×
بین الملل
شناسه خبر : 187686
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/06/18 ساعت 10:15

العربی الجدید بررسی کرد؛

شناص-بندر عباس خط دریایی تقویت کننده تجارت میان ایران و عُمان

بر اساس آمار اعلام شده از سوی تارنمای العربی الجدید با استناد به آمار ارائه شده از سوی وزارت حمل و نقل و ارتباطات و فناوری اطلاعات عمان، خط دریایی شناص-بندرعباس باعث افزایش 30 درصدی حجم مبادلات تجاری میان عمان و ایران طی اولین سال راه اندازی آن شده است.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: «سالم الحوسنی» تاجر عمانی در گفت وگو با العربی الجدید در هنگام تماشای کشتی باربری حامل کالاهای ایران رهسپار شده از خط کشتیرانی جدید از بندر عباس از آن روز به عنوان یک روز تاریخی نام برد. الحوسنی خاطرنشان کرد: بسیاری از تجار عمانی مدت زمان زیادی منتظر چنین لحظه ای بوده‌اند.

وی افزود: هم اکنون می‌توانم کالاهای ایرانی را با هزینه کمتر و سریع تر وارد کنم و بدین ترتیب قدرت رقابت من در بازارهای محلی افزایش می‌یابد.

بر اساس آمار انتشار یافته از سوی وزارت حمل و نقل و ارتباطات و فناوری اطلاعات عمان در اوت گذشته انتظار می‌رود که این خط باعث افزایش ۳۰ درصدی حجم مبادلات تجاری میان عمان و ایران طی اولین سال راه اندازی آن گردد. در همین راستا منابع آگاه در گفت وگو با العربی الجدید خاطرنشان کردند: شرکت "کیوإس إس ماریتیم" سازنده بندر شناص با کمک شرکت " ورلد مدرن لایتس " در نظر دارد با هزینه تقریبا ۱۰۰ میلیون دلار این بندر را بازسازی کرده و توسعه دهد.   

منابع یاد شده افزودند: این پروژه در چارچوب چشم انداز ۲۰۴۰ عمان برای تنوع بخشیدن به اقتصاد و تقویت بخش حمل و نقل دریایی انجام می‌شود.

آن‌ها خاطرنشان کرد: خط دریایی جدید امکان حمل و نقل کالا و مسافر را با سرعت بیشتر و کارآمدتر فراهم می‌کند و این امر به کاهش هزینه‌های حمل و نقل تا ۲۰ درصد کمک می‌کند.

چشم اندازهای نویدبخش برای اقتصاد عمان

خلفان الطوقی کارشناس اقتصادی عمان در گفت وگو با العربی الجدید ابراز داشت: خط دریایی جدید میان ایران و سلطنت عمان افق‌های نویدبخشی جهت افزایش فعالیت‌های توریستی و تجاری میان دو کشور گشوده است و انتظار می‌رود این خط باعث افزایش مبادلات کالا و صنعت گردشگری شود که گام مهمی‌در جهت تنوع بخشیدن به اقتصاد عمان و تامین نیازهای بازار به شمار می‌رود. 

به گفته طوقی، بندر جدید علاوه بر بنادر فعلی که عمان را به امارات و عربستان متصل می‌کند، گزینه سومی را برای مبادلات تجاری اضافه می‌کند.

 وی خاطرنشان کرد: یک خط دریایی اضافی نیز وجود دارد که عمان را به بندرعباس متصل می‌کند و به حمل میوه، سبزیجات و برخی مواد دیگر اختصاص دارد.

به گفته طوقی، انتظار می‌رود این خط دریایی باعث افزایش حجم مبادلات تجاری میان دو کشور شود و فرصت‌های کاری جدیدی و فعالیت‌های متنوع تجاری فراهم آورد.

وی خاطرنشان کرد: این خط نیازهای بازار بزرگ ایران را تامین می‌کند و مصرف کننده عمانی گزینه‌های بیشتری برای محصولات و کالاهای ایرانی فراهم خواهد آورد.

همچنین انتظار می‌رود این طرح در بردارنده منافع اقتصادی بیشماری باشد و افق‌های گسترده ای در برابر بازرگانان بگشاید و فرآیند گردشگری میان دو کشور را تقویت نماید.

برهمین اساس طوقی معتقد است این طرح جدید دریایی باعث تنوع بخشیدن به گزینه‌های فراروی مصرف کنندگان به ویژه اقشاری می‌شود که قادر به پرداخت هزینه‌های محصولات آمریکایی یا اروپایی یا چینی را ندارند.

به گفته طوقی، این خط دریایی همچنین مشاغل جدیدی ایجاد کرده و فعالیت‌های متنوع اقتصادی در عمان فراهم می‌آورد و پیش می‌شود این امر باعث افزایش تنوع اقتصادی و گشوده شدن افق‌های جدیدی برای همکاری‌های اقتصادی و گردشگری میان عمان و ایران شود.

فرصت‌های موجود

به گزارش وزارت حمل و نقل عمان، خط جدید فرصت‌های زیادی برای بخش حمل و نقل دریایی در عمان فراهم می‌آورد و همین امر می‌تواند باعث افزایش حرکت کشتی‌های تجاری و گردشگری شود و انتظار می‌رود باعث افزایش جذب سرمایه‌های بیشتر در بنادر عمان شود و این امر توان رقابت در منطقه را افزایش خواهد داد.

به گفته طوقی، توسعه بندر شناص همچنین به آن اجازه می‌دهد تا کشتی‌های بیشتری را در خود جای دهد و این امر توانایی بندر را در زمینه حمل و نقل محموله‌های بزرگ افزایش می‌دهد و این به نوبه خود به کاهش هزینه‌های حمل و نقل و افزایش کارایی عملیات لجستیکی کمک می‌کند و عمان را به یک مرکز مهم حمل و نقل دریایی در منطقه خلیج فارس تبدیل می‌کند.

این کارشناس اقتصادی عمانی خاطرنشان کرد: تقویت رواوبط تجاری میان ایران و عمان بر تجارت منطقه ای تاثیر مثبتی به همراه دارد و باعث می‌شود تا کالاهای عمانی با سرعت بیشتری به بازارهای ایران راه یابند و توان رقابت میان محصولات عمان را افزایش خواهد داد.

علاوه بر آن افزایش حرکت حمل و نقل دریایی باعث تقویت روابط تجاری میان عمان و سایر کشورهای خلیج فارس خواهد شد به گونه‌ای که بندر شناص به نقطه صدور کالا به کشورهای همچون امارات و عربستان تبدیل خواهد شد.

به گفته "سالم الحوسنی" بازرگان عمانی، علیرغم فایده‌های یاد شده این خط دریایی ممکن است با چالش‌هایی همچون بهبود تاسیسات زیربنایی بنادر و تضمین سلامت کشتیرانی مواجه شود و همین امر باعث شد تا دولت عمان تسهیلات گمرکی ارائه دهد تا شرکت‌های بیشتری به استفاده از این خط تشویق شوند.

الحوسنی در گفت وگو با العربی الجدید خاطرنشان کرد: رقابت سایر بنادر خلیج فارس یکی دیگر از چالش‌های فراروی این خط جدید حمل و نقل دریایی به شمار می‌رود و عمان می‌بایست برای جذب شرکت‌ها و محموله‌ها به سوی خود می‌بایست امتیازات عمده ای ارائه دهد.


العربی الجدید
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
انقلابی در درمان نزدیک‌بینی بزرگسالان؛ پایان استفاده از عینک تنها با یک قطره!
آغاز ثبت نام دور جدید عمره از اول شهریور؛ 80 درصد ظرفیت کاروان‌ها پر شد
دستگیری شیاد اینترنتی با سناریوی سوالات کنکور +فیلم
فساد در سایه فوتبال در باشگاه «مس رفسنجان»
وزیر فرهنگ بر تقویت هنر، رسانه و کتاب در کانون‌های مساجد تأکید کرد
تونل توحید امشب در هر دو مسیر مسدود است
سرلشکر موسوی: بسیج همواره میدان‌دار نیاز‌های کشور در عرصه‌های مختلف بوده است
قیمت خودرو امروز شنبه 18 مرداد 1404
پایان عملیات اطفای حریق در مرز مهران؛ یک نفر جان باخت + فیلم
استاد فرشچیان؛ سفر از بوم خاک به بزم ملکوت +جزئیات و محل خاکسپاری
6900 میلیارد تومان سود به حساب سهامداران واریز شد
نرخ نان در تهران 52 درصد و در شهرستان 42 درصد زیاد شد
دیپلماسی سازنده و عبور از تهدیدات تصاعدیابنده
زلنسکی: هیچ بخشی از خاک اوکراین را به روسیه نمی‌دهیم
تاج: اگر در ورزشگاهی شعار نژادپرستانه سرداده شود داور باید پایان مسابقه را اعلام کند
پیشنهاد پوتین به ترامپ: با واگذاری شرق اوکراین، جنگ متوقف خواهد شد
پلیس فتا: «جراح قلابی» را شناسایی کرده و گزارش دهید +سایر مشخصات
جهانگیر: دستور قوه قضائیه به دادگستری‌های مرزی برای تأمین تسهیلات رفاهی زائران ابلاغ شد
تمرکز سلیمی بر تیم ملی؛ رضازاده به فدراسیون بازگشت
آتش‌سوزی مهیب در انبار کالای گمرک منطقه ویژه اقتصادی کاوه ساوه
جنگ فراترکیبی!
عوامل رژیم صهیونیستی قصد داشتند چه اقداماتی در راهپیمایی اربعین انجام دهند؟
روایت جالب شفای دست استاد فرشچیان توسط امام رضا(ع) + فیلم
آتش جدید در خط حمله استقلال
از 450 مسافر قطار تهران به کرمان، 30 نفر مصدوم شدند
پوتین و ترامپ جمعه آینده در آلاسکا با یکدیگر دیدار می‌کنند
ارزش 200 هزار دینار عراق معادل 11 میلیون تومان برای زائران اربعین
اولین واکنش وزارت خارجه ایران به توافق آذربایجان و ارمنستان و راه‌اندازی کریدور زنگزور
ایران‌نما | معرفی جاذبه‌های گردشگری شهرهای ایران(66)؛ «بلداجی»
تلاش واشنگتن برای توقف شورای امنیت درباره اشغال کامل غزه
شورای امنیت جلسه اضطراری «اشغال غزه» را به یکشنبه موکول کرد
«کریدور زنگزور»؛ مسیر تازه یا دام ژئوپلیتیکی برای ایران؟
پایان کار طارمی در اینتر؟ مقصد بعدی شاید لیگ برتر انگلیس
پزشکیان: عملکرد رسانه‌ها در جنگ 12 روزه توانست ایران را در سطح جهان مطرح کند
برنامه مسابقات ورزشی امروز شنبه 18 مرداد
وضعیت آب و هوا امروز شنبه 18 مرداد 1404 + وضعیت استان‌ها
قرعه‌کشی خودروهای وارداتی فردا برگزار می‌شود +جزئیات
آلاسکا میزبان پوتین و ترامپ؛ یخبندان یا گشایش؟!
جاده ترامپ و اختناق ایران؟
وقتی مجری الجزیره عضو پارلمان اسرائیل را ادب می‌کند
هشدار آمریکا به شهروندان: از اماکن مرتبط با اسرائیل در امارات دوری کنید
آتش‌سوزی گسترده در کالیفرنیا /هزاران نفر خانه هایشان را ترک کردند+ فیلم
نماینده فلسطین در سازمان ملل: اسرائیل به دنبال اجرای طرح خبیث در غزه است
گفت‌وگوی تلفنی پوتین و مودی
گره مذاکرات مستقیم ایران و FATF بعد از 6 سال باز می شود
شورای امنیت سازمان ملل درباره طرح اشغال غزه تشکیل جلسه می‌دهد
ونس: برنامه‌ای برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین نداریم
کره شمالی برای مذاکره با آمریکا شرط گذاشت
دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس: اسرائیل تهدیدی برای امنیت و ثبات منطقه است
دفتر نتانیاهو ادعای بگو‌مگوی لفظی با ترامپ را تکذیب کرد
X
آگهی تبلیغاتی