶۹ وسیله نقلیه بوده و تعداد خروجی خودرو ها ۳۴۹ هزار و ۸۶۸ خودرو بوده است. در نتیجه ۱۳ میلیون و ۳۱۰ هزار و ۹۲۲ وسیله نقلیه وارد محور های اصلی و فرعی بوده که نسبت به سال گذشته پنج درصد کاهش یافته است.

آماری که تایید نشد

گذشته از دیگر شهرها که آمار و ارقام سفر و مسافر منطقی به نظر می‌رسد ولی آمار 19 تا 21 میلیون مسافر در یک بازه چند روزه به استان مازندران بسیار عجیب به نظر می‌رسد و این سوال را بوجود می‌آورد که ایا واقعا سفر این تعداد مسافر به این استان امار درستی بوده است؟  در این زمینه  آمار مسافر بالا به خصوص در استان مازندران  از سوی خدمات سفر وزارت میراث فرهنگی و گردشگری تایید نشد.

سید مصطفی فاطمی، دبیر ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر و مدیرکل توسعه گردشگری به یکی از خبرگزاریها گفته که در تعطیلات نیمه شهریورماه در مقایسه با مدت زمان مشابه سال گذشته، حجم سفرها رشد قابل توجهی داشته و حدود ۱۲ درصد افزایش را تجربه کرده است اما  آمارهایی که از برخی شهرها و استان‌ها از جمله مازندران اعلام شد قابل بحث بوده و به نظر می‌رسد آمارهایی مثل ورود ۲۱ میلیون نفر به استان مازندران به درستی اعلام نشده است.

به گفته فاطمی، از هشتم تا شانزدهم شهریورماه ۱۴۰۳ بیشترین سفرها با ورود حدود چهار میلیون و ۸۰۰ هزار نفر مسافر به استان مازندران انجام شده است و پس از آن، استان خراسان رضوی با ورود چهار میلیون و ۳۵۰ هزار نفر است که طبق گزارش اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی این استان، سه میلیون و  ۹۰۰ هزار با وسایل نقلیه شخصی و هواپیما و قطار وارد این استان شده‌اند و ۴۵۰ هزار نفر هم زائران پیاده بوده‌اند.

مدیرکل توسعه گردشگری  همچنین گفته که گیلان با ثبت دو میلیون و ۷۰۰ هزار نفر در رتبه سوم استان‌های پرسفر قرار دارد و آذربایجان شرقی با دو میلیون و ۵۰۰ هزار نفر، اردبیل با دو میلیون نفر، آذربایجان غربی با یک میلیون و ۹۰۰ هزار نفر و کردستان با یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر به ترتیب بیشترین سفرها را در تعطیلات نیمه شهریورماه داشتند.

او اضافه کرده که تعداد ورودی‌های استان‌های مسیر مثل خراسان شمالی و خراسان جنوبی را نمی‌توان دقیق اعلام کرد، چون گذری محسوب می‌شوند و به نسبت ورود مسافر، اسکان کمتری داشتند.

فاطمی این توضیح را داده که آمار ورودی استان‌ها براساس تعداد وسایل نقلیه شخصی و صندلی‌های اتوبوس‌های وارد شده به هر استان استخراج شده است، به جز خراسان رضوی که سفر به آن از طریق پرواز و قطار نیز محاسبه شده است. در آمار ورودی دیگر استان‌ها تعداد مسافران ورودی از طریق قطار و هواپیما حساب نشده است.

در این  تعطیلات به ترتیب در اقامتگاه‌های رسمی استان‌های خراسان رضوی یک میلیون و ۲۶۰ نفرشب، گیلان ۵۲۲ هزار نفر شب، مازندران ۳۴۲ هزار نفر شب، اردبیل ۲۰۷ هزار نفر شب، فارس ۱۹۴ هزار نفر شب، آذربایجان شرقی ۱۱۷ هزار نفر شب، اصفهان ۱۰۵ هزار نفر شب، آذربایجان غربی ۶۷ هزار نفر شب، گلستان ۶۷ هزار نفر شب، کردستان و همدان هر یک ۵۴ هزار نفر شب اسکان رسمی ثبت شده است.


نورنیوز
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
آزادی در انتظار آبی‌پوشان؛ جباری و مأموریت دشوار برابر آلومینیوم +ترکیب احتمالی استقلال
تسریع و تداوم عملیات سردسازی کانتینر بندر شهید رجایی+ فیلم
قیمت طلا امروز جمعه 12 اردیبهشت 1404/ افزایش قیمت+ جدول
ترامپ در مقابل رسانه‌ها!
نمایش پهپادی در دبی به مناسبت یک میلیاردی شدن‌ تلگرام+ فیلم
حواشی کنکور 1404: وقتی تنها پول انگیزه انتخاب رشته تجربی می‌شود!+ فیلم
دفترچه سوالات علوم تجربی نوبت اول کنکور 1404 منتشر شد
آخرین جزییات انفجار در بندر شهید رجایی/ جمع جانباختگان شناسایی شده به 33نفر رسید
جولان مرگبار سگ‌های ولگرد در دماوند
ترکیب احتمالی تراکتور در بازی سرنوشت
چالوس از ساعت 18 یک‌طرفه می‌شود
نورنما | سه کلمه ای که باعت خوشبختی ما میشه!
گودال عجیب انفجار در بندر شهید رجایی+ فیلم
روایت خلبان فداکاری که فرشته نجات بندر شهید رجایی شد+ فیلم
قرارداد استقلال و مذاکرات پیچیده با ماتزاری و شروطی عجیب
کار دست معلّم نیست
انحصار سلاح یا انکار واقعیت؟ بازخوانی موضع جوزف عون در سایه تهدیدات اسرائیل
نتایج اولیه کنکور چه زمانی اعلام می شود؟+ فیلم
آخرین جزئیات آتش‌سوزی گسترده در اراضی اشغالی/ آتش مهار نشد،نتانیاهو زیر آتش نقدها +فیلم
فیلم های سینمایی امروز تلویزیون
آغاز رقابت نفس‌گیر برای صندلی‌های پزشکی
وضعیت آب و هوا امروز 12 اردیبهشت +وضعیت استانها
فرصت جدید ایران‌خودرو برای مشتریان دارای حساب وکالتی+جزییات و لینک ثبت نام
برنامه مسابقات امروز 12 اردیبهشت + پخش زنده
ساعت کاری ادارات تغییر خواهد کرد / جزئیات جدید از تصمیم دولت +فیلم
یمن: به پایگاه رامات دیوید در شرق حیفا حمله کردیم +فیلم
خلاصه بازی منچستریونایتد و اتلتیک بیلبائو +فیلم
سقوط تیم هوادار پس از 4 فصل + خلاصه بازی
مسکن ارزان‌تر با مشارکت مردمی؛ وقتی مردم بهتر از دولت می‌سازند
جاده چالوس 10 روز بسته می‌شود؛ ایمنی، اولویت راه‌سازی
طوفان خاک در راه است، اما خوزستان غافلگیر نمی‌شود
جدول گروهB جام جهانی فوتبال ساحلی پس از بازی های روز اول | 11 اردیبهشت
دستورات جدید ترامپ برای تحریم نفت ایران
جدول لیگ برتر در هفته بیست و هشتم پس از بازی های امروز 5 شنبه 11 اردیبهشت
خوابیدن کنار موبایل به مغز آسیب می‌رساند؟/ تأثیر گوشی‌های هوشمند بر کیفیت خواب
نورنما | سفر مجازی به پایتخت موسیقی جهان!/سنندج
این‌گونه از هوش مصنوعی بپرسید / 7 اصل طلایی برای گرفتن پاسخ بهتر
صدها تروریست در سیستان و بلوچستان منهدم یا دستگیر شدند
مشکل مطهری با روحانیت چه بود؟
به دنیای نوجوانان نزدیک شویم؛ کلیدهای گفت‌وگو
نتیجه بازی فولاد (1) - چادرملو اردکان (1) | بازی در بارش سخت باران + خلاصه بازی
جنایت فجیع خانوادگی
نورنما | 12 اردیبهشت سالروز شهادت آیت الله مرتضی مطهری و روز معلم گرامی باد
پیام مدیرعامل فولاد مبارکه به مناسبت روز کارگر؛ تقدیر از دستان خستگی‌ناپذیر
نتیجه نهایی بازی پرسپولیس (3) مس رفسنجان (0) + خلاصه بازی | انتقام قرمز ها در باشگاه مس
هشدار هواشناسی: احتمال باران، باد شدید و صاعقه در تهران
تعویق مذاکرات رم؛ آیا پای اعتراض به دیپلماسی تهدید و تحریم در میان است؟
برد نفس گیر ایران در اولین دیدار؛ ایران(5) - موریتانی(4) + فیلم
برنامه بازی های بعدی تیم ملی ایران در جام جهانی فوتبال ساحلی 2025
ورود پزشکان به سامانه نسخه‌نویسی، دو مرحله‌ای شد
X
آگهی تبلیغاتی