×
بین الملل
شناسه خبر : 186620
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/06/07 ساعت 11:41

مقام اسبق کاخ سفید: «کامالا هریس» به‌دنبال توافق مشابه برجام با ایران است

یک کارشناس مسائل سیاست خاورمیانه و مقام اسبق کاخ سفید مدعی است که در صورت پیروزی کامالا هریس، نامزد دموکرات‌ها در انتخابات ریاست جمهوری ماه نوامبر، او با تهران به توافقی مشابه برجام دست خواهد یافت.

نورنیوز-گروه بین الملل: یکی از مقامات اسبق کاخ سفید و کارشناس مسائل خاورمیانه مدعی است که در صورت پیروزی نامزد دموکرات‌ها در انتخابات ریاست جمهوری این کشور، به‌دنبال توافق هسته‌ای جدیدی با تهران خواهد بود.

به نقل از فاکس‌نیوز، جوئل روبین، کارشناس مسائل سیاست خاورمیانه که در دوران ریاست جمهور باراک اوباما، رئیس جمهور اسبق آمریکا به عنوان معاون مشاور وزیر امور خارجه در امور اجرایی هم فعالیت می‌کرد، مدعی است که در صورت پیروزی کامالا هریس، نامزد دموکرات‌ها در انتخابات ریاست جمهوری ماه نوامبر، او با تهران به توافقی مشابه برجام دست خواهد یافت.

روبین که در مذاکرات برجام نیز نقش‌آفرینی کرده بود، مدعی شد: دوران اینکه فکر کنیم توافق هسته‌ایِ قدیمی قابل احیاست، گذشته است. پیشرفت ایران در برنامه هسته‌ایش از محدودیت‌های قبلی عبور کرده است و در نتیجه، هدف باید یک توافق هسته‌ای محکم و قابل راستی‌آزمایی باشد که توانایی تسریع دستیابی به سلاح هسته‌ای را تحدید و مدیریت کند.

وی مدعی شد: بهترین راه برای این کار، یک توافق هسته‌ای محکم و قابل راستی‌آزمایی است. هر رئیس جمهور واقع‌بینی به‌دنبال چنین توافقی خواهد رفت و کامالا هریس، رئیس جمهوری بالقوه با چنین رویکرد واقع‌بینانه‌ای است.

برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) در سال ۲۰۱۵ به امضای ایران و اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد و اتحادیه اروپا رسید.

جمهوری‌خواهان و برخی دموکرات‌های میانه‌رو مخالف این توافق و مدعی بودند که این توافق برای محدود کردن برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران بیش از حد ضعیف است.

دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق و نامزد جمهوری‌خواهان در انتخابات ریاست جمهوری ماه نوامبر آمریکا، در سال ۲۰۱۸ به طور یک‌طرفه از برجام خارج شد. با این حال، متحدان باراک اوباما همواره گفته‌اند که این توافق برای آنچه «محدود ساختن تهدید ناشی از قابلیت‌های هسته‌ای ایران» خوانده شده، الزامی است.

روبین در ادامه بدون اشاره به تاکید دائمی ایران بر صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای این کشور، مدعی شد: برای محدود کردن بلندپروازی هسته‌ای ایران، باید راهی وجود داشته باشد.

هریس در جریان کارزار کوتاه انتخاباتی‌اش در سال ۲۰۲۰ مدعی شده بود که در صورت پیروزی در انتخابات، توافق با ایران را احیا خواهد کرد؛ این ادعا در حالی بود که او پس از پیروزی جو بایدن در انتخابات آن سال، به عنوان معاون وی منصوب شد و هم‌اکنون نیز پس از کناره‌گیری بایدن از نامزدی دموکرات‌ها، به طور رسمی به عنوان نامزد این حزب، رقیب انتخاباتی ترامپ محسوب می‌شود.

روبین
 


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
حماس: جنایت اسرائیل در دوحه اعلام جنگ به کشورهای عربی است
حمله هوایی رژیم صهیونیستی به یک خودرو در جنوب لبنان
گوترش و عراقچی درباره موضوع هسته‌ای و وضعیت یمن گفتگو کردند
تصاویر مظنون تیراندازی به حامی ترامپ منتشر شد
جبهه اصلاحات: اسرائیل تهدیدکننده صلح و ثبات جهان است
فشار قطر به امارات برای تعطیلی سفارتش در اسرائیل
عراقچی: شروط سه کشور اروپایی برای تمدید اسنپ بک، غیر عاقلانه بود
تشییع شهدای حمله تروریستی رژیم صهیونیستی به نشست حماس در دوحه
شورای امنیت سازمان ملل حملات اسرائیل به دوحه را محکوم کرد
جاسوسی تلفنی ترامپ با سلاح اسرائیلی
چین: با فعال‌سازی مکانیسم ماشه مخالفیم
پورمحمدی: قرار نیست هر ردیف بودجه تا ابد ادامه یابد
سارق؛ شاگرد مالک از آب درآمد!
واکنش خبرنگار بی بی سی به ترورهای آمریکا و اسرائیل در زمان مذاکرات!
روپوش دانش‌آموزان تا 3 سال تغییر نمی‌کند+فیلم
امارات حضور اسرائیل را در کنفرانس امنیتی دبی ممنوع کرد
عملیات موفقیت آمیز القسام علیه تجهیزات و نظامیان رژیم صهیونیستی
ترامپ خواستار تعرفه 100 درصدی اروپا علیه چین و هند شد
انفجار بزرگ در ونزوئلا + فیلم
کمبود نقدینگی، عامل تعطیلی 53 درصد از واحد‌های صنعتی
اولین حضور سه رهبر حماس مقابل دوربین‌ها پس از حمله اسرائیل
ایلان ماسک دیگر ثروتمندترین فرد جهان نیست
قطر: همکاری امنیتی با آمریکا قوی‌تر از همیشه است
ابلاغ آیین‌نامه اختصاص 3 درصد درآمدهای نفت و گاز به مناطق نفت‌خیز
پیراهن استقلال 3 برابر ارزش ستارۀ اسپانیایی درآمدزایی کرد
توسعه همکاری‌های انرژی میان ایران و ارمنستان
لاوروف: حمله به قطر نباید تکرار شود؛ مسکو از این حمله ناراضی است
7800 هکتار از شبکه آبیاری پایاب سد خداآفرین در اردبیل افتتاح شد
مادورو: ارتش ونزوئلا در جبهه های نبرد سراسر کشور مستقر می شوند
تحریم‌های جدید آمریکا علیه جنبش حوثی‌های یمن اعلام شد
وضعیت نگران‌کننده سد لار با 97 درصد مخزن خالی
نخست وزیر پاکستان خواستار اتحاد مسلمانان علیه تجاوز صهیونیستی شد
واکنش بغداد به مصوبه مجلس نمایندگان آمریکا
مدیوم‌شات | سخنان تند سینماگر پیشکسوت علیه موسیقی سنتی
روایت وزیر خارجه تونس از رایزنی با عراقچی
آخرین وضعیت سلامتی حمید هیراد
پزشکیان : سپردن مدیریت به افراد شایسته تنها راه حل مشکلات کشور است
هافبک ازبک پرسپولیس آماده بازی شد
اتحادیه اروپا: شاید جنگ اوکراین چند سال دیگر ادامه یابد
راه‌اندازی 68 دوربین ثبت تخلفات در جاده‌های گیلان
توافق ایران و آژانس مانع اجماع جهانی علیه ایران می‌شود
ناسا درهای خود را به روی چینی‌ها بست
اسرائیل به کجا می‌رود؟!
مرگ کارگر جوان در چاه
سه‌گانه‌ای که جهان نمی‌فهمد
نسل بیمار آینده؛ کودکان در محاصره
طرح توقیف سیستمی گواهینامه از ابتدای شهریور اجرا می‌شود
الحوثی: جنایات اسرائیل علیه مردم فلسطین «جنایت قرن» است
انتشار بخشنامه رئیس قوه قضاییه درباره شرایط عفو معیاری 1404
گشوده شدن پرونده کیفری علیه تیک‌تاک در فرانسه
X
آگهی تبلیغاتی