×
سیاسی
شناسه خبر : 185693
تاریخ انتشار :

موافقان و مخالفان وزیر پیشنهادی صمت چه گفتند؟

جلسه علنی مجلس شورای اسلامی برای بررسی برنامه‌های سید محمد اتابک وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت برگزار شد و نمایندگان موافق و مخالف به بیان دیدگاه‌های خود پرداختند.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی عصر امروز دوشنبه - ۲۹ مرداد ماه- در موافقت با برنامه‌های سیدمحمد اتابک وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت دولت چهاردهم به تشریح دیدگاه‌های خود پرداختند.

اتابک فناوری صنعت فولاد را در کشور بومی کرده است

مصطفی مطورزاده نماینده مردم خرمشهر در موافقت با برنامه‌های وزیر پیشنهادی صمت گفت: مسعود پزشکیان رئیس جمهوری به وعده‌های خود عمل کرد و چینشی در کابینه ایجاد کرد که در تاریخ انقلاب اسلامی بی‌نظیر است همه اقشار مردم اعم از وزیران دولت آیت الله رئیسی در ترکیب کابینه حضور دارند، تا کنون چنین چینش کابینه ای را شاهد نبودیم و باید از دکتر پزشکیان تشکر کنیم که وفاق و وحدت ملی را این گونه تقویت کرد.

مطورزاده در مورد برنامه‌های وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت گفت:آقای دکتر اتابک از بزرگترین شخصیت‌های فعال در زمینه صنعت، معدن و تجارت است و بوده، او در سال ۱۳۵۹ عافیت طلبی را کنار گذاشت و از مهمترین دانشگاه دنیا استعفا کرد تا به وطن برگردد و تجربیات علمی و دانشی خود را در خدمت ارتقای انقلاب و عزت کشور به‌کار گیرد.

وی افزود:برخی از دوستان ایرادی به کار آقای اتابک می‌گیرند که او در دولت نبوده است، اتفاقا نقطه قوت دکتر اتابک همین جا است و در راستای منویات رهبر معظم انقلاب است که فرمودند «امسال سال جهش تولید با مشارکت مردم است». مردم بخش خصوصی،کشاورزان ، تجار و صنعتگران هستند.

نماینده مردم خرمشهر اضافه کرد: اتابک محصول دیوان‌سالاری پیچیده اداری ما نیست او انسانی است که خوب فکر می‌کند و خوب عمل می‌کند. او مگاپروژه‌های کشور را اجرا کرده است، صنعت سیمان که مورد ایراد و اشکال دوستان است را به خودکفایی رسانده است، او فناوری صنعت فولاد را در کشور بومی کرده است و امروز در مرحله‌ای قرار گرفتیم که جزو سرآمدهای آسیا و منطقه در تولید فولاد هستیم.

وی تصریح کرد: ما در سیمان به خودکفایی رسیدیم؛ می گویند سیمان انرژی‌بر است، ما انرژیمان را باید در جایی به کار بگیریم و استفاده کنیم که موتور محرکه‌ای برای پیشرفت و توسعه کشور باشد و سیمان یکی از مهمترین مواد و کالاها و آیتم‌های موثر در ارتقای سطح صنعتی و اقتصادی و تولید در ثروت در کشور است.

اتابک شناخت خوبی از بازار صادرات دارد

جلیل مختار به عنوان موافق سید محمد اتابک وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت گفت: مبارزه با بحران‌های وزرات صمت از عهده هر کسی برنمی‌آید؛ وزرات صمت به مدیر و فرمانده کاردان نیاز داریم که اتابک نشان داده مدیر شایسته ای برای این مسئولیت است.

وی افزود: برای وزارت صمت به وزیری با کارنامه و برنامه مناسب و دارای اراده و توان لازم برای تحقق برنامه‌هایش نیاز داریم؛ مدیری که اهل صنعت و آشنا به حوزه‌های معدن و تجارت باشد که این ویژگی‌ها را آقای اتابک دارد.

مختار با تشکر از رئیس جمهور برای معرفی اتابک گفت: اتابک از بهترین مدیران صنعتی بوده که با رای ما می تواند به یکی از بهترین وزیران کشور تبدیل شود.

وی اظهار کرد: اتابک می‌تواند ارتباط موثر بین بخش خصوصی و دولتی در حوزه صنعت برقرار کند. او در حوزه تجارت شناخت خوبی نسبت به بازارهای صادراتی دارد و می‌تواند در راستای تقویت و توسعه تجارت کمک کند.

به گفته وی، وزیر پیشنهادی صمت به اصول مذاکره و امور بین الملل شناخت کافی دارد و می‌تواند در عرصه خودرو، فولاد و مس به عنوان مدیر تحول گر نقش ایفا کند.

کارنامه اتابک شفاف است/ او متخصص و متعهد است

عبدالحکیم آق ارکاکلی نماینده مردم گنبد کاووس در مجلس شورای اسلامی در موافقت با برنامه های وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت گفت: به عنوان یک مهندس که ۱۷ سال در صنعت، فولاد، سیمان، برق و ساختمان و ۱۳ سال به عنوان مشاور پروژه‌های عمرانی و بیمارستانی کار کرده‌ام اتفاقا در سه بار گفت‌وگوی مفصل با جناب آقای مهندس اتابک به لحاظ فنی، مدیریتی و انقلابی بودن قانع شدم.

نماینده مردم گنبد کاووس در مجلس گفت: از جمله مشکلات کلی حوزه صنعت، معدن و تجارت؛ فقدان استراتژی توسعه صنعت، معدنی تجاری و فناوری الزام‌آور، کم بودن جذابیت برای جذب سرمایه سطحی و کاهش مزیت تولید، ناترازی زنجیره‌های تولید در کشور است

وی افزود: چه کسی می‌تواند مشکلات و چالش‌های مدیریتی را حل کند و آنها را سامان بخشد، کسی که مستقل باشد در تصمیم‌گیری‌های سازنده و تحول‌گرا، متخصص باشد و اعتقاد به تعهد و تغییر داشته باشد، قدرت برخورد و مبارزه با مفاسد و رانت‌ها را داشته باشد، مرد میدان عمل و آشنا با صنعت تولید و تجارت باشد.

آق ارکاکلی گفت: اتابک انسانی مومن، متدین، انقلابی، متخصص و متعهد و کارنامه وی کاملاً شفاف است، وی درک درستی از صنعت، تولید و مشکلات بخش خصوصی دارد که متاسفانه تاکنون نتوانسته‌ایم تدبیرش کنیم، عملکرد وی به عنوان یک مهندس و مدیر کارآمد در بخش خصوصی بیانگر توانایی‌ها و سلامت ایشان است، امروز ما نیاز به وزیری داریم که باور داشته باشد با این همه ظرفیت در کشور می‌توان به سمت تراز تجاری متعادل و حتی مثبت حرکت کرد.

نماینده مردم گنبد کاووس در مجلس بیان کرد: اتابک معاون اقتصادی بنیاد مستضعفان، مدیرعامل سیمان تهران، مدیرعامل هلدینگ صنایع معدنی کاوه و مدیر چندین پروژه و شرکت بوده است، او پروژه اکباتان که بعد از انقلاب هیچ کسی باور نداشت که ما می‌توانیم با تکنولوژی و مهندسی خود از عهده آن برآییم تکمیل کرد و توسعه داد.

وی اظهار داشت: اتابک می‌تواند به عنوان یک نیروی کاربلد، توانمند مسلط بر وضعیت فعلی کشور در حوزه صمت وارد این وزارتخانه بشود، از نقاط قوت او کارآفرین بودن و در بخش خصوصی فعال بودن است.

اتابک رقابتی شدن صنعت خودرو را حلال مشکلات می‌داند

حجت الاسلام مجتبی ذوالنوری در موافقت با کلیات برنامه وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت، گفت: اگر قرار است در مورد توانمندی یا ناتوانمندی وزارتخانه ای اظهارنظر شود باید بر اساس تخصص صورت پذیرد. وزیر پیشنهادی صنعت، معدن وتجارت فرآیند تولید سیمان را از زنجیره تولید تا عرضه توضیح دادند، قرار نیست بگوییم او نمی داند اما من ذوالنور عضو کمیسیون امنیت می توانم اظهارنظر داشته باشم زیرا بیش از ۲ ساعت با ایشان جلسه داشته و تمام ابعاد موضوع را مورد بحث قرار داده ام؛ شخصی که از دانشگاه میشیگان ارشد تکنولوژی صنعت را گرفته است متوجه اثرات صنعت نیست؟ کسی که در حال حاضر به دلیل خودکفایی در فولاد در فهرست تحریم ها قرار می گیرد.

وی ادامه داد: مشکل اینجاست که دشمنان نخبگان ما را شناخته اند، ما آنها را نشناخته ایم. آنها این نخبگان را تحریم می کنند اما ما ناتوان در استفاده از آنها هستیم. او در زمان جنگ در ۲۱ سالگی از آمریکا به ایران آمده و در جنگ حضور یافته اند. از بیمارستان شمال غرب تا فاو مسئول ساخت آن بوده و پروژه اکباتان را تکمیل کرده، او در کنار فروزنده، سعیدی کیا، فتاح، بیش از ۲ دهه در بنیاد در ۱۶۵ شرکت مهم و بیش از ۶۶ رشته نقش آفرینی داشته اند. او از صنعت سر در نمی آورند؟

ذوالنوری تاکید کرد: اتابک بیش از ۲۰ پروژه مهم را از صفر تا صد آن به تولید انبوه رسانده، چگونه ادعا می کنید وزیر پیشنهادی از تولید سر در نمی آورد؟ در ۴ وزارتخانه که یکی شده و با عنوان صنعت، معدن و تجارت است؛ مشکل ما در صنعت چیست. مشکل یک جمله است دولت در جایی که باید باشد نیست ولی در جایی که نباید باشد حضور دارد.

وی ادامه داد: صنعت ۲ رقیب دارد، در بخش خصوصی یکی تصدی گری دولت و دوم قاچاق بیش از ۲۰ میلیاردی که کمر آن را شکسته است، اتابک به خوبی این مساله را درک کرده است.

ذوالنوری در ادامه تاکید کرد: بحث خودرو تبدیل به یک عقده شده است، وزیر پیشنهادی صمت عزم جدی دارند که مشکلات خودرو را با رقابتی کردن حل کند، امروز مشکل معدن ما در اکتشاف است، ضرورت دارد با استفاده از اکتشاف و بهره مندی از ژئوفیزیک فضایی بتوانیم معادن را در عمق ۱۰ هزار متری کشف کنیم. او این مسائل را به درستی درک کرده، معادن کشور ما ۲۰ سال در انحصار، انحصارطلبی است که دیگران نمی توانند از آن استفاده کنند.

اتابک را به هیچ عنوان کارشناس حوزه سیاست‌های صنعتی نمی‌دانم

در ادامه، «روح الله ایزدخواه» نماینده تهران، اسلامشهر، پردیس، ری و شمیرانات تاکید کرد: آقای پزشکیان در صحبت‌های خود درباره استفاده از کارشناسان صحبت کردند. بنده آقای اتابک را به هیچ عنوان کارشناس حوزه سیاست‌های صنعتی نمی‌دانم. وی یک روز هم در وزارت صمت یا اداره‌های صمت استانی نبوده است. در حوزه تجارت که یکی از چالش‌های جدی صنعت و معدن ما است، وی سابقه‌ای ندارد.

این نماینده مجلس تاکید کرد: وی در بخش سیمان سابقه بنگاه‌داری داشته و اگر وی در این بخش کارآمد است از او در سازمان ایمیدرو استفاده کنند.

ایزدخواه بیان‌داشت: امروز ده‌ها میلیارد دلار در سال تخصیص ارز به صنعت و حوزه تجارت داریم. چالش‌های وزارت صمت اکنون بین دستگاهی است. وزیر صمت نباید تازه روز اول با مشکلات آشنا شود و هزار صفحه مقرارت صادرات و واردات را مطالعه کند.

وی تاکید کرد: وزیر یا نماینده او در ۴۵ ستاد و شورای عالی عضو است. وزارت صمت در برخی کشورها وزارت اصلی است اما در کشور ما «جوجه اردک زشت» است و کمترین توجه به آن می‌شود. صنعتگر ما الان در حال مجاهدت است چرا که هزاران مشکل و مقررات سر راه او است. سازمان‌های توسعه‌ای وزارت صمت در حال انحلال هستند، وزیر پیشنهادی صنعت چیزی در این باره به ما نگفته است.

این نماینده مختالف وزیر پیشنهادی صمت ادامه‌داد: مسئله خودرو یک مورد فراصنعتی است و با ۱۰ دستگاه مقررات‌گذار طرف هستیم. فردی که یک روز در این وزارتخانه کار نکرده، چطور باید بیاد این کار را پیش ببرد؟ اگر وی وزیر پوششی باشد و وزیر اصلی افراد دیگر باشند و تصمیمات را آن‌ها بگیرند و معاونان را آن‌ها بچینند، نمی‌توان امیدی داشت.

برنامه‌های وزیر پیشنهادی فاقد اولویت است

در ادامه «میثم ظهوریان ابوترابی» نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی در مخالفت با وزیر پیشنهادی صمت گفت: برنامه های وی فاقد اولویت است.

وی وزارت صمت را وزارتی دانست که در بخش عمده ای از تولید ناخالص داخلی کشور نقش اساسی دارد و ادامه داد: ما از این وزارتخانه انتظار داریم رشد ۸.۵ درصدی در بخش صنعت ایجاد کند.

این مخالف وزیر پیشنهادی صمت خاطرنشان کرد: ایجاد رشد ۱۳ درصدی در بخش معدن و ۲۳ درصدی در صادرات غیر نفتی باید دنبال شود که اینها در برنامه هفتم توسعه هم آمده است.

ظهوریان ابوترابی گفت: تحقق ای ها نیاز به فردی مقتدر و آشنا به صنعت و تجارت دارد.

وی ادامه داد: گرچه در بخش بازرگانی سابقه دارد اما در کل کافی نیست.

مخالف وزیر پیشنهادی صمت اضافه‌کرد: برنامه های وزیر پیشنهادی صمت در بین دیگر وزرا ضعیف ترین است.

این نماینده مجلس افزود: ناشناس ترین فرد در بین وزرا آقای اتابک بوده و بیشترین سابقه وی در اتاق بازرگانی بوده که این دغدغه ای ایجاد می کند، زیرا وزارت صمت به طور کلی در حوزه ماموریت خود نقش سیاستگذاری دارد و افرادی که نقش صنفی پررنگی داشتند دغدغه تعارض منافع است که نتوانند در تضاد بین منافع عام و صنف خود تعادل ایجاد کنند.

وی بیان‌داشت: برنامه هفتم توسعه یک برنامه راهبردی است، اما ما از وزرا انتظار داریم به یک لایه میانی و عملیاتی اشاره کنند. برخی گزاره های آقای اتابک مبهم و بی معنی است و اگر فرد نویسنده را الصاق به برنامه نکنیم متوجه معنای گزاره ها نمی شویم؛ به طور مثال تنظیم روابط کارگر و کارفرما، اصلاح نظام بیمه ای یا کنترل تورم ناشی از تخصیص یارانه، اما ما همه جا شنیده بودیم که تورم ناشی از حذف یارانه را کنترل کنیم.

ظهوریان ابوترابی گفت: نکته دیگر احتمالا تجربه وی در سطح بنگاه داری و هلدینگ های صنعتی بوده، لذا ممکن است وی بتواند مدیر بنگاه خوبی باشد اما درکی از سیاست صنعتی و حوزه تولید ندارد؛ ما چند سوال درباره تفکیک وزارت صمت از بازرگانی پرسیدیم اما اتابک گفت هرچه مجلس تصویب کند اجرا می کنم. 

وی افزود: درباره مدیریت خودرو پرسیدیم، وی گفت من با بنگاه داری دولت مخالفم. گفتیم به بخش خصوصی واگذار می کنیم، وی گفت نه، با  آن هم مخالفم چون انحصار در بخش خصوصی ایجاد می شود. لذا دیدگاه وی مشخص نیست و باید شفاف سازی کند.

نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اتابک با وزارتخانه صمت آشنا نیست و چند سال طول می‌کشد که با مسائل آن آشنا شود و با این شرایط قطعاً وی نمی‌تواند وزارت صمت را به طور مؤثر اداره کند.

«مصطفی طاهری» دیگر نماینده مخالف وزیر پیشنهادی صمت با بیان اینکه اتابک فهم درستی از مسائل ندارد، افزود: در مسائلی که با وی در کمیسیون مطرح کردیم هیچ جواب درستی ارائه نداد.

وی گفت: ما داریم درباره وزارتخانه‌ای صحبت می‌کنیم که نزدیک به ۴۵ درصد تولید ناخالص داخلی کشور در آن است. ما سه جلسه با وزیر پیشنهادی صمت داشتیم و سوالات را هم از قبل در اختیار وی گذاشته بودیم تا پاسخ دهد. عمده بحث بنده آن است که وی در مسائلی که من مطرح کردم، فهم و شناختی از صورت مسائل هم نداشت و بنده را قانع نکرد.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: نخستین سوال بنده از وزیر پیشنهادی صمت درباره ساختار بود و گفتم یکی از بحث‌های جدی که در دولت قبلی مطرح بود، بحث تفکیک وزارت صنعت، معدن و تجارت بود که اتابک در پاسخ به این سوال که نظرش در این مورد چیست، گفت که هرچه مجلس و شما بگویید. بنده گفتم که شما قرار است وزیر صمت شوید و شما باید نظر خود را در این زمینه ارائه دهید.

نماینده مردم زنجان در مجلس شورای اسلامی ادامه‌داد: وی درباره تفکیک وزارت صمت حتی جواب روشنی نداد و یک جواب گرد داد تا هم موافقان و هم مخالفان با تفکیک این وزارتخانه را قانع کرده باشد و نظر خود را شفاف نکرد.

طاهری افزود: سند توسعه صنعتی یکی از موارد مهمی است که رهبر معظم انقلاب خواستار آن بوده‌اند و تکلیف کردند که دولت این سند را بنویسد. ما توسعه صنعتی نداریم و هر چقدر از وزیر پیشنهادی صمت پرسیدم که اولویت‌ها باید چه باشد پاسخی از وی دریافت نکردم.

طاهری بیان‌داشت: درباره بازار و حوزه تجارت هم واقعاً وضع بدتر بود و واقعاً سواد بازار و تجارت را در وی ندیدم. در حوزه تجارت و بازرگانی و تخصیص ارز سوالاتی از وی پرسیدیم که واقعاً جوابی برای آن دریافت نکردیم.

وی در ادامه گفت: ما چاره‌ای جز این نداریم که باید رصد کامل کالاها انجام شود و تنها راه آن تقویت سامانه‌های تجارت است، اما چنین دیدی را در وزیر پیشنهادی صمت ندیدم.

این نماینده مجلس ادامه داد: ما درباره خودرو با وزیر پیشنهادی صمت صحبت کردیم و دیدیم حتی صورت مساله را هم بلد نیست و وزارتخانه را به چنین فردی نباید بسپاریم. ما درباره خودرو از وی پاسخی دریافت نکردیم. در کمیسیون صنایع هم درباره صلاحیت وی رأی گیری شد که با ۱۰ رأی موافق در مقابل ۹ رأی مخالف توانست نظر مثبت اعضای کمیسیون را به دست بیاورد.

وی خاطرنشان‌کرد: مشکلات حوزه صنعت، معدن و تجارت بسیار زیاد است و وزیر پیشنهادی صمت اولویت بندی مشخصی برای رفع مشکلات این حوزه ندارد. وی حتی هیچ اولویتی برای رفع مشکلات حوزه معدن ارائه نداد.

 

 
 


نورنیوز
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
گل سعید برای شباب الاهلی بی ثمر بود + خلاصه بازی
جنوب تهران زیر گردوغبار + فیلم
هانسی فلیک هیچ امتیازی را از دست نمیدهد | بارسا 2 - وایادولید 1 + خلاصه بازی
لحظه طلایی بالا بردن جام توسط الاهلی + تصاویر و فیلم
تاریخ جدید انتشار بازی جی تی ای 6 مشخص شد
طوفان شدیدی که البرز را تاریک کرد؛ برق سه شهرستان البرز قطع شد
آخرین جزییات انفجار در بندر شهید رجایی/ تا کنون 46 نفر از جانباختگان شناسایی شدند
زنگ خطر زلزله در کرج؛ گسل ماهدشت فعال است
وزش باد شدید در تهران تا کی ادامه دارد؟ + فیلم
جدول گروهB جام جهانی فوتبال ساحلی پس از بازی با پاراگوئه| 13 اردیبهشت
نورنما | رکورد عجیب در یک رالی پینگ پنگ
عکس های منتخب ایران، شنبه 13 اردیبهشت 1404
طوفان تندری تهران را درنوردید
نگرانی از تحریم‌های جدید، بر تصمیم اوپک‌پلاس سایه انداخت
سرنوشت آزمون استخدامی آموزش و پرورش چه خواهد شد؟
پادکست | آنگلا مرکل و روایت16 سال قدرت در کتاب"آزادی"
فرصت ویژه دریافت بن خرید کتاب برای سازمان‌ها و نهادها
ترامپ کمک را قطع کرد، معامله را آغاز!
پیامک‌های پوششی!
قایدی گل زد و پاس گل داد ، اما دلش در بندر شهید رجایی بود+ فیلم
الاهلی تاریخ‌ساز شد؛ نخستین قهرمان لیگ نخبگان آسیا از عربستان + خلاصه بازی
11 استان درگیر طوفان و رگبار و صاعقه می شوند
بلایی که جنگ تجاری ترامپ بر سر اپل آورد!
باوارایی ها در لحظات آخر پیروزی را با تساوی عوض کردند/قهرمانی یک هفته عقب افتاد
ثبت نام تاکسی‌های برقی با تسهیلات ویژه در تهران
خشونت خیابانی مجدد علیه یک دختر جوان + فیلم
اعلام جزییات و زمان ثبت نام وام 400 میلیونی ودیعه مسکن
پشت پرده انتشار خبر دپوی ماده منفجره در بندر شهید رجایی
افزایش بی‌سابقه بودجه آموزش و پرورش + فیلم
نجات دو توله پلنگ در معرض انقراض
از خیابان تا بازداشتگاه؛ زورگیران تلفن‌قاپ در تله پلیس! + فیلم لحظه دستگیری
آلودگی در مرز هشدار؛ خوزستان قربانی مدیریت فرسوده
آخرین جزئیات آتش‌سوزی گسترده در اراضی اشغالی/ آتش‌ دست از سر اسرائیلی‌ها برنمی‌دارد +فیلم
خبر رفع محدودیت چت جی پی تی درست است ؟
لحظات دلهره آور از غرق یک خودرو در سیل اخیر ارومیه! + فیلم
درخشش ساحلی‌ بازان ایران؛ برد پرگل مقابل پاراگوئه در جام جهانی + خلاصه بازی
2 برابر دنیا مصرف می‌کنیم؛ آیا وقت تغییر نرسیده؟
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران (23)«استهبان»
خانه جدید سیاه پوش شد؛ قتل دردناک پسر توسط پدر!
وداع در میانه وداع؛ سقوط مرگبار صاعقه در مراسم خاکسپاری
لحظه دلهره آور انفجار زیر بالگرد هلال احمر در بندر شهید رجایى +فیلم
قیمت طلا، سکه، دلار و سایر ارزها امروز 13 اردیبهشت 1404/افزایش چشمگیر قیمت ها
فدراسیون در مورد جشن قهرمانی تراکتور چه زمانی تصمیم می گیرد؟
حادثه ای مرگبار با 7 کشته در ینگه دنیا +فیلم
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران (22)«اسکو»
عملیات یمن با موشک بالستیک هایپرسونیک به یافای اشغالی +فیلم
احتمال وقوع زلزله 7 ریشتری جدی است؛زمین زیر پا ناآرام است
تروریست بمب گذار در انفجار بمب کشته شد
مصرف برق محدود شد!
کلید اولیه کنکور 1404 کی منتشر می شود؟
X
آگهی تبلیغاتی