×
سیاسی
شناسه خبر : 185841
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/05/31 ساعت 09:38
رای امروز مجلس آغاز وفاق یا ادامه نقار؟

جعفر گلابی*

رای امروز مجلس آغاز وفاق یا ادامه نقار؟

امروز روز رای‌گیری کابینه آقای دکتر پزشکیان در مجلس شورای اسلامی است.اگرچه از زمان تاسیس مجلس حاصل انقلاب مشروطه در 118 سال پیش تاکنون کابینه‌های زیادی به مجلس نمایندگان رفته و اغلب رای اعتماد گرفته‌اند ولی با توجه به شرایط خاص زمان ما امروز را می‌توان نقطه عطفی در روابط میان دولت و قوه مقننه دانست.

نورنیوز-گروه سیاسی: رییس‌جمهور مورد حمایت اصلاح‌طلبان در حالی از مجلسی با اکثریت اصولگرا درخواست رای اعتماد می‌کند که پس از سال‌ها از عرف رایج سیاسی خارج و وزرایی از دو جناح موجود در کشور را نامزد کرده است.این رویکرد نسبتا بدیع به گفته رییس‌جمهور بر اساس مشی انسجام‌خواهی و رسیدن به وفاق ملی صورت می‌گیرد.وی امید واثق دارد که با این روش از اختلاف‌هایی بکاهد که آنها را منشا بسیاری از معضلات کشور می‌داند و درصدد پر کردن خلئی است که بر اثرعدم وفاق ملی مرتبا خسارت می‌آفریند. این رویکرد جسورانه که امتدادی مبهم و پیچیده دارد نیازمند پاسخ مثبت طرف مقابل است و مسلما اگر حاصل نیاید مسوولش کسانی هستند که راه نو و صادقانه رییس‌جمهور را نپذیرفته و بر اختلافات گذشته پایدار مانده‌اند.

نکته مهم اینکه اگر آقای دکترپزشکیان به‌رغم انتقاد و نارضایتی حامیان خود پای در راه تازه‌ای گذاشته، صرفا برای کسب اعتماد مجلس نیست، بلکه وی هدفی بزرگ‌تر را مد نظر قرار داده که بر مبنای آن، همه نیروها و جریان‌های فکری و سیاسی در جهت پیشرفت و توسعه کشور هماهنگ شوند یا حداقل توان‌های یکدیگر را خنثی نکنند . 

در واقع رییس‌جمهور طرحی نو در انداخته و انتظار زایش تحولی بزرگ را دارد.درک شرایط خطیر کشور و مشکلات و معضلات عظیم موجود و تهدیدهای فزاینده خارجی این امید را دامن می‌زند که همه گروه‌ها و جناح‌ها و جریان‌های سیاسی که متعهد به ثبات و حفظ کشور هستند، منافع و امنیت ملی را در اولویت نخست تعاملات خود قرار دهند و از اختلافات جاری بکاهند و حتی در عمل به گذشت و فداکاری روی آورند.

به عبارتی آقای پزشکیان با گرو گذاشتن حیثیت و اعتبار خویش این فداکاری را آغاز کرده است و لابد انتظار دارد که همه موثرین میهن هم یک گام به جلو بیایند و راه وحدت و همدلی را بیازمایند. اکنون و پس از معرفی یک کابینه فراجناحی باید دید که آیا این رویکرد صادقانه با پاسخ مثبت روبه‌رو می‌شود یا نه ؟ چنانچه همه اعضای معرفی شده کابینه با رای بالا مورد اعتماد قرار گیرند، ثابت می‌شود که راه وفاق و همدلی چندان که انتظارش می‌رفت سخت و ناهموار نیست و رییس‌جمهور محترم می‌تواند روی همکاری همه ارکان نظام حساب کند و کم‌کم دیگرانی که به هر دلیل از سپهر سیاسی کشور قهر کرده‌اند یا حذف شده‌اند هم به میدان بیایند و راه توسعه همه‌جانبه با انرژی تازه و انبوه پیموده شود. 
البته رای دادن مجلسیان محترم به وزیران همسو طبیعی است آنچه انتظار می‌رود و هنر است و قابل تحسین اینکه وزیران اصلاح‌طلب هم با رای بالا مورد اعتماد قرار گیرند و خلایق از همدلی ایجاد شده دلگرم شوند. 
نگرانی آنجاست که برخی با تندروی و عدم درک شرایط کشور زیر نگاه خیره مردم فرصت پیش آمده را غنیمت نشمارند و اهداف نازل شخصی و گروهی را بر منافع و مصالح عالیه کشور ترجیح دهند.البته به نظر نمی‌رسد که رییس‌جمهور محترم حتی در این صورت از راه منتخب خود منصرف شود و به دعوای مطلوب افراطیون وارد شود ولی روشن است که با افتادن برخی وزیران وزین پیشنهادی ذائقه مردم تلخ می‌شود و امیدهای ایجاد شده آسیب می‌بیند.مجلسیان محترم باید متوجه زمان هم باشند که بسیار تنگ است و جامعه فرصت از دست دادن یک روز را هم ندارد. دولت جدید باید با سرعت شروع به‌ کار کرده و در رفع نواقص کوشش کند.برای نمونه مگر تا تابستان آینده چقدر فرصت داریم که درجا بزنیم و شاهد خاموشی‌های افزون‌تر باشیم .

در دیگر حوزه‌ها هم اگر اوضاع بدتر از وضع برق نباشد، بهتر نیست.بگذارید از رای اعتماد کامل به همه وزیران پیشنهاد شده پیام آغاز تحولی نو در ایران به جهان مخابره شود و از همین رهگذر از تهدید‌ها کم و به فرصت‌ها اضافه شود.راستش تا همین حالا هم مردم تحملی معجزه‌وار از خود نشان داده‌اند و باید قدر صبر و حوصله آنها را دانست.اگر باز هم در میان مردم این ذهنیت رخنه کند که همه دعواهای سیاسی برای کسب منافع توسط افراد و جناح‌ها و گروه‌های موجود سیاسی است، اعتماد نسبی به وجود آمده آسیب دوباره خواهد دید که شاید ترمیم‌ناپذیر باشد.درک شرایط خطیر و ویژه و شکننده موجود سخت نیست خصوصا اگر منیت‌ها و خودمحوری‌ها و ترجیح منافع شخصی و گروهی کنار گذاشته شوند.


اعتماد
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
استعفای بی‌سابقه 100 هزار کارمند دولت فدرال آمریکا
طرح ترامپ برای غزه؛ طناب نجات نتانیاهوی در آستانه سقوط
تعطیلی دولت و زندگی آمریکایی‌ها
گام بزرگ چین در اکتشاف اعماق دریا با زیردریایی سرنشین‌دار+فیلم
پژوهشگران چینی کرم ضدپیری با اثبات علمی ساخته‌اند
شرکت‌ها ناچار به رعایت خطوط قرمز یمن هستند
فروش میلیون دلاری مجموعه «گیرمو دل تورو»
پلیس رژیم صهیونیستی خیاباهای قدس را بست
ایروانی: شورای امنیت آتش‌بس فوری و دائمی در غزه را تصویب و اجرا کند
تلاش برای مسموم کردن بشار اسد در مسکو
گزارش «المیادین» درباره جزئیات طرح ترامپ برای نوار غزه
دستور نتانیاهو به نیروی دریایی درباره ناوگان الصمود/توقیف چهارمین کشتی
ابراز تأسف قطر از تصویب نشدن قطعنامه آتش‌بس غزه در شورای امنیت
نفتکش روسیه در سواحل فرانسه توقیف شد
بازداشت فعالان و خبرنگاران حاضر در کشتی‌های «ناوگان صمود»
خبرگزاری فرانسه: حماس خواستار اصلاح طرح ترامپ است
تعداد شهدای خبرنگار غزه به 254 تن رسید
احضار ساپینتو به باشگاه استقلال
رژیم صهیونیستی کشتی‌های ناوگان «صمود» را محاصره کرد
لاریجانی: آمریکا با جنگ، هر روز تشییع جنازه خواهد داشت
درخواست گروه 7 از ایران برای بازگرداندن دسترسی آژانس به تاسیسات هسته‌ای
اسرائیل را از مسابقات بین‌المللی اخراج کنید!
واریز مرحله دوم سود سهام عدالت در 10 بانک به پایان رسید
وزیر دفاع: گسترش روابط دفاعی ایران و ترکیه در حل چالش‌های منطقه تأثیرگذار است
ناوگان الصمود اعلام وضعیت فوق‌العاده کرد
عملیات مشترک القسام و سرایا القدس علیه مواضع اشغالگران
جدول گروه A لیگ قهرمانان آسیای 2؛ استقلال در قعر جدول!
ابوالفضل جلالی: شرمنده‌ایم، هیچ حرفی نمی‌ماند
برندگان مسابقه جهانی عکاسی از پرندگان در سال 2025
جزئیات حراج سکه طلا و نحوه تحویل + لینک سایت
نورنما | نمایی متفاوت از پل ورسک در هوای مه آلود
استقلال 0-1 المحرق | کابوس آبی ها پایان ندارد + خلاصه بازی
سانچز: اسرائیل«صمود» را تهدید نکند؛ سرنشینان حمایت کامل دیپلماتیک دارند
ایران در اجلاس ایکائو خواستار بازخواست رژیم صهیونیستی شد
سازمان ملل: از زمان آتش‌بس در لبنان، 103 نفر به شهادت رسیده‌اند
رژیم صهیونیستی برای درگیری چند روزه با ناوگان صمود آماده می‌شود
لغو دوباره تمامی پروازها در اسرائیل
بارسلونا 1-2 پاری‌سن‌ژرمن | آبی اناری ها بازهم حریف انریکه نشدند+خلاصه بازی
افزایش 50 درصدی حملات سایبری به ایران
رژیم صهیونیستی یک خودرو را در جنوب لبنان هدف قرار داد
هیلاری کلینتون: ترامپ می‌خواهد دولت را گروگان نگه دارد
ظفرقندی: در جنگ اخیر از هیچ کشوری کمک بهداشتی و درمانی نداشتیم
قاتل، فرزند مقتول از آب درآمد
اوربان: با عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا مخالفیم
تکلیف صدور ویزای اعضای تیم ملی برای قرعه کشی جام جهانی چه خواهد شد؟
تدابیر وزارت نفت برای افزایش تولید و تأمین سوخت زمستانی
36 کشته و 200 زخمی در ریزش داربست یک کلیسا در اتیوپی
حمله پهپادی یمن به سرزمین‌های اشغالی
نشان درجه‌ یک هنری به «جعفر دهقان» اهدا شد
گرانترین بازیکن فوتبال ایران چه کسی است؟
X
آگهی تبلیغاتی